Forum Culinar: Risotto cu peste - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Risotto cu peste

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 March 2011 - 05:54 PM

Ingrediente:
- orez arborio, un pumn de caciula plus unul pentru wok
- un pumn de creveti congelati
- un pumn de midii congelate
- un pumn de tentacule de calamari (eu le aveam pregatite din ziua precedenta, am pus in tigaie un pic de usturoi intr-un pic de ulei si am pus tentaculele taiate, le-am lasat sa fiarba un pic si apoi impreuna cu apa pe care au lasat-o le-am pastrat la frigider)
- apa fierbinte
- piper proaspat macinat in farfurie

Am prajit orezul in putin ulei in wok
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-12999434857337.jpg
am adaugat crevetii si midiile congelate
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-12999435366214.jpg
si tentacule de calamari taiate si coapte in tigaie cu putin usturoi si ulei si apa pe care au lasat-o
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-12999439271493.jpg
am adaugat apa fierbinte
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-12999447175231.jpg
si am lasat sa fiarba amestecind din cind in cind si adaugind apa fierbinte cind era necesar
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-12999447558241.jpg
sare n-a fost nevoie sa pun pentru ca erau tentaculele destul de sarate, dupa ce am stins focul am adaugat un unt micut aromatizat cu usturoi si verdeata, piper macinat proaspat in farfurie
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-12999448893779.jpg

#2 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 March 2011 - 11:47 AM

Adriana absolut senzational pentru gustul meu :rolleyes: ! Multumesc de reteta :appl: O incantare! Ne-ai rasfatat zilele astea cu retete de peste :D :D :P

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3 Useril este offline   mariette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 281
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 15 March 2011 - 12:42 PM

interesanta reteta...ramane in vizor!

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 March 2015 - 08:23 PM

again :thumleft:
Imagine atasata: monthly_03_2015/post-4-14258390296342.jpg

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 April 2015 - 09:23 AM

And simbata again
cu un amestec de lighioane mici special pentru paste sau risotto, o mina buna de creveti si supa facuta fierbind niste somon plus curcuma de rigoare of course
Imagine atasata: monthly_04_2015/post-4-1428996235148.jpg

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 January 2016 - 10:57 PM

Azi cu 2 fileuri de peste si citeva inele de calamar plus sos de rosii facut asta-vara
Imagine atasata: monthly_01_2016/post-4-14542738740145.jpg

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 March 2016 - 12:03 PM

Cu apa in care am fiert caracatita si inele de calamar taiate bucatele
Imagine atasata: monthly_03_2016/post-4-1457863401587.jpg

#8 Useril este offline   walk with the wok 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 20-April 16

Postat 20 April 2016 - 11:05 PM

Vezi postareaAdriana, la 12 March 2011 - 05:54 PM, a spus:

Ingrediente:
- orez arborio, un pumn de caciula plus unul pentru wok
- un pumn de creveti congelati
- un pumn de midii congelate
- un pumn de tentacule de calamari (eu le aveam pregatite din ziua precedenta, am pus in tigaie un pic de usturoi intr-un pic de ulei si am pus tentaculele taiate, le-am lasat sa fiarba un pic si apoi impreuna cu apa pe care au lasat-o le-am pastrat la frigider)
- apa fierbinte
- piper proaspat macinat in farfurie

Am prajit orezul in putin ulei in wok
Atasament risottopesce1.jpg
am adaugat crevetii si midiile congelate
Atasament risottopesce2.jpg
si tentacule de calamari taiate si coapte in tigaie cu putin usturoi si ulei si apa pe care au lasat-o
Atasament risottopesce3.jpg
am adaugat apa fierbinte
Atasament risottopesce4.jpg
si am lasat sa fiarba amestecind din cind in cind si adaugind apa fierbinte cind era necesar
Atasament risottopesce5.jpg
sare n-a fost nevoie sa pun pentru ca erau tentaculele destul de sarate, dupa ce am stins focul am adaugat un unt micut aromatizat cu usturoi si verdeata, piper macinat proaspat in farfurie
Atasament risottopesce.jpg


este genial, il fac si eu si te citez pe blog, deja ii simt gustul! :wub:
Cu drag,

Dorian

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 April 2016 - 09:58 AM

Vezi postareawalk with the wok, la 20 April 2016 - 11:05 PM, a spus:

este genial, il fac si eu si te citez pe blog, deja ii simt gustul! :wub:

Te invit sa citesti regulamentul nostru
http://artaculinara....m/1-regulament/
In special articolul de mai jos

Vezi postareaadmin, la 15 December 2009 - 03:32 PM, a spus:

e. Linkurile către paginile personale sunt permise în măsură în care pe pagina personală se regăseşte un link către <!-- m -->http://www.artaculinara.com<!-- m -->


#10 Useril este offline   walk with the wok 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 20-April 16

Postat 21 April 2016 - 06:47 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 April 2016 - 09:58 AM, a spus:

Vezi postareawalk with the wok, la 20 April 2016 - 11:05 PM, a spus:

este genial, il fac si eu si te citez pe blog, deja ii simt gustul! :wub:

Te invit sa citesti regulamentul nostru
http://artaculinara....m/1-regulament/
In special articolul de mai jos

Vezi postareaadmin, la 15 December 2009 - 03:32 PM, a spus:

e. Linkurile către paginile personale sunt permise în măsură în care pe pagina personală se regăseşte un link către <!-- m -->http://www.artaculinara.com<!-- m -->



N-am gasit aseara sectiunea de regulament, de obicei cand intru pe un forum nou, este primul lucru pe care il fac, dar am intrat tarziu aseara si poate n-am cautat cu atentie.
Evident, voi posta un link catre arta culinara.

Cu multumiri,
Dorian
Cu drag,

Dorian

#11 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 April 2016 - 06:53 PM

Bine ai venit Dorian! stai linistit ca mai toti la inceput am facut gafe de astea mai mici sau mai mari :wub:

#12 Useril este offline   walk with the wok 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 20-April 16

Postat 21 April 2016 - 07:04 PM

Vezi postareaGeany, la 21 April 2016 - 06:53 PM, a spus:

Bine ai venit Dorian! stai linistit ca mai toti la inceput am facut gafe de astea mai mici sau mai mari :wub:


Multumesc Geany, inca o data, bine v-am gasit!

Am postat linku-ul pe blogroll-ul meu, http://www.dorianradu.ro/blog-roll/ Este ok?

Si o intrebare: exista o sectiune in care noii membrii se pot prezenta? Sa am iertare daca n-am gasit-o :( Scuze pentru off-topic, am sa ma familiarizez cu forumul cat de curand, intr-o casa noua dureaza ceva pana gasesti toate lucrurile :(
Cu drag,

Dorian

#13 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 April 2016 - 07:10 PM

Vezi postareawalk with the wok, la 21 April 2016 - 07:04 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 21 April 2016 - 06:53 PM, a spus:

Bine ai venit Dorian! stai linistit ca mai toti la inceput am facut gafe de astea mai mici sau mai mari :(


Multumesc Geany, inca o data, bine v-am gasit!

Am postat linku-ul pe blogroll-ul meu, http://www.dorianradu.ro/blog-roll/ Este ok?

Si o intrebare: exista o sectiune in care noii membrii se pot prezenta? Sa am iertare daca n-am gasit-o :( Scuze pentru off-topic, am sa ma familiarizez cu forumul cat de curand, intr-o casa noua dureaza ceva pana gasesti toate lucrurile :(

:( http://artaculinara....e-v-am-regasit/ avem,avem di tati' si urari si politeturi etc ,le descoperi tu incet incet :wub:

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 April 2016 - 12:58 PM

Vezi postareawalk with the wok, la 21 April 2016 - 07:04 PM, a spus:

Am postat linku-ul pe blogroll-ul meu, http://www.dorianradu.ro/blog-roll/ Este ok?

ok :hungry:

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 September 2016 - 08:52 AM

Am facut supa de peste prea lichida asa ca a doua zi cu ce a ramas am facut risotto
Imagine atasata: monthly_09_2016/post-4-14748727596086.jpg

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 November 2016 - 01:45 AM

Risotto de peste (sepii mici, bucatele de caracatita si midii) fiert cu supa facuta din fiertul caracatitei, decorata cu sare de rosii
Imagine atasata: monthly_10_2016/post-4-14779575077344.jpg

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 March 2017 - 12:51 PM

Risotto cu creveti (mazzancole)
Imagine atasata: monthly_03_2017/post-4-14887110599569.jpeg

#18 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 March 2017 - 01:27 PM

risotto cu creveti, caracatita midii si baby calamar
Imagine atasata: monthly_03_2017/post-13-14898364069407.jpeg


cer scuze dar pozele se ataseaza aproape cu fundu-n sus

proba de atasament poza
Imagine atasata: monthly_03_2017/post-4-14898542258342.jpeg

Aceasta postare a fost editata de Adriana: 18 March 2017 - 06:24 PM
Motiv editare: proba atasare poza


#19 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 March 2017 - 10:55 AM

Iar, cu inele de totano si creveti mari, deasupra sare de rosii
Imagine atasata: monthly_03_2017/post-4-14906049259535.jpg

#20 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 March 2018 - 03:53 PM

Vad ca-mi place cu inele de totano si creveti :tongue3: si multa curcuma
Imagine atasata: monthly_03_2018/post-4-1521381195785.jpg

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi