Vegeta de casa
#41
Postat 14 January 2011 - 09:04 PM
#42
Postat 16 January 2011 - 10:09 AM
si eu fac vegeta acasa din morcovi,patrunjel,telina,pastarnac,ardei,ceapa,praz,frunze de patrunjel si telina
iese fff aromata,atata ca eu o pun in blender si o fac "faina" pt ca asa seamana cu chestia din comert pe care ai mei o adora
cat despre culoarea aleia...curcuma e vinovata pt galbenul acela intens!!!!!!!!
#43
Postat 16 January 2011 - 02:59 PM
Vianne, la 14 January 2011 - 09:04 PM, a spus:
Cu placere,Vianne

Si în cuptor se deshidrateaza la fel de bine,tot la aceeasi temperatura ca în deshidrator.Eu chiar am verificat temperatura.A fost mereu între 30-35-40°C.Aparatul de deshidratat cam tot la 30-35°C usuca si deshidrateaza.Clar ca e multmaipractic asa un aparat,dar cînd ma gîndesc....înca un aparat? Odata nu o sa mai avem loc în casa de aparate

E tentant,ca maisînt si ieftine aparatele astea,dar nu stiu unde o sa-l mai pun si pe ala

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#44
Postat 16 January 2011 - 03:01 PM
Misha, la 16 January 2011 - 10:09 AM, a spus:
si eu fac vegeta acasa din morcovi,patrunjel,telina,pastarnac,ardei,ceapa,praz,frunze de patrunjel si telina
iese fff aromata,atata ca eu o pun in blender si o fac "faina" pt ca asa seamana cu chestia din comert pe care ai mei o adora
cat despre culoarea aleia...curcuma e vinovata pt galbenul acela intens!!!!!!!!
Misha,or pune aia si curcuma în vegeta,dar acolo mai e si altceva...galbenul ala decare zic eu,nu-l are curcuma.Asta e galben cu nota orangeata,pe cînd în vegeta e un galben neon

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#45
Postat 16 January 2011 - 03:56 PM
Maya, la 16 January 2011 - 03:01 PM, a spus:
Misha, la 16 January 2011 - 10:09 AM, a spus:
si eu fac vegeta acasa din morcovi,patrunjel,telina,pastarnac,ardei,ceapa,praz,frunze de patrunjel si telina
iese fff aromata,atata ca eu o pun in blender si o fac "faina" pt ca asa seamana cu chestia din comert pe care ai mei o adora
cat despre culoarea aleia...curcuma e vinovata pt galbenul acela intens!!!!!!!!
Misha,or pune aia si curcuma în vegeta,dar acolo mai e si altceva...galbenul ala decare zic eu,nu-l are curcuma.Asta e galben cu nota orangeata,pe cînd în vegeta e un galben neon

Nimic periculos, Maya, doar ... riboflavina !

Nu stiu cind o sa timp de joaca cu legume la cuptor, dar am retinut reteta.

#46
Postat 16 January 2011 - 04:15 PM
uptown girl, la 16 January 2011 - 03:56 PM, a spus:
Nimic periculos, Maya, doar ... riboflavina !

Nu stiu cind o sa timp de joaca cu legume la cuptor, dar am retinut reteta.

Sa stii ca pe mine ma enerveaza si riboflavina.Nu stiam ca asta e culoarea din vegeta,dar ma enerveaza ca si în peperoni aia verzi si lungi o baga raii aia de oameni


-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#47
Postat 16 January 2011 - 05:49 PM
Maya, la 16 January 2011 - 02:59 PM, a spus:
Vianne, la 14 January 2011 - 09:04 PM, a spus:
Cu placere,Vianne

Si în cuptor se deshidrateaza la fel de bine,tot la aceeasi temperatura ca în deshidrator.Eu chiar am verificat temperatura.A fost mereu între 30-35-40°C.Aparatul de deshidratat cam tot la 30-35°C usuca si deshidrateaza.Clar ca e multmaipractic asa un aparat,dar cînd ma gîndesc....înca un aparat? Odata nu o sa mai avem loc în casa de aparate

E tentant,ca maisînt si ieftine aparatele astea,dar nu stiu unde o sa-l mai pun si pe ala

Asa e, Maya, inca un aparat in plus:-) Si eu am aceeasi problema:-) Al meu e mare si nu a fost ieftin deloc dar daca poti mentine aceeasi temperatura la cuptor, nici nu merita sa iei.
#48
Postat 17 January 2011 - 02:02 PM

Cand ajung acasa o sa pun si poza

#49
Postat 17 January 2011 - 03:02 PM

Mie mi-ar trebui un escavator de legume,pentru ca folosesc la orice,normal cumparata de la magazin din aceea cu bucatar,la un raion polonez o gasesc.
Cand mai vine cate cineva de-acasa,se stie,-Vrei vegeta da?
Cine are aparat de deshidratat e pacat sa nu-l foloseasca,pentru ca intr-adevar e foarte sanatos sa-ti faci in casa.
Pana una alta,vorba ta,asa in cantitati mici ,pe paiine cu unt tre` sa fie un deliciu!
#50
Postat 18 January 2011 - 10:14 AM

n-am mai avut timp aseara
asta-i "productia"


#51
Postat 20 January 2011 - 01:56 AM

#52
Postat 28 January 2011 - 09:49 PM

Ei bine azi intr-un final am reusit sa ma adun si sa ma apuc la o ora rezonabila de ea.
Si iaca rezultatul

Danke Maya

#53
Postat 01 April 2011 - 09:22 PM


sarea cu patrunjelul;cand am vrut sa amestec prima data prin sare,mi-am dat seama ca trebuia sa o pun intr-un vas;am schimbat mai apoi

macinate fara ardei,ca ala mai era in cuptor,dar ne era foame si ne trebuia si vegeta


Data viitoare pun mai putina sare,ca am cam scapat de data asta


PS:Patrick m-a ajutat

Mare ajutor
#54
Postat 01 April 2011 - 09:28 PM

Ce sare ai folosit?Hagelsalz?Ca aia mi se pare tare sarata.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#55
Postat 01 April 2011 - 09:38 PM

#56
Postat 05 April 2011 - 01:24 PM
petunie, la 01 April 2011 - 09:38 PM, a spus:

Da,am vazut si eu sare de mare care arata ca Hagelsalz.E facuta cumva.Arata ca sarea aia ce se pune pe covrigi.Aia e o sare foarte sarata,si trebuie dozata mai cu mila.Bun,oricare ai folosi-o,mai bine mai putin

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#57
Postat 01 November 2012 - 07:43 PM

Azi vara mi/am cumparat si eu in aparat pentru deshidratat legume si fructe. Am fost atat de nerabdatoare sa/l pun in functiune... am inceput sa usuc cam din toate fara nici o noima. In cele din urma, cand am avut uscate cate un sertaras din fiecare, m/am gandit sa le maruntesc in ideea de a face vegeta. Nu am stiut ca verdeata trebuie uscata umpreuna cu sarea.


Voi atatsa cateva poze... nu/s prea artistice

In robot, la gramada
