Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#521 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 March 2011 - 02:55 PM

Ai vazut?? :floare: Gata cu ingrijorarea, de acum inainte o sa tot ai parte de faze din astea pana pe la doi ani si poate si dupa.

#522 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 March 2011 - 04:19 PM

Cati :floare: auzi, dar nu i.au iesit dintii, cat dureaza sau cu cat timp inainte putea face acest puseu de plans? M-am uitat la gingiuta de sus (parca aia sunt primii care apar, nu?) si se vede o usoara vascularizare. Dar nu e gingia rosie, inflamata, sau umflata.

a zis paracetamol doar in caz de febra
si gelul cu prudenta, in doza max recomandata pe prospect

pt mom am fost si i.am pus margelutele acelea pe care le-am luat de la DM si s-a linistit copilul si a si mancat :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#523 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 March 2011 - 04:30 PM

Daniella, despre ce margelute vorbesti?

Paracetamolul e pentru durere si e alegerea parintelui daca lasa copilul sa sufere sau nu. Paracetamolul sigur este si pentru febra si pentru altele, dar e si pain killer. Am participat la o discutie cu mai multe mamici despre acest paracetamol si pana la urma mare intrebare care s-a pus a fost: daca pe tine ca adult cand te doare ceva folosesti un pain killer, nu ar fi corect sa folosesti si pentru bebe mai degraba decat sa-l lasi sa sufere? Sigur, raspunsul personal nu se discuta, fiecare face cum crede.

Nu e musai sa observi ceva la gingii. Gandeste-te ca dintele creste dintr-un muguras (cu care se naste bebe) pana ajunge dinte care stapunge gingia. Acesta e un proces de durata si durerea pe care o simte fiecare bebe in parte nu poate fi masurata. Mai multi dintisori pot produce durere in acelasi timp - din nou nu avem cum masura.

Pentru orientare incearca sa observi unde pune degetele in gurita - s-ar putea sa obseriv un singur loc si atunci poti fi sigura ca acolo creste ceva si daca te uiti atenta s-ar putea sa observi locul inflamat sau mai stiu eu ce. Dar se poate sa doara mai multi odata, in mai multe locuri si atunci nu prea stii unde sa te uiti. Oricum, si daca te uiti, si daca nu te uiti... ei tot cresc si isi fac de cap.

Si eu ma uit la bebe in gurita de curiozitate. La el am observat pe gingia din fata sus niste umflaturi, dar nu la baza gingiei unde te astepti sa iasa din piele, ci pe exteriorul gingiei. Eu traduca asta prin faptul ca radacina dintilor e sus si de sus incep si dintii sa creasca, de acolo si umflaturile pe exterior.

#524 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 March 2011 - 05:43 PM

spuneam eu mai demult ca o cunostinta mi-a spus ca exista un colier de margelute (arata ca de chihlimbar, dar parca ar fi de plastic) pe care il pui la gatul lui bebe si ii calmeaza durerile de dinti si bebe nu trage de ele. Mamica mi-a spus ca le-a probat si functioneaza de minune si nu a mai trebuit sa dea copilului chimicale. Eu le-am luat preventiv, dinainte sa nasc (am trimis vorba in Germania sa mi le trimita o cunostinta). Acum le-am pus si imedait s-a calmat copilul (si intr-adevar nu trage de ele)... sa fi fost coincidenta? nu stiu ... mai vedem ...
intre timp am cumparat si gelul, dar de aiurita ce sunt (efectiv am mari probleme in continuare de memorie si concentrare) am pierdut prospectul ... :floare: ... il mai caut ...

#525 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 16 March 2011 - 06:36 PM

Daniella? Ce gel ai avut? Dentinox? Eu d-asta am avut la ea si scrie ca maxim de 2 ori pe zi pot sa-i dau.

Da , laptele de seara nu-l mai vrea. Ii dau lapte dupa innot vreo 60 de ml ca-i flamanda tare . In rest , numai 200 ml dimineatza. Iar in gris cu lapte are 150 ml lapte de vaca si 150 apa ( ea mananca seara cam 300 gr de gris cu lapte)

Si ziua mananca mult , de asta nu mai vrea lapte.
dimineatza 200 gr cereale cu fructe si 50-100 gr fructe in plus
la amiaza : peste 200 gr legume si carne si 50-100 fructe
seara pana la 300 gr gris cu lapte.

E destul. In total , impreuna cu laptele de dimineatza , se aduna cam 1 kg de mancare!!!!!!!

#526 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 March 2011 - 06:42 PM

Calgel, cica produs in UK

#527 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 March 2011 - 01:25 PM

am gasit prospectul :D , pe ata scrie de max 6 ori/zi.

Ieri i.am dat si eu mango pasat a mancat amestecat cu putin mar si o lingura de cereale. De fapt i-a dat bona. Si la pranz ieri a mancat tot spanacul cu parmezan de zici ca era lapte cu miere.

Azi i-am blenduit ananas, dar pana la ora asta a refuzat masa, vrea sa suga.
Nu stiu cum facem cu mesele azi ca e 1 jumate si ea nu a luat micul dejun inca. :D

cum se face supa crema de gulie (pt bebe)?

ce ati mai facut pt bb? ce legume noi au mai aparut la voi in piata? sau la voi nu e piata?

#528 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 20 March 2011 - 08:50 AM

Ba e piatza , dar eu de la piatza iau pastarnac pt ea si verdeatza pt noi :biggrin: In rest iau ori de la REWE ( un supermarket cu calitate bunicica) sau de la BioTheke.

Daniella , si eu m-am gandit la gulii ca-s de sezon dar....mama zicea ca provoaca foarte multe gaze.

Elena mananca din ce in ce mai mult la amiaza si din ce in ce mai putzin seara. Aseara a vrut numai 140 de gr !!!!Asta-i record pt ea , ca ea manca pana la 300 de gr de gris cu lapte. In schimb , la amiaza, mananca si 300 gr de mancare si apoi fructe.

Dar vad ca de dorimit doarme , neintoarsa , pana dimineatza. Nu ii e foame noaptea , chiar daca papa putzin seara.

Insa dimineatza nici nu asteapta pana fac sticla cu lapte , ma bombane intruna din momentul in care am ajuns in sufragerie !!!

#529 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 March 2011 - 06:15 PM

am fost azi la un magazin promovat ca BIO pe net.
aveau la proaspete: mere, pere, banane, morcovi, ardei grasi (mari si rosii), rosioare cherry, ananas, portocale, lamai...cam astea mi-a ramas in cap si am luat eu...
am intrebat cand primesc marfa la fructe si legume proaspete BIO si mi-a raspuns ca asteapta sa le vina din Austria :floare: !
Am intrebat de ce nu si din Romania? Mi-a raspuns ca ar fi cu mult mai scumpe, datorita taxelor anuale de certificare :tongue3: , trasnportului si manoperei ...OMG sau QED :lol:

Mutti 130g la o masa la noi inseamna mare lucru adica ar papa tot ce i.am pregatit (sarbatoare cand papa tot!) ... , deci nu cred ca e problem... Elena se tine in linie (fit) cu cine usoare :floare: !

#530 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 March 2011 - 06:23 PM

Fetelor, noi am mai gustat una alta intre timp: avocado, orez, suc de mere, suc de portocale. Doar gustat sa urmaresc reactii. Si ieri am luat prima doza de probiotic :tongue3: .

Daniella, e musai sa iti restabilesti legaturile cu tarania :floare: . Nu se poate sa nu ai rude de sange sau prin alianta pe undeva pe la tara. Hai, fa un efort, o sa vezi ca merita. Daca as fi in tara te-as aproviziona eu cu cate ceva de la ai mei de la tara.

#531 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 March 2011 - 06:43 PM

offf, tara mea e in zona subcarpatica unde e frig si solul pietros. Nu se face nimic decat mere.
tara lui tati e pe langa Slatina, dar acolo am aflat ca nu dau doar boabe la gaini :floare: ...de unde pot sa presupun ca si la legume pun "cate ceva". Oricum productia de la tara incepe timid prin mai. Deja incep sa fac urticarie la subiectul fructe, legume si carne proaspete BIO.

Am mancat si noi mango si ananas. O fi bine, o fi rau ... nu stiu ... :tongue3:

#532 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 22 March 2011 - 11:22 PM

Fata si-a revenit , azi a mancat 250 iar la masa de seara si daca mai aveam pregatit , mai manca :hug:

La amiaza mananca cel mai mult , intre 150 si 250 de legume cu carne si cam 100 de fructe pe deasupra.

Ananas eu nu i-am dat. Voi il fierbetzi? Ce gust are fiert?

Pastranac-ul nu mai e bun , inainte manca , acxum refuza tot ce e cu pastarnac. Mananca la inceput de foame , dar mananca bombanind si rastindu-se la mine !!!!

I-am facut cartofi piure cu lapte de vaca si a mancat ce a mancat...50 de gr si apoi n-a mai prea vrut. Dar dovleac a vrut in continuare :D :hug:

Prune fierte mananca , desi sunt acre :P. Nici nu se mai scutura. E ciudata :P

#533 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 March 2011 - 11:51 AM

noi azi carnita cu dovleac si 1/3 urzicute

Ananasul crud eu i l-am dat in blender, i-am dat prima oara sambata. E tare aromat, cred ca i-a placut (dar cu mine nu mananca in we mic dejun, ca se alinta ca vrea tzitzi ...asa ca l-a mancat la pranz si legumele cu carnea la cina si fara cereale asta si we asta si we trecut ... vorba bonei nu prea mi-a convenit, dar acu' mi-a intrat si mie in vocabularul umoristic: e mare hotomanca! :-* OMG).

Mutti, laptele de vaca sub ce forma se administreaza pana la 1 an? ce ti-a spus medicul? la noi zica ca nu se administreaza pana la 1 an, dar nu stiu dc se ref si la asta UHT, sau pasteurizat, sau doar la ala de la tara? Am luat si eu o cutie de la magazinul BIO. Ma gandeam sa incep cu iartul, ca nu-mi vine sa ii dau iaurt facut din LP. Dar nu stiu din ce se face, cum, cat?

#534 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 23 March 2011 - 12:35 PM

Mango i-a placut lui teo si as incerca si cu ananas, dar foarte putin ca mi-e frica sa nu-l baloneze (asa patesc eu!).
Azi ii fac brocoli cu carne de pui.

In legatura cu laptele, si eu stiam ca se da dupa an, cand poate sa-l digere mai usor. Acum Teo are 9 luni si ma gandeam sa mai astept 2-3 luni si apoi sa incep cu cel de vaca, bio.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#535 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 23 March 2011 - 01:43 PM

In legatura cu laptele , fetelor , aici se spune ca laptele indoit cu apa 50-50 se poate da de la 6 luni. Daca bebele e micutz si nu e gras se poate da si fara apa apoi . dar nu singur ci in combinatzie cu gris , cu cereale etc….nu in sticla.

Produsele lactate , in schimb , numai incepand cu luna a10 ( cand a implinit 9 luni). Desi sunt boracne cu iaurt amestecat cu nush ce in comert , dr a zis ca nu-i bine sa-I dau , inca. E prea devreme pt ea inca.

Azi cred ca-i dau avocado iar cu fructe :-*

#536 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 March 2011 - 01:57 PM

Cris a papat mar cu avocado de dimineata. Masa de seara a sarit-o, am fost f ocupati si pana sa-i duc farfuria la nas a adormit copilu' :-*.

#537 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 March 2011 - 05:03 PM

Bea daca e cu bona papa la toate 3 mesele, daca nu tot, binisor. Daca e cu mine (in we) se balmajesc toate mesele.
La noi branza de vaci de casa (6 luni) si branza de vaci de casa (de la 7 luni), dar pt ca ne-a zorit dr ultima data am iesit din cabinet si nu am intrebat ce lapte si cum se face. Asa ca mai astept pana la controlul de 7 luni, ca nu o fi foc, mai ales ca ii dau parmezan.

Bea a papat tot piureul de urzicute (in amestec cu dovleac si carne) azi. =)) seamana cu mine macar la mancaruri sper... , ca tati nu se atinge de nimik ce-i verde :pupic: Cred ca dc ii las bonei sa ii dea si ciulini reuseste ...nu'sh' ce vraji are sub limba! =))

#538 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 23 March 2011 - 09:14 PM

si noua ne place avocada, dar simplu.

azi supa-crema de legume (pe langa brocoli am mai bagat si morcov, telina si pastarnac) cu piept de pui.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#539 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 March 2011 - 10:12 PM

puneti zeama de lamaie peste avocado (pt bb) pt a nu se oxida?

Aura ii dai un avocado intreg la o masa?

#540 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 March 2011 - 11:22 AM

Vezi postareaDaniella, la 23 March 2011 - 10:12 PM, a spus:

puneti zeama de lamaie peste avocado (pt bb) pt a nu se oxida?

Aura ii dai un avocado intreg la o masa?

Al meu nu s-a oxidat daca l-am amestecat iute cu fructe.

Daniella , te-am auzit ca-i dai parmezan pt bebi sau am visat eu? Este special pt bebi??? Si daca da , cum arata? Eu n-am vazut niciodata sau nu m-am uitat pana acum cum trebuia.

Eu cred ca o sa ma apuc sa-i fac iaurt fetii. Sa vedem daca papa. Ca ieri m-am uitat iar la borcane in magazin si cele de la 7 luni erau aproape toate in amestec cu iaurt.

Am luat ieri alt lapte la fata ca n-am gasit de care luam de obicei. Cand am golit din sticla sa-l fierb avea bucatzi de smantana , ca atunci cand eram copil :scratch:. Cand s-a fiert , din smantana s-au facut pete de grasime pe el :appl: Mi-a adus mainte de copilarie.

Laptele era de la Demeter . ( nush ce inseamna asta in romaneste , aici Demeter-ul e un tzaran care care creste legume si animale bio-dinamic)

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul