Forum Culinar: Tortino de topinambur - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortino de topinambur

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 March 2011 - 09:08 AM

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-9-13011227729165.jpg

Despre topinambur am mai vorbit aici.
Ce-i frumos la reteta asa e ca puteti folosi orice alta radacinoasa sau chiar conopida, sau broccoli.

4-5 bucati de topinambur potriviti, curatati, taiati cubulete si fierti
1 ou
50 gr de parmezan
1-2 lingura de pesmet

Am facut pireu din topinamburul fiert, am adaugat oul, parmezanul si pesmetul.

Am uns forme idividuale cu unt si le-am tapetat cu pesmet.Am pus pireulò obtinut in forme si am copt la 180 de grade, 20 de minute.

Se lasa la racit cateva minute dupa care se scot din forme.

Eu le-am servit cu pastrama de rata home made, dar e facultativ, normal.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-9-13011227508215.jpg

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 March 2011 - 06:17 PM

De cind au facut astia parcare in cimpul in care crestea spontan nu l-am mai mincat, eu chiar vroiam sa fac un tortino de parmigiano zilele astea :)

#3 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 26 March 2011 - 07:08 PM

Vreau si eu topinabmbuuuuuuur ;)
E o leguma geniala asta ca sa nu mai vorbim ca a fost prezentat cu o arta desavarsita :)

Nu l-am gasit din pacate decat o singura data...
Ma duc sa-l culeg in parcarea Adrianei
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 March 2011 - 08:36 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 26 March 2011 - 07:08 PM, a spus:

Ma duc sa-l culeg in parcarea Adrianei

Nu mai e :) Acu e pamint si lespezile parcarii, au ramas doar 2 stejari.

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 March 2011 - 09:46 PM

Vezi postareaAdriana, la 26 March 2011 - 06:17 PM, a spus:

De cind au facut astia parcare in cimpul in care crestea spontan nu l-am mai mincat, eu chiar vroiam sa fac un tortino de parmigiano zilele astea ;)


Eu il cumpar din piata cu 2 € al kilo.Cand te gandesti ca creste ca buruiana prin alte parti. :)

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 March 2011 - 09:48 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 26 March 2011 - 07:08 PM, a spus:

Vreau si eu topinabmbuuuuuuur ;)
E o leguma geniala asta ca sa nu mai vorbim ca a fost prezentat cu o arta desavarsita :)

Nu l-am gasit din pacate decat o singura data...



Maestro, mama a plecat azi dimineata spre Romania cu vro 6 bulbi in valiza.Ne-a zis nenea ca iti umpli gradina.Daca doriti si aveti gradina....cu placere.

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 March 2011 - 11:37 PM

Vezi postareaEataly, la 26 March 2011 - 09:46 PM, a spus:

Cand te gandesti ca creste ca buruiana prin alte parti. :)

Exact, de aceea mi-e si ciuda.
Dar, asta e viata ;)

#8 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 28 March 2011 - 11:30 AM

Astazi mi-am dat seama (in urma unui e-mail primit :P) ca am mancat tapinambur in noaptea de revelion.Dupa nume nu mi-as fi dat seama, dar am dat cautare cu gogu si am vazut ca e aceasi chestie cu anghinarele de pamant cum era aici trecut.
Sambata cand e piatza la mine in sat ma duc sa vaz daca gasesc. :P
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 March 2011 - 12:12 PM

Vezi postareaIoana, la 28 March 2011 - 11:30 AM, a spus:

Astazi mi-am dat seama (in urma unui e-mail primit :P) ca am mancat tapinambur in noaptea de revelion.Dupa nume nu mi-as fi dat seama, dar am dat cautare cu gogu si am vazut ca e aceasi chestie cu anghinarele de pamant cum era aici trecut.
Sambata cand e piatza la mine in sat ma duc sa vaz daca gasesc. :P


Anghinare de pamant?!I se potriveste perfect numele.
De revelion cum l-ai mancat?Scuzati indiscretia! :P

#10 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 28 March 2011 - 01:31 PM

Vezi postareaEataly, la 28 March 2011 - 12:12 PM, a spus:


Anghinare de pamant?!I se potriveste perfect numele.
De revelion cum l-ai mancat?Scuzati indiscretia! :notworthy:


Da, imi aduc aminte ca a tb sa traduc in romana meniul si atunci am dat la cautat sa vaz ce sunt anghinarele de pamant,dar m-am uitat doar sa vaz cum aratata nu am citit atent toate denumirile :headbang: .Oricum a fost tare haios atunci ca multe denumiri erau traduse din italiana in germana si in romana sunau pompos rau de tot ca nu mai stiam ce termeni sa pun ca sa para realistic :floare:)

Uite o poza cu toate ingredientele.Ele sunt facute simplu,dar combinatia in care au venit a fost super.Friptura de vitzel(sosul nu-mi mai aduc aminte de care era,desi tind sa cred ca era din trufe) cu mamaliga din nuci , trufe negre si normal topinambur-ul :lol:

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-479-13013118945598.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#11 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 28 March 2011 - 02:17 PM

Shefule se gasesc si in Romanica noastra seminte de topinambur (cartof dulce).

www.sieberz.ro si in partea stanga ai search unde scrii topinambur :headbang: si astfel se poate face comanda.

Acum nu stiu daca sunt scumpi sau nu acesti tuberculi. :notworthy:

Topinambur-ul (Helianthus tuberosus)este cunoscut si sub denumirea de para pamantului, radacina soarelui, anghinare de Jerusalem, floarea-soarelui salbatica sau nap porcesc

#12 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 28 March 2011 - 02:30 PM

Vezi postareayoyo, la 28 March 2011 - 02:17 PM, a spus:

Shefule se gasesc si in Romanica noastra seminte de topinambur (cartof dulce).
Cartoful dulce e altceva - Ipomoea batatas, Topinamburul e Helianthus tuberosus
www.sieberz.ro si in partea stanga ai search unde scrii topinambur :floare: si astfel se poate face comanda.
Acum nu stiu daca sunt scumpi sau nu acesti tuberculi. :notworthy:

Cand i-am gasit la Kaufland nu erau chiar inaccesibili din punct de vedere financiar, insa a fost o singura data.

Multumesc mult de adresa. Acum daca imi spui si unde gasesc seminte de gradina ... :headbang:
In sofrajerie nu stiu daca se aclimatizeaza :lol:
Mai la vara iau o sapa si ma duc in salbaticie la recoltat.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#13 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 28 March 2011 - 02:51 PM

insa caut :headbang: ...asteapta inca putin nu de alta dar si eu sper sa gasesc cat mai multe tipuri de semnite pentru balcon :notworthy:

mai greseste si omul :lol:..astfel se strecurase si cuvantul dulce de langa cartof :floare:....asta e si datorita faptului ca nu am citit tot topicul lui Eataly legat de sarbatoarea topinambur-ului.

#14 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 18 January 2012 - 04:58 PM

Topinambour = Helianthus tuberosus = napi.
Golanii de Bucuresti sustineau ca s-ar obtine prin gard. Personal nu am vazut asa ceva =))
Imaginea napilor s-a deteriorat mai ales dupa razboi, pentru ca lumii îi era lehamite de cîti napi mîncasera cît a fost saracie.
Probabil si efectele secundare ale consumului au avut rolul lor. =))
Acum revin la moda, ca mai toate legumele uitate.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#15 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 18 January 2012 - 05:20 PM

Eu am gasit sw cumparat,da acu sa vad daca gasesc unde sa-i plantez si sa ma informez cat de mult soare le trebuie.Dar din ce am vazut eu se cultiva ca si cartoful, nu prin seminte.
Spatiu sa am ca am gasit vreo 12 soiuri de cartofi =))
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#16 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 18 January 2012 - 06:42 PM

Vezi postareaAlexandru, la 18 January 2012 - 04:58 PM, a spus:

Probabil si efectele secundare ale consumului au avut rolul lor. :lol:

Care anume ar fi acele efecte? :lol:

#17 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 18 January 2012 - 06:46 PM

Vezi postareaFoxyy, la 18 January 2012 - 06:42 PM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 18 January 2012 - 04:58 PM, a spus:

Probabil si efectele secundare ale consumului au avut rolul lor. :lol:

Care anume ar fi acele efecte? :lol:


Cam asa : Imagine postata
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#18 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 18 January 2012 - 07:08 PM

Vezi postareaAlexandru, la 18 January 2012 - 06:46 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 18 January 2012 - 06:42 PM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 18 January 2012 - 04:58 PM, a spus:

Probabil si efectele secundare ale consumului au avut rolul lor. :lol:

Care anume ar fi acele efecte? :)

Cam asa : Imagine postata

Ahaaaaaaaaa....... De aici si efectu' de sera. Si cercetatorii zic c-ar fi vacile de vina...... :lol:

#19 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 January 2012 - 07:33 PM

:lol: eu fac des supa cu topinambour , si e buna...efectele colaterale...mai sunt , dar supa e prea buna :lol:

#20 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 January 2012 - 07:51 PM

Vezi postareaIoana, la 18 January 2012 - 05:20 PM, a spus:

Eu am gasit sw cumparat,da acu sa vad daca gasesc unde sa-i plantez si sa ma informez cat de mult soare le trebuie.Dar din ce am vazut eu se cultiva ca si cartoful, nu prin seminte.
Spatiu sa am ca am gasit vreo 12 soiuri de cartofi :lol:

Pai se culege de sub pamint ca si cartoful, pe marginea cimpului linga noi era plin, acu e o parcare :lol: si cresteau singuri in fiecare an.

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi