Forum Culinar: Meniurile mele de Ajun, Craciun si Revelion 2010 - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniurile mele de Ajun, Craciun si Revelion 2010

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 December 2010 - 04:16 PM

In seara de Ajun am facut totul pe baza de peste.
Aperitive:
- tartine cu crema de hering si urda si aperitiv cu ardei si ton
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12934591995655.jpg
- salata calduta de caracatita, cartofi si masline
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12934592444102.jpg
Felul I:
- Tajarin cu somon
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12934592770032.jpg
Felul II:
- Branzino la cuptor
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12934593328011.jpg
Desert:
- panna cotta
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-1293459359807.jpg
Totul stropit de un excelent vin rosé francez
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12934593866826.jpg

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 December 2010 - 04:28 PM

In ziua de Craciun.
Masa
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12934594820743.jpg
Prim planul unui loc
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12934595095857.jpg
Meniul:
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12934594620792.jpg
Aperitive:
- tartine cu pate de fois gras, brinza de vaci cu ceapa all'aceto balsamico (Eataly), aperitiv cu ardei si ton, crema de hering si urda
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12934595898727.jpg
- spirale din tortilla de griu cu philadelphia si somon afumat (Dana)
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12934596468056.jpg
Felul I:
- supa cu tortellini
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12934597045998.jpg
Felul II:
- rata umpluta cu mere la cuptor (Stella)) cu garnitura de cartofi, salata de varza si ceapa rosie cu otet balsamic
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-1293459813118.jpg
- salata de varza
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12934598406833.jpg
- merele din interiorul ratei
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12934598693456.jpg
- ceapa rosie cu sos de otet balsamic
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-1293459895978.jpg
Desert
- pambriacone, e un panettone insiropat cu Vin santo cu inghetata cu gust de panettone (Bofrost)
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12934599745366.jpg

Totul acompaniat pentru mine de
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12934600129154.jpg
si pentru bautorii de vin rosu de
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12934600432185.jpg
la panettone am servit un Brachetto d'Acqui dar nu l-am mai pozat.

#3 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 December 2010 - 05:32 PM

totul cu punct si virgula, cu mare atentie ptr detalii si un meniu atat de diferit de traditionalul romanesc!
bravo, Adriana! si sa aveti cu totii un an mai bun, cu multe realizari!

#4 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2010 - 06:15 PM

Adriana, onorata sa figurez cu rata pe meniul tau :hug:
totul ca de obicei , de mare clasa.
asteptam si meniul de ST Stefano.... :floare: :floare:

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 December 2010 - 07:33 PM

Vezi postareamoatza, la 27 December 2010 - 05:32 PM, a spus:

totul cu punct si virgula, cu mare atentie ptr detalii si un meniu atat de diferit de traditionalul romanesc!
bravo, Adriana! si sa aveti cu totii un an mai bun, cu multe realizari!

Multumesc :((

Vezi postareastella, la 27 December 2010 - 06:15 PM, a spus:

Adriana, onorata sa figurez cu rata pe meniul tau :-*
totul ca de obicei , de mare clasa.
asteptam si meniul de ST Stefano.... :floare: :floare:

Mersi, stellina! De Santo Stefano am mincat resturile din zilele trecute :hug:

#6 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 27 December 2010 - 07:59 PM

Foarte frumos si bun totul. Adriana, Sarbatori Fericite si La Multi Ani! :floare:

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 December 2010 - 08:37 PM

Multumesc frumos! :floare:

#8 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 December 2010 - 10:03 PM

Adriana arata splendid! :hug: Mai ales aperitivele miami! :(( dar si de rata am o poftaaa :-*
Pe gustul meu, un meniu simplu si lejer (daca e posibil mediteranian) este preferabil in comparatie cu "porcariile" noastre chiar si de Craciun.
Imi plac suporturile acelea rosii in care ai pus tacamurile, precum si felul in care ai prezentat meniurile si ineditele placecarduri. Felicitari pentru tot si succes pentru preparatele de maine... de buna seama vreo sursa noua de inspiratie pentru noi :floare:

O intrebare, te rog:
Am vazut ca si anul trecut cozonacul l-ai bagat la cuptor (de ce?) si l-ai acompaniat cu zabaione, iar acum cu inghetata si vinuri licoroase. Este o regula, sau doar your style de a le acompania cu diverse. Sincer nici eu nu ma dau in vant dupa cozonac, imi place doar umplutura (ori cum se face al noi cu nuca/mac, albus si cacao, ori cum se face la voi cu crema de vanilie sau de ciocolata) si acum ma gandeam sa tai unul, ca am primit o multime, dar toti sunt din cei doar cu stafide ... si nu prea ma atrag, eu fiind o amatoare de ciocolata si crema de vanilie. Zabaione nu-mi amintesc ce gust are ... sau poate nici nu am mancat vreodata ... :floare: Cel mai mult imi place cozonacul ala de il prezinta in forma de profiterol, se cheama profiterolle sau cam asa ceva parca.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 December 2010 - 10:10 PM

Adriana, jos palaria. Ca de obicei stii sa dai clasa unei mese de sarbatoare. Mi-au placut la nebunie clopoteii in care ai pus tacamurile. Banuiesc ca asa le-ai achizitionat. O sa caut fetru rosu(desi pe aici slaba nadejde) si am sa fur modelul (poate sa fie marca inregistrata, ma doare in shoshoni). Inca odata, felicitari.

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 December 2010 - 11:08 PM

Vezi postareajulix_2007, la 27 December 2010 - 10:10 PM, a spus:

Adriana, jos palaria. Ca de obicei stii sa dai clasa unei mese de sarbatoare. Mi-au placut la nebunie clopoteii in care ai pus tacamurile. Banuiesc ca asa le-ai achizitionat. O sa caut fetru rosu(desi pe aici slaba nadejde) si am sa fur modelul (poate sa fie marca inregistrata, ma doare in shoshoni). Inca odata, felicitari.

Fura-l, e foarte simplu de facut, mie mi le-a facut cadou o colega, le-a facut ea. A facut si in forma de brad si de ciorap dar mie imi placea clopotelul, dupa ideea pe care i-am dat-o eu, pentru ca le-am vazut la o prietena, ea le-a cumparat din Franta, astea-s
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12934841685064.jpg

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 December 2010 - 11:34 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 December 2010 - 10:03 PM, a spus:

O intrebare, te rog:
Am vazut ca si anul trecut cozonacul l-ai bagat la cuptor (de ce?) si l-ai acompaniat cu zabaione, iar acum cu inghetata si vinuri licoroase. Este o regula, sau doar your style de a le acompania cu diverse. Sincer nici eu nu ma dau in vant dupa cozonac, imi place doar umplutura (ori cum se face al noi cu nuca/mac, albus si cacao, ori cum se face la voi cu crema de vanilie sau de ciocolata) si acum ma gandeam sa tai unul, ca am primit o multime, dar toti sunt din cei doar cu stafide ... si nu prea ma atrag, eu fiind o amatoare de ciocolata si crema de vanilie. Zabaione nu-mi amintesc ce gust are ... sau poate nici nu am mancat vreodata ... :floare: Cel mai mult imi place cozonacul ala de il prezinta in forma de profiterol, se cheama profiterolle sau cam asa ceva parca.

Panettone-ul pe care l-am avut anul asta, pambriacone, e insiropat cu vin santo de cel care il produce, e o specialitate a lor, ca sa fie mai deosebit mi-a venit ideea de a-l insoti de inghetata. Dar anul asta l-am servit asa cum era, natur. Anul trecut l-am incalzit si l-am servit cu zabaglione. Ca sa fie mai deosebit pe o masa de sarbatoare, atita tot.
Eu prefer panettone-ul traditional adevarat care are doar stafide si/sau fructe confiate, restul de adaosuri mai mult sau mai putin ciudate sunt inventate de cei care au studiat sau nu marketing. :floare:

#12 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 28 December 2010 - 01:09 PM

Aperitivele mi se par numai bune de intins mina si bagat in gura, ai dat cu ceva pe feliile de piine de erau asa lucioase?
Si, daca ma crezi, am salivat la supa cu tortellini, trebuie sa caut sa vad cum o faci, daca ai scris pe undeva.
In rest nu mai comentez cit de misto e totul, alegerea felurilor etc. Felicitari! :biggrin:

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 December 2010 - 03:06 PM

Piinea e cumparata gata facuta asa cum o vezi adica uscata si era cu gust de ulei cred, probabil de aceea e lucioasa.
Supa e supa normala cum o fac eu cu o bucata de carne si legume (cartofi, morcovi) iar tortellini sunt cumparati de la mama lor adica de la Bologna. Multumesc :occasion14:

#14 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 December 2010 - 05:52 PM

Totul mai mult ca perfect, Adriana! :occasion14:

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 December 2010 - 08:29 PM

Vezi postareaEataly, la 28 December 2010 - 05:52 PM, a spus:

Totul mai mult ca perfect, Adriana! :icon_fessee:

Prea buna esti, multumesc :rolleyes:

#16 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 December 2010 - 08:39 PM

Adriana,am avut meniu destul de asemanator cu al tau,deci stiu ca e bun ce ai pregatit! :icon_fessee:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 December 2010 - 10:19 PM

Pai geaba suntem noi sorelle? :)

#18 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 December 2010 - 09:57 PM

Adriana ne mai lasi in suspans pana sa postezi meniul de S.Stefano? :thumleft:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#19 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 December 2010 - 10:44 PM

Nici un suspans, am raspuns deja

Vezi postareaAdriana, la 27 December 2010 - 07:33 PM, a spus:

De Santo Stefano am mincat resturile din zilele trecute :thumleft:


#20 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 December 2010 - 11:27 PM

:thumleft: oooo bune! Atunci astept cumintica meiul de Revelion :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi