Vegeta de casa
#21
Postat 12 January 2011 - 11:50 PM
Pentru amatoarele de vegeta sau similar, este un must sa o faca! Geany, cum ar spune o prietena de-a mea din Ardeal: nu te mai trage pe fund si incepi sa tragi spre un mod de hranire mai sanatos.
Eu, ca si Carmella, prefer legumele vii-proaspete, desi am luat si eu mai deunazi de la plafar un plic de legume deshidratate bio (Sa fie in casa. ca mi s-a mai intamplat sa nu am un morcov, sau o telina in casa), dar pana acum, tot asa: am uitat sa le probez inca. Pt persoanele care nu au timp mereu sa mearga la piata sa cumpere legume vii, pentru locurile unde nu sunt mereu legume proaspete de sezon sau pentru cine nu are timp sa curete si sa adauge legume pe la toate mancarurile _(cum imi place mie) este fantastica reteta! O sa o fac si eu daca am timp ...
Dar sarea cu patrunjelul le-ai pus in cuptor separat, nu peste legumele taiate, asa-i?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#22
Postat 12 January 2011 - 11:52 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#23
Postat 12 January 2011 - 11:58 PM
Daniella, la 12 January 2011 - 11:50 PM, a spus:
Pentru amatoarele de vegeta sau similar, este un must sa o faca! Geany, cum ar spune o prietena de-a mea din Ardeal: nu te mai trage pe fund si incepi sa tragi spre un mod de hranire mai sanatos.
Eu, ca si Carmella, prefer legumele vii-proaspete, desi am luat si eu mai deunazi de la plafar un plic de legume deshidratate bio (Sa fie in casa. ca mi s-a mai intamplat sa nu am un morcov, sau o telina in casa), dar pana acum, tot asa: am uitat sa le probez inca. Pt persoanele care nu au timp mereu sa mearga la piata sa cumpere legume vii, pentru locurile unde nu sunt mereu legume proaspete de sezon sau pentru cine nu are timp sa curete si sa adauge legume pe la toate mancarurile _(cum imi place mie) este fantastica reteta! O sa o fac si eu daca am timp ...
Dar sarea cu patrunjelul le-ai pus in cuptor separat, nu peste legumele taiate, asa-i?
Si eu am tot timpul legumele proaspete în casa.Asta e doar asa de dezmierdat
O folosesc sa aromez chestii cum ar fi carnea de pui la cuptor...sau cum ziceam,Denisei îi place peste cartofi fierti...etc.
Sare si patrunjelul dupa ce le-am macinat un pic,le-am pus în vasul pe care-l vezi în poza,în cuptor pe un alt gratar sub ala cu legume.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#24
Postat 13 January 2011 - 12:04 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#25
Postat 13 January 2011 - 12:04 AM
Daniella, la 12 January 2011 - 11:52 PM, a spus:
Daniella,eu fac portii mici.Cîte un borcanas,si nu tine prea mult,ca îl consumam.Cînd am chef,fac iar...si tot asa.Chiar daca pare,nici macar nu ia mult de lucru.În 5-10 minute e totul curatat si feliat.Cuptorul trebuie putin supravegheat...dar asta cînd faci prima sau a doua oara,ca dupa aia stii cum merge.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#26
Postat 13 January 2011 - 12:09 AM
Daniella, la 13 January 2011 - 12:04 AM, a spus:
Amestecul asta merge bine presarat pe pastrav(exterior cît si interior) la cuptor.
Mai putin piper,si burta umpluta cu patrunjel/marar verde,si prinde o aroma superba.Adica mie îmi place
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#27
Postat 13 January 2011 - 09:27 AM
Eu primesc vegeta d-asa de la mami meu. Imi face numai mie , ea foloseste cumparata ) . Egal.
Mama adaúga si o lingura de ceapa prajita si apoi uscata.
Si eu o folosesc la multe mancaruri in afara de supe , ca se inroseste supa de la morcov.
#28
Postat 13 January 2011 - 11:10 AM
Din pachet cumparat de la magazinele naturiste. Le macin in rasnita electrica "pentru cafea" cu un adaus de rosii deshidratate, cateva boabe de piper verde, o jumatate de lingurita de fulgi de usturoi si frunze uscate de leustean.
In cantitati mici, cat folosesc in decursul unei saptamani. Rezulta o pulbere aromata de culoare ... aproximativ corail.
"Mirosenia" de taina:
Seminte de telina.
Am citit pe multe plicuri de "vegete" supe, etc. ca intra in componenta multor baze de mancare - mai mult sau mai putin artificiale - si in primavara trecuta m-am aprovizionat de la tarani cu un borcanel mic de plastic opac, inchis ermetic. Peste doua luni voi cumpara cu aceeasi destinatie si seminte de leustean.
Cumparate cu lingurita, mi-au parut la momentul respectiv destul de scumpe, dar fac diferenta, se folosesc in cantitati mici (fiind foarte aromate) si astfel se intind pe un an intreg.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#29
Postat 13 January 2011 - 11:19 AM
Adica, daca vroia sa puna sare punea sare, nu o chestie galbena ce coloreaza apa.
#30
Postat 13 January 2011 - 12:04 PM
#31
Postat 13 January 2011 - 05:30 PM
Mutti, la 13 January 2011 - 09:27 AM, a spus:
Eu primesc vegeta d-asa de la mami meu. Imi face numai mie , ea foloseste cumparata ) . Egal.
Mama adaúga si o lingura de ceapa prajita si apoi uscata.
Si eu o folosesc la multe mancaruri in afara de supe , ca se inroseste supa de la morcov.
Merci
Si mama foloseste cumparata...
Eu îmi fac doar cînd si cînd.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#32
Postat 13 January 2011 - 05:33 PM
W Mamadeus Paparotti, la 13 January 2011 - 11:10 AM, a spus:
Din pachet cumparat de la magazinele naturiste. Le macin in rasnita electrica "pentru cafea" cu un adaus de rosii deshidratate, cateva boabe de piper verde, o jumatate de lingurita de fulgi de usturoi si frunze uscate de leustean.
In cantitati mici, cat folosesc in decursul unei saptamani. Rezulta o pulbere aromata de culoare ... aproximativ corail.
"Mirosenia" de taina:
Seminte de telina.
Am citit pe multe plicuri de "vegete" supe, etc. ca intra in componenta multor baze de mancare - mai mult sau mai putin artificiale - si in primavara trecuta m-am aprovizionat de la tarani cu un borcanel mic de plastic opac, inchis ermetic. Peste doua luni voi cumpara cu aceeasi destinatie si seminte de leustean.
Cumparate cu lingurita, mi-au parut la momentul respectiv destul de scumpe, dar fac diferenta, se folosesc in cantitati mici (fiind foarte aromate) si astfel se intind pe un an intreg.
O sa probez si eu si alte combinatii.Merci de tipsurile cu seminte.Suna interesant.
Eu credca o sa-mi cumpar un aparat de deshidratat,ca nici macar nu-s scumpe,si se poate face pe 5 nivele,sau chiar mai multe...se pot cumpara extra nivele
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#34
Postat 13 January 2011 - 05:40 PM
Eataly, la 13 January 2011 - 11:19 AM, a spus:
Adica, daca vroia sa puna sare punea sare, nu o chestie galbena ce coloreaza apa.
Cînd am facut prima data,nu m-am asteptat sa fie vegeta asta asa aromata.Am fost foarte placut impresionata ca fara adaosuri de stiu eu ce,iese ceva asa gustos
Sa stii ca asta m-am întrebat eu...ce e aia galbena din vegetele alea cumparate?Ca nici cu 10 kg de morcovi nu scot galbeneala de aia...
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#35
Postat 13 January 2011 - 05:42 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#36
Postat 13 January 2011 - 05:43 PM
Mutti, la 13 January 2011 - 05:39 PM, a spus:
Înca ma gîndesc.Numai pentru vegeta nu l-as lua,ca nu fac eu asa multa...darnoua ne plac mult fructele uscate
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#37
Postat 13 January 2011 - 11:54 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#38
Postat 14 January 2011 - 07:54 PM
Maine fac telina, ardeiul si patrunjelul
Tare-s curioasa ce iese
Multumesc de idee. Nu mai folosesc Vegeta cumparata demult, dar nu m-as fi gandit sa fac acasa
#39
Postat 14 January 2011 - 08:12 PM
Daniella, la 13 January 2011 - 11:54 PM, a spus:
Daniella,ardeii grasi si morcovii coloreata de cînd lumea...
Eu ziceam de culoarea aia galben-neon,care o are vegeta cumparata...cum se obtine?Ca din amestecul de legume enumerat pe ambalaj,sigur nu vine
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#40
Postat 14 January 2011 - 08:13 PM
alpha, la 14 January 2011 - 07:54 PM, a spus:
Maine fac telina, ardeiul si patrunjelul
Tare-s curioasa ce iese
Multumesc de idee. Nu mai folosesc Vegeta cumparata demult, dar nu m-as fi gandit sa fac acasa
Cu placere ,alpha.Sa le pastrezi uscate legumele pîna le macini.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges