Diversificarea experientze , pareri
Postat 04 June 2011 - 11:34 PM
Simona, nici lui dennis nu ii placea galbenusul, l-am lasat o perioada buna de tim si nu i-am mai dat apoi ii amestecam cite un pic cu cartofi,unt si brinza, acum e in stare sa manince si 2 oua la o masa egal ca sunt fierte sau oua ochiuri.Poate miine inerc sa ii dau si lui patrick ,un pic de galbenus, sa vad ce reactie va avea
Postat 04 June 2011 - 11:43 PM
2. pe la 10 1 fruct - piure (cam in 22 transe, nu-l mananca pe tot deodata)
3. la 11:30 o gustarica fie branzica de vaci cu galbenus, fie iaurtel
I-am dat alalteieri seara din farfuria mea ciorba de loboda cu bors in care am pus si smantana si a mancat fata de nu se mai oprea. Apoi am vrut sa-i dau o sarmaluta din carne de vitel in foaie de vita. Mi-a incalzit-o tati si eu ocupata cu ciorba nu am probat-o. Am ars fata la limba, dar precis o manca si pe aia. De acum o sa-i dau si ei sa manance ce mancam noi (fara sare, zahar, miere, porc, prajeala, albus, capsuni, kiwi, fructe de padure in rest ORICE, asa mi-a spus dr) si azi la restaurant i.am dat peste mancarea ei din pastele lui tati cate ceva adunat de acolo ...a manact de numa ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 05 June 2011 - 09:12 AM

Mancare de la noi nu prea pot sa-i dau ca noi mancam iute. Amestecuri d-alea de condimente nu chimicale io n-am in casa , nu folosesc , dar püunem sare/piper/ardei iute in mancare.
Ieri am facut , de ex , macaroane cu branza sarata ., ar fi mancat dar nah....nu i-am dat. Eu am avut carnitza de pui si pasta de avocado cu usturoi. I-am dat de la mine si ar fi mancat de numa

Postat 05 June 2011 - 11:18 AM
ce avea carnita de pui cu pasta de avocado cu usturoi?
daca ii dai din macaroanele alea ale voastre o gurita mica pusa deasupra impreuna cu mancarea ei, daca nu ii pui deloc sare, nu cred ca are nimic. De acum cred ca trebuie sa gatim necondimentat, doar cu buruieni, fara sare pe cat posibil, fara piper si ardei iute.
Postat 05 June 2011 - 01:33 PM
Postat 05 June 2011 - 11:55 PM
am facut pentru noi, si i-am dat si lui, sarmale de vita cu orez si ciuperci (cu frunza de vita din gradina de la noi

Postat 06 June 2011 - 06:24 PM
Nu stiu ce sa ma fac cu ea , daca i se pune pata pe ceva numai aia mananca , acum i s-a pus pata pe cartof dulce....nu pot sa-i dau tot timpul , mi-e teama sa nu-i fac rau. Ma gandesc ca daca mananca tot timpul aceasi mancare ,nu primeste toate vitaminele de care are nevoie...nu stiu.....
Mai am dovleac la congi , pe maine o sa-i dezghet niste dovleac sa vad daca mananca sau nu- Acum cateva luni era innebunita dupa el. Acum vreo luna i-am dat iar si n-a mai vrut.
Daca nu vrea si nu vrea , o pun langa noi la masa si-i dau de la noi , ce sa fac?
E rau daca primeste paste facute cu ou intreg ( inclusiv albusul) ???
Postat 06 June 2011 - 06:42 PM
azi nu stiu ce sa-i dau...am niste brocoli, sa vad ce pot sa fac.
Postat 06 June 2011 - 09:29 PM
Eu mai astept vreo 2 saptamani si apoi ii dau smantana.
Branza de vaca nu-i place....iaurtul in schimb..il adora!!!!!
Postat 06 June 2011 - 10:05 PM
Postat 07 June 2011 - 03:20 PM

Postat 07 June 2011 - 03:23 PM
Postat 13 June 2011 - 12:51 AM
avand in vedere ca i.am dat de la 8 luni si iaurt grecesc (care e fff gras), i-am dat si mascarpone si ala ii place
Mutti, i-am dat paste de la noi, in vacanta, de gust, 3-4 lingurite le manca de zici ca e sfarsitul lumii...ca asta astepta ea de fapt. De altfel, am luat din Italia (nu am avut chef sa mai car borcanele de aici) niste papa, care avea si paste (legume, carnita de vitel si paste) ...manca fata portie dubla decat acasa !!! Desi a mancat de a spart, ne.am intors dupa o saptamana cu aceeasi greutate!
i-am dat sa guste pana si inghetata artizanala (se uita in gura noastra). I-am pus pe limba cateva varfuri de lingurita minuscule. Si din cheese-cake i-am dat sa guste- cat un bob de mazare. Cum sa nu-i placa? I-am dat si conul de la inghetata, grisini, foccacia, cereale de om mare, muiate in iaurt, crakers, prosciutto cotto ... I-am dat din toate ...dar cate 2-3 lingurite, dupa cina ei normala, ea nu mananca oricum prea mult ...
Postat 13 June 2011 - 11:04 AM

Elena face din ce in ce mai multe nazuri la mancare.....mi-e teama de concediu , serios!
Postat 13 June 2011 - 11:53 AM
Postat 15 June 2011 - 12:49 PM
Postat 15 June 2011 - 02:49 PM
Mutti, la 15 June 2011 - 12:49 PM, a spus:
asa patesc si eu cu teo!!

Postat 15 June 2011 - 09:47 PM
Mutti, la 15 June 2011 - 12:49 PM, a spus:
Mutti merci!

Am uitat sa-ti spun ca i.am dat si eu galbenus de ou cu o lingurita mica de ulei masline si o lingurita de iaurtel. Sau galbenus amestecata cu o branzica mica philadelphia, doza de aia micuta de hotel (ca si cele de gem de mica). Mananca ambele variante de zici ca e nu stiu ce minunatie.
Mutti, nu are voie zmeura (nici o fructa din cele cu seminte mici: capsuni, mure, zmeura, kiwi) pana la 1 an. Acum na ... si eu i.am dat mancare sarata si prin inghetatele alea si cheesekace ce i-am mai dat, sau paste nu stiu dc nu era si albus (e drept i.am dat cate un varf-doua de lingurita doar). De acum sunt copii mari

Ii plac ciresele.
Eu am inceput cam de la 7 luni sa-i dau si bucatele si mananca la fel de bine (sau prost

Mai noi nu mai avansam de la 7,07kg

Postat 17 June 2011 - 01:47 PM
I-am mai facut orez brun cu morcov, dovlecel, ceapa si pui. Nu a fost super incantat, dar de foame....