Ce gatiti de Pasti ? Altceva inafara de mancarurile traditionale ?
#61
Postat 15 April 2014 - 04:09 PM
Mama nu face cozonac niciodata, cumpara, dar o sa facem pasca! Si gata!
#62
Postat 15 April 2014 - 04:19 PM
#63
Postat 15 April 2014 - 06:21 PM
Ca aperitiv am un panettone gastronomico pe care tre sa-l elimin ca il am de la anul nou, are forma unui panettone numai ca e piine si e taiat felii, se ung 2 cite 2 si apoi se taie sferturi si se obtin astfel mici tramezzini, da' tre sa fie pe aici o poza ca l-am mai avut la un Revelion. O sa-l umplu cu zacusca, cu un pateu din Franta, cu pasta de salam, cre' ca pate de masline si sa vedem ce mai inventez pe moment ca sa fie mai multe umpluturi.
Ca fel I am panzerotti cu sparanghel, condimentul inca nu l-am decis dar va fi ceva foarte simplu.
Ca fel II o rulada de pui daca o gasesc simbata la macelar, daca nu ma orientez, sau pui alla cacciatora daca il gasesc bun.
Ca desert o bavareza cu ananas, probabil cu iaurt si fructoza ca sa o poata minca si socru-meu care e diabetic.
Si gata.
A doua zi vroiam sa afumam ceva, piept de pui, cirnat si poate ceafa de porc dar se pare ca va ploua deci cre ca tre sa ma reprofilez.
Daca gasesc sparanghel tre sa incerc o reteta noua vazuta azi pe forumul italian, fierti si facuti panè jumatatea de jos si serviti cu ou moale.
#64
Postat 15 April 2014 - 07:03 PM
#65
Postat 16 April 2014 - 02:01 AM
ouă roșii, slănină afumată, jumări de porc calde, telemea, bocconcini, prosciutto cu grisine, ceapă verde, ridichi, roșioare, icre de la greci, măsline, tirokafteri, tzatziki
drob de miel fusion - tăiat din cuțit, condimentat ca la români dar infășurat în prapure pe secțiuni, ceva intre kokoretsi și stigghiola siciliană, fiecare comesean urmînd să primească "sulul" personal
borș de miel cu leuștean
gnocchi cu sos de salvie și piept de pui pentru jingașii care nu papă miel
juma de miel la proțap cu diverse garnituri - cartofi grecești (tip lemonato), sparanghel, fasole verde, ciupercuțe cu usturoi, ardei copți, poate și o salată tărănească
panettone cu cremă de fistic pe post de cozonac, tiramisù e incă sub semnul intrebării pentru că vreau să fac flognarda cu ricotta, pere și ginger pe post de pască
affogato cu Drambuie
rachiu bulgăresc, vodcă americană cu (sau fără) fresh de portocale, Kir Royale, vin roșu din sardinia
pînă acum meniul era numai în capul meu, dar tocmai ce recitii ce am scris și mă auto-speriai, haolică, multe mai am în plan, dar nu-i nimic, trimit oamenii acasă cu pachețele, să aibă și a doua zi
#66
Postat 16 April 2014 - 07:01 AM
Dexter, la 16 April 2014 - 02:01 AM, a spus:
ouă roșii, slănină afumată, jumări de porc calde, telemea, bocconcini, prosciutto cu grisine, ceapă verde, ridichi, roșioare, icre de la greci, măsline, tirokafteri, tzatziki
drob de miel fusion - tăiat din cuțit, condimentat ca la români dar infășurat în prapure pe secțiuni, ceva intre kokoretsi și stigghiola siciliană, fiecare comesean urmînd să primească "sulul" personal
borș de miel cu leuștean
gnocchi cu sos de salvie și piept de pui pentru jingașii care nu papă miel
juma de miel la proțap cu diverse garnituri - cartofi grecești (tip lemonato), sparanghel, fasole verde, ciupercuțe cu usturoi, ardei copți, poate și o salată tărănească
panettone cu cremă de fistic pe post de cozonac, tiramisù e incă sub semnul intrebării pentru că vreau să fac flognarda cu ricotta, pere și ginger pe post de pască
affogato cu Drambuie
rachiu bulgăresc, vodcă americană cu (sau fără) fresh de portocale, Kir Royale, vin roșu din sardinia
pînă acum meniul era numai în capul meu, dar tocmai ce recitii ce am scris și mă auto-speriai, haolică, multe mai am în plan, dar nu-i nimic, trimit oamenii acasă cu pachețele, să aibă și a doua zi
Vrei sa spui sa aiba pentru saptamana care urmeaza...... Chiar ca ai multe in plan. Sunt si ceva ajutoare, sper.... Altminteri, nu te vad bine!
#67
Postat 16 April 2014 - 10:45 AM
Eu anul asta inafara de oua rosii pe care le vopsesc maine in coji de ceapa , daca am chef si timp si de alte culori mai vedem, mai fac cozonac (ca deobicei sambata noaptea cand ma intorc de la munca), un drob de pui si poate o terina cu Rhabarba(dar ca sa o dau vecinilor).
Miel anul asta nu iau ca daca nu sunt acasa..dar am sa mananc la munca.
#68
Postat 16 April 2014 - 04:25 PM
Cum sunt cartofi grecești tip lemonato?
Eu, traditional, cu drob si rosii umplute cu branza, oua rosii, placinta de spanac cu feta, ceapa verde, pulpa de miel la cuptor, pasca de ciocolata, tiramisu, as fi vrut sa fac si tortul Olgutei, blueberry dream dar nu cred ca o sa am energie.
#69
Postat 16 April 2014 - 08:01 PM
#70
Postat 16 April 2014 - 08:10 PM
desert nu stiu ce vor impleti...noi, sigur vom manca ceva pe baza de peste , fructe de mare alea alea...
desert oi cumpara , ca nu ma apuc de dichiseli ( basca n-am cuptor ) , si nu-mi pare rau.
#71
Postat 16 April 2014 - 10:34 PM
#72
Postat 17 April 2014 - 02:54 AM
aura, la 16 April 2014 - 04:25 PM, a spus:
miel de lapte bre, nu-i prea mare ... ajutor am numai pe nenea care face mielul la proțap și pe magazinul de unde am cumpărat oule vopsite gata
cartofii se taie pe sfert sau in 8, se stropesc cu ulei de măsline și se masează bine, se condimenteaza cu sare, piper și oregano din belșug, se pun in tavăși se stropesc cu încă o tură de ulei și mult suc de lămîie. mult însemnînd cam o cană de suc. eu aproape că acopăr fundul tăvii cu suc. se dau la cuptor și atît. ies unsuroși și rămîne și ceva maclavais gustos pe fundul tăvii, tocmai bun de pus pe/lingă miel
#73
Postat 17 April 2014 - 06:00 AM
#74
Postat 17 April 2014 - 07:49 AM
stella, la 16 April 2014 - 08:10 PM, a spus:
desert nu stiu ce vor impleti...noi, sigur vom manca ceva pe baza de peste , fructe de mare alea alea...
desert oi cumpara , ca nu ma apuc de dichiseli ( basca n-am cuptor ) , si nu-mi pare rau.
Drum bun si vacanta placuta! Iar celorlalti, petrecere frumoasa si spor la pregateli!
#75
Postat 17 April 2014 - 07:49 AM
#76
Postat 17 April 2014 - 11:10 AM
#78
Postat 21 April 2014 - 03:13 AM
#79
Postat 21 April 2014 - 04:54 PM
- friptura a fost de fapt coaste picante cu cartofi piure si sparanghel verde la gratar
- ciorba de perisoare
- confit de bulane de rata cu sos de portocale/ Confit de canard à l'orange
- oua colorate cu crema de sfecla rosie cu hrean si sunca de Parma, brînza cu ceapa verde, ridichi nu am gasit!!!
- cozonac cu mac
- tarta cu crema de budinca si fructe
De baut, am pupat olea' de vin rosu de ala ce l-am pus la bauturi si înca unul dintr-o alta riserva italiana.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#80
Postat 21 April 2014 - 05:12 PM
Noi,cate putin din fiecare,ca furam dupa alte sarbatori in familie
La micul dejun, oua vopsite, sfecla rosie, hrean, platou cu snitele de pui cu susan, bulete de cascaval Amalia, cas de casa, rulada de cascaval cu sunca, sunca ,salam, surimi pane ;
- ceapa verde, rosii, castraveti si ridichi.
- in fundal se observa o parte din cadourile dulci de la Sorinadaniela;
- platou cu prajituri( tarte cu crema de vanilie si fructe, o rulada cu crema de vanilie ramasa de la tarte, bucaneve tot de la Sorina), la clanta de la geamul de la bucatarie un frumos ornament tot de la Sorinadaniela;
- saratele.