Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#461 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 04 March 2011 - 08:59 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 March 2011 - 06:47 PM, a spus:

Mutti, tu cantaresti mancarea? sau folosesti un recipient gradat pt estimarea cantitatii pe care o papa Elena?

la piure de legume, folosesti ceva apa in care au fiert, sau o arunci?

care e ratiunea pentru care nu incalzesti mancarea in microunde? se intampla ceva toxic? se distrug nutrientii? sau de ce?

merci

Daniella, cu MO am io un pitic. 100% sanatos nu e , asa ca , atunci cand ne-am mutat l-am aruncta pe cel vechi pe motiv ca-i vechi si in locul special pt el am pus cartzi de bucatarie. Al meu tot incearca sa ma convinga....

microundele sunt radiatzii. De ce sa-mi radiez io mancarea???? E un pdv...

Oricum fetei nu i-as incalzi in MO chiar daca as cumpara unul ( al meu ii duce dorul <_< )

La piure de legume folosesc si o parte din apa daca le fierb in apa si nu pe abur. Dar nu daca am fiert si cartofi , se incleiaza compozitzia. In rest , pun suc de fructe .

Carnea o fierb separat si arunc apa.

Mancarea o cantaresc pe cantarul de bucatarie. De fiecare data. Apoi raportez :floare:. Al meu tzine o evidentza ca sa stim. Si ca sa avem ce arata la dr pt ca altfel uitam.

#462 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 March 2011 - 09:20 PM

Am inteles acu ... eu nu o cantaresc ... :violent1: La un mom ca tot ziceai tu 120, 150, 180, 200, 250 ...zic hai ma ca recipientele mele (setul de la Avent) sunt gradate sa vad si eu aici cat mananca, fiind convinsa ca si tu tot d-alea ... bineinteles eram constienta ca nu e greutatea buna :D . Dar m-am luat cu una cu alta si nu am catadicist sa cantaresc. Deci cu siguranta daca as cantari ar fi mai greu (Decat apa) ...si nu papa asa de putin. De ex. de 2 zile papa tot ... si nu-s prea multumita ca nu mai papa san suficient. Sa vad ce-mi spune si dr in legatura cu cant optima de laptic necesar.

Eu ii incalzesc la MO. Trebuie sa ma mai documentez.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#463 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 March 2011 - 11:34 PM

Vezi postareaMutti, la 04 March 2011 - 08:59 PM, a spus:

Daniella, cu MO am io un pitic. 100% sanatos nu e , asa ca , atunci cand ne-am mutat l-am aruncta pe cel vechi pe motiv ca-i vechi si in locul special pt el am pus cartzi de bucatarie. Al meu tot incearca sa ma convinga....

microundele sunt radiatzii. De ce sa-mi radiez io mancarea???? E un pdv...

MO lucreaza cu unde electromagnetice,deci aia înseamna ca tre' sa arunci antena satelit,radio,plasme,monitoare,mobilele.WLAN-uri,Bluethoot...si astea radiaza :violent1:
Eu am mai încalzit mîncarea in Mo ,dar rar,pentru ca faceam cît mai des si proaspat.Daca cumva congelam ceva,încalzeam în baie de apa.
Nu cîntaream nimic,tot ce faceam,era dupa ochi si feeling :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#464 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 05 March 2011 - 09:08 AM

[quote name='Maya' date='04 March 2011 - 10:34 PM' timestamp='1299274446' post='80063']

[/quote]
tre' sa arunci antena satelit,radio,plasme,monitoare,mobilele.WLAN-uri,Bluethoot...si astea radiaza :D
[/quote]

ai sa razi , dar lucram la asta :violent1:

cum am zis , e un pitic:)

Dar , oricum , la radio, W LAN si alte cele io nu incalzesc mancare , tu? :D

#465 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 06 March 2011 - 09:49 AM

I-am dat ieri suc de portocala , baut la inceput ca sparta , i-am luat sticla de la gura ,a poi n-a mai vrut. Seara , a baut iar putzin. 50 de ml in total.
si 30 ml suc de para i-am dat.

Are scaunul tare , face kkreze , ca oile, ca iepurasii. Sa vedem ce se intampla dupa atata suc.

Daca nici asta nu ajuta..............

#466 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 March 2011 - 10:35 AM

Vezi postareaMutti, la 06 March 2011 - 09:49 AM, a spus:

I-am dat ieri suc de portocala , baut la inceput ca sparta , i-am luat sticla de la gura ,a poi n-a mai vrut. Seara , a baut iar putzin. 50 de ml in total.
si 30 ml suc de para i-am dat.

Are scaunul tare , face kkreze , ca oile, ca iepurasii. Sa vedem ce se intampla dupa atata suc.

Daca nici asta nu ajuta..............

ii dai cu biberonul? cum ai reusit? ca la mine, nu trece nimic prin tetina (bine, eu am lasat sa treaca si pulpa la storacator)? ii dau cu lingurita, dar e mai greu... si nu bea prea mult cu lingurita...mai mult se duce pe babetica ...
sucul de porto si de pere sigur ajuta contra constipatiei si eventual taie piureul de morcov pt moment. Si Bea mai are 1-2 scaune pe zi de cacareze si 1 bun. Pui ulei la fiecare masa, inclusiv in piureul de fructe de dimi? Eu am obs ca ajuta si uleiul.

#467 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 06 March 2011 - 12:37 PM

ulei pun tot timpul , deh , aproape. Ca azi dimineatza , de ex , a taiat-o foamea rau si n-am mai apucat sa pun ulei in cereale. ( m-am dus cu ea in brate sa fac cerealele ca maraia , cand a vazut ca amestec a inceput sa plescaie !!!! Face ochii mari cand vede mancarea si casca gura si zice AAAAAAAAAAA . E fomila rau!!!!!!!!!!!!!)

nici la mine nu trecea dar am luat alte biberoane. Eu am sticle de la Avent si ale au mai multe gauri si-s mici mici. Asa ca am luat de la DM biberoane pt sticle cu gatul lat ca dinalea am avut nevoie. Marca Babylove. Sunt pe marimi S , M , L....

La Avent sunt si biberoane cu slitz ( cred ca si la alte firme) pt cei care papa si grisul cu lapte din sticla.

Eu n-am luat , am facut cu acul inrosit o gaura mai mare intr-un biberon vechi...dar am facut-o prea mare si nu-i place cand vine prea mult din sticla.

Revenind la portocale , la mine storcatorul scote pulpa afara. Si vasul in care iese sucul are o chestie care separa sucul de spuma, un plastic despartzitor. Asa ca i l-am dat cu biberon M ( d-ala de la Babylove)

Am observat ca bea suc de portocale numai cand ii e foame. Crede ca-i mancare :rolleyes:. Tre sa-i iau sticla de la gura. Dupa mancare nu vrea nici puscata!

Apropos de scaun: am citit ca daca pui 1-2 prune uscate in apa clocotita , lasi vreo juma de ora si apoi ii dau zeama sa bea face kk de numa'. I-am dat , o baut intr-o zi 30 de ml si intr-o zi mai mult. Tot kkreze o facut!!!

(Azi o facut tot tare dar nu mai erau kkreze si nici nu s-o scremut decat de 2 ori.)

#468 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 March 2011 - 04:37 PM

mai echilibreaza alimentatia: sa nu aiba nici o zi in care si legumele de la pranz si fructele de dimi constipa.

de unde iei prunele uscate? remediul cu zeama de prune e pt adulti, nu stiu dc merge si la bb, ti-a spus dr?

#469 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 March 2011 - 11:01 PM

Vezi postareaMutti, la 05 March 2011 - 09:08 AM, a spus:

Dar , oricum , la radio, W LAN si alte cele io nu incalzesc mancare , tu? :-*

Nu,nu,dar si ele radiaza...asta spuneam :help:
Radiaza singure,radiaza si între ele,radiaza si cînd sînt în standby,si cînd le folosesti si mai si...
Daca e sa fugim de toate radiatiile,tre' sa ne ascundem într-o "borta" :lol:
(de MO,nici nu se pune problema,ca si eu as putea linistit trai fara ea)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#470 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 06 March 2011 - 11:19 PM

Vezi postareaDaniella, la 06 March 2011 - 04:37 PM, a spus:

mai echilibreaza alimentatia: sa nu aiba nici o zi in care si legumele de la pranz si fructele de dimi constipa.

de unde iei prunele uscate? remediul cu zeama de prune e pt adulti, nu stiu dc merge si la bb, ti-a spus dr?

De la supermarket iau prunele , sunt peste tot fructe uscate. Eu le invelesc in sunca si le dau o leaca la cuptor. D-aia am tot timpul in casa.
N-am intrebat dr , am citit pe net.

Oare sa o constipe cerealele????? sau grisul?

azi la amiaza i-am dat dovleac , brocoli si ceva care de vita. si pere.

Azi a mancat seara 200 de gr de gris cu lapte si inca 50 de hrisca ( asta nu-i place , e amestecata cu lapte praf , cred ca de asta nu-i place, dar tot a mancat ceva. Apoi aproape 50 de gr se fructe!!!!!! Asta numai seara , da? :D E fomila rau!

suc de portocale a baut azi dimineatza vreo 30 , i-am luat sticla de la gura si dupa aia n-o mai vrut.

#471 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 March 2011 - 12:27 PM

Vezi postareaMutti, la 06 March 2011 - 11:19 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 06 March 2011 - 04:37 PM, a spus:

De la supermarket iau prunele , sunt peste tot fructe uscate. Eu le invelesc in sunca si le dau o leaca la cuptor. D-aia am tot timpul in casa.
N-am intrebat dr , am citit pe net.

Oare sa o constipe cerealele????? sau grisul?

azi la amiaza i-am dat dovleac , brocoli si ceva care de vita. si pere.

Azi a mancat seara 200 de gr de gris cu lapte si inca 50 de hrisca ( asta nu-i place , e amestecata cu lapte praf , cred ca de asta nu-i place, dar tot a mancat ceva. Apoi aproape 50 de gr se fructe!!!!!! Asta numai seara , da? :P E fomila rau!

suc de portocale a baut azi dimineatza vreo 30 , i-am luat sticla de la gura si dupa aia n-o mai vrut.

din ce le dam noi acum constipa: orezul (Evita fulgii de orez, foloseste cereale combinate pana se normalizeaza scaunul), carnea, morcovul fiert. Eu ii dau un amestec de 4 cereale si face kk bun si inca de 3-4 ori pe zi, poate doar 1- 2 cacareze pe zi ca ...parca produce mai mult decat mananca ...

Daca tot i-ai dat suc de porto si de para, poti sa ii dai dupa ce repeti 3-5 zile din porto, suc de mar, suc de morcov, crude, desi stiu ca voi nu dati la copii fructe si legume crude aici se dau de la 4 luni, cu asta se incepe diversificarea de cand ...lumea.

pana la urma ai incercat borcanelele? eu nu inca

Eu folosesc MO exclusiv pt incalzit mancarea si f rar pt floricele, nici nu mai stiu cum era cand incalzeam pe aragaz ... Voi incalziti in craticioara pe aragaz? sau gatiti numai o portie/om si gata?
Nici nu stiu cum incalzesti tu in bain marie (Stiu ca ai zis ca ai pus la o pagina din urma, dar te rog nu ma pune acu sa caut pagina)? in ce vas pui si cum procedezi mai exact? Merci :tongue3:

eu ii dau suc de porto/mar/morcov (depinde ce am, acu o tin pe porto de 2 sapt) in fiecare dimineata pe la 9 si apoi fructele pe la 10 jum 11.

nu-mi inspira suf incredere in ceea ce priveste igiena pt bebe in fructele alea uscate pt adulti din comert (De la noi)

#472 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 08 March 2011 - 04:52 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 March 2011 - 12:27 PM, a spus:

din ce le dam noi acum constipa: orezul (Evita fulgii de orez, foloseste cereale combinate pana se normalizeaza scaunul), carnea, morcovul fiert. Eu ii dau un amestec de 4 cereale si face kk bun si inca de 3-4 ori pe zi, poate doar 1- 2 cacareze pe zi ca ...parca produce mai mult decat mananca ...

dinala i-am dat si io , nu i-am dat niciodata fulgi de orez.

Daca tot i-ai dat suc de porto si de para, poti sa ii dai dupa ce repeti 3-5 zile din porto, suc de mar, suc de morcov, crude, desi stiu ca voi nu dati la copii fructe si legume crude aici se dau de la 4 luni, cu asta se incepe diversificarea de cand ...lumea.

nu-i place de morcov sau mar , ca am incercat. o sa mai incerc. Azi a baut 40 ml de portocala.

pana la urma ai incercat borcanelele? eu nu inca

am incercat , i-am dat de la Alnatura fructe. Pere cu nush ce. Apoi am vrut sa-i dau piersica-maracuja si n-am gasit decat de la babivita. Aproape la juma de pretz ( alnatura-1,15, bebivia-0,65.) L-am aruncat cand am citit ce are: concentrat de nush ce , concentrat de nusch ce....i-am dat totusi piersica-maracuja de la babylove , costa tot 0,65 , tot concetrat de nush ce....dar macar Bio. Da nu mai iau d-astea de concetrat. De fapt , tre sa iau sa-i dau unul cu mancare normala sa vad.....

Fructe ii fac eu acasa si le papa . Am facut acum 2-3 zile pere. Intre timp am facut si prune+nectarina ca am auzit ca-s bune pt scaun.A papat asa acre.

Azi i-am dat si kiwi crud , facut cu furculitza. S-a strambat dar a mancat ceva. Bag seama ca nu-i place ca-i acru.

Eu folosesc MO exclusiv pt incalzit mancarea si f rar pt floricele, nici nu mai stiu cum era cand incalzeam pe aragaz ... Voi incalziti in craticioara pe aragaz? sau gatiti numai o portie/om si gata?

Eu incalzesc ba pe abur , ba in craticioara. De obicei fac pt 2 zile. Si carnea o fierb o data la 2 saptamani si o colgelez in portzii. Facuta pasta.

Nici nu stiu cum incalzesti tu in bain marie (Stiu ca ai zis ca ai pus la o pagina din urma, dar te rog nu ma pune acu sa caut pagina)? in ce vas pui si cum procedezi mai exact? Merci :hug:

pun un deget de apa intr-o cratitza apoi pun castronul de inox potrivit in ea ( care are tot atatzia cm cat si cratitza) , pun papa in castron si dau aragazul la maxim. Cand incepe sa fiarba apa din cratitza castronul se incinge iute si eu numai amestec de cateva ori si gata. Si daca opresti aragazul , ramane acolo mancarea calda mai multa vreme.

eu ii dau suc de porto/mar/morcov (depinde ce am, acu o tin pe porto de 2 sapt) in fiecare dimineata pe la 9 si apoi fructele pe la 10 jum 11.

nu-mi inspira suf incredere in ceea ce priveste igiena pt bebe in fructele alea uscate pt adulti din comert (De la noi)

ai scris undeva ca i-ai dat avocado. Cum? facut piure , ok, dar nu s-a innegrit fara nimic? fara lamaie? si cu ce l-ai amestecat? proportzii???

#473 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2011 - 05:27 PM

ii dau avocado in fiec zi 1/4, amestecat cu sucul de la o portocala mica rosie si 1 piureul de la 1 mar. Le arunc toate in blender, desi avocado e moale de il poti face si cu furculita. Nu mai mult de 1/4 pe zi.

Piersica si caisa sunt intre primele fructe, dupa mar si para, daca ai BIO, da-i piersica si caisa fara probl.
Dr mi.a spus azi sa-i dau fara probl si piure de bananana 1/4 prima oara apoi 1/2 apoi 1 intreaga. E dulce poti sa o pui in cerealele de seara.

La kiwi stiu ca inca nu e voie sa ii dai cu samburi.

problema e ca nu am castron de inox asa micut, cat sa-i incalzesc ei mancarea peste o cratita. tb sa cumpar 1 acu? Nu am decat plasticele fetii, sau sticla, portelan, ceramica. ce am castroanede inox e mareeee ...mai caut in memorie ... dar nu, nu am asa mititel. :hug:

#474 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2011 - 05:31 PM

aaaa, i-am spus dr ca multe cereale au adaosuri de indulcitori si a zis ca nu are nik. Ca glucoza se da si nou nascutului imdt dupa ce se naste, ca sunt zaharuri (glucoza, fructoza) simple usor de digerat si tolerat. A zis ca acele cantitati sunt f mici si alimentele astea de bebi sunt studiate sa fie ok ca si ingrediente si procedura, poate mai ok decat le preparam noi acs. :hug: Asta apropos si de borcanele, ca i.am zis ca nu am ce fructe sa.i dau acu iarna decat mere, banana si porto, restul sunt cu chimicale. I-am spus ca pe borcanele se pomeneste de zahar si amidon si mi-a spus ca nu e bai, cantitatile sunt infime si borcanelele sunt ok, mai ales daca sunt BIO. :hug: Nu stiu daca sa mai cred ceva ... :lol:

#475 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 08 March 2011 - 05:31 PM

fetelor, aici piersica e printre principalii alergeni, nu mai stiu ce sa mai cred

#476 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2011 - 05:33 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 March 2011 - 05:31 PM, a spus:

aaaa, i-am spus dr ca multe cereale au adaosuri de indulcitori si a zis ca nu are nik. Ca glucoza se da si nou nascutului imdt dupa ce se naste, ca sunt zaharuri (glucoza, fructoza) simple usor de digerat si tolerat. A zis ca acele cantitati sunt f mici si alimentele astea de bebi sunt studiate sa fie ok ca si ingrediente si procedura, poate mai ok decat le preparam noi acs. :hug: Asta apropos si de borcanele, ca i.am zis ca nu am ce fructe sa.i dau acu iarna decat mere, banana si porto, restul sunt cu chimicale. I-am spus ca pe borcanele se pomeneste de zahar si amidon si mi-a spus ca nu e bai, cantitatile sunt infime si borcanelele sunt ok, mai ales daca sunt BIO. :hug: Nu stiu daca sa mai cred ceva ... :lol:

Si eu zic ca borcanele bio sunt ok, dar mie nu-mi convine daca citesc ca are zahar. te-ai uitat la toate variantele de borcane? chiar toate au zahar si amidon?

#477 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2011 - 05:33 PM

este alergena, dar e voie sau nu intre primele 4 fructe: mar, para, piersica, caisa ?

#478 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2011 - 05:35 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 March 2011 - 05:27 PM, a spus:

problema e ca nu am castron de inox asa micut, cat sa-i incalzesc ei mancarea peste o cratita. tb sa cumpar 1 acu? Nu am decat plasticele fetii, sau sticla, portelan, ceramica. ce am castroanede inox e mareeee ...mai caut in memorie ... dar nu, nu am asa mititel. :hug:

hai ma Daniella, fii mai inventiva :hug:
pune mancarea fetei intr-o ceasca de cafea si pe ea pune-o itnr-un castron mai mare in care apoi torni apa fiarta pana la nivelul mancarii. lasi acolo 2-3 minute, invarti putin mai lasi un minut si ai mancare numai buna :lol:
pff, io sa te invat?? :)

#479 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2011 - 05:36 PM

Vezi postareaCatiCris, la 08 March 2011 - 05:33 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 08 March 2011 - 05:31 PM, a spus:

Si eu zic ca borcanele bio sunt ok, dar mie nu-mi convine daca citesc ca are zahar. te-ai uitat la toate variantele de borcane? chiar toate au zahar si amidon?

am luat 3 variante BIO, nu am citit ingredientele in magazin ca ma grabeam rau si scrie microscopic, a trebuit sa ma chiorasc bine de tot, iti tb lupa! am luat hipp are, am luat hamè are si doar de la babyòlove un piure de morcov e pur din morcov bio si apa
am mai luat 3 borcanele acu 1 sapt, dar nu am apucat sa ma uit pe ele (m-am uitat la magazin si parca erau ok, erau de la Humana parca), ma uit diseara mai cu atentie. Oricum daca e ii dau in we, ca in timpul sapt ii gateste bona la fiecare masa.

#480 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2011 - 05:37 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 March 2011 - 05:33 PM, a spus:

este alergena, dar e voie sau nu intre primele 4 fructe: mar, para, piersica, caisa ?

nu stiu ce vrei sa spui prin 'e voie'. e voie, nu intri la inchisoare. mai, io cred ca voi va faceti griji degeaba oricum cu alergenicele. la mine e problema!

aici zice ca se da piersica dupa un an. nu stiu motivul, daca e din cauza parului de pe piersica atunci e de inteles, desi nu vad cine ar da coaja la bebe, dar ma rog, astia aici nu stiu nici macar cum se prajeste un ou... o fi de inteles.

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul