Ce gatiti de Pasti ? Altceva inafara de mancarurile traditionale ?
#1
Postat 15 April 2011 - 08:18 PM
Sunt franta,dar in casa miroase asa de bine.
Nu ca inainte ar fi fost dezastru,dar cand le iei pe toate la purecat,e alta treaba.
Perdelele falfaie si imprasite miros de primavara.
No de maine ma apuc de rasfoit retete,dar nu vreau sa fac nimic traditional.
Poate Pasca cu branza care-i preferata lui Bazu si bine inteles ouale rosii.
In rest as vrea ceva light.
O ciorbita cu macris,pe carne de vita cu mult leustean,cred ca fac friptura lui Anny,cea impanata cu pancetta.
Nu Anny,ci friptura.
Multe salate,pe care am sa le judec inainte.Am sa cumpar ingredientele si le fac pe loc
in 10 minute.
Apoi branzeturi,sunca ,uscaturi si uscatele.
Hreanul si salata de sfecla,nu vor lipsi.
Mai fac un drob din carne de pui cu multa verdeata si ceapa verde,pus intre doua foi de aluat cu branza de vaci. Si mai departe nu m-am hotarat.
Cred ca sar peste prajituri.
Doar salata de fructe si inghetata.
Voi ce faceti ?Ce gatiti ?
http://povesticulinare.blogspot.com/
#2
Postat 15 April 2011 - 10:58 PM
Vreau si eu reteta de pasca cu branza care-i preferata lui Bazu, pleeeeeeeeease ! poate ma indeletnicesc totusi sa fac macar ceva dulce.....
#3
Postat 16 April 2011 - 08:20 AM
Inca studiez meniul, ma inspir si de la voi.
#4
Postat 16 April 2011 - 09:51 AM
daca o sa tina temperaturile astea ridicate prevad gratar ...face socrul un roast de porc cu apple sauce (el il face si sosul) absolut demential. poate-l conving
aici nu se mananca miel traditional.
#5
Postat 16 April 2011 - 11:49 AM
#6
Postat 16 April 2011 - 12:43 PM
in rest oua de Paste, branza telemea si de burduf ( merci zana buna) cu ciapa verde, ridichi si rosioare.
ghiudem si babic( tot de la zana buna ) , icre de manciuria si somon afumat. ca fel principal sarmalute in foi de vita si colomba nu fac nici un cozo si nici un dulce
#7
Postat 17 April 2011 - 01:06 PM
- Poate şi salata de mere, ţelină şi morcovi a Şefului, pusă în felii de şuncă şi rulate.
- Ouă vopsite , hrean ras cu smântână şi sfeclă roşie SI-GUR!!!!
- Ficăţei de pui în felii de kaizer că merg repede şi se pot decora cu măsline sau roşioare sau arpagic murat sau ridichi şi arată suuuper, se fac şi rapid.
-tot la aperitiv, checul cu măsline al Stellei.
- drob de pui.
- nuggets de curcan cu susan- că le place copiilor.
- buletele de caşcaval ale Amaliei.
-La capitolul peşte, fac chifteluţe de ton, peşte marinat după reţeta lui Mimi, inele de calamari prăjite( cumpărate)- toate în cantităţi mici.
-Ciorbă de perişoare cu buruieni de primăvară, măcriş şi leuştean.
- Friptură fac de iepure, garnituri mixte( mazăre+morcovi , rizotto cu legume, cartofi albi şi cartofi dulci)
- O plăcintă de spanac cu telemea că îi place soţului.
- Şi câteva pateuri cu cremă de ciuperci că îmi plac mie şi mai avem şi musafiri vegetarieni.
- Prăjituri trebuie să fac MINIMUM 4 feluri, că altfel copiii mă trimit în exil
- Saleuri trebuie să fac pentru adulţi, nespa?
Acum , că mi-am făcut şi revizualizat planul de lucru, mă duc să-mi fac şi un abonament la sală... - să ardem chestiile alea ce ne deranjează la mâncare...
#8
Postat 17 April 2011 - 06:22 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#9
Postat 17 April 2011 - 07:26 PM
La-Chef-A, la 15 April 2011 - 10:58 PM, a spus:
Vreau si eu reteta de pasca cu branza care-i preferata lui Bazu, pleeeeeeeeease ! poate ma indeletnicesc totusi sa fac macar ceva dulce.....
Felicitari pentru statutul de "musafir ".
Vreau si eu.
Reteta de Pasca :
Aluatul e aluat de tarta din :
170 g faina
120 g unt
40 g zahar + 100 g zahar
zahar vanilat
coaja de lamaie
2 linguri cacao
Din 120 g faina,90 g unt,40 g zahar se face un aluat care se pune la rece o ora.
Apoi,intinzi o foaie rotunda cu care tapetezi o forma de tort cu pereti detasabili.
Restul de faina,cacao si unt,100 g zahar ,se amesteca .Din aluatul rezultatat,se faramiteaza la final peste umplutura si se formeaza un fel de biscuit.
Umplutura :
750 g branza de vaci
200 g zahar
3 oua
100 ml ulei
750 ml lapte
60 g amidon
vanilie
100 g stafide inmuiate in rom (se poate si fara)
Coja de lamaie...multa
Se amesteca branza de vaci cu coaja de lamaie,cu 200 g zahar,ouale,uleiul,laptele
amestecat cu amidon,stafide,vanilie.
Se pune umplutura in forma peste aluatul crud.
Deasupra se presara brizura cu cacao si se coc deodata in cuptor la 180 de grade,cc 50 de minute.
Lasi Pasca sa se raceasca bine,bine...apoi o scoti din forma.
Pun o poza de anul trecut:
Pofta buna !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#10
Postat 17 April 2011 - 07:40 PM
Cum faci drobul de pui ?
Si unde e checul lui Stella ?
In rest nu pot sa spun decat ca esti..."Gigantica " alt cuvant nu-mi vine in minte.
Asa faceam si eu cand eram mai tineri si Anda era la Liceu.
Ca veneau udatorii valuri,valuri.
Da acu de cand nu mai am fata acasa iar noi am mai imbatranit,ne intalnim cu prietenii si mergem la iarba verde.De parca nu am avea destula. Toti stam la casa.
Dar mergem pe tren neutru,La Apa unde avem o bucata de pamant langa lac si acolo duce fiecare cate ceva de acasa.
Asa ca nu mai omor cu firea.
Copiii vin miercuri si pleaca sambata,pentru ca ginerele meu lucreaza Duminica.
Asa ca ramanem doar noi batranii sa ne facem de cap.
Cori iti urez : Spor la treaba si forta !
Te pup.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#11
Postat 17 April 2011 - 08:48 PM
Pisco, eu am pus reteta de cake cu masline pe culi, dar am gasit-o pe blog la paradis citata
http://bucatariapara...cake-cu-masline
#12
Postat 17 April 2011 - 09:10 PM
Imi place ca e rapid de facut,pot dubla cantitatile la nevoie si cred ca se pastreaza bine.
E fatos si se feliaza.
Minunat de dus la picnik,sau ca aperitiv .
Multumesc .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#13
Postat 17 April 2011 - 11:17 PM
Am făcut multe din cumpărături azi , după ce am ieşit de la biserică, iar multe le am în congelator de săptămâna trecută.
Deşi pare greu, acum nu îmi e, că sunt obişnuită ( am 19 ani de căsnicie)ştiu exact cât timp îmi ia fiecare fază.
Cel mai greu mi se pare să fac prăjiturile...
#15
Postat 18 April 2011 - 02:32 PM
La-Chef-A, la 18 April 2011 - 03:25 AM, a spus:
Revin cu pasca.
Cin-cin!
Sper sa le placa muschetarilor tai,tot atat de mult ca si Andei.
Pup si spor !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#16
Postat 18 April 2011 - 03:06 PM
noi nu mancam miel, asa ca inlocuiesc cu pui
- drob de pui
- salata de icre
- salata asortata cu maioneza (ciuperci, cascaval, gogosari sau castravezi murati)
- pui umplut (cu ciuperci si verdeata)
- vor mai fi branzeturi si verdeturi
- oua rosii
- obligatoriu pasca cu branza. pentru mine Paste fara pasca nu e Paste, daca nu mananc ou rosu + mustar + pasca cu branza dulce
la dulciuri fac
- cozonac si pasca de mai sus (la aluatul de cozonac am ramas fidela Mayei, si nu cred ca am sa schimb reteta prea curand). eu pasca o fac altfel decat Pisco, cu aluat de cozonac si fara cacao deasupra
- o prajitura "clasica": blatul Mayei cu cocos + ganache de ciocolata
- o prajitura in genul bounty: blat maro si crema cu cocos
#17
Postat 18 April 2011 - 06:28 PM
ce sa fac mai simplu si mai rapid, ca nu ma lasa printesuca mica sa nu fiu prezenta la activitatile ei si joaca cu ea prea mult timp!
1. ma gandesc la un aperitiv de pregatit odaat cu pusul mesei in jum de ora: rosii, ceapa, ridichi, branza, oua rosii (ouale mi le aduc mamicile) si un drobulet de pui (asta o sa-l fac de cu seara). Poate fac si un platou de somon fummè pe pat de ruccola si unul de rosii cherry cu bile de mozza tot pe pat de verziciuni, ambele stropite cu ulei EV si balsamico, scaglie de parmezan. Ma mai gandesc ...
2. si la o friptura de miel cu rozmarin si una de curcan marinat 24 h, fragede fragede. O salatoaie asortata si vreo garnitura ceva
3. desert: cozonac cumparat si cupe in 3 culori (le-am facut in we in 3 culori! tati a cerut portie tripla
incep sa mi se agite gandurile despre menu, pregatiri, cumparaturi, decoruri in cap
ia sa vaz eu ce ma mai inspir pentru preparate rapide si de efect (in nici un caz nu fac masa traditionala ... ci asa ...nouvele cousine cu oua rosii Va astept pentru sugestii
Piscotel drobul meu de pui:
- 1 kg carne tocata de pui (pt 2 tavi),
- 5 legaturi ceapa tocata
- 5 legaturi usturoi tocat
- 5 patrunjel tocat
- (si 5 marar tocat cui ii place, eu nu pun ca am un inamic )
- 4-7 oua batute bine de tot cu mixerul si cu un praf de sare pana se umfla tare!
- + 1 cana smantana o torn peste spuma de oua
- 1 cana de ciuperci proaspete sau uscate si rehidratate, stoarse si maruntite
- 1 lingurita de sare mare & 1 lingurita piper macinat in 5 culori
Amestec totul, pun hartie de copt in tavi, pe mijloc plantez un rand de oua fierte tari, decojite, intregi si torn compozitia. Se poate unge cu galbenus batut pe deasupra pentru o fata si mai faina. Dau la cuptor la 180 grade pana se rumeneste bine pe deasupra (vreo ora si ceva). nu il faceti exagerat de inalt sa riscati sa nu se coaca.
Foarte bun si relativ dietetic (fara prajeala).
Eu fac totul proaspat, ca nu am nici loc la conge si am si nazurosul in casa cand aude de congelat nu mai mananca
Trebe sa ma mai gandesc la meniu sa il definitivez.
Maya, Adriana, cine imi da un layout de menu de Paste si ma invata sa editez in el
Astept parerile si sugestiile voastre inspirante!!!
idei de decoruri avem pe aici?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#18
Postat 22 April 2011 - 02:35 PM
am cumparat alea alea, tot felul de bunaciuni. verdeata : leurda&busuioc care tocmai a devenit un pesto, marar pentru cartofii noi, ridichi, rosioare,
baby dovlecei si baby castraveti ( o bunatate) rosioare, sparanghel etc etc etc ...deci aporape ca am meniul de Paste incropit
Imagini atasate
#19
Postat 22 April 2011 - 03:27 PM
Nu cred ca va fi un Paste foarte traditional, voi face aperitive inspirate din topicul cu finger food, un drob din carne de porc tocata si ficatel de pui, inclin sa fac o supa de galuste. Felul 2 inspirat de Maya, razalai color cu snitel din piept de pui si salata de cruditati. Dulce va fi pasca dupa reteta lui Piscotel luata de aici de pe topic. De baut Sangria de capsuni si vin licoros.
#20
Postat 22 April 2011 - 06:25 PM
Va invidiez si pe tine si pe Geany pentru ceapa verde asa de faina, eu n-am gasit niciodata ceapa verde aici asa de frumoasa, subtirica si verde.
O aduc deja cu verdeata aproape ofilita si plina de pamant .