Forum Culinar: Meniurile mele festive - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniurile mele festive

#1 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 January 2011 - 09:35 PM

Cel mai festiv menu al meu de pana acum e cel de anul trecut de Craciun, prima masa in plen cu fameleonul la casa noua. In anii trecuti faceam atat de multe mese acasa ... dar nu pozam si nu postam. Acum ca am lasat in urma obiceiul de a serba acasa (din comoditate: deranj, mizerie, oboseala cu pregatirile si multeee resturi) ... iaca am unde posta, dar nu mai am ce poza :D . Sper totusi sa am cand si cand cu ce ma afisa pe aici.

MENU CRACIUN 25 DECEMBRIE 2009
1. ANTIPASTI
1.1. Philadelphia cheese cu somon fume, icre negre, pasta de somon pe pat de castravete si de ridiche
1.2. Salata Caprese di mozzarella: Branza Mozzarella cu rosii condimentata cu ulei de masline si busuioc, piper negru proaspat macinat servita pe un pat de salata verde creata
1.3. Salata de somon cu ruccola: Somon fummè, ruccola, cappere; condimentata cu ulei de masline si zeama proaspata lamaie servite impreuna cu paine toast tartinata cu unt in momentul servirii
1.4. “Aguacate”: crema de avocado cu usturoi, ulei masline, zeama praspata de lamaie, servit cu grisini cu rozmarin/susan.
1.5. Salata de fasole rosie si porumb cu ton: bucati de Ton in suc propriu, fasole rosie si porumb fierte, dressing de ghimbir.
1.6. Tortillas al salsa pomodoro e basilico: Lipie integrala gratinata cu salsa pomodoro e basilico - rosii, usturoi si busuioc
1.7. Tabbouleh: patrunjel, couscus, menta, rosii, ceapa, ierburi aromate, ulei de masline, zeama proaspata lamaie, sare si piper, se serveste cu lipia integrala
1.8. Prune afumate invelite in coppa si verdeturi italiene trase la tigaie servite cu lipie integrala.
1.9. Grissini cu prosciuto crudo
1.10. Salata de cruditati: mar, morcov, telina, stafide, maioneza light
1.11. Salata de vinete in petale de ardei
1.12. Mouse de branzeturi fine in petale de rosii si ardei
1.13. Frigarui din mozzarella, masline de trei culori, pomodorini rosii si galbeni
1.14. Salata de brocolli cu seminte (de floarea soarelui, dovleac, nuci si mustar).

2. SECONDO
2.1. Curcan Tandoori: bucatele de medalion de curcan, servite cu orez salbatic fiert la abur, salata creata rosie&verde, feliute de ceapa rosie, feliute de lamaie
2.2. Friptura vitel, servita cu sosurile potrivite la alegere: Salsa Guacamole/ Salsa pomodoro e basilico/Tzatziki si cu ciuperci gratinate cu parmiggiano
2.3. Zucchini cu carnaciori de oaie inveliti in prosciuto crudo, garnisiti cu verdeturi italiene.

3. DOLCI
3.1. Tiramissù
3.2. Fructe mixte in fondue de ciocolata

BAUTURI
Prosecco/Sampanie
Limoncello/Martini dry/Campari orange/Martini Bitter/Rhum Havana Club
Expresso, apa minerala/apa plata si sucuri (portocale/portocale rosii/mere; Cola/Fanta)
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-685-12939960383732.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-685-12939960732982.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-685-12939961048371.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-685-129399616767.jpg
In inel sub servetel era meniul tiparit pe foaie galbena.
Aici am preparat totul singura in dupa amiaza de ajun (am venit pe la 5 de la serviciu) si restul in dimineata de Craciun (imi place sa am totul cat mai proaspat posibil).
Nu am foto deecat de ansamblu si doar de la aperitiv. Fotograful a facut doar foto cu personaje apoi... =))
A fost multaaaa mancare desi am inceput la 13 si s-a plecat pe la 22 ...tot au ramas o multime de aperitive, pe care le-am infoliat si vidat bine si le-am dus cumnatei pe 27 pentru masa de sf. Stefan facuta pentru nepotelul meu cel mic. Nici nu am reusit sa le pun pe toate pe masa ... nu mai era loc ... :D Alta data o sa fiu ceva mai inspirata cu numarul de preparate.
Fetele de masa le-am distrus cu ceara :D ...am suflat in lumanari sa le sting.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#2 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 January 2011 - 10:01 PM

Dar sa trecem in actualitate:
Revelion 2011 in doi parinti :D vegheati "de sus" de ingerasul care dormea :D .

Primul revelion petrecut ca pensionarii, dupa multi ani ... nici nu mai tin minte de cand nu am mai facut un revelion acasa la TV.
Cel mai simplu menu posibil si rapid de preparat in graba mare dupa ora 21:20 cand am reusit sa culc bebelusa, ca sa am totul proaspat cum imi place mie. Doar salata boeuf mi-a facut-o mama am pescuit-o de la ea dupa amiaza. La 22 am servit aperitivul. La 00:00 aveam friptura calda pe masa. La 2 am servit desertul. La 2 jumatate eu am tras la patut.

Iata meniul incropit in jumatate de ora:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-685-12939971771741.png

Maya, multumesc mult :D pentru layout, dupa cum vezi nu m.am descurcat sa il am in fundal =)) . Sper ca pana la sarbatorile de la anul sa invat.

Si acum dovezile:
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-685-12939976834288.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-685-12939977094149.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-685-12939977531817.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-685-12939980932381.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-685-12939981124701.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-685-12939981279204.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-685-12939981678761.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 January 2011 - 10:23 PM

Fripturile (fara garnitura ca m-am gandit ca nu vom mai duce... carnurile le-am marinat 24 ore si le-am facut seara in cuptor 2h si 20 in vasul termorezistent cu capac pulpanele de curcan si 30 min pieptul de curcan pe gratar la 23:50 le-am scos din cuptor la gata) si desertul:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-685-12939996231237.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-685-12939996475827.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-685-12939996656724.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-685-12939996836473.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-685-12939997091717.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-685-12939997368393.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 January 2011 - 09:20 AM

Brava Daniella!Eu ti-as fura platoul ala cu branzeturi si as fugi!

#5 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 January 2011 - 12:38 AM

Draga mea, cu draga inima il imparteam (ca Iubi nu mananca mucegaiuri si doar din brie a servit ...din restul am gustat eu 3 zile), dar azi a ajuns prima mea transa de branza cu ceapa murate in ulei, de inspiratie Geanny

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-685-12940941864464.jpg

Il las pe pervaz la murat 3 zile ... pofteste de te serveste :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 December 2011 - 04:57 PM

Masa de Craciun, 25 decembrie 2011

Cu mare bucurie va prezint si eu meniul din acest an de Craciun (l-am ajustat azi, scotand ceea ce nu am servit, desi era in plan). B


Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-1324998022987.jpg


ravasul a fost strecurat subtil, prin inel, sub servetelul auriu in forma de evantai (loc pe masa nu am avut pt toate preparatele decat la felul doi :) ), asa ca am servit pe bar aperitivele:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13249960641717.jpg



Bineinteles ca pozele mele sunt vai lume, doar pe ici pe colo ... . Eu musafiri putini, doar 3 + noi 2, dar fara ajutoare (doar cu un cipchil printre picioare) nici la preparat, nici la servit, doar la pozat si desigur mana de barbatul casei a fost ... imperfecta ... :P

Aperitivele:

Salata caprese

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13249962252203.jpg


Platou de branzeturi mixte

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13249960118726.jpg

Bresaola servita cu rosii cherry, ruccola si balsamico

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13249965375228.jpg

Dubla simfonie de somon fummè

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13249961290229.jpg

Tartine cu icre colorate, rosii si negre

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13249959764375.jpg

Platou cu mezeluri traditionale romanesti

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-1324996334789.jpg

Prune afumate invelite in speck

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13249959216117.jpg

Platou cu cuburi surpriza invelite in hamon serrano

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13249959685526.jpg

Vedere chinuita de ansamblu cu barul de aperitive

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13249968738105.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13249968363091.jpg



Felul principal (aveam planificat si cotechino cu linte + carnati de copt atunci la masa, dar la cererea comesenilor am renuntat la ele ... si am ramas cu lintea garnitura la curcan), l-am avut doar pe Mr. Goose al domnului Gordon (multumesc Olguta :P ).
Fata de reteta dumnealui am umblat doar la mirosenii (l-am bagat frecat cu 36 h inainte adaugand la ce a zis musiu si usturoi si un strop de ulei de masline + vin rosu si o parere de sos de soia, gansacul meu nefiind prea gras ca in filmulet) si la timpul si temperatura de coacere (Eu am copt 20 min/kg la 250 grade cu folie si inca 3,5 h la 150 grade cu folie... rezulta piept nears pe deasupra, dar rumen frumos si carne coapta bine). Intr-ansul am bagat 2 gutui si o portocala:


Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13249969159697.jpg

l-am dezosat complet:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13249969616068.jpg

grasime nu a ramas multa, e drept gansacul asta nu era exagerat de gras ca si cel din poza maestrului (in tava Ikea a rams doar carcasa nefeliata):

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13249970940041.jpg


si a iesit o multime de carne, buna si absolut deloc grasa! Intr-adevar toata grasimea s-a scurs prin procedeul lui Ramsay

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13249970231963.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13249970361088.jpg

Deserturile nu le-am mai dovedit pe toate (cozonac nu a mai vrut nimeni)

Terina de visine cu sos de pepene galben (cam molicica si neprezentabila, dar foarte apreciata) a fost culmea imperfectiunii, mai ales ca din neatentie am pus tava pe plita calduta :) :

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13249974803928.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13249974866936.jpg

Si un final glorios: bomboanele facute cu manutele astea 2: trufele Stellei :P si Rafaello Izuk :) dar tricolor

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13249978009555.jpg


Beuturile nu le-am poznat dar vinurile La Cetate sunt bune rau si am avut un Fragollino sfizioso cu fragute in el, din care alunecau delicate in paharel cateva bucati.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 December 2011 - 04:59 PM

Foxyy scumpa si draga si ocupata te rog mult :) cand ai timp sa nu ma uiti cu micsoratul pozelor postate anul trecut, trimise pe mail. Merci :)

pana atunci imi er scuze tuturor pentru pozoaiele de mai sus :P

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#8 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 05:01 PM

Ohooooooooo Daniello, eu ma duc direct la *porcariile* care arata wow, si la gasca...va las restul dulciuri , salamuri alea alea....gasesc pe aici :)
si daca Gianina ar fi dama buna, ar da si niste harbujei acolo, ca sa mearga mai bine gansacul :)

#9 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 05:02 PM

Brava Daniella, foarte faine preparate, dar cu gansacul m-ai dat gata!

#10 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 December 2011 - 05:10 PM

Vezi postareastella, la 27 December 2011 - 05:01 PM, a spus:

Ohooooooooo Daniello, eu ma duc direct la *porcariile* care arata wow, si la gasca...va las restul dulciuri , salamuri alea alea....gasesc pe aici :)
si daca Gianina ar fi dama buna, ar da si niste harbujei acolo, ca sa mearga mai bine gansacul :)


porcariile au fost tare bune, pentru cine e in RO, dau hint cu firma de le comercializeaza la targurile traditionale

dupa ce mananci toate porcariile salata de ruccola si spanac crud merg al mai bine, pariol. Dar daca insisti sa vie Geany cu harbujii calare pe topicul meu, voila fato ca te bagara si la mine in carti :) Aveam si eu muraturi mixte, dar nu au mai fost dorite ... Am avut noroc ca gasca s-a degresat complet ... altfel nici aia nu mai intra dupa atatea aperitive, desi am facut o pauza considerabila intre aperitiv si fel principal (Am stat la masa de la 14 la 20 ... :P )

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 December 2011 - 05:12 PM

Vezi postareaany_annette, la 27 December 2011 - 05:02 PM, a spus:

Brava Daniella, foarte faine preparate, dar cu gansacul m-ai dat gata!


Merci Any! Se face foaaarte simplu, il recomand, mai ales ca nu iese gras deloc!!! Si felierea a fost usoara, desi ma temeam de ea. Este insa mai fada carnea decat cea de rata desi am condimentat-o 2 zile la baitz ... probabil unde s-ascurs toata grasimea ... .

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#12 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 December 2011 - 05:24 PM

Si cateva poze cu bradul si/sau copilul buclucas, care nicicum nu a vrut sa fie pozat la brad, basca ce o mai enervat-o bundita!

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13249991630888.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13249993259472.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13250639155391.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#13 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 27 December 2011 - 05:38 PM

Totul arata foarte bine!

Ai muncit mult. Ingerasul off, off ce dulce este.

Sa`ti traiasca sanatoasa si sa aibe parte`n viata numai de lucruri bune.

#14 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 27 December 2011 - 05:45 PM

Pot pentru ca să-ţi fac o mică-mică observaţie?

Poza aia pe care ai intitulat-o " vedere chinuită asupra barului cu aperitive" este incorect denumită, din punctul meu de vedere...

Eu i-aş fi spus: vedere CHINUITOARE asupra... etc. Pe mine mă chinuie, că salivez intens, deşi de 2 zile doar mănânc, dorm, mănânc... :)

Doamne, bine arată toate, dar produsul cel mai reuşit este, clar, Bea, aici se vede foarte bine talentul tău... :) o pup dulce şi îi doresc ce e mai frumos şi mai bun pe lume...
Foarte multă muncă, foarte frumoase rezultate, nu ştiu cum reuşeşti... :P
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#15 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 December 2011 - 05:48 PM

Vezi postareacerra, la 27 December 2011 - 05:38 PM, a spus:

Totul arata foarte bine!

Ai muncit mult. Ingerasul off, off ce dulce este.

Sa`ti traiasca sanatoasa si sa aibe parte`n viata numai de lucruri bune.


cerra iti multumesc! si tu ai muncit si pregatit si mai grozav ca mine! multumesc pentru urari, sa-ti dea Doamne Domnul inzecit si tie inapoi! :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#16 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 December 2011 - 05:50 PM

Bravo, Daniella! Te-ai descurcat admirabil, esti f eficienta!
'A mica m-a lasat paf cat de-n pas cu moda e!

#17 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 05:52 PM

"saracu' copil" a uitat-o Mosul :) ...moama Daniello , deschizi un magazin online fata mea cu ce e sub pom.
Dragalasa e un copil normal, care face ce vrea , cum vrea si cand vrea..nici a mea nu statea la pozat :) ,

#18 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 December 2011 - 05:53 PM

Vezi postareakoral, la 27 December 2011 - 05:45 PM, a spus:

Pot pentru ca să-ţi fac o mică-mică observaţie?

Poza aia pe care ai intitulat-o " vedere chinuită asupra barului cu aperitive" este incorect denumită, din punctul meu de vedere...

Eu i-aş fi spus: vedere CHINUITOARE asupra... etc. Pe mine mă chinuie, că salivez intens, deşi de 2 zile doar mănânc, dorm, mănânc... :)

Doamne, bine arată toate, dar produsul cel mai reuşit este, clar, Bea, aici se vede foarte bine talentul tău... :) o pup dulce şi îi doresc ce e mai frumos şi mai bun pe lume...
Foarte multă muncă, foarte frumoase rezultate, nu ştiu cum reuşeşti... :P


esti o scumpa si o draguta :P ! eu am facut in doi timpi si trei miscari totul, nu am facut chestii complicate si care cer timp, cum ati facut voi! Eu cred ca asa cum ai spus cel mai mult conteaza sa nu fim obosite si chinuite, sa fie toti veseli in casa ...asta e cea mai mare bucurie!

Oricate observatii, doamna profesoara :P Mai ales de astea de nu ma ustura deloc ... :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#19 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 December 2011 - 05:58 PM

Vezi postareamoatza, la 27 December 2011 - 05:50 PM, a spus:

Bravo, Daniella! Te-ai descurcat admirabil, esti f eficienta!
'A mica m-a lasat paf cat de-n pas cu moda e!


Merci! lasa draga moatzo, ca tu ne-ai rupt gurile cu preparatele (mai ales toba si acum ma gandesc la ea ... soacra nu a dat ... :) cica nu i.a placut cum a iesit ... cine stie ... :) ), acum la spartul targului ce ne aratam si noi ...
pe a mica o mai astept doar un pic sa o exploatez la muncile casnice ... in pas cu moda asa ... :P Aseara a insistat si a insistat si a insistat sa dea cu mopul dormitorul si baia mare. Promitator, isn't it? :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#20 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 December 2011 - 06:00 PM

Vezi postareastella, la 27 December 2011 - 05:52 PM, a spus:

"saracu' copil" a uitat-o Mosul :) ...moama Daniello , deschizi un magazin online fata mea cu ce e sub pom.
Dragalasa e un copil normal, care face ce vrea , cum vrea si cand vrea..nici a mea nu statea la pozat :) ,


are noroc de rasfat de la toate neamurile! + acolo in dreapta cutioantele aela mari sunt si cadourile mele (cosuri de Craciun de pe la parteneri de job ... ) si nelipsita cutie de ciocolaterie de mare clasa de la presidentul din Italia).

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi