Forum Culinar: Meniurile mele de Ajun, Craciun si Revelion 2010 - Forum Culinar

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniurile mele de Ajun, Craciun si Revelion 2010

#41 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 January 2011 - 12:25 AM

Ma lipesc aici pentru ca ce am facut e o reciclare a lucrurilor care mi-au ramas.
Salamioarele au ramas aproape intacte asa ca azi le-am mixat in Thermomix.
O parte am folosit-o ca sa fac un sos pentru paste, am copt in putin ulei ceapa rosie, in tigaia cu capac, am adaugat sos de rosii si apoi supa si am lasat la fiert la foc mic vreo 3 ore.
Restul l-am amestecat cu o parte din ceapa, oua, resturile de brinza pe care le-am folosit zilele astea (ricotta, mozzarella, alta brinza puturoasa) si creme fraiche
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12941795114616.jpg
intre timp am taiat felii subtirele cartofi si i-am pus cu putina sare sa stea intr-o strecuratoare
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12941795491059.jpg
aveam ambele castroane pline ochi asa ca am varsat in tava mai intii amestecul lichid si inauntru am pus cartofii si am amestecat cit am putut
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12941799524868.jpg
am pus staniol deasupra si am lasat la copt o ora la 200°C si inca o ora cred descoperita, tava era mare si stratul gros
a iesit o bunatate, umplutura cum s-ar zice a ramas mai pe margini
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12941799177022.jpg

#42 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 January 2011 - 01:19 PM

woaaaw cum arata! o idee foarte buna de reciclare a mezelurilor ! eu le reciclez mereu ducandu-le la mama :angryfire: , sau pe pizza. Dar acum am facut o pizza cu suncile crud-uscate si afumate si nu a iesit buna, a iesit prea sarata. Asa cu creme fraiche si cu cartofiorii se desareaza toata afacerea ...
Nu stiu, in Romania, ce este creme fraiche asta?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#43 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 05 January 2011 - 02:45 PM

pai aia e problema cu salamurile astea uscate sau cu prosciutto crudo sau speck, ca prin coacere isi scot sarea si totul devine extrem de sarat, de aceea m-am gindit sa ii macin bine pe salamiorii aia, si apoi fata de restul ingredientelor erau in procent mic
creme fraiche ar fi smintina normala romaneasca, care era pe vremuri, eu acum cu toate sortimentele care-s pe piata nu's la curent, cre ca cea pe care voi o numiti acra, desi asta e buna foarte, nu e acra tare, eu apoi o iau pe cea mai putin grasa si si eu si Marco o mincam si pe piine :angryfire:

#44 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 January 2011 - 04:16 PM

Vezi postareaAdriana, la 05 January 2011 - 02:45 PM, a spus:

pai aia e problema cu salamurile astea uscate sau cu prosciutto crudo sau speck, ca prin coacere isi scot sarea si totul devine extrem de sarat, de aceea m-am gindit sa ii macin bine pe salamiorii aia, si apoi fata de restul ingredientelor erau in procent mic
creme fraiche ar fi smintina normala romaneasca, care era pe vremuri, eu acum cu toate sortimentele care-s pe piata nu's la curent, cre ca cea pe care voi o numiti acra, desi asta e buna foarte, nu e acra tare, eu apoi o iau pe cea mai putin grasa si si eu si Marco o mincam si pe piine :floare:

aha, merci! asa ma gandeam si eu la smantana cand ziceam de crem fraiche dar daca si fetele din RO, ii dadeau cu creme fraiche in sus si in jos, ma gandisem ca o fi si la noi ceva special de gatit. Eu iau una buna si grasa 35%, in ciorbita e buna de numa... . Totusi la sosuri vad ca mi se dezlaneaza (desi nu fierb sosul, pun smantana la sfarsit) si nu-mi place cum se comporta. Fetele din RO poate stiu sa.mi spuna mai multe, eu fol toate produsele de la Napolact in ceea ce priveste lapte, smantana, iaurt, kefir, sana, ca mi se pare mie ca sunt mai naturale.

Oricum nota 10 pentru ideea de reciclare, ca toti avem probl cu resturile dupa sarbatori. Arata excelent cu cartofiorii dati pe razatoarea aia...seamana cu tarta cu dovlecei inviziili ai lui Eathaly.
Ai bagat si toba si lebarul? La mine au zacut dupa Craciun (mai mult de o masa sau doua nu putem manca din "porcarii" de astea grele, oricat ar fi de bune) pana au facut mazga si le.am aruncat inainte de revelion, desi nu luasem decat o bucata din fiecare ...dar nah daca nu am avut musafiri....

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#45 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 05 January 2011 - 04:33 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 January 2011 - 04:16 PM, a spus:

Arata excelent cu cartofiorii dati pe razatoarea aia...seamana cu tarta cu dovlecei inviziili ai lui Eathaly.

da, la ea m-am gindit si eu

Vezi postareaDaniella, la 05 January 2011 - 04:16 PM, a spus:

Ai bagat si toba si lebarul?

n-am bagat decit salamioarele acelea lunguiete macinate in Thermomix
toba n-am avut si lebarul l-am mincat asa cum era ca n-a fost mult

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic