Forum Culinar: My pizza - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

My pizza

#1 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 24 November 2009 - 12:40 AM

Aluat : 250g faina, 125ml apa calduta, o lingura de ulei de masline, o lingurita rasa de sare, un vîrf de lingurita de zahar, un plic de drojdie uscata (6g cred)
Imagine atasata: 53_8395c61cdd2b2143f6fa2d3fe4395c8f.jpg

Personal, prefer sa prepar aluatul într-un castron. Dizolv drojdia si zaharul în apa calduta. Torn faina în castron, o amestec cu sarea, scobesc un crater, torn apa cu drojdia, uleiul de masline, încep sa incorporez faina în lichid, framînt bine cîteva minute (nu prea mult) formez o minge, acopar cu folie de plastic.
Daca prepar aluatul dimineata ca sa-l folosesc seara, îl pun sa creasca la frigider (creste si acolo, chiar mai bine). Daca îs grabit (dar nu foarte) îl pun la caldurica si într-o ora doua e gata.
Imagine atasata: 53_a99bfc56f097c02d82ff1588e5b54eed.jpg

Între timp, prepar garnitura : o cutie de pulpa de rosii sau rosii în bulion, un catel de usturoi, o lingura de capere (de preferinta capere le sare, nu în otet), cîteva masline negre, sa zicem zece, cîteva ciuperci, doua trei felii de jambon, 100g cascaval ras (emmenthal, gruyere sau ce se mai gaseste prin frigider), doua mozzarele, origan, piper, ulei de masline. Cînd am, pun si o lingura de rosii uscate (din cele la borcan, cu ulei).
Imagine atasata: 53_750cdf6e191605bbab5d536f26dc1e1a.jpg

Scot sîmburii de la masline, desarez caperele sub jet, într-o strecuratoare, în alta strecuratoare fina sau într-o strecuratoare captusita cu un tifon pun continutul cutiei de rosii sa se scurga bine (daca sînt rosii în bulion, le toc grosier înainte. Toc caperele, maslinele, usturoiul rosiile uscate si amestec cu rosiile scurse, o lingura doua de ulei de masline, origan, piper (sare nu, ca au caperele si maslinele destula).
Imagine atasata: 53_c856cc38875afe5df31eeee5dac2c592.jpg

Scot aluatul din culcus si îl întind pe planseta presarata cu faina, unii zic ca sa nu folosesti facaletul, iaca na!
Si daca nu iese perfect rotund, ma fac ca nu bag de seama.
Imagine atasata: 53_dc5c173dd4b8dda974ace24c13565754.jpg

Transfer aluatul pe o hîrtie pergament si ca sa nu se flescaie de la garnitura, îl presar cu cascaval ras :P
Imagine atasata: 53_9fa7bbce0ef9b074786df321d0ca588c.jpg

Si întind sosul deasupra:
Imagine atasata: 53_580fe04ef6e3c555b461e214c06276d3.jpg

Presar totul cu felii de ciuperci si jambonul desfacut în fîsii, stropesc totul cu ulei de masline
Imagine atasata: 53_c85b359a69256198d2e6a3cb7a1fa1c0.jpg

si dau la cuptor 240°C, pret de 6-8 minute
Imagine atasata: 53_740a129927e99c5869d828b2ef977167.jpg

Dupa care scot tava, adaug mozzarella taiata felii si mai dau trei patru minute la cuptor, pîna se topeste.
Imagine atasata: 53_edd81af68095a7d0fdfc938aca80028b.jpg

Gata!
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#2 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 24 November 2009 - 12:47 AM

Alexandru, eu sint fan pizza quattro formaggio, dar din pizza ta as indrazni sa ma infrupt!
Crusta arata intr-un mare fel!
Unde-i emoticonu' ce halba de bere :P ?
raluca elena

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 November 2009 - 12:48 AM

A postat Alexandru nostru o reteta în imagini?...Nu-mi vine sa cred!
Mon cher,sa te tina tot asa! :P
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 24 November 2009 - 10:00 AM

Am retinut: cascaval pus direct pe aluat ca sa nu se inmoaie blatul (o problema neplacuta intr-adevar) si sosul, care merita incercat (maslinele le presaram direct peste pizza pana acum). La mai multe retete in imagini :) !
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#5 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 537
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 24 November 2009 - 03:00 PM

Oh, acum vad ca se poate sa creasca aluatul cu drojdie si la frigider :shock: . Daca stiaaam numai - nu ma mai prindea noaptea asteptand sa creasca. Daca ma apuc de aluat pe la 7-8 seara e deja cam tarziu si de cele mai multe ori renunt la pizza de groaza asteptatului sa creasca.

#6 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 24 November 2009 - 04:44 PM

snej a spus:

Oh, acum vad ca se poate sa creasca aluatul cu drojdie si la frigider :shock: . Daca stiaaam numai - nu ma mai prindea noaptea asteptand sa creasca. Daca ma apuc de aluat pe la 7-8 seara e deja cam tarziu si de cele mai multe ori renunt la pizza de groaza asteptatului sa creasca.


Dupa cum ziceam, creste chiar mai bine, poti chiar sa-l perpari de pe o zi pe alta, fara grija. Numai sa ai grija sa ungi aluatul cu ulei si sa pui un film de plastic deasupra.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#7 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 537
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 24 November 2009 - 04:47 PM

Mi-e perfecta pentru zilele in care sunt la serviciu. Seara numai sa o intind si bag la cuptor. Presupun ca merge si la paine ca e acelasi aluat.

#8 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 24 November 2009 - 04:53 PM

Bun gasit, mai intai si apoi, multam de pont, Alexandru! Nu stiam ca e mai bine sa pun cascavalul peste aluat, e bine de stiut! :D
Daca vede jupanu' meu pozele astea, ma pune la treaba, sa-i fac o pizza si dupa aia tot eu sunt de vina ca a sarit peste 0.1 tone....... :D :)

#9 Useril este offline   rym 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 176
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 24 November 2009 - 06:16 PM

foxyy,ce frumoasa esti cand zambesti :) spunei jupanului ca pizza nu se mananca la ore tarzii.

de cateva ori am indraznit sa fac pizza acasa si tot de atatea ori am dat gres din cauza blatului.

#10 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 24 November 2009 - 07:24 PM

rym a spus:

foxyy,ce frumoasa esti cand zambesti :D spunei jupanului ca pizza nu se mananca la ore tarzii.

de cateva ori am indraznit sa fac pizza acasa si tot de atatea ori am dat gres din cauza blatului.



Pai nu ma gandeam sa-l fac seara, ci in timpul zilei si sa-i dau sa haleasca cand se-ntoarce de la scarbiciu. :D
Poate saptamana viitoare fac o tura, asa, de control. Sa vad ce zice. :)

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 November 2009 - 07:51 PM

Maya a spus:

A postat Alexandru nostru o reteta în imagini?...Nu-mi vine sa cred!
Mon cher,sa te tina tot asa! :)

Sorella, da-mi halba Ralucai ca lesin de emotie :)
Mon cher, ai planseta ca a mea :laughing7:

#12 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 24 November 2009 - 08:17 PM

Adriana a spus:

...Mon cher, ai planseta ca a mea :laughing7:


Sa zic ceva si de facalet? Lasa, mai bine nu... :mrgreen:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#13 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 24 November 2009 - 09:52 PM

Don Alexandru, ce imi faci cu pizza aia. La ora asta.... ma duc sa beau un compot.

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 November 2009 - 10:26 PM

Alexandru a spus:

Sa zic ceva si de facalet? Lasa, mai bine nu... :mrgreen:

Pai nu vezi ca eu n-am zis nimic pina acum? Nu zi nici tu :P

#15 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 November 2009 - 10:59 PM

Adriana a spus:

Mon cher, ai planseta ca a mea :laughing7:


..ahaaa,deci avem noi ceva în comun cu fundurile (eu cu tine,tu cu el,el cu...) :laughing7:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#16 Useril este offline   Alis 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 78
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationKiriat Bialik,Israel

Postat 25 November 2009 - 03:39 PM

Foarte interesanta reteta,nici nu ma asteptam la altceva.Sper ca ne vei mai incanta si cu alte retete si ponturi.

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 November 2009 - 08:33 PM

Maya a spus:

..ahaaa,deci avem noi ceva în comun cu fundurile (eu cu tine,tu cu el,el cu...) :laughing7:

el cu tine
datorita proprietatii de tranzitivitate daca imi amintesc eu bine :salut:

#18 Useril este offline   betty79 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 25 November 2009 - 10:49 PM

:P merge cu o bericica :hello:

#19 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 November 2009 - 09:59 AM

Ei poftim, de necrezut! Adriana, zi drept, i-ai imprumutat niste imagini :lol:)) Alexandru si retetele in imagini...o fi varsta :twisted:

O sa incerc sa intru mai des, cine stie cu ce surprize mai vii :occasion14:

Va pup pe toti dragilor si abia astept sa am iar timp, sa pot posta si eu cu voi.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#20 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 29 November 2009 - 03:43 PM

Foamea ma impinge sa ma preumblu pe topicurile cu mancaruri si dadui de pizza ta! :tongue3:
Neaparat vreau s-o fac, am in congelator niste branza cu mucegai (tin la ea ca la sfintele moaste) si am sa pun cateva bucatele, asa intercalate cu branza "normala". Crezi ca merge?

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi