Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#961 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 11 July 2011 - 02:08 PM

Si eu ca si Daniella , nu pot sa-i dau de la noi decat rar. Nu-i dau porc ,eu nu-i dau nici peste....tat'su mananca iute , sare o pun si eu la fiert nu la sfarsit ca n-are nici un gust....

Si pe langa asta , noi mancam de amiaza pe la 13.00-13.30. Ea la ora asta doarme....

Fetele care avetzi copii mai mari , e normal ca dupa ce a mancat 300 de gr la o masa , acum sa manance jumatate? ( si din jumatatea aia , 100 de gr sunt fructe).

Elena vrea mancarea de amiaza bucatzi , dar nu le vrea cu linguritza , ori sa-i dau eu bucatzile in gura , ori sa le bage ea.....si ea nu-si poate coordona mainile/degetele foarte bine. Cand aud ca BB Cris pune capacele inapoi la creme.....el e cu mult mai departe.

#962 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 11 July 2011 - 02:13 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 July 2011 - 02:04 PM, a spus:

pai eu aveam impresia ca la astia micii trebuie tot fiert si pasat, ca sa fie cat mai dietetic

pai de la 7 luni nu mai tre sa-i dai pasat, trebuie sa-i dai si bucatele. trecerea se face gradual.
nu inteleg de ce trebuie sa fie cat mai dietetic? si ce inseamna dietetic pana la urma :) ?

Citeaza

alea la grill nu m-am gandit, dar oricum fierbe uleiul ala ... eu pun uleiul la rece la sfarsit

Eu cred ca precautiile aste trebuie luate la inceputul diversificarii pentru a le proteja sistemul digestiv tanar. dupa ce s-a inceput diversificarea si a trecut prin toate alimentele permise, gradula se pot introduce si alte moduri de gatit - cuptorul, calitul si apoi prajitul moderat.

Citeaza

chestia e ca si cand vede borcanelul din comert cu poza, mananca de zici ca nu a mancat de 1 an
cand vede recipientele din care ii dam noi mancare acasa gusta, se stramba, face mofturi...
de asemenea, cand vede copii ca mananca ...baleste si vrea sa manance si ea ... :) (aici seamana cu mine, ca si io sunt pofticioasa)

pai pastreaza-i borcanele si serveste-i mancarea din ele... dar cred ca e periculos cumva ca-i canti in struna... mai degraba as incerca sa-i fac mancare mai gustoasa, asa cred eu ca a prins ideea ca exista si mancare mai gustoasa si vrea din aia.

#963 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 July 2011 - 02:18 PM

Sarea e interzisa la bebelusi pana la 1 an, pentru ca nu suporta rinichii, sunt inca nedezvoltati. Asta ni s-a spus de la nastere.
la 1 an se face o eco abdominala si iti spune dr. daca toate organele interne sunt ok, inclusiv rinichii, dupa care primesti ok si la sare, dar tot in cant cat mai mici, pentru ca sarea face rau in general organismului (circulatiei, inimii, rinichilor etc). Nu face bine la nimic sarea!, practic noi NU ar trebui sa punem adaosuri de sare, ci sa preparam termic alimentele la temperaturi controlate astfel incat sarurile din alimente sa se pastreze. Din cauza ca noi am inceput sa procesam alimentele la temp mari prin fierbere sau prajire in ulei (Sau adaos apa) ele isi pierd gustul si noi icnercam sa dregem raul, adaugand sare.

Eu am niste vase in care nu pun sare (pt fiert in abur sau prajit fara ulei) si alimentul: morcov, ceapa, chiar carne isi pastreaza sarurile si NU SE SINMTE LIPSA/nevoia de sare. Insa cand adaugi apa (ca la orice mancare aproape: supe/ciorbe, mancaruri cu sos, sau chiar scazute)) ...se schimba situatia ... se dilueaza sarurile odata cu adaosul de apoa si nu mai sunt suficiente pentru a da gust mancarii.

Eu de cand am constatat (pe eticheta) ca sarea are 1 "E" (nu mai stiu care) mi-a devenit si mai nesufera decat mi-era si o evit la maxim, chiar si in cazul meu. Eu mananc psihologic: daca stiu ca ceva e sanatos mananc, indiferent de gust, ma autosugestionez ca e bun pt sanatate si incepe sa mi se para bun, sau mananc fara sa gust. Nici tati nu mananca prea sarat, dar nici fara sare deloc nu poate, mai ales la mancarurile cu adaos de sare.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#964 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2011 - 02:20 PM

Vezi postareaMutti, la 11 July 2011 - 02:08 PM, a spus:

Si eu ca si Daniella , nu pot sa-i dau de la noi decat rar. Nu-i dau porc ,eu nu-i dau nici peste....tat'su mananca iute , sare o pun si eu la fiert nu la sfarsit ca n-are nici un gust....

Si pe langa asta , noi mancam de amiaza pe la 13.00-13.30. Ea la ora asta doarme....

Fetele care avetzi copii mai mari , e normal ca dupa ce a mancat 300 de gr la o masa , acum sa manance jumatate? ( si din jumatatea aia , 100 de gr sunt fructe).

Elena vrea mancarea de amiaza bucatzi , dar nu le vrea cu linguritza , ori sa-i dau eu bucatzile in gura , ori sa le bage ea.....si ea nu-si poate coordona mainile/degetele foarte bine. Cand aud ca BB Cris pune capacele inapoi la creme.....el e cu mult mai departe.

mai aminteste-mi odata de ce e interzisa sarea de la 10 luni incolo?

de ce nu ii dai porc si peste?
poti sa nu-i dai de la voi decat garnitura si in ea sa pui carnita ei.

nu stiu daca e normal sa isi injumatateasca portia, stiu de la Cati ca si acum are zile in care mananca f putin, zile in care mananca ok si zile in care mananca o portie de adult si asa a fost mereu. sotul meu zice ca nu-i ok, eu zic ca e mai mult decat OK.

daca vrea sa culeaga bucatelele e f bine, asa invata sa isi coordoneze miscarile, e o nevoie, o etapa in dezvoltarea lor care trebuie satisfacuta. acum e momentul sa-i pui in fata boabe de mazare, pastai mici, cubulete de leguma facute aldente, culori diferite si sa te inarmezi cu rabdare, sa o lasi sa culeaga si sa rateze gurita... sa o ajuti... :) , cu etapa asta nu o sa te mai intelnesti.

m-am exprimat gresit, Cris nu reuseste sa puna capacele, doar se straduieste :) , e foarte ambitios pana cand isi pierde rabdarea si da cu ele de pamant - barbat adevarat :)

#965 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2011 - 02:24 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 July 2011 - 02:18 PM, a spus:

Eu de cand am constatat (pe eticheta) ca sarea are 1 "E" (nu mai stiu care) mi-a devenit si mai nesufera decat mi-era si o evit la maxim, chiar si in cazul meu.

de aia eu nu folosesc sarea obisnuita din comert ci sare bruta, cum folosea bunica. o gasesc de cumparat intr-un singur loc, e mare si are aspect murdar - adica e naturala. Eu cred ca tu exagerezi cu sarea - parerea mea si te rog sa nu te superi, vei face desigur in continuare cum ve dori. Eu fara sare mai bine nu mai mananc. daca nemancand cu sare voi trai 5-10 ani mai mult, renunt de buna voie la anii astia in plus pentru ca pentru mine viata fara sare nu e viata :) .

#966 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2011 - 02:32 PM

dr mi-au spus ca prajelile sunt complet interzise pana la 1 an, porcul pana la 3 ani
e drept eu nu fac prajeli (Decat rar chiftele sau snitele si pe alea cand mi-e pofta o pun pe soacra-mea sa mi le faca la ea) sau vreo omleta pripita.
se poate ca tu sa ai dreptate, sau doar sa fi avut noroc la Cati sa nu fi facut alergie la albus (perisoare, galuste etc)

Dietetic inseamna fara sare, zahar, prajeli si alimente cu grad mare alergen si asta deoarece sistemul lor digestiv, dar si rinichii sunt nedezvoltate si se dezvolta treptat, respectiv si gradul de toleranta/imunitate la alergeni este scazut...

asa cred eu, pt ca asa mi-au spus medicii si ce am mai citit ... discutam aici ...poate se nasc alte opinii, sau probabil sunt fete cu experienta care au trecut bebeii si mai devreme la oala comuna

cum spunea si soacra-mea, la tara copiii cresc cu lapte de vaca, noi nu avem voie sa le dam pana la 1 an. Eu am facut exceptie si Bea accepta mult mai bine lapte de vaca decat LP, totusi nu ii dau de vaca, tot pt ca nu e ok pt rinichi (are prea multe proteine) si are prea putine vitamine, minerale (Fe, Ca). Medicii spun una, obiceiurile sunt alta, iar de multe ori medicii nu se pun de acord. Noi incercam sa alegem ce e mai bine pt bebeii nostri, dar doar DD stie care o fi varianta cea mai buna.
Si mie, Mutti, peste mi-a spus una dintre dr sa nu-i dau pana la 1 an ca e puternic alergen. cealalata a zis ca pot sa-i dau. Auzind si fetele din IT, ca si la ele se da, am ales sa-i dau, pt ca mi se pare in final cea mai curata carne. Dar nu ii dau des (1 / sapt max). Eu i-am dat sa guste si caracatita si calamar si crevete (gustat = 1 avrf de lingurita). Dar nu pot sa o trec pe mancarea asta, mi se pare mai firesc sa stea pe aia de bebici la varsta ei. Uneori va spun drept ca mi-e frica si sa-i dau sa guste, cand o vad asa haplea si asa mofturoasa la mancarea ei. Chiar ma vede un amic dandu-o o lingurita din merele din strudelul lui tati si-mi zice: vai de ce ii dai sa guste, ca apoi nu o sa mai vrea decat mancare de aia. Eu ma rog doar sa fie sanatoasa sa nu semene cu tati mofturoasa si cu apetit exagerat de dulce!
in rest mi se pare ca arata foarte bine, e rotunjoara si foarte, foarte, foarte activa.

Asa e Mutti:
Pai bebe Chris stie sa foloseasaca si mouse-ul de nu stiu cat timp, in timp ce Bea doar ii sclipesc ochii cand il vede si il baga in gura! e clar ca e mult avansat! ...ce stiu fetitele ce e tehnica?! :)

Sissi, de ce nu e bun pestele de apa dulce? e vorba de crescatorie cumva?
dr care ne.a spus ca e ok, ne-a spus de pestele alb

#967 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2011 - 02:39 PM

Vezi postareaMariaSan, la 11 July 2011 - 02:24 PM, a spus:

de aia eu nu folosesc sarea obisnuita din comert ci sare bruta, cum folosea bunica. o gasesc de cumparat intr-un singur loc, e mare si are aspect murdar - adica e naturala. Eu cred ca tu exagerezi cu sarea - parerea mea si te rog sa nu te superi, vei face desigur in continuare cum ve dori. Eu fara sare mai bine nu mai mananc. daca nemancand cu sare voi trai 5-10 ani mai mult, renunt de buna voie la anii astia in plus pentru ca pentru mine viata fara sare nu e viata :) .

Maria, si eu tot sare bruta, sare mare de muraturi de-aia la kg! ei bine pe aia are E525 parca! am ramas gura casaca! dupa ce feream de 15 ani de euri, prajeli etc. am trait sa aflu ca bagam euri prin sarea aia bruta!
eu m-am autoeducat cu sarea din 94, deci se fac 20 ani in 3 ani si mi-e bine. In mancarea gatita pun sare, doar pe alimente naturale asu gatite la foc controlat (inclusiv la salata eu nu mai simt nevoia, mai ales ca totul pe langa contine multa sare: branza, masline, ton din conserva, somon etc) nu pun. Si inlocuiesc sarea cu condimente naturale: buruieni, piper si alte boabe macinate, ardei iute etc.
Problema cea mai mare asta este ca in aproape orice mancam e sare si de aceea myulte din bolile secolului (tensiune, boli de inima etc)se trag de alimentatie (multe adaosuri, mult zahar adaugat in toate) si sare in exces.
Daca o sa iei etichetele la citit o sa vezi ca ratia de sare zilnica pe care o ingurgitam e de vreo 10 ori mai mare decat cea admisa.
Mie acum nici nu imi mai place cand mancarea e sarata bine (ok pt altii)... mie mi se pare potroaca. Asa pot manca si fara paine, pt ca simt gustul alimentelor bine.
Maria, discutam ca intre prietene (E drept doar virtuale) nu ma supar catusi de putin, doar ca stii ca sunt un taur incapatanat in a-mi sustine ideile si sper sa nu te supar eu!

EDIT: si lui Bea ii plac tuburile cu dop, dar nu i-am aratat a se desurubeaza asa ca o sa ii art si poate ii dau o preocupare mai lunga, pana o schimb! merci de idee! auzi, ca tu stii de la cati, etapa asta cu zmuceala la schimbat trece, ca deja avem peste o luna de cand ne luptam in trante de-mi ia 15 min sa o schimb si amandoua suntem transpirate si nervoase dupa! :)

#968 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2011 - 02:48 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 July 2011 - 02:39 PM, a spus:

auzi, ca tu stii de la cati, etapa asta cu zmuceala la schimbat trece, ca deja avem peste o luna de cand ne luptam in trante de-mi ia 15 min sa o schimb si amandoua suntem transpirate si nervoase dupa! :)

imi pare rau sa te dezamagesc... trece pe perioade scurte poate, dar ramane problema majora pana cand inveti copila sa foloseasca toaleta. La noi 2 ani si 4 luni. Daca ai posibilitatea sa o inveti cat mai curand la wc, olita, orice - nu ezita, merita efortul. la mine nu s-a putut sau n-am avut suficienta determinare... motivatie... cine stie.

*

de acord cu tine ca mancarea gatita la aburi de ex nu are nevoie de sare. Ador legumele facute la aburi tocmai pentru gustul deosebit de bun.

tot despre sare, am cautat si am gasit aceeasi informatie, cum ca rinichii unui copil pana intr-un an nu poate procesa sarea. acum sunt curioasa ce inseamna asta si care sunt consecintele... Ce se itnampla cu sarea neprocesata? cum afecteaza ea organismul?

#969 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 11 July 2011 - 02:54 PM

Mie dr mi-a zis fara peste de apa dulce pina la un an si peste oceanic pina la 2 ani, alergen, cu sarea la fel tot pina la un an, eu gatesc cu sare putina, cine vrea mai mult isi pune dupa gust in farfurie,picant nu gatesc, patrick a atentat la laptele lu fratesu si fratesu vrea din nou lapte praf :)
Daniella , invata sa o schimbi rapid ca nu cred ca o sa ii treaca treaba cu rotitul, mai repde o inveti la olita :)

#970 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2011 - 02:56 PM

acum, probabil ca e si putin exagerat, ca doar nu brusc la 1 an se maturizeaza sa poata procesa sarea, insa o fi ceva adevar si precautie pe dr sa recomande asa. Probabil ataca rinichii ca si proteinele multe, il obosesc.
posibil sa dea tensiune arteriala mai tarziu, nu stiu... Se spune ca greselile noastre de acum se repercuteaza in sanatatea lor de adulti (pe langa ce porcarii or sa faca si ei mai incolo, cand insa vor fi mai rezistenti).
oare parintii nostri ne-or fi dat fara sare pana la 1 an? ... nu stiu ...desi se spune ca mancarea de bebi nu are gust, probabil de aia, din lipsa de sare. Nu stiu insa daca toti parintii tin regula pana la 1 an.
treaba e ca alimentele nu mai sunt ce erau si suntem bombardati cu sare/zahar si alte adaosuri (carede care mai nocive, desi si zaharului alb ii zice otrava alba, ca si fainii albe) ... in absolut orice. Deci mi-a stat mintea in loc (Ca eu luam sare bruta la 5 kg din hipermarket, de aia de muraturi si de-aia fol la mancare linistita, considerand ca e neprelucrata industrial. Pana am vazut la tv ca sarea noastra are euri. Desi citesc etichetele, la sarea asta nu am citit. Nu mirare, oftica am avut cand am vazut ditamai Eul!

Cati e greu sa stii ce e bine si ce nu si sa le stii si cuprinzi pe toate!

#971 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2011 - 03:00 PM

o invat la olita ... aaar fi bine, ca rezolv si treaba cu cremuirea si dezcremuirea care dureaza cel mai mult! dar aud ca peste noapte tot trebe pampy pt bebeii mici.
ar fi o idee, chair i-am spus lui tati sa se duca sa ia olita, dar cred ca trebe sa-l trag de urechi tot eu pana la magazin ca nu ia el nik fara mine ... :)
ce olita imi recomandati? :) iote despre ce discutam la diversificare :)

mda ...ca sa revon ontopic: am uitat sa precizez Maria, de la 6 luni jum am inceput sa ii dau mancare nepasata, ci bucatita mai grob (genul orez cu legume), sau bucatele (fructele de ex), ii dau si mazare si coacaze intregi, dar nu i-am dat inca sa le manance ea cu mana (Doar biscuiti, paine) pt ca nefiind mancacioasa daca nu ii introduci mancarea in gura, slabe sanse sa manance mofturiciul mic!
poate d-aia papa mai bine alea la borcan ca sunt pasate?

#972 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 11 July 2011 - 04:34 PM

Sa nu mi-o deochi!

fata mea a mancat azi mancare de ....copii mari :)

Am fiert o pulpa cu un cartof , un morcov, o guliutza , cateva felii de ceapa....Acum sa nu va imaginatzi c-a macat pulpa toata. A mancat cam un sfert din toata treaba asta , + o rosioara, + unt. Am cantarit , 60 de gr. Dar avand in vedere ca piureul de legume si carne are si apa , e OK. Astea au fost fara apa.

Am luat cca 100 ml de supa si am fiert-o inca o data cu o linguritza de gris. A mancat , de fapt , intai supa , apoi legumele si carnea.

Si , o parte a mancat si cu furculitza :). La inceput i-am dat eu , apoi i le-am pus in furculitza si a mancat ea ...apoi lua cu mana din furculitza....s-a facut ca un purcel. Nu-i bai.

Piureul de fructe am avut voie sa i-l dau eu. S-au dus repede 100 de gr. Dupa care a molfait pe o jumatate de caisa pana aproape a terminat-o. Cand n-a mai vrut si-a intins-o toata pe burta. Noroc ca avea babetzica d-aia de plastic.

Azi sunt tare multzumita cum a mancat. I-am lasat si pe maine acelasi lucru. Sa vedem.... ;)

Apoi ne-am spalat pt prima oara pe dintzi :P.

Daniella , Elena face pe olitza din cand in cand , dar fara sa-si dea seama.....de fapt , daca n-a facut inainte de masa , ea face dupa , o pun pe olitza si face...dar trebuie tzinuta bine ca se tot foieste. Degeaba spunem noi Bravo-Bravo , ca eu cred ca nu stie ce face ea acolo. Dar maxim o data la saptamana....

noi avem una cu Hello Kitty :) :P.

Se pune si pe WC.

Sunt si simple....dar sunt si d-alea cu muzica...daca face BB ceva cica incepe muzica...n-am vazut , am auzit numai ca ar fi.

Cumnata-mea zice ca cele mai bune-s scarile pt weceu...dar ea are baietzi , oare si la fete or fi asa de bune?

#973 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 11 July 2011 - 04:41 PM

Maria , cu sarea , din cate stiu eu , e o povara pt rinichi. Ii fortzeaza , ii pune la munca prea mult. De aceea info pe care le-ai gasit tu spun ca nu pot sa proceseze sarea. Nu e vb ca proceseaza o singura parte si cealalta ramane pe undeva , ci ei incearca....si pt rinichii bebilor efortul e prea mare.

#974 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2011 - 05:04 PM

Mutti, eu nu pun apa in piureul de legume, doar pasam grob legumele fierte la abur, ulei+ parmezan si carne.

mie, maimutica ieri dimi nu a mancat nimic, la pranz nimic doar niste coacaze oferite intregi - in timp ce ii dadeam si lui tati in gura coacaze si ii spuneam: hai papa ca le papa tati pe toate :) !
ieri la 18, dupa ce a dormit de amiaza, o dovedit pranzul (piure de morcov, cu carnita, parmezan si smantana ...foarte bun) ca un copil mort de foame, dupa care i.am dat niste bucatele de morcov...si asa bine le manca...si eu asa cu spor i le dadeam ... Ei bine dupa vreo 5-6 bucatele mi le-a scos pe toate terciuite afara Good! munca in zadar! ;) ...mai si radea! :) vorba bonei aleaia nebune a noastra: rade de mine :)

da, asa e, ca nu am zis eu prea exact: sarea forteaza rinichii

m-a sunat soacra-mea ca la pranz nu a vrut sa guste decat prima lingurita, dupa care ii dadea peste mana (Ca si ieri)...
a mai mancat un gris cu lapte, in afara de branzica cu coacaze de dimineata

#975 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 15 July 2011 - 11:54 AM

Ce mai mancatzi? Ce mai gatitzi? Elena...tot cu dieta ei. De o vreme nici kk nu mai face , pai , de la ce sa faca???? Inainte facea de 3 ori pe zi , acum daca face de 2 ori e mare lucru!

Bea lapte la 6.00-6.30 ( 200 ml) , apoila 9.30 fructe si cereale ( 150 gr fatza de 300 cat manca inainte) , apoi un iaurt, dupa-masa daca ar fi dupa ea ar manca numai fructe....( ieri am fentat-o , i-am pus carne de pui si niste legume in piureul de fructe , cam jumi-juma :) ...m<-a certat tat'su , a zis ca daca nu mananca sa o las in pace , sa nu fac cum faceau ai nostri: uite avionul , uite pasarica , ma ia o lingura...) seara ´150 gr de gris cu lapte , cateodata 200 chiar....

Azi la 8.30 cand am luat noi micul dejun era asa de nelinistita si tot cu manutza-n gura , si miorlaia...am pus-o langa noi chiar daca nu era ora ei de masa si i-am dat croissant si unt.A fost fericita!

#976 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 July 2011 - 12:05 PM

Teo, de obicei, mananca ce mancam si noi, dar cateodata ii fac separat si in cazul asta nu-i pun sare deloc. Nici noi nu mancam sarat, eu nu mi-as pune deloc sare in mancare, nu stiu de ce, asa am fost obisnuita. Chestie de gusturi cred.

Ieri i-am dat peste cu cartofi, morcovi si ceapa. A mancat bine, i-a placut si dupa ce a terminat tot din castron (in jur de o cana) a inceput sa tipe ca mai vrea. Nu se intampla des minunea asta asa ca am sarit repede cu o supa crema de conopida pe care a dat-o gata si pe asta (alta cana). Deci in total a mancat 2 cani de mancare ieri seara, asta in conditiile in care la pranz abia a gustat ceva.

Pentru azi ii fac un piure de dovleac.

Dimineata bea 300 ml lapte simplu, fara cereale. Apoi dupa o ora mancam cereale cu lapte si un fruct. Sau avocado cu pere/piersici.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#977 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 15 July 2011 - 12:10 PM

Eu merg sa pun pe foc o bucata de cartof dulce si una de dovlecel. Si am carnitza de vitzel facuta pasta. Sa vedem ce iese.....

#978 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 15 July 2011 - 12:12 PM

Ce peste-i dai?

Vreau sa-i dau si eu Elenei peste , acte putzin....

Pastravul o fi bun?

Terorista mea a mancat alaltaieri vreo 7-8 rosii d-alea mici , numai rosii a vrut , eu , nebuna , i-am dat , si seara a facut pete rosii la gura. Dar mancarimi n-a avut. Ieri n-a mai primit nici o rosie!!!!

Le mananca singura , le baga-n gura , le composteaza , suge sucul , apoi molfaie. Cu piele cu tot!!! Ma gandesc ca de la acidula ala o fi facut...ca ce era la gura ei....mama-mama !

#979 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 July 2011 - 12:21 PM

Vezi postareaaura, la 15 July 2011 - 12:05 PM, a spus:

Apoi dupa o ora mancam cereale cu lapte si un fruct. Sau avocado cu pere/piersici.

Aura, la avocado mai pui ulei/lamaie si il mai pasezi?

#980 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 July 2011 - 12:50 PM

Mutti, mie mi se pare ca Elena mananca foarte mult si bine si acum. Nu mai spun inainte ca ma lua ameteala cand pomeneai de cantitati!
Daca fetita arata bine e activa, e vesela, nu-ti face nici o grija ca acum mananca mai putin ca inainte. Aici e si o caldura afara de nici mie nu.mi vine sa mananc nik!

Si pe mine ma cearta tati cand ma chinui cu Bea cu mancarea. El cum o vede ca da semn ca nu mai vrea imediat sare sa o las!

Dati carne si legume (recoltate proaspat) fierte, pasate, congelate in doze, apoi decongelate si incalzite bebelusului? Soacra-mea e suparata ca ii dau carne din congelator (+eventual legume de la tara proaspete pe care eu le-am fiert, pasat si congelat), ca ea vrea sa-i faca proaspat. Tot incearca sa ma convinga in fiecare zi, ca aia din congelator nu mananca fata ca nu e bun!

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic