Forum Culinar: Vegeta de casa - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vegeta de casa

#41 Useril este offline   Vianne 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 20-May 10

Postat 14 January 2011 - 09:04 PM

Maya, multzam de reteta! Cu siguranta ca o voi face, am deshidrator cu 9 tavi:-)) Se pot face foarte multe la el, in general chestii din categoria "raw food"( se pastreaza vitaminele si enzimele din fructe, legume si seminte).

#42 Useril este offline   Misha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 346
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationtimisoara

Postat 16 January 2011 - 10:09 AM

MAYA vegeta ta arata intrun mare fel!!!!!!
si eu fac vegeta acasa din morcovi,patrunjel,telina,pastarnac,ardei,ceapa,praz,frunze de patrunjel si telina
iese fff aromata,atata ca eu o pun in blender si o fac "faina" pt ca asa seamana cu chestia din comert pe care ai mei o adora
cat despre culoarea aleia...curcuma e vinovata pt galbenul acela intens!!!!!!!!
Imagine postataImagine postata

#43 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 January 2011 - 02:59 PM

Vezi postareaVianne, la 14 January 2011 - 09:04 PM, a spus:

Maya, multzam de reteta! Cu siguranta ca o voi face, am deshidrator cu 9 tavi:-)) Se pot face foarte multe la el, in general chestii din categoria "raw food"( se pastreaza vitaminele si enzimele din fructe, legume si seminte).

Cu placere,Vianne :)

Si în cuptor se deshidrateaza la fel de bine,tot la aceeasi temperatura ca în deshidrator.Eu chiar am verificat temperatura.A fost mereu între 30-35-40°C.Aparatul de deshidratat cam tot la 30-35°C usuca si deshidrateaza.Clar ca e multmaipractic asa un aparat,dar cînd ma gîndesc....înca un aparat? Odata nu o sa mai avem loc în casa de aparate :D
E tentant,ca maisînt si ieftine aparatele astea,dar nu stiu unde o sa-l mai pun si pe ala :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#44 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 January 2011 - 03:01 PM

Vezi postareaMisha, la 16 January 2011 - 10:09 AM, a spus:

MAYA vegeta ta arata intrun mare fel!!!!!!
si eu fac vegeta acasa din morcovi,patrunjel,telina,pastarnac,ardei,ceapa,praz,frunze de patrunjel si telina
iese fff aromata,atata ca eu o pun in blender si o fac "faina" pt ca asa seamana cu chestia din comert pe care ai mei o adora
cat despre culoarea aleia...curcuma e vinovata pt galbenul acela intens!!!!!!!!

Misha,or pune aia si curcuma în vegeta,dar acolo mai e si altceva...galbenul ala decare zic eu,nu-l are curcuma.Asta e galben cu nota orangeata,pe cînd în vegeta e un galben neon :) ...cine stie ce-o mai fi printre legumele alea si sare...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#45 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 16 January 2011 - 03:56 PM

Vezi postareaMaya, la 16 January 2011 - 03:01 PM, a spus:

Vezi postareaMisha, la 16 January 2011 - 10:09 AM, a spus:

MAYA vegeta ta arata intrun mare fel!!!!!!
si eu fac vegeta acasa din morcovi,patrunjel,telina,pastarnac,ardei,ceapa,praz,frunze de patrunjel si telina
iese fff aromata,atata ca eu o pun in blender si o fac "faina" pt ca asa seamana cu chestia din comert pe care ai mei o adora
cat despre culoarea aleia...curcuma e vinovata pt galbenul acela intens!!!!!!!!

Misha,or pune aia si curcuma în vegeta,dar acolo mai e si altceva...galbenul ala decare zic eu,nu-l are curcuma.Asta e galben cu nota orangeata,pe cînd în vegeta e un galben neon :D ...cine stie ce-o mai fi printre legumele alea si sare...


Nimic periculos, Maya, doar ... riboflavina ! :D
Nu stiu cind o sa timp de joaca cu legume la cuptor, dar am retinut reteta. :)

#46 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 January 2011 - 04:15 PM

Vezi postareauptown girl, la 16 January 2011 - 03:56 PM, a spus:


Nimic periculos, Maya, doar ... riboflavina ! :D
Nu stiu cind o sa timp de joaca cu legume la cuptor, dar am retinut reteta. :)

Sa stii ca pe mine ma enerveaza si riboflavina.Nu stiam ca asta e culoarea din vegeta,dar ma enerveaza ca si în peperoni aia verzi si lungi o baga raii aia de oameni :D Foarte putine firme fac fara.E adevarat ca peperoni aia arata mai frumos,ca aspect/culoare,dar mie îmi plac si aia fara riboflavina :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#47 Useril este offline   Vianne 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 20-May 10

Postat 16 January 2011 - 05:49 PM

Vezi postareaMaya, la 16 January 2011 - 02:59 PM, a spus:

Vezi postareaVianne, la 14 January 2011 - 09:04 PM, a spus:

Maya, multzam de reteta! Cu siguranta ca o voi face, am deshidrator cu 9 tavi:-)) Se pot face foarte multe la el, in general chestii din categoria "raw food"( se pastreaza vitaminele si enzimele din fructe, legume si seminte).

Cu placere,Vianne :)

Si în cuptor se deshidrateaza la fel de bine,tot la aceeasi temperatura ca în deshidrator.Eu chiar am verificat temperatura.A fost mereu între 30-35-40°C.Aparatul de deshidratat cam tot la 30-35°C usuca si deshidrateaza.Clar ca e multmaipractic asa un aparat,dar cînd ma gîndesc....înca un aparat? Odata nu o sa mai avem loc în casa de aparate :D
E tentant,ca maisînt si ieftine aparatele astea,dar nu stiu unde o sa-l mai pun si pe ala :D


Asa e, Maya, inca un aparat in plus:-) Si eu am aceeasi problema:-) Al meu e mare si nu a fost ieftin deloc dar daca poti mentine aceeasi temperatura la cuptor, nici nu merita sa iei.

#48 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 17 January 2011 - 02:02 PM

Maya, multumesc inca o data. Neasteptat de aromata si buna. Fetele ar fi mancat-o cu lingurita Imagine postata

Cand ajung acasa o sa pun si poza
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#49 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 17 January 2011 - 03:02 PM

Foarte interesanta reteta si superba prezentarea! :drool:
Mie mi-ar trebui un escavator de legume,pentru ca folosesc la orice,normal cumparata de la magazin din aceea cu bucatar,la un raion polonez o gasesc.
Cand mai vine cate cineva de-acasa,se stie,-Vrei vegeta da?
Cine are aparat de deshidratat e pacat sa nu-l foloseasca,pentru ca intr-adevar e foarte sanatos sa-ti faci in casa.
Pana una alta,vorba ta,asa in cantitati mici ,pe paiine cu unt tre` sa fie un deliciu!

#50 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 18 January 2011 - 10:14 AM

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-95-12953383401855.jpg

n-am mai avut timp aseara

asta-i "productia" Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#51 Useril este offline   PARADIS 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationOakland

Postat 20 January 2011 - 01:56 AM

Aceasta reteta de vegeta ramine reteta mea de suflet.Multumesc mult Maya.:love7:

#52 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 28 January 2011 - 09:49 PM

Ma tin sa fac vegeta asta de cand ai postat-o,dar tot timpul ma trezesc tarziu :angryfire:
Ei bine azi intr-un final am reusit sa ma adun si sa ma apuc la o ora rezonabila de ea.

Si iaca rezultatul

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-479-12962441775805.jpg

Danke Maya :)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#53 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 01 April 2011 - 09:22 PM

:headbang: Si eu,si eu:ceapa,morcovi,patrunjel,telina,ardei

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-59-13016852686915.jpg

sarea cu patrunjelul;cand am vrut sa amestec prima data prin sare,mi-am dat seama ca trebuia sa o pun intr-un vas;am schimbat mai apoi

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-59-13016852796334.jpg

macinate fara ardei,ca ala mai era in cuptor,dar ne era foame si ne trebuia si vegeta :) ;am mai macinat un pic impreuna cu ardeiul cand a fost gata.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-59-13016852953579.jpg

Data viitoare pun mai putina sare,ca am cam scapat de data asta :)

:) pt reteta


PS:Patrick m-a ajutat :)
Mare ajutor
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#54 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 April 2011 - 09:28 PM

Ti-am vazut ajutorul!El a fost baza! :headbang:
Ce sare ai folosit?Hagelsalz?Ca aia mi se pare tare sarata.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#55 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 01 April 2011 - 09:38 PM

Sare am folosit dintr-o morisca de asta de cumparat(gata plina cu sare,stii tu care) pe care m-am chinuit sa o desfac,ca am uitat sa-mi cumpar sare de dimineata si n-am mai iesit apoi :headbang: .Scria Meeressalz pe ea ,dar a fost ieftina,asa ca posibil sa fi fost altfel
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#56 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 April 2011 - 01:24 PM

Vezi postareapetunie, la 01 April 2011 - 09:38 PM, a spus:

Sare am folosit dintr-o morisca de asta de cumparat(gata plina cu sare,stii tu care) pe care m-am chinuit sa o desfac,ca am uitat sa-mi cumpar sare de dimineata si n-am mai iesit apoi :headbang: .Scria Meeressalz pe ea ,dar a fost ieftina,asa ca posibil sa fi fost altfel

Da,am vazut si eu sare de mare care arata ca Hagelsalz.E facuta cumva.Arata ca sarea aia ce se pune pe covrigi.Aia e o sare foarte sarata,si trebuie dozata mai cu mila.Bun,oricare ai folosi-o,mai bine mai putin :tongue3:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#57 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 01 November 2012 - 07:43 PM

Minunata reteta si minunate vegete :(

Azi vara mi/am cumparat si eu in aparat pentru deshidratat legume si fructe. Am fost atat de nerabdatoare sa/l pun in functiune... am inceput sa usuc cam din toate fara nici o noima. In cele din urma, cand am avut uscate cate un sertaras din fiecare, m/am gandit sa le maruntesc in ideea de a face vegeta. Nu am stiut ca verdeata trebuie uscata umpreuna cu sarea. :( Data viitoare stiu :lol: in acest moment am uscate si puse in pungi de hartie mai multe legume... morcovi, ceapa, radacina de patrunjel, telina, ardei capia si fasole verde. Oricand vreau, pot sa le amestec si sa fac din ele o vegeta buna. Sper ca si/au pastrat gustul.
Voi atatsa cateva poze... nu/s prea artistice :biggrin:

In robot, la gramada :(

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1535-13517914318553.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1535-13517915581072.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1535-13517917495302.jpg


Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi