Diversificarea experientze , pareri
Postat 13 March 2011 - 09:18 PM
ea a mancat banana, dar amestecata cu mar, incearca asa, sau amana pana la 7 luni
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 14 March 2011 - 08:13 AM

Postat 14 March 2011 - 11:20 AM
dani_ela, la 14 March 2011 - 08:13 AM, a spus:

dani_ela draga mea, asa zice si tati sa nu ma mai agit ca e copilul sanatos, dar e delicata si mananca putin ca el

oricum nici umflata nu o vrem, ca celulele adipoase se formeaza din burtica pana in frageda pruncie pe la 4 ani ... si chair daca apoi slabeste la adolescenta (cand in general se inalta si slabesc toti) risca la maturitate sa fie predispusi la obezitate. Asa ca mai bine slabuta.
Si eu am fost anemica si cu semne de rahitism, pana pe la 12-14 ani ... si acu nu'sh cum sa dau jos freo 10-15 kg

te pupam!
Postat 15 March 2011 - 08:57 AM
dani_ela, la 14 March 2011 - 08:13 AM, a spus:

Daniela , pupici de la noi

Postat 15 March 2011 - 11:36 AM
am incercat sa ii dau azi suc de porto cu canita, desigur habar nu are sa bea nici cu asta
sa vedem cu tetinele daca ne descurcam ...ca am 6 biberoane si tetine de le.am pierdut numaratoarea ...dar ea nu bea nik cu biberonul

Postat 15 March 2011 - 12:57 PM
Daniella, la 09 March 2011 - 10:15 PM, a spus:

Danielo, fa tu o excursie aici http://www.mercatide...twork/bucharest sa vezi ce gasesti
in legatura cu congelatele, eu - dar asta e parerea mea personala - cred ca alea congelate se fac din produsele care nu se vand, nu m-am documentat ca nu le cumpar, nu ma intereseaza nici macar alea bio congelate, daca nu gasesc produse cultivate cat mai natural, prefer sa cumpar un produs la 0 km, n-o fi el cultivat 100% natural, dar macar nu platesc intermediarii.
scuzati off topicul, la urma urmei, fiecare face cum crede ca e mai bine
va doresc numai bine si sanatate si bucurati-va din plin de micutii vostri
Postat 15 March 2011 - 01:06 PM
bristena, la 15 March 2011 - 12:57 PM, a spus:
in legatura cu congelatele, eu - dar asta e parerea mea personala - cred ca alea congelate se fac din produsele care nu se vand, nu m-am documentat ca nu le cumpar, nu ma intereseaza nici macar alea bio congelate, daca nu gasesc produse cultivate cat mai natural, prefer sa cumpar un produs la 0 km, n-o fi el cultivat 100% natural, dar macar nu platesc intermediarii.
scuzati off topicul, la urma urmei, fiecare face cum crede ca e mai bine
va doresc numai bine si sanatate si bucurati-va din plin de micutii vostri
Bristena, merci mult! am vazut trimiterea ta si pe celalalt topic

Am vazut duminica la stiri ca este un magazin in Bucuresti cu legume, fructe si carne BIO proaspete, dar nu ziceau nici cum se cheama, nici unde e. Pe net nu reusesc sa il identific. Are cineva vreo informatie? Am gasit ca ar fi unul in Hatmanul Arbore (pe langa restaurantul Perla) tb sa fac si intr-acolo o excursie cand am timp.
Nici eu nu ma omor dupa legumele congelate. Nu stiu daca sunte cele ramase nevandute, ca nu cred ca au posibilitati de a le congela cei care vand. Insa eu ma tem ca pe parcursul lantului de distributie intre verigi se produce decongelare si recongelare (mai ales la noi unde normele sunt extrem de ... inexistente in acest sens ... cred eu ... ). Mi s-a intamplat sa cumpar calamari congelati: cand am ajuns acasa si i-am decongelat putzeau de-ti mutau nasul. Mi s-a intamplat insa si cu file de peste proaspat si cu mici etc ...deci la noi nu te prea poti baza pe nimic ...decat sa iei proaspat si sa bagi nasul degraba in ele (carnuri, peste) ..., sa vezi culoarea (verdele inchis la broccolli sau alte verzituri de ex) legumelor/fructelor.
Postat 15 March 2011 - 01:48 PM
Mai departe am gasit o sfecla organica, o sfecla speciala care aici se consuma mult.
8
despre congelate, fetelor eu folosesc legume congelate, aici sunt de toate soiurile, si mai bune si mai proaste. eu cumpar de la o firma 'birds eye' care are descris pe punga cum ca legumele sunt congelate la cateva ore de la cules. Sunt itnr-adevar foarte foarte bune. Acum ramane sa mai ai incredere in cei care le comercializeaza ca nu le-au congelat-decongelat in repetate randuri. Am magazinele mele de la care cumpar si nu am dat gres. Aici cel putin legumele congelate sunt mai proaspete decat cele proaspete de pe rafturi care stau acolo cu saptamana iar inainte de asta au calatorit cu vaporu alte cateva saptamani. (exceptand produsele locale - oferta limitata). In romania imi amintesc ca luam legume congelate de la bonduelle si erau foarte faine. Luam porumb, amestec de legume, spanac si chiar vinete coapte. De la metro. Asta era acum peste 6 ani.
Postat 15 March 2011 - 02:09 PM
Eu oricum nu reusesc inca sa gasesc nimic BIO, asa ca pur si simplu imi zdrobesc creierii degeaba ...

si dupa mintea mea ar tb sa fie bune legumele congelate vs proaspete din punct de vedere ca se culeg coapte si nu stau prin lazi sa se coaca la umbra prin depozite pe drum si apoi pana ajung sa se vanda ...
acum intrebarea mea este: de ce scrie pe legumele congelate sa nu le decongelezi lent ci sa le arunci direct in oala? Se stie ca un proces brusc de decongelare (sau trecerile de la congelat la fiertura/prajeala) produc daune totale proprietatilor nutritive ale alimentelor, lasandu-le goale de nutrienti.
traim in ziua de astazi, in mileniul 3 si asta ne mananca tot timpul ...

Postat 15 March 2011 - 02:27 PM
Aici ce iau bio are gust clar mai bun.
Dar cand merg in ro mi se pare ca totul are gust mai bun, fructe, legume, carne, toate chestiile proaspete par sa aiba un gust divin. Nu ma refer la branzeturi, mezeluri, lactate ce se gasesc in magazine si supermarketuri.
Pe congelate scrie ca se recomanda sa le gatesti direct de la congelator, nu ca e musai. Cel putin eu asa inteleg.
Motivul pe care il vad eu e ca daca le lasi sa se decongeleze, iese apa din ele si se inmoaie, nu mai au nici consistenta nici aspectul natural. Eu nu cred ca isi peird nutrientii si vitaminele cand le arunci in apa fiarta - de unde ai inteles tu asta? Legumele astea se fierb cateva minute pana sunt gata, nu vad de ce metoda asta ar fi mai daunatoare nutrientilor decat fierberea unei legume necongelate.
Postat 15 March 2011 - 03:13 PM
Poate ca eu am extrapolat si nu sunt general valabile principiile anuntate de mine (posibil sa fie valabil in special pentru carne...trebuie sa mai citesc), daca sunt persoane in domeniul nutritie/alimentatie pe forum care citesc, poate ne pot ajuta.
ce am gasit la repezeala:
"Modificările structurale care au loc în produsul congelat depind de mărimea cristalelor de gheaţă care se formează. Prin congelare lentă se
formează cristale mari care duc la desprinderea şi deteriorarea celulelor şi a ţesuturilor. Prin decongelare, coloizii hidrofili din celule nu se mai pot rehidrata la starea iniţială, dinainte de congelare şi se produc pierderi mari de suc celular. Congelarea rapidă şi ultrarapidă dau cele mai bune rezultate."
"Daca la prepararea termica a alimentelor au fost atatea lucruri de spus, iata ca la congelare este ceva mai simplu. Folosita ca metoda de conservare, congelarea este cea mai sigura si sanatoasa dintre ele, pastrand (daca este facuta bine) proprietatile nutritive si chiar gustul/aspectul.
Congelarea industriala (la temperaturi foarte scazute, in instalatii speciale de congelare rapida) este cea mai buna, pentru ca apa formeaza cristale de gheata foarte fine, care nu sparg peretii celulari. Daca inghetarea se face la temperaturile din congelatoarele de acasa, exista o sansa mult mai mare ca la decongelare, acele celule sparte(fie ca sunt din tesut animal sau vegetal) sa elibereze substantele continute si acestea sa se altereze rapid. Daca avem un congelator care pastreaza -18 grade celsius, pentru multi dintre noi este ieftin si comod sa congelam acasa carne, legume, fructe in timpul verii. Un mic truc ne ajuta sa pastram calitatea si sa ne fie comod atunci cand vrem sa le folosim: portionam alimentele inainte de congelare si le punem in pungi alaturi de fulgi de gheata pregatiti in prealabil. Pentru legume, oparirea inainte de congelare poate fi un alt pas care sa ajute la mentinerea proprietatilor nutritive.
Pregatirea dupa decongelare tine de specificul fiecarui aliment, dar este important sa nu lasam prea mult timp sa se scurga de la decongelare pana la preparare. Evitarea recongelarii este si ea o conditie de baza. Ideal este sa avem alimentele deja portionate inainte de congelare, dupa cum am descris mai sus. Carnea trebuie decongelata lent, in frigider, nu afara, expusa germenilor. Fructele congelate pot fi puse direct in blender cu iaurt/pudre proteice rezultand un smoothie sanatos si gustos.
Sunt de evitat semipreparatele congelate (pizza, paste, pateuri, snitele, hamburgeri) pentru ca nu avem un control al ingredientelor si este posibil sa mancam fara sa vrem faina, zahar, aditivi, arome artificiale. In special produsele congelate concepute pentru cuptorul cu microunde mi se pare foarte periculoase, un fel de junk food deghizat. Eu unul evit si decongelarea la microunde, chiar daca exista unele “studii” care spun ca ar fi benefica."
Postat 15 March 2011 - 04:11 PM
Daniella, la 15 March 2011 - 03:13 PM, a spus:
Nu ca as cumpara pizza sau snitzele congelate , dar nu trebuie sa generalizam. E simplu sa citim lista de ingrediente

Postat 15 March 2011 - 04:41 PM

Griji de proaspata mamica ...

eu cumparam blat de pizza congelate, dar cand le termin pe astea nu mai iau, o sa incerc reteta lui Geany si sfaturile lui Alexandru si sper sa-mi iasa un aluat bun de pizza! asta daca mai am timp sa mai gatesc ca momentan prefer sa petrec timp cu bebelusa in WE ca doar atat si 2-3 ore pe zi avem impreuna.
Postat 15 March 2011 - 10:36 PM

Elena primeste mancare dupa cum urmeaza:
- 6.30-7.45 o sticla de 200 ml de lapte
- 10.00- cereale cu fructe + fructe daca mai vrea ( altele decat cele pe care le punem in cereale
)
- 13.30-14.00 -legume cu carne + fructe
- 17.30 -gris cu lapte
in rest , nu mananca intre mese deloc.
Postat 16 March 2011 - 01:16 PM
A mancat asa:
- dimineata: 10 lingurite de mar ras
- pranz: 10 lingurite de cartof dulce copt la cuptor si facut piure
- seara: o lingurita de pastarnac facut la cuptor cu ulei de masline
Dar a dormit bine azinoapte, asa ca nu ma ingrijorez, au fost dintii.
Poate si la voi fetele e aceeasi problema cu dintisorii.

Postat 16 March 2011 - 01:22 PM
Mutti, la 15 March 2011 - 10:36 PM, a spus:

Elena primeste mancare dupa cum urmeaza:
- 6.30-7.45 o sticla de 200 ml de lapte
- 10.00- cereale cu fructe + fructe daca mai vrea ( altele decat cele pe care le punem in cereale
)
- 13.30-14.00 -legume cu carne + fructe
- 17.30 -gris cu lapte
in rest , nu mananca intre mese deloc.
si sticla de seara s-a taiat?
noaptea doarme dusa 12 h? maimutica mea cea mica are o perioada ... se trezeste si vrea sa suga noaptea

programul nostru este:
- lapte la trezire 7-8
- la 9 vreo 30 ml suc de portocale
- la 11 piure de mar cu 1/4 avocado, 10 lingura de cereale si 1 lingurita de ulei
- la 14-14:30 piure de legume cu parmezan si ulei +carnita fiecare a 2-a zi
- la 15:30 lapte (putin)
- la 18:30 cereale cu o lingura de piure de fruct + 1 lingurita de ulei
- la 20 alaptat si culcat
daca se trezeste peste noapte e doar pt alaptat
Catti, de unde stii ca ar cobori dintisorii?

Postat 16 March 2011 - 02:02 PM
Eu imi dau seama ca il dor dintisorii dupa unul(sau combinatie) din semnele:
- saliveaza intens
- tipa dintr-o data si in cateva secunde nu mai are nimic
- miorlaie incontinuu
Postat 16 March 2011 - 02:11 PM

Beuta saliva mai intens in lunile 3-4. Si acum parca a inceput sa scoata saliva asa ... mai multa ... Offf
Postat 16 March 2011 - 02:41 PM
Da-i paracetamol pt copiii, e f bun pt durerile astea. Eu asa le dau la ai mei.
Nu te ingrijora ca nu ai de ce, doar da-i paracetamol.
Postat 16 March 2011 - 02:48 PM

am sunat acum la stomatolog si mi-a spus ca nu e cazul de o consultatie (cum am gasit indicatii dand cautare pe google) si ca trebuie gel calmant special pt bebelus si paracetamol sau un siropel (panadol) pt bebe