Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#441 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 March 2011 - 08:39 AM

Astazi fetita mea implineste 6 luni :-* ! Va pup pe toate sa avem copii sanatosi si norocosi!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#442 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 03 March 2011 - 09:18 AM

Multzumim , la fel , Daniella!

( n-ar strca sa fie si cumintzi :-* )

#443 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2011 - 12:32 PM

Vezi postareaMutti, la 03 March 2011 - 09:18 AM, a spus:

Multzumim , la fel , Daniella!

( n-ar strca sa fie si cumintzi :( )

hihihi! da! hai, ca Elena inteleg ca e cuminte tare! draga de ea :-* !

#444 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 03 March 2011 - 01:46 PM

Daniela, am inteles de ce esti ingrijorata. Sa speram ca nu are totusi nimic.

(vreau sa te trag de urechi si sa-ti amintesc ca bebelusii nu plang degeaba sau de alint :-* )

(si Mutti, copil cuminte si baba frumoasa?? LOL )

Mersi pt urari si sarbatorire faina printesei Bea!

*

Am facut ce-am zis, i-am dat carne de miel aseara, f putin, probabil 5 grame amestecata cu jumatate de pastarnac. A mancat tot! Dar azinoapte cine n-a dormit? Eu, ca el a dormit, dar s-a frecat de pat toata noaptea si a si plans in cateva randuri. reactie rea... scoatem carnea, o mai vede dupa ce face 6 luni. Intre timp trec si eu pe dovleac, cartof dulce, din astea. si i-am facut porridge aseara din ovaz cu lapte de capra. nu stiu cum a mancat ca de dimineata dormea cand am plecat, a ramas sotul sa-l hraneasca. mi-a fost mila sa-l trezesc, desi ardeam de nerabdare sa-l hranesc. mi-a fost mila ca s-a chinuit toata noaptea si pe la 8 jumate a inceput si el sa doarma bustean.

#445 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2011 - 01:48 PM

Fetelor, ce mai stiti de Sissi? Cred ca nu are timp nici sa respire cu doi copiii acasa. Eu cat sunt acasa, cateva ore dimineata si dupa ora 6 pana la miezul noptii nu stau decat poate 10 minute seara sa mananc, in rest incontinuu fac treaba - in conditiile in care in cele mai multe zile sotul face si el o multime peste zi.

#446 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2011 - 10:17 PM

[quote name='CatiCris' date='03 March 2011 - 01:46 PM' timestamp='1299152793' post='79848']
Daniela, am inteles de ce esti ingrijorata. Sa speram ca nu are totusi nimic.

(vreau sa te trag de urechi si sa-ti amintesc ca bebelusii nu plang degeaba sau de alint :floare: )

La ce te referi cu plansul? La ce ziceam eu cu miorlaiala? aaa ba da, in cazul ei eu cred ca de alint, ca daca o iei in brate nu mai are nici o problema: rade!

I-am dat si eu azi la pranz carne pt prima data, din piept de curcan. Pana acum pare ok. Nu a mancat mai mult ca de obicei. Oricum ieri si azi a mancat binisor, slava Domnului!
La noi nu se recomanda mielul, iedul (stiu de la medicul de familie ca au carnea cea mai indigesta si pt adulti si continut ridicat de colesterol si nu in ultimul rand ...antibiotice). Am vazut ca pe la voi e altfel ...

Fetele am primit niste materiale foarte faine despre bebelusi, retete, diversificare etc. Daca vreti sa-mi dati adresa de mail (pe pm) vi le trimit.

Sa stii ca si eu tot ma intreb ce or face Sissi si Floare Albastra. Tu cum te descurci si cu Cati?

#447 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 03 March 2011 - 10:51 PM

Daniella , la bebei nu asta-i criteriul , daca-i carnea grea sau nu , ci daca-i curata. Aia de porc , de ex , contzine nush ce si nu se da. Cea de vita si de miel e mai curata...daca pot sa spun asa. Ce-i vavabil pt noi , nu-i valabil si pt bebi.
Adresa mea de E-mail o mai ai , nu?

#448 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 March 2011 - 09:01 AM

Vezi postareaMutti, la 03 March 2011 - 10:51 PM, a spus:

Daniella , la bebei nu asta-i criteriul , daca-i carnea grea sau nu , ci daca-i curata. Aia de porc , de ex , contzine nush ce si nu se da. Cea de vita si de miel e mai curata...daca pot sa spun asa. Ce-i vavabil pt noi , nu-i valabil si pt bebi.
Adresa mea de E-mail o mai ai , nu?

Ce inseamna curata?
Carnea de miel este “grea” atat pentru digestie, cat si pentru metabolizarea hepatica si celulara deoarece este bogata in toxine, pentru ca animalul pui e hranit cu lapte. Mai mult decat atat mielul tanar, sub 9 saptamani, are carnea toxica si poate produce multe neplaceri chiar si stomacului cu mult mai rezistent al unui adult. Are un continut foarte bogat in grasimi, de aceea si nivelul de colesterol ridicat.

#449 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 04 March 2011 - 09:07 AM

Pe bebi ii doare-n basca de colesterol ;)

Are mai putzine toxine , asa se spune. Nici eu nu i-am dat carne de miel.Dar in cartzi scrie ca se recomanda , dr iar mi-a recomandat....vita si miel.

#450 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 March 2011 - 09:14 AM

Daca ziceti voi ca la voi e asa ... ;) ...
sa stii canu mai am adresa ta

#451 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 March 2011 - 01:11 PM

Vezi postareaDaniella, la 03 March 2011 - 10:17 PM, a spus:

La ce te referi cu plansul? La ce ziceam eu cu miorlaiala? aaa ba da, in cazul ei eu cred ca de alint, ca daca o iei in brate nu mai are nici o problema: rade!

Cum vad eu problema: nu se miorlaia de alint, se miorlaia sa o iei in brate. voia sa o iei in brate. cum sa spuna ea asta daca inca nu poa sa vorbeasca :) . asa vad eu lucrurile, dar stii ca io-s extremista in privinta asta, deci ignora daca simti ca te deranjeaza. :floare:

Citeaza

I-am dat si eu azi la pranz carne pt prima data, din piept de curcan. Pana acum pare ok. Nu a mancat mai mult ca de obicei. Oricum ieri si azi a mancat binisor, slava Domnului!

Bravo Bea ca ai papat bine :)

Citeaza

La noi nu se recomanda mielul, iedul (stiu de la medicul de familie ca au carnea cea mai indigesta si pt adulti si continut ridicat de colesterol si nu in ultimul rand ...antibiotice). Am vazut ca pe la voi e altfel ...

Ma gandesc de unde sa fie mielu' plin de antibiotice? nea ciobanu' sta cu pastile la el pe munte? ma intreb pentru ca nu am mai auzit varianta asta. (eu de curand m-am indragostit de carnea de miel - poate vin cu niste retete)

Citeaza

Fetele am primit niste materiale foarte faine despre bebelusi, retete, diversificare etc. Daca vreti sa-mi dati adresa de mail (pe pm) vi le trimit.

Sarumana! Foarte fain, chiar ma ajuta!

Citeaza

Tu cum te descurci si cu Cati?

Avem zile bune si zile proaste. In zilele bune la sfarsitul zilei avem casa curata, copiii dorma, masina de spalat merge, masina de paine merge si noi ne pregatim sa ne facem cate un dush, rupti de oboseala. In zilele proaste mai ramanem si fara mancare gatita, cu casa in dezordine, cu frigiderul gol, nedushati - asta e.

Am avut acum vreo trei saptamani vomiting bug toti in decurs de 5 zile, a inceput bebe, apoi sotul, apoi Cati si apoi eu. Masina de spalat a mers nosn stop si inca mai am o plapuma care trebuie sa ajunga la spalatorie ca e prea mare. E fun! :)

Totul ar fi super daca bebe ar fi sanatos, cand nu e el bine suntem tristetea noastra se adauga obselii.

De exemplu toata saptamana asta eu am dormit cu bebe si el nu a dormit bine primele patru nopti, nu se trezeste afectiv, dar se freaca, se scarpina, plange, maraie, se foieste si eu nu adorm pana el nu e perfect linstit. Dimineata la lucru, seara treburi, noaptea cand sting becul si ma pun langa el, incepe distractia. E momentul ala in care in sfarsit pot sa inchid ochii si sa ma las prada odihnei, dar tocmai atunci o iau de la capat. A fost o saptamana grea.

Dar azi sunt ac noua pentru ca azinoapte bebeloiul meu drag si scum a dormit in sfarsit bine, nu m-am trezit decat sa-i dau laptele si pe la 6 de la mucisori. A fost o nopate in care cred ca am prins 3 ore la rand de somn si ma simt ca noua, plus multumirea ca el se simte mai bine!

Aseara i-am facut cartof dulce in care am pus ulei - a mancat foarte bine in doua ture.

#452 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 04 March 2011 - 01:44 PM

Bebe Cris primeste legume organice/ Bio sau normale , Pisoi?

Sa stii ca la luatul in bratze sunt si eu ca Daniella , miorlaiala nu i-o bag in seama. Incerc sa-i distrag atentzia. Ce as face daca as umbla toata ziua cu ea-n bratze????

Mai rau e cand vin bunicii , o pupa , o rasfatza, umbla tot cu ea-n bratze si dupa ce pleaca ne miorlaie 2 zile!!!!!

#453 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 March 2011 - 02:03 PM

Vezi postareaMutti, la 04 March 2011 - 01:44 PM, a spus:

Bebe Cris primeste legume organice/ Bio sau normale , Pisoi?

Si organice si neorganice. Am avut mere si pastarnac organice, cartoful dulce si ovazul pt porridge neorganice.

#454 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 March 2011 - 02:17 PM

Daca nu o impac din miorlaiala distrand-o cu vreo jucarie (incerc de toate), cu caruselul, cu leaganul, cu cantelecele, cu masaj, cu jocuri, cu citit poveste. O iau in brate, dar 5 min, ca daca o tin mai mult nu mai e chip sa o mai pui jos, urla de zici ca am pus-o pe ace! Si cand o iau e toata un zambet de multumire, dar nu o mai pot pune jos ... si ce facem atunci?

Desi i-am spus bonei sa nu o ia in brate, pe cat posibil sa o pacaleasca altfel (cum am scris mai sus), dar nici sa nu o lase cumva sa planga cu lacrimi, bineinteles o tine mai mult decat mine in brate si decat sa planga copila prefer si eu asa ... .Prin urmare e linistita toata ziua si de luni incoace, cand sta cu mine (dim pana in 10 si seara dupa 7) avem mai mult concert :floare: ...

Cand eu scriu pe telefon (e de lucru si scriu mult) si are acces sa vada ecranul, e de o atentie de zici ca pricepe ce scriu. :)

Nu de putine ori atat la marile ferme zootehnice cat si in gospodariile particulare, animalele sunt tratate cu antibiotice pentru a se preveni astfel raspandirea unor epidemii sau pentru a se obtine o productie mai mare de carne pentru consum.
Carnea pasarilor si animalelor crescute in conditii ecologice (in gospodarii taranesti si hranite cu boabe, tarate, vegetale etc) este buna si ne furnizeaza proteine sanatoase si alti nutrienti importanti, cea care provine de la animalele crescute industrial are continut de hormoni si antibiotice, in special in cazul puilor de animale (crescuti intensiv, nu mielul luat de la cioban), si cu siguranta este de dorit sa fie evitata, determinand multe dezechilibre hormonale mai devreme sau mai tarziu.

#455 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 March 2011 - 02:37 PM

E posibil sa ai dreptate, mielul/oaia sa fie unul din animalele crescute de regula fara factori de intensificare a cresterii, insa oricum si pt adult se recomanda consumul cu moderatie pt ca are continut si de grasimi saturate si mononesaturate, fiind incadrata ca un tip de carne mai grasa in comparatie cu celelalte, dar si indigesta. La noi se specifica: de evitat consumul carnii de miel de catre copii. De aia sunt putin contrariata de discrepanta dintre recomandarile pediatrilor.

#456 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 March 2011 - 02:57 PM

Am gasit o informatie din mai multe surse, conform careia:

1. Daca nu aveti acces la o sursa de carne organica, aruncati prima apa in care a fiert carnea si abia din a doua apa puteti face supa, ciorba, adauga in piure, sau din carnea fiarta se pot face alte mancaruri. Eu asa procedez si pt noi: clocotesc pana termina de spumuit: arunc apa si spal carnea si apoi gatesc carnea.

2. In cazul ficatului din surse ne-organice, se tine in apa rece 24 h, apa se schimba de 3-4 ori in acest interval de timp.

Ideal carnea sa fie din sursa organica si mai ales ficatul. La noi in topul listei de carnuri recomandate copiilor sunt: curcan, pui, vita. Doar rganice :floare: Eu nu am gasit inca sursa :)

Problema cresterii cu hormoni se rasfrange si la oua.

Cred ca tb sa facem un nou topic: copilul BIO :)

#457 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 March 2011 - 06:47 PM

Mutti, tu cantaresti mancarea? sau folosesti un recipient gradat pt estimarea cantitatii pe care o papa Elena?

la piure de legume, folosesti ceva apa in care au fiert, sau o arunci?

care e ratiunea pentru care nu incalzesti mancarea in microunde? se intampla ceva toxic? se distrug nutrientii? sau de ce?

merci

#458 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 March 2011 - 06:57 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 March 2011 - 02:17 PM, a spus:

Daca nu o impac din miorlaiala distrand-o cu vreo jucarie (incerc de toate), cu caruselul, cu leaganul, cu cantelecele, cu masaj, cu jocuri, cu citit poveste. O iau in brate, dar 5 min, ca daca o tin mai mult nu mai e chip sa o mai pui jos, urla de zici ca am pus-o pe ace! Si cand o iau e toata un zambet de multumire, dar nu o mai pot pune jos ... si ce facem atunci?

Hai sa-ti ofer o perspectiva diferita: imagineaza-ti ca vii acasa de la munca si fata NU vrea sa o iei in brate, pur si simplu nu vrea la tine. Imagineaza-ti ce ai simti, cum te-ai simti etc.

Eu cred ca bucuria ei cand se gaseste la tine in brate e una foarte naturala si sanatoasa. Daca nu o tii acum in brate, atunci cand? Nici nu stiu cum sa exprim ceea ce simt... mie instinctul imi spune ca luatul in brate e bun, benefic si copilului si mamei. Eu pe Cati si acum o tin in brate de cele mai multe ori cand cere. Pentru ca stiu, inteleg, simt ca are nevoie. Sotul meu nu e de acord cu mine, dar nu a reusit sa ma convinga sa nu mai accept sa tin in brate un copil de 2 ani si 5 luni.

#459 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 March 2011 - 08:33 PM

ar fi groaznic! dar si eu o iau in brate, dar nu pot sa o tin numai in brate cum ar vrea ea, odata luata ... si atunci trebuie sa o mai pacalesc si cu alte activitati.
Ai perfecta dreptate, stiu ca au nevoie sa se simta in siguranta, sa se simta iubiti si ca pt asta trebuie luati in brate, stransi in brate, vorbit intotdeauna cu blandete etc Si eu cred ca fac toate astea si o si pupacesc tot timpul, facem jocuri etc. Dar tu stai numai cu bebe in brate cat esti acasa?

#460 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 March 2011 - 08:41 PM

uite ce am mai gasit, framantata de diferentele intre p.d.v. ale pediatrilor:
"carnea care provine de la animale tinere (miel, ied) este mai greu de digerat, din cauza purinelor, reziduuri metabolice toxice pentru organismul uman. Pentru a fi eliminate purinele, când se pregătesc ciorbele, carnea nu se pune de la început în apă, ci abia atunci când a dat în clocot.
Dintre carnurile rosii, carnea de vită este considerata cea mai nutritivă, urmează apoi cea de porc, iar ultima este carnea de miel, aceasta fiind cea mai grasă.
Prea multă carne rosie poate avea efecte adverse asupra oaselor. Procesul de digestie a proteinelor poate duce la formarea unor „reziduuri” în organism, pe care corpul va trebui să le neutralizeze, folosindu-se de mineralele existente în oase.
Proteina proaspătă din carnea de miel poate provoca si alergii, care apar la 6-12 ore de la consum. Mai expusi sunt copiii si bătrânii.
"

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic