Forum Culinar: Cofetaria - o afacere? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cofetaria - o afacere?

#1 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 29 March 2011 - 12:47 PM

Nu stiu daca e bine unde am deschis topic-ul asta, daca nu e rog sa fie mutat la un loc corespunzator.
Fetelor, am primit o oferta efectiv picata din cer, atat de surprinzatoare ca m-a entuziasmat si m-a socat deopotriva! Acu' incerc sa-mi revin incet-incet din euforie si mirare si sa-mi fac un plan de bataie!

Deci asa...de ceva vreme ma tot gandesc la viitorul meu profesional intrucat ceea ce m-am pregatit sa fac initial cu facultate si masterate pare tot mai mult o infundatura fara viitor in Ro. Gandindu-ma ce mi-ar face placere sa fac ca afacere, desigur ca m-am oprit la ideea unei cofetarii, si am tot intors ideea pe-o parte si pe alta de vreun an si mai bine. Problema era desigur capitalul. Ca sa incepi totul de la zero in domeniu iti trebuie o caruta de bani (prietenii stiu de ceImagine postata).

Si acu' vestea bomba. Ma intalnesc in ultima zi de Gastropan cu o matusa prin alianta a sotului meu, cu totul o vazusem de vreo 2 ori inainte, asta fiind a 3a, o doamna foarte draguta si eleganta care conduce mai multe afaceri in domeniul alimentar ( restaurante, hotel, etc). Imi spune ca s-a gandit la mine si s-o caut ca are o propunere. O caut si aflu propunerea: detine un spatiu pe care l-a amenajat acum vreo 3 ani pentru un mic laborator de cofetarie, dar l-a inchis acum 2 ani, pt ca nu a avut oameni si timp sa se ocupe de el. Nu sunt oare interesata sa-l folosesc printr-o asociere, sa ma ocup de tot pentru functionarea unei cofetarii? Mai mult decat atat are si un mic spatiu un centru pe care intentioneaza sa-l amenajeze ca punct de desfacere. Toata chestia ar trebui sa inceapa undeva in toamna. Va dati seama ca ascultand ce imi spunea, imi tremurau picioarele si inima imi era in gatImagine postata. Adica efectiv vedeam un vis desfasurandu-se in fata ochilor mei. Am vazut si spatiul, e foarte bine aranjat, extrem de curat, echipat aproape complet...ma rog mai trebuie unele chestii, dar invetitia e minima fata de suma initiala pe care o calculasem eu ca-mi trebuie daca e sa incep de la zero. Cred ca va imaginati care a fost raspunsul meu la aceasta propunereImagine postata.

Si dupa ce ajung eu acasa si-mi trag doua palme sa ma trezescImagine postatama apuca stresul. Furnizori gasesc, am adunat un munte de pliante la Gastropan, retetele nu sunt o problema...ma mai ajuta si mama, capital cat imi trebuie gasesc eu pana in toamna, contabilitatea si aprovizionarea mi-o face o prietena dar... cu cine lucrez efectiv in laborator, mai ales la decorare torturi? Unde gasesc oameni care sa lucreze cu pasiune, sa cunoasca chestiile elementare de cofetarie si sa nu trebuiasca sa pun paznic la magazie (din nou, prietenii stiu de ceImagine postata) Ma gandesc instant la fetele de la torturi, macar una-doua daca ar fi mai aproape am face cea mai cautata cofetarie din oras...si nu numai!

In orice caz, doresc sa lansez un apel deschis. Daca sunt fete interesate de o colaborare in acest sens, in orice fel ar fi ea, sau daca cunoasteti alte fete, pasionate ca si noi din Tg Mures sau din apropiere, eu sunt mai mult decat deschisa la orice fel de propuneri. De asemenea, daca aveti sfaturi, idei, lucruri pe care voi le doriti de la o cofetarie eu sunt mai mult decat fericita sa le ascult. Desigur, mai e timp, dar timpul zboara prea repede! Desigur exista si posibilitatea ca propunerea ce mi s-a facut sa nu fie in cele din urma finalizata, dar deocamdata exista si voi face tot ce-mi sta in putinta s-o transform in realitate.
Take a walk on the wild side...

artizan

#2 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 29 March 2011 - 01:44 PM

Vezi postareaKikenHana, la 29 March 2011 - 12:47 PM, a spus:

Desigur exista si posibilitatea ca propunerea ce mi s-a facut sa nu fie in cele din urma finalizata, dar deocamdata exista si voi face tot ce-mi sta in putinta s-o transform in realitate.
\

Eu nu pot sa te ajut cu nimic, doar vreau sa spun ca admir ambitia si pasiunea ta. Iti doresc mult succes in tot ce vrei sa realizezi!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 29 March 2011 - 01:56 PM

Kiken, frumos vis pe cale sa se implineasca Imagine postata meriti din plin si vreau sa iti urez cu tot dragul succes Imagine postata

#4 Useril este offline   Anomiss 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 67
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMicul Paris

Postat 29 March 2011 - 02:41 PM

OOo draga mea...cand ma mut la tg mures ? :tongue3: serios vorbind acum, sper din tot sufletul sa reusesti , eu imi doresc mult sa fac ceva in sensul asta, termin si eu acum cursul de cofetar, curs care nu m-a ajutat deloc dar...am o diploma =)) si vreau sa ma gandesc serios la ce fac in continuare, astia cu cofetariile ne imbolnavesc in Bucuresti!!!
"If you can't feed a hundred people, then feed just one" Mother Teresa

#5 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 29 March 2011 - 02:55 PM

Hanna,
Este o vorba :
Dumnezeu iti da,dar nu-ti baga in traista.
Eu cred ca tocmai ai primit ceea ce visai de mult.Acum iti mai trebuie doar putin curaj.
Determinare,talent si ambitie ai cu carul.
Oricum,nu e usor sa iei asa o hatarare,pentru ca e ceva cu bataie lunga.
Eu zic sa o iei cu pasi mici.
Vezi intai ce aprobari iti trebuie sa deschizil laboratorul si cofetaria : Sanepid,implementare sistem HCCP.
Daca spatiul corespunde,nu va fi o problema sa le obti.
Vezi ce investitii trebuie sa faci : frigidere,masini frigorifice....
Apoi vezi cui te adresezi : Oameni pretentiosi si cu bani,sau publicului larg.
Eu cred ca trebuie sa ai oferte pentru toti.
Incepe cu putine retete,dar bune.Restul le adaugi pas cu pas,functie de cerere.
Ca personal,poti sa angajezi tineri someri.
Ai nevoie de o singura patisera cu experienta si suflet.
Apoi, persoana care sa tina inventarul materiilor prime si produselor finite,care poate sa-ti faca si contabilitatea primara.Fise de magazie,facturi....
E bine sa ai oameni calificati,dar si tineri pe care sa-i formezi cum vrei tu.
Nu te intinde la multe investitii la inceput gen: masini frigorifice,frigidere etc.
Doar strictul necesar.Vezi cum merge treaba ,si abia apoi te intinzi.
Retetele ,retetarul,trebuie sa le stabilesti exact,cu patisera,inainte de deschidere,ca sa-ti poti tine stocurile si sa faci inventarul zilnic sau macar saptamanal.
E foarte important sa stii din 100 de kg de ...zahar,cacao,unt...cate kg de prajituri trebuie sa iasa.Cu o mica marja ,plus ,minus.
In felul asta nu te pacaleste nimeni.
In rest,vei fi intr-o continua alergatura intre furnizori,laborator si cofetarie,dar eu zic ca esti exact la varsta cand poti rupe zidul.
Nu ar fi rau daca te-ar mai ajuta cineva din familie.
Du-te prin cofetariile din oras si fa un mic studiu de piata.Vezi ce trece mai bine ?
Scump,sau ieftin,sezonier,sau constant
.Vezi la ce preturi lucreaza cei care vand bine.
Raportul calitate pret e foarte important,mai ales pe vreme de criza.
Daca te hotarasti sa incepi,eu iti doresc din suflet succes !
Sunt sigura ca vei reusi,pentru ai talent,prajiturile tale sunt senzationale,iar orasul in care stai e mare si in plina expansiune.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#6 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 29 March 2011 - 03:22 PM

Andrada bafta la luarea unor decizii privind viitorul tau profesional!

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 March 2011 - 04:00 PM

Nu pot sa te ajut cu nimic,dar îti doresc toate cele bune si bafta!Stiu ca o sa reusesti,ca esti o ambitioasa si talentata!
Oameni gasesti tu pîna la urma.Sper însa sa gasesti oameni de încredere pentru o buna colaborare.Ar fi frumos daca ai gasi chiar pe aici vreo fata din apropiere,care doreste sa ti se alature.

Succes maxim de la mine :tongue3:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 29 March 2011 - 04:19 PM

[quote name='aura' date='29 March 2011 - 02:44 PM' timestamp='1301399066' post='83845']
Desigur exista si posibilitatea ca propunerea ce mi s-a facut sa nu fie in cele din urma finalizata, dar deocamdata exista si voi face tot ce-mi sta in putinta s-o transform in realitate.
[/quote]\

Eu nu pot sa te ajut cu nimic, doar vreau sa spun ca admir ambitia si pasiunea ta. Iti doresc mult succes in tot ce vrei sa realizezi!
[/quote]


Multumesc!

[quote name='boni' date='29 March 2011 - 02:56 PM' timestamp='1301399779' post='83846']
Kiken, frumos vis pe cale sa se implineasca meriti din plin si vreau sa iti urez cu tot dragul succes
[/quote]

Multumesc boni, sper sa fie asa cum spui

[quote name='Anomiss' date='29 March 2011 - 03:41 PM' timestamp='1301402506' post='83847']
OOo draga mea...cand ma mut la tg mures ? :tongue3: serios vorbind acum, sper din tot sufletul sa reusesti , eu imi doresc mult sa fac ceva in sensul asta, termin si eu acum cursul de cofetar, curs care nu m-a ajutat deloc dar...am o diploma =)) si vreau sa ma gandesc serios la ce fac in continuare, astia cu cofetariile ne imbolnavesc in Bucuresti!!!
[/quote]


Te astept cu bratele deschise

P.S. Legat de diploma, in toamna am cautat si eu curs de cofetar, dar n-am gasit pe la noi, doar de bucatar...asa ca m-am ales si eu cu o diploma...de bucatar!Nu ca as fi invatat ceva la cursul ala...
Take a walk on the wild side...

artizan

#9 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 29 March 2011 - 04:36 PM

Vezi postareaPiscotel, la 29 March 2011 - 02:55 PM, a spus:

Hanna,
Este o vorba :
Dumnezeu iti da,dar nu-ti baga in traista.
Eu cred ca tocmai ai primit ceea ce visai de mult.Acum iti mai trebuie doar putin curaj.
Determinare,talent si ambitie ai cu carul.
Oricum,nu e usor sa iei asa o hatarare,pentru ca e ceva cu bataie lunga.
Eu zic sa o iei cu pasi mici.
Vezi intai ce aprobari iti trebuie sa deschizil laboratorul si cofetaria : Sanepid,implementare sistem HCCP.
Daca spatiul corespunde,nu va fi o problema sa le obti.
Vezi ce investitii trebuie sa faci : frigidere,masini frigorifice....
Apoi vezi cui te adresezi : Oameni pretentiosi si cu bani,sau publicului larg.
Eu cred ca trebuie sa ai oferte pentru toti.
Incepe cu putine retete,dar bune.Restul le adaugi pas cu pas,functie de cerere.
Ca personal,poti sa angajezi tineri someri.
Ai nevoie de o singura patisera cu experienta si suflet.
Apoi, persoana care sa tina inventarul materiilor prime si produselor finite,care poate sa-ti faca si contabilitatea primara.Fise de magazie,facturi....
E bine sa ai oameni calificati,dar si tineri pe care sa-i formezi cum vrei tu.
Nu te intinde la multe investitii la inceput gen: masini frigorifice,frigidere etc.
Doar strictul necesar.Vezi cum merge treaba ,si abia apoi te intinzi.
Retetele ,retetarul,trebuie sa le stabilesti exact,cu patisera,inainte de deschidere,ca sa-ti poti tine stocurile si sa faci inventarul zilnic sau macar saptamanal.
E foarte important sa stii din 100 de kg de ...zahar,cacao,unt...cate kg de prajituri trebuie sa iasa.Cu o mica marja ,plus ,minus.
In felul asta nu te pacaleste nimeni.
In rest,vei fi intr-o continua alergatura intre furnizori,laborator si cofetarie,dar eu zic ca esti exact la varsta cand poti rupe zidul.
Nu ar fi rau daca te-ar mai ajuta cineva din familie.
Du-te prin cofetariile din oras si fa un mic studiu de piata.Vezi ce trece mai bine ?
Scump,sau ieftin,sezonier,sau constant
.Vezi la ce preturi lucreaza cei care vand bine.
Raportul calitate pret e foarte important,mai ales pe vreme de criza.
Daca te hotarasti sa incepi,eu iti doresc din suflet succes !
Sunt sigura ca vei reusi,pentru ai talent,prajiturile tale sunt senzationale,iar orasul in care stai e mare si in plina expansiune.


Multumesc pentru indicatii..unele le aveam deja pe lista, altele sunt noi pt mine.Imagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

#10 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 29 March 2011 - 04:37 PM

Vezi postareayoyo, la 29 March 2011 - 03:22 PM, a spus:

Andrada bafta la luarea unor decizii privind viitorul tau profesional!



Vezi postareaMaya, la 29 March 2011 - 04:00 PM, a spus:

Nu pot sa te ajut cu nimic,dar îti doresc toate cele bune si bafta!Stiu ca o sa reusesti,ca esti o ambitioasa si talentata!
Oameni gasesti tu pîna la urma.Sper însa sa gasesti oameni de încredere pentru o buna colaborare.Ar fi frumos daca ai gasi chiar pe aici vreo fata din apropiere,care doreste sa ti se alature.

Succes maxim de la mine :tongue3:


Va multumesc pentru sustinereImagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

#11 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 29 March 2011 - 04:37 PM

Andrada pentru cursul de cofetar incearca la AJOFM - ocuparea fortelor de munca. Ei au cateodata cursuri de cofetar sau incerca sa gasesti Centre regionale de formare profesionala a adultilor http://www.crfpa.anofm.ro/ix.php in zona ta.

#12 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 29 March 2011 - 04:38 PM

Vezi postareayoyo, la 29 March 2011 - 04:37 PM, a spus:

Andrada pentru cursul de cofetar incearca la AJOFM - ocuparea fortelor de munca. Ei au cateodata cursuri de cofetar sau incerca sa gasesti Centre regionale de formare profesionala a adultilor http://www.crfpa.anofm.ro/ix.php in zona ta.


Acolo am incercat inca din toamna...cica n-au grupa destul de mare ca sa porneasca cursulImagine postata.
Take a walk on the wild side...

artizan

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 March 2011 - 06:07 PM

Eu ce pot sa-ti zic, bafta si noroc, propunerea probabil a picat exact in momentul potrivit, mergi inainte si sa speram ca va fi totul foarte bine, noi de la departare putem doar sa-ti tinem pumnii sa fie totul cit mai perfect :tongue3:

#14 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 29 March 2011 - 06:40 PM

Andrada iti tin pumnii si-ti urez succes din tot sufletul!

Ce pot sa-ti spun e ca foarte multi mici-intreprinzatori au dat faliment pentru ca nu au un plan de afaceri bine pus la punct - pe langa partea de bucatarit si faurit de minuni, asa cum a mentionat si piscotel, trebuie sa ai mintea de afaceri si sa stii exact cat te costa partea de productie dar si partea de "overhead" (imi cer scuze, dar nu-mi aduc aminte de terminologia in limba romana, e vorba de restul costurilor, care nu sunt de productie)
Ideal e un plan de cel putin 6 luni in avans sa stii exact care sunt costurile, care trebuie sa fie vanzarile sa le acoperi si asa mai departe...poate te ajuta probabil persoana care iti va tine contabilitatea?

Succes mult!
A cat is a friend fur-ever !

#15 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 29 March 2011 - 06:55 PM

Andrada, iti tin pumnii ca sa reusesti!
Opinia mea ar fi sa te orientezi catre oameni tineri, sunt mai maleabili si deschisi la nou. Persoane extrem de calificate si cu multa experienta costa mult si la inceput e mai greu sa acoperi cheltuieli mari.Aici tb sa intervii tu ca esti si pasionata si ambitioasa. Eu mi-as face griji doar ptr desfacere -furnizori gasesti si ptr elefanti!
Sunt sigura ca vei reusi (mai ales ca peste 2 zile iesim din criza -Boc dixit!) si sper sa dea peste tine si stropul de noroc care sa te duca la succes!

#16 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 29 March 2011 - 07:02 PM

A si inafara de Bugetul pentru aprobari,amenajari,mijloace fixe ,materii prime,mai pune la socoteala un buget pe 2-3 luni,care sa-ti acopere toate cheltuielile pana intri cu adevarat in biznis si pana cand iti faci clientela.
Un ultim sfat sau indicatie cum spui tu.
Nu te arunca la cheltuieli mari la inceput.
Ai nevoie de un an, sa-ti dai seama daca merge sau nu.
In caz de Doamne Fereste,.....trebuie sa-ti lasi o poteca de iesire.Cat mai putin abrupta.

Eu as lua la inceput doar laboratorul si as lucra numai comenzi.
Se castiga bine cu Nuntile,botezurile,zilele de nastere.
Intr-un laborator ai personal putin,bagi materia prima si scoti banul ( profitul) imediat.
Cofetaria daca e goala,tu tot platesti chiria, salarii,impozite,curent,incalzire,etc....
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#17 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 29 March 2011 - 07:06 PM

Si cred ca decizia cea mai grea e sa dai pozitia pe care o ai la scoala si sa te dedici 100% acestei afaceri..e bine sa ai un plan b (nu ca nu ai crede in reusita, dar sunt atat de multi factori dincolo de dorinta si capacitatea ta, incat e bine sa stii ca ai spatele asigurat)
A cat is a friend fur-ever !

#18 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 March 2011 - 07:24 PM

Bafta multa iti doresc, talent ai destul, doar putin noroc pt a pune in plan totul asa cum iti doresti.
:hungry:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#19 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 29 March 2011 - 07:27 PM

Mi se pare ca ti se prezinta o ocazie mult prea frumoasa ca sa o ratezi, Andrada. Ce ai de pierdut?
Îti tin pumnii :hungry:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#20 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 29 March 2011 - 07:47 PM

Vezi postareaAdriana, la 29 March 2011 - 06:07 PM, a spus:

Eu ce pot sa-ti zic, bafta si noroc, propunerea probabil a picat exact in momentul potrivit, mergi inainte si sa speram ca va fi totul foarte bine, noi de la departare putem doar sa-ti tinem pumnii sa fie totul cit mai perfect :hungry:



MultumescImagine postata

Vezi postareaUma, la 29 March 2011 - 06:40 PM, a spus:

Andrada iti tin pumnii si-ti urez succes din tot sufletul!

Ce pot sa-ti spun e ca foarte multi mici-intreprinzatori au dat faliment pentru ca nu au un plan de afaceri bine pus la punct - pe langa partea de bucatarit si faurit de minuni, asa cum a mentionat si piscotel, trebuie sa ai mintea de afaceri si sa stii exact cat te costa partea de productie dar si partea de "overhead" (imi cer scuze, dar nu-mi aduc aminte de terminologia in limba romana, e vorba de restul costurilor, care nu sunt de productie)
Ideal e un plan de cel putin 6 luni in avans sa stii exact care sunt costurile, care trebuie sa fie vanzarile sa le acoperi si asa mai departe...poate te ajuta probabil persoana care iti va tine contabilitatea?

Succes mult!



Multumesc! Din fericire cea mai buna prietena a mea e cea care ma va ajuta cu contabilitatea, aprovizionare, inventar etc. Desigur ca vom face un plan de afaceri in care vom incerca sa includem toate costurile posibile si imposibile...ca multe mai sunt in RomanicaImagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi