Forum Culinar: Papanasi fierti - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Papanasi fierti

#1 Useril este offline   Elena Brasov 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 18-February 10
  • LocationBrasov

Postat 13 February 2011 - 07:56 PM

Este o reteta simpla, cu ingrediente putine, la papanasi eu nu pun nici un fel de arome, vreau sa simt gustul branzei de vaci pe care eu o cumpar din piata de la tarani, e o branza grasa, dulce si deloc umeda.

1/2 kg branza de vaci
2 oua
3 linguri gris
1 lingura faina

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-605-12976204681629.jpg
se amesteca toate ingredientele apoi se formeaza papanasii, ce forme doriti, eu ma ajut de doua linguri pe care le umezesc cu apa rece.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-605-12976204829901.jpg

Se pune o oala cu apa la fiert si cand aceasta fierbe se ia de pe foc, se pun papanasii apoi o punem iar pe foc dar la foc foarte mic.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-605-12976204998397.jpg

Dupa ce papanasii se ridica la suprafata mai lasam cam 3-4 minute si ii scoatem cu o spumiera.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-605-12976205153436.jpg

Ii tavalim prin pesmet (rumenit cu un cubulet de unt, eu nu am avut si nu a fost bai) amestecat cu zahar plus cateva pliculete de zahar vaniliat
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-605-12976205306264.jpg

Si gata, nimic mai mult, sunt tare pufosi si buni!

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-605-12976205433388.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-605-12976205607813.jpg

#2 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 February 2011 - 08:13 PM

Arata excelent!Fiecare papanas în parte! :rolleyes:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3 Useril este offline   Elena Brasov 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 18-February 10
  • LocationBrasov

Postat 13 February 2011 - 08:16 PM

Vezi postareaMaya, la 13 February 2011 - 08:13 PM, a spus:

Arata excelent!Fiecare papanas în parte! :tongue3:


Multumesc Maya, simplu si tareeeee bun! :rolleyes:

#4 Useril este offline   elena_antony 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 17-December 09
  • LocationLebanon-Beirut

Postat 13 February 2011 - 08:49 PM

Foarte bine arata,sectiunea m-a dat gata !!! :rolleyes:
Ce branza ai folosit?Branza dulce?Nu stiu daca gasesc aici ... :tongue3:

#5 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 February 2011 - 09:11 PM

Nu am facut nicodata papanasi fierti.Arata f. bine .Dar cum eu sunt mai inventiva asa de felul meu ,asi putea sa-i umplu cu ceva?!

#6 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 13 February 2011 - 09:54 PM

Ce poooftă mi-ai făcut şi eu obişnuiesc să fac, ne plac tare mult, dar nu pun făină dacă iau brânza de la ţărani, doar un pic de griş! Îmi place forma ce le-ai dat-o, eu mă chinui săi fac rotunzi!
dana

#7 Useril este offline   Elena Brasov 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 18-February 10
  • LocationBrasov

Postat 14 February 2011 - 09:23 AM

Multumesc fetelor, da, branza dulce am folosit, de umplut ar fi cam greu dar poti incerca, faina am pus foarte putina.

#8 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 15 February 2011 - 12:45 PM

Vezi postareaGeany, la 13 February 2011 - 09:11 PM, a spus:

Nu am facut nicodata papanasi fierti.Arata f. bine .Dar cum eu sunt mai inventiva asa de felul meu ,asi putea sa-i umplu cu ceva?!

eu zic ca nu. poti sa ii compari cu galustele de gris (nu la gust ci la consistenta, sa ca iti dai seama cam cum sunt) si nu cred ca acelea merg umplute.
in schimb poti sa ii "scalzi" in ce vrei tu. noi papanasii astia nu ii tavalim prin pesmet ci ii mancam cu smantana din belsug si gem sau zahar sau miere. mie imi plac si cu scortisoara.

mie tare imi placeau papanasii astia dar nu prea mai fac asa des pentru ca a mea copila nu se da in vant dupa ei :biggrin: eu nu am mai pomenit pana acum copil sa nu ii manance.

#9 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 15 February 2011 - 01:26 PM

Vezi postareaboni, la 15 February 2011 - 12:45 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 13 February 2011 - 09:11 PM, a spus:

cum eu sunt mai inventiva asa de felul meu ,asi putea sa-i umplu cu ceva?!

eu zic ca nu. poti sa ii compari cu galustele de gris (nu la gust ci la consistenta, sa ca iti dai seama cam cum sunt) si nu cred ca acelea merg umplute.



Eu cred ca da, in 2 feluri:
Un fel ar fi ca la galustele cu prune; de cum am citit reteta asta m-am gindit ca merge, asa cum ne-a prezentat o data koch, sa bagi o caisa la mijloc, fierbi, dai prin pesmet sau nu... diverse variante. Pentru asta ar trebui sa fie ceva mai tarisoara compozitia, ca sa poti sa o manevrezi cu... mina (de parca poti s-o manevrezi si cu altceva :) )

Al doilea fel de umplere a unor chestii de pasta moale l-am vazut pe internet facut astfel: se creeaza un cilindru din chestia de umplut, sa zicem ca o sarma cu diametru mai mare, ii bagi un deget prin centru, se creeaza un gol, se umple cu ce vrei sa umpli si inchizi prin aducerea invelisului din nou deasupra... ati inteles ceva? :biggrin:

Mai am si eu o metoda de a umple chestii, o sa pun poze cind ajung la ele :)

#10 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 February 2011 - 03:21 PM

Ahhhhh, papanasii copilariei mele. pentru mine astia sunt papanasii :biggrin:
mama mea facea cu galuste rotunde, di in mijloc cu degetul o adancitura;
dupa fiert in adancitura punea un pic de unt, zahar si oleac' de smantana....miam miam...

ps, ii prefer net celor prajiti :)

#11 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 15 February 2011 - 04:08 PM

Si eu tot asa fac papanasii, in fiecare saptamana fac cate o portie. Si stiu cat sunt de deliciosi! YAM-YAM!!! Si se mananca si a doua zi, chiar reci, raman pufosi, nu se fac beton.
Ma duc sa fac, inca nu am facut saptamana asta! :biggrin:

Langa zaharul vanilat din pesmet eu pun si un pic de scortisoara. Chestie de gust!
GEORGIA

#12 Useril este offline   Elena Brasov 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 18-February 10
  • LocationBrasov

Postat 17 February 2011 - 01:18 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 15 February 2011 - 04:08 PM, a spus:

Langa zaharul vanilat din pesmet eu pun si un pic de scortisoara. Chestie de gust!


Asa este Giorgiana, uitai, si mie imi plac cu scortisoara, simteam eu ca le lipseste ceva... :)

#13 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 18 February 2011 - 08:51 PM

Si eu fac la fel cu scortisoara.
Giorgiana mie imi plac mai mult cans sunt reci parca simti mai bine toata cremozitatea branzei.

Branza de vaca o puteti face voi acasa. E drept ca la 2 lt de lapte va iesi un pumn de branza dar, macar stiti ca aveti in cazul in care nu o gasiti de cumparat.
Astfel laptele il puneti la fiert si adaugati zeama de lamaie si observati cum se separa zerul si o strecurati si gata branza.

#14 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 19 February 2011 - 08:45 AM

Nu am mai mancat din copilarie , cand facea bunica mea .Eu am incercat o data sa-i fac , dar cred ca nu am avut branza prea buna , era de la magazin , mi s-au imprastiat.Nici ai mei nu sunt doritori , nici sotul , nici pitica , asa ca doar pentru pofta mea nici nu am mai incercat sa fac.Dar as manca ... :-*

#15 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 February 2011 - 10:05 AM

Eu i-am mancat prima oara la Lia. =))
Ma bucur ca mi-ai adus aminte de ei.Manu a mancat doi, eu 5 sau 6. =))

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12981027211454.jpg

#16 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 18 March 2011 - 07:49 PM

Eu îi fac rotunzi , doar gris fără făină în compoziţie, pesmet cu zahăr şi scorţişoară şi zahăr vanilat. Mâncaţi cu dulceaţă de cireşe negre şi /sau smântănă.
Porţia de azi:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-508-13004705410045.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#17 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 18 March 2011 - 09:55 PM

In casa nu am mai facut de vreo 3 ani papanasi prajiti, ii facem numai fierti si mie imi plac asa simpli, fara sa ii mai dau prin pesmet. Nu pun nici zahar, poate putina dulceata de cirese amare,musai.

#18 Useril este offline   Elena Brasov 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 18-February 10
  • LocationBrasov

Postat 19 March 2011 - 06:43 PM

Vezi postareakoral, la 18 March 2011 - 07:49 PM, a spus:

Eu îi fac rotunzi , doar gris fără făină în compoziţie, pesmet cu zahăr şi scorţişoară şi zahăr vanilat. Mâncaţi cu dulceaţă de cireşe negre şi /sau smântănă.
Porţia de azi:

Arata foarte bine, spune-mi si mie te rog reteta fara faina.

#19 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 19 March 2011 - 07:33 PM

Dragă Elena , eu folosesc 1 singur ou la jumatate de kg de brânză, şi pun 8 linguriţe de griş ( ar veni 4 linguri mari de griş), practic înlocuieşti lingura de făină cu o lingură de griş şi scazi un ou pentru a nu fi compoziţia prea umedă . Sincer , eu nu cred că e vreo diferenţă de gust , doar că eu aşa am învăţat reţeta de la bunica mea ardeleancă. Compoziţia iese ca un aluat nici prea tare nici prea moale care se poate modela în mâini exact ca pe chifteluţe ( de aceea le şi fac rotunde).
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#20 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 09 April 2011 - 06:45 PM

Vezi postareaElena Brasov, la 13 February 2011 - 07:56 PM, a spus:

...
1/2 kg branza de vaci
2 oua
3 linguri gris
1 lingura faina


Am dublat cantitatea si nu am pus faina!

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-184-130236748376.jpg

Sunt tare buni!!!!!!!!
dana

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi