Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#381 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 February 2011 - 08:29 AM

Vezi postareaaura, la 23 February 2011 - 03:08 AM, a spus:

deci, la 6 luni nu manca decat fruct la 10 am si piure de legume la 1 pm, deci 2 mese solide. Seara la 10 ii dadeam biberonul cu lapte si cereale. In rest, lapte simplu, de 5 ori pe zi (24h) cate 200 ml in medie.

Multumesc :floare: pentru detalii, Aura! Exact asa ii dau si eu, decat ca ultima masa laptele cu cereale e la ora 6. Si nu stiu cat lapte manaca pentru ca e alaptata, dar cu siguranta nu bea la cele 5 mese de lapte cate 200 ml. Daca nu trebuia sa ma adaptez cu serviciul tot la 10 si 13 era si programul meu de fructe si legume (de fapt in primele 3 saptamani asa i.am dat). Si la piureuri si cerealele de seara ce cantitati?
Carne la cat ai introdus? Dar ulei? Tu ai inceput diversificarea chiar la 6 luni am inteles, nu? Poti sa-mi spui daca pastrai un interval intre lapte si piureuri? Multumesc :floare:

poate iti foloseste lectura la ceva:
http://www.wholesome...foodrecipes.htm

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#382 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 February 2011 - 12:49 PM

Mutti, te rog frumos, ma poti ajuta un pic sa-mi spicuiesti traducerea, dc ai timp, doar ce e imp (mod de preparare si compozitie mai ales). merci :floare:

Fisiere atasate

#383 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 23 February 2011 - 04:45 PM

daniella, am inceput diversificarea pe la 5 luni si un pic, cu suculet. Am incercat sa-i dau asa cum mi-a spus doctorul, intai lapte si la jumatate de ora solidele. Dar nu a mers la noi, ca manca tot laptele, se satura si apoi vroia somn. Asa ca am schimbat ordinea, dadeam mancarea si apoi la o ora, in completare, laptele. In timp, cand s-a obisnuit cu mancarea, nu mai vroia lapte si am schimbat schimbarea iar acum dau laptele mai intai si apoi mancarea.

de ulei aici nu se spune nimic. Eu ii dau ulei de peste, o capsula pe zi.

cantitatile de mancare nu le stiu ca nu le cantaresc. Dar are zile in care mananca mai bine, altele abia ciuguleste. Acum trebuie sa-i apara si dintii si nu prea are pofta de mancare.

daniella, dupa ultima masa cu cereale de la 6 Bia mai dai primeste ceva pana dimineata?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#384 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 February 2011 - 05:09 PM

Vezi postareaaura, la 23 February 2011 - 04:45 PM, a spus:

daniella, dupa ultima masa cu cereale de la 6 Bia mai dai primeste ceva pana dimineata?

da, dupa cereale mai primeste lapte o data! o alaptez la 19:45 si la 20 doarme de regula. acum, din cauza cu programul cu serviciul meu, ne.am cam dat peste cap si am mai lungit ziua, astfel ca se face 20:45-21 in unele seri in care intarziem cu baita si culcatul
si uneori dimineata se intampla sa se trezeasca si mai pe la 6 ...depinde.
si eu tot schimb schimbarea in functie de cum reactioneaza ea. La inceput eu vroiam sa dau laptele imediat dupa masa dar ea nu manca de foame stia numai de tzitzi. Apoi am inceracat cu alaptatul dupa masa, dr nici asa nu vrea ca nu-i mai e foame. Asa ca am recurs la pauze intre solide si alaptat de cate 1,5h ... numai ca asa am ajuns sa luam cerealele un pic mai tarziu de 18 ca nu ne mai ajunge ziua. oricum de cand am inceput cu fructe si legume, copila nu ia in greutate, ba duminica mi s-a parut ca a dat inapoi, dar nu am mai urcat-o pe cantar ca mi-e si frica!!! asa ca de luni am intensificat alaptatul...si am zis la naiba cu fructele si legumele ca oricum au un aport firav pentru copiii slabuti!
De vineri incoace dupa masa de cereale (in jur de 18) o plimb 30-60min afara in curte si adoarme tun ca-i aerul rece, o las in carucior pana tarziu, apoi o duc cu grija si o dezbrac in camera si pe la 9 sau 10 ii dau sa suga prin somn si asa pot sa spun ca doarme de la 6 jum pana la 8, daca nu chiar 8 jum (Cu ultimul alaptat pe la 9).

#385 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 23 February 2011 - 10:12 PM

Vezi postareaDaniella, la 23 February 2011 - 12:49 PM, a spus:

Mutti, te rog frumos, ma poti ajuta un pic sa-mi spicuiesti traducerea, dc ai timp, doar ce e imp (mod de preparare si compozitie mai ales). merci :tongue4:

daniella , itzi traduc modul de preparare iute ca pic de somn , toata noaptea n-am dormit si azi , dupa servici , am avut numai treaba. Daca mai vrei ceva imi scrii si traduc maine de la servici.

Deci , e vb de fulgi de orez , fara adaos de zahar, se digera usor si se pot folosi si ca hrana la copiii cu potentziale alergii. Sunt fara lapte.

Mod de preparare:
1. orez cu lapte praf ( de bebi): 200 ml lapte praf pregatit dupa instructziuni se amesteca cu 20 gr de fuli ( 5-6 linguri). Dupa plac , se pot adauga si 20 de grame de fructe sau suc de fructe.
2.pasta de orez si fructe-fara lapte : 20 gr de fulgi ( 5-6 linguri) se amesteca cu o linguritza jumate de ulei de rapitza ( 4-5 gr) si cu 120 ml de apa calda si 100 gr piure de fructe de sezon
3. orez cu lapte indoit cu apa: 100 ml de lapte cu contzinut norml de grasime se fierbe cu 100 ml apa si apoi se lasa la racit. Intr-o farfurie se pun 20 de gr de fulgi si se amesteca cu laptele , o linguritza de ulei de rapitza (3-4 gr) si 20 gr de fructe sau suc de fructe.

#386 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 23 February 2011 - 10:16 PM

Daniella , n-am aparat de incalzit la abur , am pus acum cateva pagini poza. Incalzesc la bain-marie , exact in ce topeam ciocolata. Am de la WMF castroane de inox ce se potrivesc exact pe oale. Pun apa in oala , castronul peste , tot in el compozitzia si in cateva min e incalzita papa. Apoi ramane si calda acolo ca-i metal si sta pe abur fierbinte...

#387 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 February 2011 - 09:20 AM

Multumesc mult Mutti! Asta imi trebuia! :tongue4:

si cate mese de lapte ti.a spus ca tb acu pe zi? care e portia/masa de solide si de lapte acum, de la 6 luni? Oricum 6,800 e ideal dezvoltata, minunat! si 1 kg/in lunile 5-6 e exact ca la carte, nu stiu de ce ti-a spus ca e cam putin ca standardul e 750g in primele 4 luni, 500g in lunile 5,6.
Eu nu ii mai dau ce ramane de la masa, arunc (in mancarica din care ii dai cu lingurita, raman enzime de la saliva ei care pot dezvolta bacterii foarte nocive). Cu cat mananca la masa cu aia ramane, ii mai dau lapte in completare (dar cam la o ora , o ora jum distanta). Eu stiu ca e fff imp laptele pt moment, iar dr ta (parerea mea personala si poti sa nu o iei in seama) mi se pare ca prea te-a pus sa incepi rpd diversificarea. In ziua de astazi chiar si la copii alimentati cu LP tot la 6 luni se recomanda sa incepi, sau nu mai devreme de 5 luni, in conditiile in care copilul ia bine in greutate, ceea ce Elena mereu a fost super cu greutatea!
In fine, cu dr astia te doare capul.
Ti.am spus ca eu merg la 2 pediatre tot sa aflu 2 opinii.

#388 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 February 2011 - 01:16 PM

Daniella , aici asa se incepe la copiii nealaptatzi. Am vb cu colegele la scoala si ele , au alaptat, au ibceput la 4 jumate sau 5. Bineintzeles , asa se face la copiii fara risc de alergii.

Ce mi-a mai zis: niciodata lapte dupa masa cu carne pt ca nu se mai asimileaza fierul. Laptele contzine putzin fier , laptele de mama chisr si mai putzin decat LP. Bebele cica are rezerve de la noi ,de cand am fost gravide.

Aseara s-a trezit la 9.00 si a mancat restul de lapte. De la 3 jumate a tot urlat cu pauze , pana dimineatza. La 6 ne-am imbracat si am coborat , n-a mai vrut lapte!!!!!!!!!!!

Nu i-a fost foame noaptea , ii place numai senzatzia !!!!!!!

A mancat dimineatza 50 ml de lapte apoi dupe ora 10.00 a mancat 200 gr cereale cu legume si cateva linguri de para. La 11.00 s-a culcat .

La amiaza ii dau carne de vita cu legume si la desert fructe.

( Io mi-s acasa ca ma incearca o raceala , tocmai am venit de la dr)

#389 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 February 2011 - 01:19 PM

Mese de lapte cica trebuie 2 , daca vrea. Seara , daca mai vrea , dupa gris , ( desi grisul are lapte , eu i l-am facut cu LP ) si dimineatza.

Care i-a dat lapte de vaca la copil la 6 luni? Stie careva???? Indoit cu apa scrie-n cartzi....dar eu stiu....????

#390 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 February 2011 - 01:42 PM

Eu am tot citit si nu se da lapte de vaca sau capra pana la 1 an pt ca laptele de animal e puternic alergogen. Acum nu stiu cati ani, sau daca nu e alta varianta/ori nu primeste-tolereaza bb LP am citit si de mamici care au dat mai devreme. Cel mai bine sa intrebi dr., dr in prezent stiu ca toti recomanda dupa 1 an. Nu inteleg insa cum vine faza cu branzica de vaci din lapte de vaca.
Dilutia e pe varste, nu stiu daca la 6 luni e 50-50.

Aici se recomanda 5 mese de lapte inca la 6 luni, adica un total de 900-950 ml /zi. Laptele trebuie sa ramana cel mai important aliment in dieta pt bebe la aceasta varsta, ca sursa de calciu in special. Intr-adevar fierul trebuie introdus cat mai curand dupa 6 luni deoarece li se termina rezervele pe care le are din per uterina. Asa ca dupa 6 luni sunt recomandate tote sursele de fier: carnita, ficat, legume verzi, cereale imbogatite cu fier. Asta stiu ca e teoria, apoi faci dupa ce iti recomanda pediatrul in care ai incredere.

Cerealele trebuie sa contina cat mai putin zahar si exclus sa contina grasimi partial hidrogenate (palmier, sau cocos).

Aici nu se recomanda carne si ulei pana al 6 luni doar suc de mar/morcov si apoi piure mar/morcov, apoi piure de radacinoase si dovlecel ... cam atat e suficient pana la 6 luni + masa de lapte cu cereale de seara, asa se recomanda aici. Marul e cel mai indicat fruct pentru bebe de 5 luni, dupa cum morcovul e cea mai indicata leguma (pt continutul in carotenoizi, substanta care sintetizaeza vitamina A în organismul copilului). Nu se recomanda sa te grabesti cu diversificarea ci sa introduci pe rand dupa ce bebe se obisnuieste timp de cateva zile bune cu fiecare aliment, respectand corect schema alimentatiei data de medic.

#391 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 24 February 2011 - 01:53 PM

Vezi postareaMutti, la 24 February 2011 - 01:19 PM, a spus:

Mese de lapte cica trebuie 2 , daca vrea. Seara , daca mai vrea , dupa gris , ( desi grisul are lapte , eu i l-am facut cu LP ) si dimineatza.

Care i-a dat lapte de vaca la copil la 6 luni? Stie careva???? Indoit cu apa scrie-n cartzi....dar eu stiu....????

Din cate stiu eu:

1. daca un bebe nu mai e alaptat, atunci lp trebuie sa bea aproape 1l pe zi pana face 1 an.

2. laptele de vaca e ok daca bebele nu are alergii sau intolerante, DAR nu ca inlocuitor al laptelui lui de crestere(san sau lp). adica poti sa-i dai din piureul tau in care ai pus lapte de vaca. dar nu sa-i inlocuiesti laptele lui de crestere.

#392 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 February 2011 - 01:56 PM

Daniella, din cate am inteles eu laptele de capra e cel mai safe in privinta alergiilor, sunt parinti care merg pe lapte de capra pt ca nu au de ales. Problema cu laptele de capra e ca nu are toti nutrientii necesari cresterii bebilor, nu stiu anume ce-i lipseste, dar chiar doctorii il recomanda in cazuri disperate (alergii/intolerante la orice).

#393 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 24 February 2011 - 04:43 PM

Tocmai am citit un articol in evz in care se spune ca bebelusii care primesc exclusiv lapte de mama pana la 6 luni au carente de vitamine si minerale. Adica e bine asa cum faceau mamele si bunicile noastre care intarcau copiii la 3-4 luni!!!

Apropos de cercetari de 2 bani, aici prin anii 70 se spunea ca e mai bine pentru bb sa fie hraniti cu LP decat cu lapte de mama pe motiv ca LP are mai multi nutrienti. Acum ni se pare o prostie, dar a functionat si o intreaga generatie a fost hranita asa, probabil ca sa umple buzunarele cuiva....
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#394 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 February 2011 - 05:17 PM

Deci , cate bordee , atatea obicee :)

La noi se spune ca atunci cand BB ajunge sa bea 1L de LP pe zi inseamna ca e prea slab ( laptele) si trebe schimbata urgent formula !!!!!

Si-n cartzi scrie ca produsele lactate se dau NUMAI dupa ce BB s-a obisnuit cu laptele. Branza si mai ales quark-ul ( branza noastra de vaci) nu se da decat de la 1 an pt ca are prea multe proteine si e rau pt rinichii pruncului.

Alimente crude nu se dau la noi la inceput in nici un caz ca cica au prea multa aciditate. Vorbesc de morcov si mar.....

Io m-am gandit sa intreb dar pana la urma tot fac cum cred io ca-i mai bine. Sun la dr sa intreb de lapte de vaca. Nu-mi place mie mirosul de LP in gris.

I-am cumparat la fata Zwieback de bebelusi. De la 6 luni . Noi avem de azi 6 :( .O sa.i dau cu mar.

I-am fiert azi o cratitza mare de mere , jumate cu coaja ( sunt de la mama) jumate fara. O mancat de numa. M-am si mirat! I le-am facut mai pastoase , nu prea lichide , poate de aia o mancat.

Inainte cu o ora de innot o mancat 200 gr de legume cu carne de vita , 30 gr de pere cu Marillen si vreo 50 de mere.

Perele le-am avut la borcan , am luat ieri 2 borcanase de la Alnatura sa vad cum reactzioneaza. Unul cu pere si Marillen iar celalalt cu pere si afine??? ( Heidelbeeren). La mine-n carte scrie ca fructele de padure se dau de la 1 an....pe borcanele astea scria de la 4 luni!!!! Fiecare cu obiceiul lui. Nici nu mai stii ce sa mai crezi!!!

La HIPP sunt borcane cu mar si capsuni!!!! Desi capsunile , se stie, pot provoca alergii.

O sa-i mai cumpar si vreun borcan cu ceva legume....sa vad cum reactzioneaza. Tot de la Alnatura ca-s Bio-Dinamice , sunt de la Demeter.

Si gris-ul il am de la ei si arata ca grisul normal. Si cerealele sunt OK.

#395 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 February 2011 - 11:10 PM

Elena LA MULTI ANI! Mutti sa-ti traiasca fetita sa fie sanatoasa, norocoasa si cuminte, sa va bucurati impreuna.

Eu am luat 3 borcanele Hipp (caise), Babylove (morcov) si Hamè - BIO Hamanek (mere). Pt ca ma grabeam tare, nu am citit la magazin etichetele, doar ingredientul principal si sa scrie pe toate BIO. Cand am citit acasa la ingrediente ce vad: zahar, acid citric, vit C, amidon, cu exceptia celui de la BabyLove care are doar morcov si apa. Deci deocmdt nu i.am mai dat niciunul ca mi.a pierit orice incredere. Astept pt cand om fi nevoiti de vreo deplasare.

Aici se incepe cu suc de morcov si mar crud si apoi pasate, exceptand cazurile cand bebe are tendinta de diaree. Dar Bea nu a acceptat alimente neincalzite, crude, asa ca si eu i.am dat tot mar fiert in coaja la abur (apoi am scos coaja si am pasat) asa i.a placut la inceput... acum nu mai mananca nici ala.

Mutti nu e vorba neaparat de a suge 1 kg de lapte de la san, ci si de formula tot in jur de 950ml /zi se da la varsta asta, laptele fiind principalul nutrient din dieta sugarului pana la 1 an. Dar... cum o dam .... medicii vad ca au recomandari complet diferite de la o regiune la alta (Cred ca si de la un cabinet la altul).

Aura, eu am citit ca bebelusul hranit peste 8 luni exclusiv poate face carente de vitamine. Tocmai de aceea se recomanda sa nu se intarzie mult dupa 6 luni cu introducerea alimentelor care contin fier, pt ca se termina rezervele.
Cum bine ai punctat ...ce se recomanda acum cativa ani, azi e considerat blasfemie, sau macar gresit!

Oricum mama mea nu ne.a intarcat la 3-4 luni, si eu si fratele meu am fost alaptati pana la 9 luni, incepandu.se si diversificarea la varsta recomandata pe atunci probabil 3-4 luni, nu stiu exact). La tara se mergea cu alaptatul si peste 2 ani, nu exclusiv! In prezent se recomanda alaptarea (cu introducerea diversificarii la 6 lunui) cat mai indelung posibil. Pe vremuri se trecea copilul destul de repede in farfuria adultului in mediul rural mai ales. Chiar azi am citit pe un forum de o mamica care de la 4 luni a trecut copilulla oala comuna :angry:

Despre chestia cu LP introdus cat mai devreme si mai indelung am auzit ca a fost o perioada a unui curent indus de producatorii de LP.

Noi consultam 2 pediatre de la aceeasi clinica si tot au pareri diferite in ceea ce priv alimentatia sugarului, dar totusi in linii mari converg ...nu-s diferente fundamentale.

Mutti, carnea are un continut de proteine / 100 g mai mare decat branza de vaci.
Ai totusi grija cu sursele de calciu: lapte foarte putin, branza de vaci nu..... Daca vrei ...

#396 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 February 2011 - 11:21 PM

Vezi postareaMutti, la 24 February 2011 - 05:17 PM, a spus:

Inainte cu o ora de innot o mancat 200 gr de legume cu carne de vita , 30 gr de pere cu Marillen si vreo 50 de mere.

La HIPP sunt borcane cu mar si capsuni!!!! Desi capsunile , se stie, pot provoca alergii.

ati inceput inotul??? cum e? spune! spune!
moaaamaaa 280 g la o masa ? norocoaso! si dupa innot ? a avut pofta de mancare si mai mare presupun? abia astept sa se inmoaie frigul sa o ducem si noi la innot! poate asa ii creste si ei apetitul! azi nu a mancat aproape nimic, mai tot ce pregatesc arunc! cerealele fara adaos de zahar nu le mananca, decat dupa ce trage o criza serioasa de plans! imi vine sa renunt, ce naiba!?

vezi ca la HIPP ingredientele sunt scrise de tb sa le citesti cu lupa! microscopic! citeste bine ca pe borcanul meu de caise BIO scrie la ingrediente: caise (46%), zahar, faina de orez, amidon de orez, vit c

#397 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 February 2011 - 11:02 AM

CatiCris eu am auzit chiar ieri o dr pediatra la TV care spunea ca laptele de capra e o alternativa f buna pe care din ce in ce mai multi parinti incep sa o prefere laptelui de vaca., oricum doar dupa 1 an.
Inteleg ca NU se da lapte pana la 1 an nu doar pt ca e puternic alergen, dar si pt ca e prea bogat in proteine, comparativ cu LP sau laptele matern.

#398 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 February 2011 - 11:30 AM

Da, e ceva in neregula cu el pt sugari, dar altfel sigur e mai sanatos decat cel de vaca (pline vacile de hormoni!).

In cerealele fara zahar ai incercat sa-i amesteci piure de babana? tu cum (vrei sa) ii dai cerealele, cu lapte musai? Dar si asa, amestecat cu piure de banana se indulceste treaba :rolleyes: - si eu chiar acum pap cereale cu lapte si cu abnana taiata prin ele, e foarte bun.

Curand o sa reincep si eu diversificarea. Bebe Cris a implinit ieri 5 luni, n-as mai astepta mai mult de doua trei zile, sa-i treaca iritatiile de la antibiotic si gata.

#399 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 February 2011 - 11:50 AM

Cristhian La Multi Ani! Pisoi sa-ti traiasca, sa fie sanatos si sa aiba noroc in viata, sa va bucurati del si de Cati!

Eu cerealele am luat formula cu lapte si le dau doar cu apa seara, ca un terci.
In rest pun 1 lingura de cereale (+30 ml apa) in piureul de fructe dimineata si 1 lingura cereale (+30 ml apa) in piureul de legume la pranz.
La noi de banana zice ca de la 7 luni ca e alergena. Tu sa incepi cu marul si sa o tii mult cu el, apoi para ca astea sunt cel mai putin alergene. La mine nu a vrut fructele crude nici suc nici pasate, doar piure cald ... Adica am facut proba la aceeasi masa si am constatat ca imediat ce am, incalzit deschidea gura ca puiul, in timp ce rece (la temp camerei) tinea buzele stranse. De atunci ii dau mereu calda mancarea. Dar oricum nu se omoara ... e sarbatoare cand mananca bine si le numar pe degete cand a mancat tot ce i.am pregatit (40-120 ml).
La voi la cat se recomanda sa dai branzica de vaci preparata in casa? Aici de la de la 4-5 lunite. Eu nu am inceput inca, astept controlul de 6 luni sa intreb cum vine, cu laptele UHT cred.
Ai inceput serviciul? Cum te descurci?

#400 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 February 2011 - 11:56 AM

Adriana, Maya, Eataly, fetele din Italiaaaaa, cine ma ajuta si pe mine? cat parmezan se pune in mancarica de la 6 luni? in varf de cutit? o lingurita mica? Desi aici nu exista recomandarea pt ca nu exista cultura folosirii parmezanului, eu am sa dau ca si eu sunt mare fun si imi inspira totala incredere ceea ce ati spus de el. Prima tura (250g) i-am luat de bebe ca zice ca e fara lactoza, daca il suporta bine, de la a 2-a tura o trec pe de-ala normal.
ce branzeturi se mai recomanda la voi la bebici (presupun cele similare branzei de vaci) si de la cate luni?

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic