Forum Culinar: Meniurile mele de Ajun, Craciun si Revelion 2010 - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniurile mele de Ajun, Craciun si Revelion 2010

#21 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 December 2010 - 11:46 PM

Ok, am inceput deja sa lucrez, eu fac doar aperitivele si panna cotta, prietena mea aduce cotechino cu linte, sa avem bani multi la anu :thumleft:

#22 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 29 December 2010 - 11:59 PM

Vezi postareaAdriana, la 29 December 2010 - 11:46 PM, a spus:

Ok, am inceput deja sa lucrez, eu fac doar aperitivele si panna cotta, prietena mea aduce cotechino cu linte, sa avem bani multi la anu :thumleft:

Adriana cum e asta cu banii si lintea? Spune-ne si noua poate fac si eu.
Imagine postata
Imagine postata

#23 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 December 2010 - 12:14 AM

Asa se zice aici, ca daca in noaptea de Revelion maninci linte ai sa ai bani :thumleft:

#24 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 31 December 2010 - 09:04 AM

am luat piure de linte sa fac niste tartine, sper ca se pune si asa. O idee de servire imi da cineva? :rolleyes:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#25 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 01 January 2011 - 01:06 AM

Adriana, superb meniul, ca de obicei. :occasion15: Felicitari! :love7:

#26 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 January 2011 - 02:12 AM

Vezi postareaFoxyy, la 01 January 2011 - 01:06 AM, a spus:

Adriana, superb meniul, ca de obicei. :occasion15: Felicitari! :love7:

Multumesc :biggrin:

#27 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 January 2011 - 06:19 PM

In seara de Revelion am avut doar aperitive servite la bufet si felul al doilea plus desert.
Aperitivele facute de mine.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12938973991979.jpg
Adica:
- cornulete
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12938965338326.jpg
,
facute cu o zi inainte, se pastreaza foarte bine in camara, incalzite un pic inainte de a le servi
- panettone gastronomico
am cumparat piinea si apoi intre straturi am pus mousse de somon (urda de oaie, somon afumat, pepe roz si sare roz), mousse de prosciutto cotto (urda de oaie, prosciutto cotto di Praga, sare roz), paté de masline negre taggiasche, philadelphia cu erba cipollina,
umplut cu o zi inainte si pastrat la frigider, taiat inainte de a-l servi, am gresit la taiat, trebuia taiat fiecare strat in parte si apoi alternate feliile ca sa stea bine in picioare, al'data stiu cum tre' sa fac
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12938966920252.jpg
- spirale din tortilla de griu
dupa ideea Danei, umplute cu philadelhia si somon sau cu foaie de mozzarella, philadelphia si prosciutto cotto di Praga
facute cu o zi inainte si taiate cu citeva ore inainte de a le servi, dupa care tinute la frigider
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12938969324697.jpg
- mini quiche
aluatul cu vin, umplutura facuta cu sunculita, oua, creme fraiche si auricchio piccante
facute cu 2 zile inainte si pastrate la frigider, incalzite un pic inainte de a le servi
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12938971940846.jpg
- pirjolute umplute cu ciuperci
dupa ideea lui Maya de aici http://artaculinara....dpost__p__58664
pirjolutele facute numai cu carne de pui
facute cu 2 zile inainte, pastrate la frigider si incalzite un pic inainte de a le servi
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12938974858922.jpg
- apericube
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12938980467026.jpg
- salam aperitiv, alt salam si felii de pastrama
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12938980819065.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12938981249213.jpg
- caltabos
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12938981461442.jpg
- mozzarelle mici
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12938981669279.jpg
- salata boeuf
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12938981980667.jpg
facuta cu o zi inainte si pastrata la frigider
- cosulete din castraveti umplute cu mousse de somon si prosciutto cotto
dupa ideea Chefei de aici http://artaculinara....dpost__p__67497
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12938982408604.jpg
- olive all'ascolana
adica masline umplute, cumparate doar de copt in cuptor
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12938985294422.jpg

Ca felul al doilea am avut cotechino cu linte, piure de cartofi si salata de varza rosie
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-1293898590765.jpg

Ca desert panna cotta
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12939228976348.jpg
si tiramisu
.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12939229218145.jpg
S-a baut prosecco de Valdobbiadene
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12939229694117.jpg
Prosecco Gujot Drusian
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12939230541624.jpg
si la miezul noptii champagne.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12938987510943.jpg

#28 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 01 January 2011 - 10:49 PM

Adriana, felicitarile mele pentru mesel festive!!! :santa: Imi plac meniurile tale pentru ca majoritatea aperitivelor se pot face cu 1-2 zile inainte si astfel reusesti sa nu fii franta in ziua petrecerii. Bravo inca o data si fie ca noul an sa-ti aduca tot ceea ce iti doresti!

#29 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 January 2011 - 10:59 PM

Vezi postareapunticu, la 01 January 2011 - 10:49 PM, a spus:

Adriana, felicitarile mele pentru mesel festive!!! :santa: Imi plac meniurile tale pentru ca majoritatea aperitivelor se pot face cu 1-2 zile inainte si astfel reusesti sa nu fii franta in ziua petrecerii. Bravo inca o data si fie ca noul an sa-ti aduca tot ceea ce iti doresti!

Pai e pacat sa fii frinta cind tre sa fii fresh :P
Ma bucur ca-ti plac :D

#30 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 January 2011 - 11:03 PM

Vad ca si în meniul de Revelion ne "întîlniram" papilele :santa:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#31 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 January 2011 - 12:14 AM

:santa: Nici daca ne-am fi vorbit n-am fi reusit!

#32 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 02 January 2011 - 12:01 PM

Bune, frumoase si muuuulte preparatele tale :) Felicitari! Pentru cite persoane au fost toate acestea?
M-am tot uitat la panettone gastronomico si nu prea am inteles cum ai gresit la taiat. Ai taiat felie linga felie sau de sus pina jos? De curiozitate, ca asa piinoaca mare n-o sa gasesc niciodata :)

#33 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 January 2011 - 12:28 PM

Adriana, superbe toate. am vazut panetonnele si pe cook, aia il taiau dupa feliere in cruce pe inaltime..

http://www.cookaroun...ead.php?t=12607

#34 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 January 2011 - 01:29 PM

Vezi postareaCarmella, la 02 January 2011 - 12:01 PM, a spus:

Bune, frumoase si muuuulte preparatele tale :) Felicitari! Pentru cite persoane au fost toate acestea?
M-am tot uitat la panettone gastronomico si nu prea am inteles cum ai gresit la taiat. Ai taiat felie linga felie sau de sus pina jos? De curiozitate, ca asa piinoaca mare n-o sa gasesc niciodata :)

Multumesc :)
Pai noi am fost 9 dar nu s-a mincat nici jumatate din ce era, ieri am mincat resturi, azi idem si cre ca cel putin si miine, si suntem 4.
In linkul pus de stella vezi si reteta sa faci piinea, daca vrei cu adevarat stiu ca tu poti, daca ti-a placut. Practic nu era gresit taiat, daca s-ar fi mincat tot, dar cum nu prea a avut nimeni curajul sa-l atace a ramas aproape intreg si cind sa-l mut pe o farfurie, fiind taiat asa cum ziceam, jumatate mi s-a prabusit, de aceea ziceam ca trebuie intercalate feliile. Si inca o chestie importanta, daca ai sa-l faci, atentie la umplut straturile, trebuie umplut unul da si unul nu, ca altminteri n-ai cum lua feliile.

Vezi postareastella, la 02 January 2011 - 12:28 PM, a spus:

Adriana, superbe toate. am vazut panetonnele si pe cook, aia il taiau dupa feliere in cruce pe inaltime..

http://www.cookaroun...ead.php?t=12607

Grazie stellina :)
Asa l-am taiat si noi adica Stefano, mai intii in 4 si apoi inca o data in 8, dar am zis mai sus de ce, daca o sa-l mai fac, o sa intercalez feliile.

#35 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 02 January 2011 - 04:25 PM

Vezi postareaAdriana, la 02 January 2011 - 01:29 PM, a spus:

Pai noi am fost 9 dar nu s-a mincat nici jumatate din ce era, ieri am mincat resturi, azi idem si cre ca cel putin si miine, si suntem 4.



Visez la o masa festiva in care sa nu ramina nimic pe platouri si nici in farfurii :) Sint undeva pe aproape la mesele "serbari" facute cu anumite grupuri, in general cu prietenele mele. Dar unde participa si-si baga nasucul si barbatul meu e imposibil, tot timpul i se pare ca e prea putina mincare, prea monoton daca sint prea putine feluri de aperitive etc. Acum a si fost facuta foarte in pripa organizarea si cererea catre prietenii cu care am facut Revelionul a fost "ceva aperitive". Au adus "citeva"... vreo 10 feluri :) Fiind multe, consumul s-a intins pe vreo 3 ore si tot nu le-am "gatat" pe toate. Apoi la friptura lumea era aproape satula, fiecare a consumat cite o portie mica sau chiar jumatate ca nu mai puteau. In alte 2 ore am servit si desertul, desi eu sufar mereu la faza asta pentru ca imi place ca dulcele sa vina imediat dupa felul principal. Asa ca la mine s-a consumat mai putin de jumatate din tot ce s-a pregatit. Normal ca si ieri si azi am mincat tot ca la Revelion. Asta iar nu imi place, dar nici sa arunc mincarea nu vreau.

Vezi postareaAdriana, la 02 January 2011 - 01:29 PM, a spus:

daca ai sa-l faci, atentie la umplut straturile, trebuie umplut unul da si unul nu, ca altminteri n-ai cum lua feliile.



Aha, am inteles acum despre ce e vorba :) Din panetonne se servesc portii ca sandwich-urile, nu se taie si se pune in farfurie ca tortul, cum imi imaginam eu. Cred ca la o zi de copii (sau de fete si baieti, vorba lui Marco :) ) merge foarte bine, sa se serveasca usor :)

#36 Useril este offline   oanaC 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 192
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 02 January 2011 - 06:22 PM

Sunt in graba mare, maine ma intorc la serviciu dupa 4 ani de rasfat cu copiii, dar nu pot sa nu spun mmmm, ce bun trebuie sa fi fost :) La multi ani!

#37 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 January 2011 - 06:23 PM

Vezi postareaCarmella, la 02 January 2011 - 04:25 PM, a spus:

Dar unde participa si-si baga nasucul si barbatul meu e imposibil, tot timpul i se pare ca e prea putina mincare

Cre' ca-s frati, cind fac chestii dintr-astea de finger food eu as face exact cite bucati imi trebuie, taman ca sa n-am resturi dar Stefano imi zice mereu: Mai bine sa ramina decit sa n-ajunga, si uite asa mincam 3 zile dupa aia resturile :)
Cind sunt lucruri care se pot congela eu le bag la congelator, asa le am la indemina cind imi trebuie, acum doar cornuletele le-as fi putut congela dar alea au fost cele mai cerute.

Vezi postareaCarmella, la 02 January 2011 - 04:25 PM, a spus:

Aha, am inteles acum despre ce e vorba :) Din panetonne se servesc portii ca sandwich-urile, nu se taie si se pune in farfurie ca tortul, cum imi imaginam eu. Cred ca la o zi de copii (sau de fete si baieti, vorba lui Marco :) ) merge foarte bine, sa se serveasca usor :)

Exact, ies niste tramezzini.
E o buna idee pentru sarbatorile cu copiii, in anul in care am facut tramezzini la ziua lui Marco s-au terminat imediat, in ideea asta am facut acum panettone-ul asta, doar ca le-a inspirat un pic de teama forma si nu s-au incumetat sa se serveasca :)

#38 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,773
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 03 January 2011 - 11:08 AM

Adriana ti-am admirat meniurile de cand le-ai postat dar nu am apucat as scriu pana acum. sunt, ca de obicei, deosebite. dar cel mai mult si mai mult apreciez (cred ca am mai spus-o, dar am sa ma repet mereu :drool: ) cum explici ce si cand ai facut, cum se pot pastra si cat. pe mine ma ajuta foarte mult. si banuiesc ca pe foarte multa lume. in totdeauna ti-am admirat organizarea. Imagine postata

#39 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 January 2011 - 02:35 PM

Multumesc, nici nu stii cit ma bucur ca e de folos ceea ce spun, eu urasc sa ajung cu lucruri de facut in ultimul moment si de aceea incerc sa fac din timp ceea ce se poate face. Cred ca, cu o buna organizare, se pot face multe lucruri frumoase fara sa te stresezi :drool:

#40 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 January 2011 - 12:13 AM

Vezi postareaoanaC, la 02 January 2011 - 06:22 PM, a spus:

Sunt in graba mare, maine ma intorc la serviciu dupa 4 ani de rasfat cu copiii, dar nu pot sa nu spun mmmm, ce bun trebuie sa fi fost :toothy9; La multi ani!

Iarta-ma Oana, mi-a scapat mesajul tau :beer2:

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi