Tortino de topinambur
#1
Postat 26 March 2011 - 09:08 AM
Despre topinambur am mai vorbit aici.
Ce-i frumos la reteta asa e ca puteti folosi orice alta radacinoasa sau chiar conopida, sau broccoli.
4-5 bucati de topinambur potriviti, curatati, taiati cubulete si fierti
1 ou
50 gr de parmezan
1-2 lingura de pesmet
Am facut pireu din topinamburul fiert, am adaugat oul, parmezanul si pesmetul.
Am uns forme idividuale cu unt si le-am tapetat cu pesmet.Am pus pireulò obtinut in forme si am copt la 180 de grade, 20 de minute.
Se lasa la racit cateva minute dupa care se scot din forme.
Eu le-am servit cu pastrama de rata home made, dar e facultativ, normal.
#2
Postat 26 March 2011 - 06:17 PM
#3
Postat 26 March 2011 - 07:08 PM
E o leguma geniala asta ca sa nu mai vorbim ca a fost prezentat cu o arta desavarsita
Nu l-am gasit din pacate decat o singura data...
Ma duc sa-l culeg in parcarea Adrianei
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#4
Postat 26 March 2011 - 08:36 PM
#5
Postat 26 March 2011 - 09:46 PM
#6
Postat 26 March 2011 - 09:48 PM
W Mamadeus Paparotti, la 26 March 2011 - 07:08 PM, a spus:
E o leguma geniala asta ca sa nu mai vorbim ca a fost prezentat cu o arta desavarsita
Nu l-am gasit din pacate decat o singura data...
Maestro, mama a plecat azi dimineata spre Romania cu vro 6 bulbi in valiza.Ne-a zis nenea ca iti umpli gradina.Daca doriti si aveti gradina....cu placere.
#7
Postat 26 March 2011 - 11:37 PM
#8
Postat 28 March 2011 - 11:30 AM
Sambata cand e piatza la mine in sat ma duc sa vaz daca gasesc.
#9
Postat 28 March 2011 - 12:12 PM
Ioana, la 28 March 2011 - 11:30 AM, a spus:
Sambata cand e piatza la mine in sat ma duc sa vaz daca gasesc.
Anghinare de pamant?!I se potriveste perfect numele.
De revelion cum l-ai mancat?Scuzati indiscretia!
#10
Postat 28 March 2011 - 01:31 PM
Eataly, la 28 March 2011 - 12:12 PM, a spus:
Anghinare de pamant?!I se potriveste perfect numele.
De revelion cum l-ai mancat?Scuzati indiscretia!
Da, imi aduc aminte ca a tb sa traduc in romana meniul si atunci am dat la cautat sa vaz ce sunt anghinarele de pamant,dar m-am uitat doar sa vaz cum aratata nu am citit atent toate denumirile .Oricum a fost tare haios atunci ca multe denumiri erau traduse din italiana in germana si in romana sunau pompos rau de tot ca nu mai stiam ce termeni sa pun ca sa para realistic )
Uite o poza cu toate ingredientele.Ele sunt facute simplu,dar combinatia in care au venit a fost super.Friptura de vitzel(sosul nu-mi mai aduc aminte de care era,desi tind sa cred ca era din trufe) cu mamaliga din nuci , trufe negre si normal topinambur-ul
#11
Postat 28 March 2011 - 02:17 PM
www.sieberz.ro si in partea stanga ai search unde scrii topinambur si astfel se poate face comanda.
Acum nu stiu daca sunt scumpi sau nu acesti tuberculi.
Topinambur-ul (Helianthus tuberosus)este cunoscut si sub denumirea de para pamantului, radacina soarelui, anghinare de Jerusalem, floarea-soarelui salbatica sau nap porcesc
#12
Postat 28 March 2011 - 02:30 PM
yoyo, la 28 March 2011 - 02:17 PM, a spus:
Cartoful dulce e altceva - Ipomoea batatas, Topinamburul e Helianthus tuberosus
www.sieberz.ro si in partea stanga ai search unde scrii topinambur si astfel se poate face comanda.
Acum nu stiu daca sunt scumpi sau nu acesti tuberculi.
Cand i-am gasit la Kaufland nu erau chiar inaccesibili din punct de vedere financiar, insa a fost o singura data.
Multumesc mult de adresa. Acum daca imi spui si unde gasesc seminte de gradina ...
In sofrajerie nu stiu daca se aclimatizeaza
Mai la vara iau o sapa si ma duc in salbaticie la recoltat.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#13
Postat 28 March 2011 - 02:51 PM
mai greseste si omul ..astfel se strecurase si cuvantul dulce de langa cartof ....asta e si datorita faptului ca nu am citit tot topicul lui Eataly legat de sarbatoarea topinambur-ului.
#14
Postat 18 January 2012 - 04:58 PM
Golanii de Bucuresti sustineau ca s-ar obtine prin gard. Personal nu am vazut asa ceva
Imaginea napilor s-a deteriorat mai ales dupa razboi, pentru ca lumii îi era lehamite de cîti napi mîncasera cît a fost saracie.
Probabil si efectele secundare ale consumului au avut rolul lor.
Acum revin la moda, ca mai toate legumele uitate.
#15
Postat 18 January 2012 - 05:20 PM
Spatiu sa am ca am gasit vreo 12 soiuri de cartofi
#16
Postat 18 January 2012 - 06:42 PM
#17
Postat 18 January 2012 - 06:46 PM
#18
Postat 18 January 2012 - 07:08 PM
#19
Postat 18 January 2012 - 07:33 PM
#20
Postat 18 January 2012 - 07:51 PM
Ioana, la 18 January 2012 - 05:20 PM, a spus:
Spatiu sa am ca am gasit vreo 12 soiuri de cartofi
Pai se culege de sub pamint ca si cartoful, pe marginea cimpului linga noi era plin, acu e o parcare si cresteau singuri in fiecare an.