Diversificarea experientze , pareri
Postat 19 June 2011 - 01:58 PM
Vreau sa-i dau mazare noua: am fiert-o cu ceapa noua, rosii decojite si marar fraged. Cand s-a racorit am adaugat ulei. Oare trebuia sa o decojesc, sau pot sa i-o dau asa?
PS: Am facut ieri rost de cateva produse de la tara: 1O oua, 4 dovlecei (cam babani), castraveti, mazare noua cam 1 kg, doar o mana de fasole, verdeata (patrunjel, marar, telina), ceapa, usturoi, salata verde si cateva capsuni. Trebuie sa ma duc dupa ele la Peris (adica am cam 80 km dus-intors de acasa pana acolo) sa vad cat de des pot ajunge.
Ieri si azi i.am dat cate o capsunica.
Am inceput de ieri sa-i dau lapte de vaca de asta pasteurizat, nediluat, pt ca la san nu stiu cat mai suge ...e prea agitata, nu mai are rabdare, trebuie sa-si faca programul de rostogoliri. Asa cu biberonul pot sa alerg... prin pat dupa ea. A baut 125 ml ieri toata ziua.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 19 June 2011 - 11:31 PM
daniella, bine ca ai pomenit de fasole verde, am si eu in frigider si am sa-i dau maine, tot cu un pic de usturoi.
azi i-am dat brocoli cu cartof dulce si carne.
Postat 20 June 2011 - 04:55 PM

m-am apucat mai serios de gatit, acum ca bebe Cris e un copil (aproape) sanatos, normal, si am apucat sa prin ceva mai mult somn si mai multa odihna.
ce-am mai gatit pentru el:
- ciorba de miel cu orez, legume si acrita cu otet. supa asta am gatit-o special cu gandul la el, dar am servit si noi cu smantana (de care el nu are voie) - a iesit delicioasa, se repeta cat de curand
- mamaliga moale cu parmezan invhechit 24luni
- cartof dulce + cartof alb (la aburi) + masline + parmezan + evoo
- poridge cu putin zahar nerafinat, pe care il amestec cu un fruct blenduit
ce ii dau sa manance din mancarea noastra:
- cartofi prajiti, fierti sau copti
- carne (pe care mai nou o condimentez doar cu sare special epntru el)
- rosie, castravete si zeama din salata
- ficatel de pasare (i-am dat ieri prima oara, doar putin din interior)
ce mananca intre mese sau ca desert:
- mar (ii dau intreg, doar musc eu o bucata ca sa i-l dau 'inceput')
- banana
- biscuiti simpli
- paine pe care mai nou o fac special fara unt
- strudel cu mere
- halva de la mama ei
- piersica
- suc de portocale natural
- suc de piersici (nectar)
Are patru dinti, doi jos maricei, doi sus abia iesiti. Musca din canapea cu ei, nu stiu de ce.

A inceput saptamana trecuta sa patrulabeasca si e f comic: marge si plange, merge si plange, nu pot sa-l las mult ca mi-e mila de el.
A inceput sa arate semne de sfiala, se ascunde in picioarele mele cand crede el ca e ceva pentru care merita sa se fastaceasca, o persoana sau masina de spalat azi dimineata

Bea cu paiul de mult timp deja, cum vede un pahar cu pai in el intra in sevraj

Misca mausul incet si urmareste sageata pe ecran.
Se ridica singur in picioare pe langa mobila, tinandu-se de ea si merge la fel, tinandu-se. Cand vrea sa se aseze, se cracaneaza... e foarte simpatic

Astept cu nerabdare si povestile voastre.
Postat 20 June 2011 - 11:22 PM

Bea a mancat fasole verde cu usturoi si mazarea de numa. Apoi a facut caca de 6 ori! Si partzuri...poaah!
ps: de mazare intrebam daca trebuia decojita
si noi ne dam pe 4 labute timidescovici
plange cand plecam din camera
sunt pe cale sa o intarc, de sambata ii dau lapte de vaca pasteurizat, pentru ca nu am gasit cutia de LP pe care o aveam in casa si nu am avut vreme sa ajung la cumparaturi nici eu, nici tati
Bea 2 biberonele de 125 ml /zi
voi cat lapte beti?
Postat 21 June 2011 - 12:39 PM
Postat 21 June 2011 - 06:00 PM
Postat 21 June 2011 - 06:13 PM

Postat 21 June 2011 - 06:30 PM
MariaSan, la 20 June 2011 - 04:55 PM, a spus:
Maria, imi pare tare bine sa aud si vesti mai bune dinspre voi. Tu ai inceput serviciul, ai si doi copii mici, unul mai special decat celalalt...te felicit ptr modul in care reusesti sa le impaci pe toate.
Eu nu mai am de mult timp copii mici prin preajma, dar imi place sa va citesc. Sa va traiasca bebelusii si familiile!
Postat 21 June 2011 - 06:55 PM
MariaSan, la 21 June 2011 - 06:13 PM, a spus:

bravo bebe cris!
teo am meu la 9 luni bea mai mult lapte si mai putine solide si asta s-a vazut la cantar, adica incepuse sa scada in grafic. A trebuit sa-i scad portia de lapte si sa-l fortez sa manance solide.
Postat 21 June 2011 - 07:04 PM
Aura, cum ai reusit sa ii tai din lapte? Sunt curioasa, as vrea sa reusesc si eu, dar metodele pe care le am eu nu au dat roade.
Postat 21 June 2011 - 07:37 PM
Dar la tine nu e cazul, zici ca mananca bine si lapte si solide. De ce vrei sa-i tai din lapte?
Ieri am facut vaccinul de 1 an si toata ziua a refuzat sa manance. Azi a vrut doar fructe...Si lapte, bineinteles...E normal?
Ii pregatesc avocado. Aveti idee cu ce sa-l amestec?
Postat 21 June 2011 - 11:09 PM

Aura , La multzi ani lui Teo!!!!
Postat 21 June 2011 - 11:11 PM
Postat 21 June 2011 - 11:25 PM
Mutti, la 21 June 2011 - 11:09 PM, a spus:

Aura , La multzi ani lui Teo!!!!
l-am facut cu jumatate de rosie si cartof dulce. Cealalta jumatate de rosie a mancat-o goala.
multumesc pentru urari, sa-ti traiasca si tie fetita.
Postat 22 June 2011 - 12:12 AM
A noastra mica nu prea bea lichide. Am inceput sa o bag pe laptic de vaca (de maine ii dau LP ca am ajuns azi sa cumpar) de cand am remarcat o scadere a productiei proprii de laptic, pt ca bebelina mea nu prea sugea, mai mult joaca ...are programul ei de rostogoliri seara la ora de culcare. Eu reusesc sa ii dau 2 biberoane de lapte si 1 de apa in WE cand stau cu ea. In timpul sapt pare a nu primeste decat max 150 ml lichide /zi. Asta e....
Si ea ia 3 mese de solide pe zi: fructe, legume+carne, branzica vaci+galbenus (de 2 ori pe sapt), 2 gustari de iaurt sau una de iaurt si 1 de cereale cu LP. Ajnyway mananca cantitati mici si nu ia in greutate. Face cacutz de 3-5 ori pe zi (dupa fiec masa).
Postat 22 June 2011 - 12:14 AM
Postat 22 June 2011 - 07:40 AM

Si eu ma pregatesc psihic sa il intarc,am zis ca numa pina la 10 luni , tre sa sun la dr mea sa imi dea reteta pt pastile de stopare a laptelui
Patrick maninca orice din mincarea noastra, daca ii gatesc lui separat nu vrea, de ex i-am facut legume cu carne de vita si orez, i-am pus si un pic de parmesan ,scotea cu limba tot afara,pt noi facusem fasole si i-am dat si lui sa guste ,ar fi mincat calumea fasole, nu se mai oprea plus ca sotul i-a dat in mina si o ceapa verde

Postat 22 June 2011 - 04:42 PM

Ieri am mancat tot piure dinasta dar cu galbenus , a fasit o bucatzica de cartof alb si n-a mai vrut sa manance!!!!! Cand ii dau cartofi din mana , mananca bucatzi mult mai mari!!!!!
Nush ce sa ma fac cu ea!
Postat 22 June 2011 - 05:17 PM
Postat 22 June 2011 - 05:34 PM
Am schimbat de cateva zile si dieta. Fara banane, mere, orez si paine. Pot in schimb sa-i dau suc de mere.