Forum Culinar: My pizza - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

My pizza

#21 Useril este offline   Ursuleatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 141
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 30 November 2009 - 04:38 PM

O sa fac si eu pizza asta ca prea arata bine (si ma simt si eu bine ca nu sunt eu singura careia nu-i iese rotunda :laughing7: )

#22 Useril este offline   Boticella 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 04 December 2009 - 03:01 PM

Arata minunat, o sa impartasesc reteta asta si cu amicul meu J. :-*

#23 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 December 2009 - 03:34 PM

Boticella a spus:

Arata minunat, o sa impartasesc reteta asta si cu amicul meu J. :-*


J,"ala micu"..cu clop?Îl :D si eu !
(zilele trecute,mi-am tras un diashow,cu pozele alea vechi,unde J are clop,si Alex flambeaza nush ce..cre'ca banane :D )
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#24 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 537
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 04 December 2009 - 03:46 PM

Ursuleatza a spus:

O sa fac si eu pizza asta ca prea arata bine (si ma simt si eu bine ca nu sunt eu singura careia nu-i iese rotunda :laughing7: )


Tie asta iti statea in gat? :-*

#25 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 05 December 2009 - 12:24 PM

laura_lala a spus:

Foamea ma impinge sa ma preumblu pe topicurile cu mancaruri si dadui de pizza ta! :angryfire:
Neaparat vreau s-o fac, am in congelator niste branza cu mucegai (tin la ea ca la sfintele moaste) si am sa pun cateva bucatele, asa intercalate cu branza "normala". Crezi ca merge?


Cum sa nu mearga? Alta optiune e sa înlocuiesti mozarella cu brînza de capra (cui îi place, mie da :mrgreen: )
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#26 Useril este offline   iepure 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 03-December 09
  • Locationa...pai...tot de pe imash

Postat 06 December 2009 - 01:59 PM

Va rog frumos sa-mi vindeti si mie un pont....cum pot sa fac pt ca blatul de pizza sa nu imi creasca f mult..nu stiu cum reusesc dar imi iese mult prea "pufos" pt gustul meu..
Vreau si io unul mai plat... :floare:
"Cine fura azi un bou, are muschi.. nu gluma."

#27 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 06 December 2009 - 02:52 PM

iepure a spus:

Va rog frumos sa-mi vindeti si mie un pont....cum pot sa fac pt ca blatul de pizza sa nu imi creasca f mult..nu stiu cum reusesc dar imi iese mult prea "pufos" pt gustul meu..
Vreau si io unul mai plat... :floare:



Ori nu pui drojdie, ori faci blatul subtire-subtire si umplutura multa-multa...

#28 Useril este offline   iepure 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 03-December 09
  • Locationa...pai...tot de pe imash

Postat 06 December 2009 - 02:57 PM

foxyy a spus:

iepure a spus:

Va rog frumos sa-mi vindeti si mie un pont....cum pot sa fac pt ca blatul de pizza sa nu imi creasca f mult..nu stiu cum reusesc dar imi iese mult prea "pufos" pt gustul meu..
Vreau si io unul mai plat... :thumleft:



Ori nu pui drojdie, ori faci blatul subtire-subtire si umplutura multa-multa...



Aha ..pai sa il fac mai subtire m-am gandit si io.. =))
Fara drojdie..habar nu aveam ca se poate face...
Multam fain
"Cine fura azi un bou, are muschi.. nu gluma."

#29 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 06 December 2009 - 03:09 PM

iepure a spus:

foxyy a spus:

iepure a spus:

Va rog frumos sa-mi vindeti si mie un pont....cum pot sa fac pt ca blatul de pizza sa nu imi creasca f mult..nu stiu cum reusesc dar imi iese mult prea "pufos" pt gustul meu..
Vreau si io unul mai plat... :thumleft:


Ori nu pui drojdie, ori faci blatul subtire-subtire si umplutura multa-multa...


Aha ..pai sa il fac mai subtire m-am gandit si io.. =))
Fara drojdie..habar nu aveam ca se poate face...
Multam fain



Cu placere!
Cum sa nu se poata fara drojdie???? Daca vrei musai, pune, dar mult mai putina! =))

#30 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 06 December 2009 - 04:05 PM

iepure a spus:

Va rog frumos sa-mi vindeti si mie un pont....cum pot sa fac pt ca blatul de pizza sa nu imi creasca f mult..nu stiu cum reusesc dar imi iese mult prea "pufos" pt gustul meu..
Vreau si io unul mai plat... :thumleft:


Epuras, nu e normal sa iasa asa. Deci, dupa ce framînti prima oara, lasi la crescut între 2h si 24h în functie de temperatura (24h daca pui la frigider). Cînd recuperezi aluatul, trebuie sa-l strivesti bine cu mîna pe planseta presarata cu faina, ca sa spargi bulele mari de gaz formate în timpul fermentatiei. Dupa asta întinzi imediat aluatul pîna la +/-4mm de grosime, îl garnisesti si îl dai la cuptor, fara sa astepti. În mod normal, vei obtine un aluat crocant, subtire, fara sa fie tare ca talpa.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#31 Useril este offline   iepure 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 03-December 09
  • Locationa...pai...tot de pe imash

Postat 06 December 2009 - 05:08 PM

Alexandru a spus:

iepure a spus:

Va rog frumos sa-mi vindeti si mie un pont....cum pot sa fac pt ca blatul de pizza sa nu imi creasca f mult..nu stiu cum reusesc dar imi iese mult prea "pufos" pt gustul meu..
Vreau si io unul mai plat... :thumleft:


Epuras, nu e normal sa iasa asa. Deci, dupa ce framînti prima oara, lasi la crescut între 2h si 24h în functie de temperatura (24h daca pui la frigider). Cînd recuperezi aluatul, trebuie sa-l strivesti bine cu mîna pe planseta presarata cu faina, ca sa spargi bulele mari de gaz formate în timpul fermentatiei. Dupa asta întinzi imediat aluatul pîna la +/-4mm de grosime, îl garnisesti si îl dai la cuptor, fara sa astepti. În mod normal, vei obtine un aluat crocant, subtire, fara sa fie tare ca talpa.



Yupiii =))
Am descoperit unde era greseala...
Ma"c sa fac si io asa...
Sa traiesti sefu" =))
"Cine fura azi un bou, are muschi.. nu gluma."

#32 Useril este offline   Boticella 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 07 December 2009 - 11:05 PM

Maya a spus:

J,"ala micu"..cu clop?Îl :thumleft: si eu !
(zilele trecute,mi-am tras un diashow,cu pozele alea vechi,unde J are clop,si Alex flambeaza nush ce..cre'ca banane :lol: )


da, ala :-* eh, vremuri de demult :bounce:

daaaaar ia-n te uita dom' bucatar, ce gospodina fusei 8-) n-am avut jambon, am pus pepperoni ca era prezent in frigider, in rest am respectat cu sfintenie instructiunile-ti.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 172_105542569245b341508cacf030d6c188.jpg


#33 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 December 2009 - 12:08 PM

Buna' ma numesc Geanina' sunt din Bacau si am lucrat 2 ani in Italia Am servit de multe ori pizza in diverse pizzerii si am reusit sa-mi formez gustul(educat palatul)care pana atunci ca multi romani sensul de pizza era sa pui tot frigideru''pe un aluat de paine'' :love7: Acum imi vine a rade cind mai sunt invitata pe la cate cineva sau vreau sa servesc pizza la cate-un restaurant cu specific romanesc,aia nu e pizza'e altceva dar nu pizza :love7:
Ajunsa in tara am tot dus dorul acelui fel de blat in primul rand ca topingul fiecare cum ii place .Ei il fac in cuptoare la foc de lemne,clar ca':ezact' efectul ala no sa-mi iasa,dar se apropie foarte mult daca intind blatul cu sucitorul ajutindu-ma de putina faina,exact cum a procedat si Alexandru dar il transfer pe''fundul''tavii infainate.Ca atunci cind coc pe dosul tavii foile pt.''ALBACAZAPADA''
Efectul :blat subtire crocant seamana cu pizza coapta pe vatra. :love7:
Inca o data ''BINE V-AM GASIT''am invatat o multime de chestii de la voi,si cum in viata nu e bine numai sa iei,mai tre' sa si dai''sper sa pot si eu fi de ajutor cuiva cu umila mea experienta. :roll:

#34 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 10 December 2009 - 12:13 PM

Geany a spus:

Buna' ma numesc Geanina' sunt din bacau si am lucrat 2 ani in Italia Am servit de multe ori pizza in diverse pizzerii si am reusit sa-mi formez gustul(educat palatul)care pina atunci ca multi romini sensul de piiza era sa pui tot frigideru''pe un aluat de piine'' :love7: Acum imi vine a ride cind mai sunt invitata pe la cite cineva sau vreau sa servesc pizza la cite-un restaurant cu specific rominesc,aia nu e piizaa'e alceva da nu pizza :love7:
Ajunsa in tara am tot dus dorul acelui fel de blat in primul rind ca topingul fiecare cum ii place .Ei il fac in cuptoare la foc de lemne,clar ca':ezact' efectul ala no sa-mi iasa,dar se apropie foarte mult daca intind blatul cu sucitorul ajutindu-ma de putina faina,exact cum a procedat si Alexandru dar il transfer pe''fundul''tavii infainate.Ca atunci cind coc pe dosul tavii foile pt.''ALBACAZAPADA''
Efectul :blat subtire crocant seamana cu pizza coapta pe vatra. :love7:
Inca o data ''BINE V-AM GASIT''am invatat o multime de chestii de la voi,si cum in viata nu e bine numai sa iei,mai tre sa si dai''sper sa pot si eu fi de ajutor cuiva cu umila mea experienta. :roll:


Bine ai venit, Geanina! :love7:
Acum ca ai pomenit de tava, îmi dau seama ca am uitat sa precizez : eu las tava în cuptor, sa se încinga în acelasi timp cu cuptorul, si transfer pizza de pe planseta direct în tava. Astfel, fundul "blatului" devine si mai crocant. Multumesc ca mi-ai amintit.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#35 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 December 2009 - 02:08 PM

INDRAZNESC SA POSTEZ SI EU O:''SPECIALITATE'' TIP ''PANE PIZZA''SUB FORMA DE FLOARE AM VRUT EU SA IASACEVA CA UN TRANDAFIR SI FIECARE SA-SI RUPA PETALE
EU MI-S F INVENTIVA DE FELUL MEU =))

#36 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 December 2009 - 02:20 PM

SCUZE DA MI-AM PRINS URECHILE'' =))
E PRIMA OARA CIND POSTEZ SI IN MATERIE DE IT SUNT 0/ =))

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 456_851e2456ad8046173cd5e54d4a66801f.jpg


#37 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 December 2009 - 02:44 PM

GATA MO' SALVAT FICIOR'MIU
MINCALA'R MAMA NU ALA MIC DIN AVATAR ALA MAROIU''19 ANI''SPER SA INVAT SI EU DAR IS TOTAL NEGATA

#38 Useril este offline   yandira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 December 2009 - 10:58 PM

Ce bine ca am aflat trucuri noi de pizzereala. O sa o incerc si eu duminica: imi place capra si tapenade si mozzarella. Si ma gandesc ca am o forma ca o tabla gaurita pe care mi-o vandusera pentru cartofi la cuptor dar cred ca e mai adecvata pentru pizza. Mersi cred ca va fi prima mea pizza buna
Imagine postata

#39 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 December 2009 - 11:47 PM

Geanina,merci de tipsurile pentru pizza!Era sa pic jos cînd am citit ca fiu-tu te-a ajutat cu postatul ;) Noroc ca am citit mai departe ;)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#40 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 December 2009 - 08:57 PM

Azi am facut pizza''dupa cum v-am povestit

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 456_4e7375dedfa25748387cc378c4da26e8.jpg
  • Imagine atasata: 456_10afc26651f7cbbe6bc57f60493eaa48.jpg
  • Imagine atasata: 456_b30df0e7075cba776febbb68bdda3380.jpg
  • Imagine atasata: 456_f1e3b8f430eae366f41a86fddf0431bb.jpg


Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi