Meniurile mele de Ajun, Craciun si Revelion 2010
Postat 29 December 2010 - 11:46 PM

Postat 29 December 2010 - 11:59 PM
Postat 30 December 2010 - 12:14 AM

Postat 31 December 2010 - 09:04 AM

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 01 January 2011 - 02:12 AM
Postat 01 January 2011 - 06:19 PM
Aperitivele facute de mine.

Adica:
- cornulete

facute cu o zi inainte, se pastreaza foarte bine in camara, incalzite un pic inainte de a le servi
- panettone gastronomico
am cumparat piinea si apoi intre straturi am pus mousse de somon (urda de oaie, somon afumat, pepe roz si sare roz), mousse de prosciutto cotto (urda de oaie, prosciutto cotto di Praga, sare roz), paté de masline negre taggiasche, philadelphia cu erba cipollina,
umplut cu o zi inainte si pastrat la frigider, taiat inainte de a-l servi, am gresit la taiat, trebuia taiat fiecare strat in parte si apoi alternate feliile ca sa stea bine in picioare, al'data stiu cum tre' sa fac

- spirale din tortilla de griu
dupa ideea Danei, umplute cu philadelhia si somon sau cu foaie de mozzarella, philadelphia si prosciutto cotto di Praga
facute cu o zi inainte si taiate cu citeva ore inainte de a le servi, dupa care tinute la frigider

- mini quiche
aluatul cu vin, umplutura facuta cu sunculita, oua, creme fraiche si auricchio piccante
facute cu 2 zile inainte si pastrate la frigider, incalzite un pic inainte de a le servi

- pirjolute umplute cu ciuperci
dupa ideea lui Maya de aici http://artaculinara....dpost__p__58664
pirjolutele facute numai cu carne de pui
facute cu 2 zile inainte, pastrate la frigider si incalzite un pic inainte de a le servi

- apericube

- salam aperitiv, alt salam si felii de pastrama

- caltabos

- mozzarelle mici

- salata boeuf

facuta cu o zi inainte si pastrata la frigider
- cosulete din castraveti umplute cu mousse de somon si prosciutto cotto
dupa ideea Chefei de aici http://artaculinara....dpost__p__67497

- olive all'ascolana
adica masline umplute, cumparate doar de copt in cuptor

Ca felul al doilea am avut cotechino cu linte, piure de cartofi si salata de varza rosie

Ca desert panna cotta

si tiramisu.

S-a baut prosecco de Valdobbiadene

Prosecco Gujot Drusian

si la miezul noptii champagne.

Postat 01 January 2011 - 10:49 PM

Postat 01 January 2011 - 10:59 PM
punticu, la 01 January 2011 - 10:49 PM, a spus:

Pai e pacat sa fii frinta cind tre sa fii fresh

Ma bucur ca-ti plac

Postat 01 January 2011 - 11:03 PM

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 02 January 2011 - 12:01 PM

M-am tot uitat la panettone gastronomico si nu prea am inteles cum ai gresit la taiat. Ai taiat felie linga felie sau de sus pina jos? De curiozitate, ca asa piinoaca mare n-o sa gasesc niciodata

Postat 02 January 2011 - 12:28 PM
http://www.cookaroun...ead.php?t=12607
Postat 02 January 2011 - 01:29 PM
Carmella, la 02 January 2011 - 12:01 PM, a spus:

M-am tot uitat la panettone gastronomico si nu prea am inteles cum ai gresit la taiat. Ai taiat felie linga felie sau de sus pina jos? De curiozitate, ca asa piinoaca mare n-o sa gasesc niciodata

Multumesc

Pai noi am fost 9 dar nu s-a mincat nici jumatate din ce era, ieri am mincat resturi, azi idem si cre ca cel putin si miine, si suntem 4.
In linkul pus de stella vezi si reteta sa faci piinea, daca vrei cu adevarat stiu ca tu poti, daca ti-a placut. Practic nu era gresit taiat, daca s-ar fi mincat tot, dar cum nu prea a avut nimeni curajul sa-l atace a ramas aproape intreg si cind sa-l mut pe o farfurie, fiind taiat asa cum ziceam, jumatate mi s-a prabusit, de aceea ziceam ca trebuie intercalate feliile. Si inca o chestie importanta, daca ai sa-l faci, atentie la umplut straturile, trebuie umplut unul da si unul nu, ca altminteri n-ai cum lua feliile.
stella, la 02 January 2011 - 12:28 PM, a spus:
http://www.cookaroun...ead.php?t=12607
Grazie stellina

Asa l-am taiat si noi adica Stefano, mai intii in 4 si apoi inca o data in 8, dar am zis mai sus de ce, daca o sa-l mai fac, o sa intercalez feliile.
Postat 02 January 2011 - 04:25 PM
Adriana, la 02 January 2011 - 01:29 PM, a spus:
Visez la o masa festiva in care sa nu ramina nimic pe platouri si nici in farfurii

Adriana, la 02 January 2011 - 01:29 PM, a spus:
Aha, am inteles acum despre ce e vorba

Postat 02 January 2011 - 06:22 PM

Postat 02 January 2011 - 06:23 PM
Carmella, la 02 January 2011 - 04:25 PM, a spus:
Cre' ca-s frati, cind fac chestii dintr-astea de finger food eu as face exact cite bucati imi trebuie, taman ca sa n-am resturi dar Stefano imi zice mereu: Mai bine sa ramina decit sa n-ajunga, si uite asa mincam 3 zile dupa aia resturile

Cind sunt lucruri care se pot congela eu le bag la congelator, asa le am la indemina cind imi trebuie, acum doar cornuletele le-as fi putut congela dar alea au fost cele mai cerute.
Carmella, la 02 January 2011 - 04:25 PM, a spus:

Exact, ies niste tramezzini.
E o buna idee pentru sarbatorile cu copiii, in anul in care am facut tramezzini la ziua lui Marco s-au terminat imediat, in ideea asta am facut acum panettone-ul asta, doar ca le-a inspirat un pic de teama forma si nu s-au incumetat sa se serveasca

Postat 03 January 2011 - 11:08 AM

Postat 03 January 2011 - 02:35 PM

Postat 05 January 2011 - 12:13 AM