Ce gatiti de Pasti ? Altceva inafara de mancarurile traditionale ?
#41
Postat 25 April 2011 - 11:17 AM
Drob din organe de pui si porc cu rosii,ceapa verde si ridichi
si normal, oo colorate
salata poienita cu ciuperci
cu paine de casa ca cea facuta de bunica
saratele
friptura de iepure cu sos din fondul de iepure si sparanghel, plus portocale , servita cu sparanghel alb pane
cozonac
terina de capsuni si rhabarba
#42
Postat 25 April 2011 - 05:04 PM
si vorbind de oua vopsite urate, iata si un exemplu
#43
Postat 26 April 2011 - 07:45 PM
#44
Postat 26 April 2011 - 08:45 PM
#45
Postat 27 April 2011 - 12:13 AM
Ioana pentru saratele si terina avem reteta?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#46
Postat 27 April 2011 - 01:34 AM
#47
Postat 27 April 2011 - 09:21 AM
#48
Postat 27 April 2011 - 03:24 PM
Eu cu meniul de Paste am facut treaba foarte buna in 3 ore am facut la preparate ... . Insa habar nu am cum sa pun un .doc (cu ceva .jpg-uri in el) pe ecran aici pe forum (meniul). (Oare cum s-o face) Cat despre poze sunt de ras, asa ca nu le mai pun (tremurate si urate).
Vreau sa ma laud putin: Mi-a iesit o friptura de miel dragii mei, de 12 musafiri se ligneau pe degete ... si nu mai pridideau a se minuna! Nici urma de aroma de miel si carnea deloc grea (am curatat complet de grasime SI zgarciuri si am bagat juma de miel la bait de vineri seara pana luni dimineata, apoi am tinut 3 ore la foc molcom, dupa primele 20 min foc rapid ... miiiaaami ce frageda si gustoasa a iesit ... prajitura nu alta )! Pacat ca nu am urma de foto sa fac dovada!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#49
Postat 27 April 2011 - 03:24 PM
sorinadaniela, la 26 April 2011 - 07:45 PM, a spus:
sigur.Reteta e preluata de la Natalia,dar nu de dincolo ci de pe un alt seite nu culinar ,unde am cunoscut-o defapt.
1 cutie ciuperci intregi
2-3 cartofi
2-3 morcovi
100 gr cascaval ras
2 oua
1 jumatate piept pui fiert
1 legatura pastrunjel + 1 marar
2-3 fire ceapa verde
maioneza
Cartofii, morcovii, pieptul de pui si oole se fierb.Pieptul de pui se taie bucatele mici si se amesteca cu oul dat prin razatoarea mare.Cartofii si morcovii se dau si ei prin razatoare(tot mare) ,se pun in vase separate nu amestec.Verdeturile se taie marunt.Daca nu vreti asa multa verdeata injumatatiti.Se pun ciupercile cu palariile in jos intr-o cratita(sau ca mine intr-o forma detasabila) "tapetata" cu folie alimentara si peste se pune verdeata.Peste verdeata se pune stratul de cartofi amestecat cu putina maioneza.Se preseaza sa fie uniform.Peste se pune stratul de morcovi tot amestecat cu maioneza apoi cascavalul.Ultimul strat este cel din pui amestecat cu ou si maioneza.Maioneza se poate pune intre straturi daca nu vreti sa amestecati cu ingredientele.Se da la rece cel putin 1 h.Inainte de servire se rastoarna pe un platou.
Geany, la 26 April 2011 - 08:45 PM, a spus:
si de efect
Adriana, la 27 April 2011 - 09:21 AM, a spus:
sa sti
#50
Postat 27 April 2011 - 03:29 PM
Daniella, la 27 April 2011 - 12:13 AM, a spus:
Ioana pentru saratele si terina avem reteta?
Daniella , reteta de saratele e postata la subiectul lui Geany de paturi.
Terina e o combinatie intre terina lui Foxy si a Mayei de aici My link.Eu am pus rhabarba ca tot e sezonul si mie imi place f mult.Gustul acrisor a mers de minune cu capsunile dulci(am gasit sambata in piata capsuni adevarate).E deja a 3-a oara in 2 saptamani ca o fac sub forma asta(odata am combinat capsunile cu zmeura),doar ca prima data din graba mea ca eram si cu amndina de facut am uitat sa pun agar in compozitia de branza si a iesit...o branza , s-a imprastiat toata cand am intors-o
#51
Postat 27 April 2011 - 04:14 PM
Aura,praji ta cu brînza arata de coma!Îti vine sa lingi monitorul!
Arata tare "pufoasa"!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#53
Postat 28 April 2011 - 02:47 PM
Maya, la 27 April 2011 - 04:14 PM, a spus:
Aura,praji ta cu brînza arata de coma!Îti vine sa lingi monitorul!
Arata tare "pufoasa"!
merci maya. Sa-ti spun drept eu nu prea ma omor dupa prajiturile cu branza si am crezut ca asta o sa stea mult si bine in frigider. Am ramas surprinsa sa vad cat de rapid s-a mancat, chiar si sotul s-a aratat interesat , el nu mananca dulciuri decat foooarte rar.
#54
Postat 28 April 2011 - 03:12 PM
Daniella, la 25 April 2011 - 08:25 AM, a spus:
...
Acu' ca m-am pornit, nu ma mai opreste nimeni! O pup pe Adriana ca mi-a dat curaj!
Ioana, la 25 April 2011 - 11:17 AM, a spus:
salata poienita cu ciuperci
Ce bine arata salata asta. Salivez abundent. Ma duc sa mananc un ou rosu ca sa ma calmez.
aura, la 25 April 2011 - 05:04 PM, a spus:
...
Cheesecake, pasca moderna, ce-o fi, arata demential. Nu stiu cum se face ca dau pe aici numai la ora pranzului iar ceea ce vad imi creste apetitul in mod exponential!
Daniella, la 27 April 2011 - 03:24 PM, a spus:
Vreau sa ma laud putin: Mi-a iesit o friptura de miel dragii mei, de 12 musafiri se ligneau pe degete ... si nu mai pridideau a se minuna! Nici urma de aroma de miel si carnea deloc grea (am curatat complet de grasime SI zgarciuri si am bagat juma de miel la bait de vineri seara pana luni dimineata, apoi am tinut 3 ore la foc molcom, dupa primele 20 min foc rapid ... miiiaaami ce frageda si gustoasa a iesit ... prajitura nu alta )! Pacat ca nu am urma de foto sa fac dovada!
Bravo Daniella, tu cu mielul, eu cu caracatita, si mie-mi pare rau ca n-am facut mai multe poze. N-am poze cu snitelele de pui si chichirlicii (spätzle) lui Maya (mancati Duminica), nici sectiune la pasco-cheesecake-ul lui Pisco (care a iesit dementiala).
aura, la 28 April 2011 - 02:47 PM, a spus:
Io am ramas neplacut surprinsa cand am ajuns la concluzia ca am mancat doar 2 felii de pasca, restul a infulecat barbatu-miu fara pic de rusine. Si cica-i la dieta
#55
Postat 28 April 2011 - 09:17 PM
Ioana, la 27 April 2011 - 03:24 PM, a spus:
sorinadaniela, la 26 April 2011 - 07:45 PM, a spus:
sigur.Reteta e preluata de la Natalia,dar nu de dincolo ci de pe un alt seite nu culinar ,unde am cunoscut-o defapt.
1 cutie ciuperci intregi
2-3 cartofi
2-3 morcovi
100 gr cascaval ras
2 oua
1 jumatate piept pui fiert
1 legatura pastrunjel + 1 marar
2-3 fire ceapa verde
maioneza
Cartofii, morcovii, pieptul de pui si oole se fierb.Pieptul de pui se taie bucatele mici si se amesteca cu oul dat prin razatoarea mare.Cartofii si morcovii se dau si ei prin razatoare(tot mare) ,se pun in vase separate nu amestec.Verdeturile se taie marunt.Daca nu vreti asa multa verdeata injumatatiti.Se pun ciupercile cu palariile in jos intr-o cratita(sau ca mine intr-o forma detasabila) "tapetata" cu folie alimentara si peste se pune verdeata.Peste verdeata se pune stratul de cartofi amestecat cu putina maioneza.Se preseaza sa fie uniform.Peste se pune stratul de morcovi tot amestecat cu maioneza apoi cascavalul.Ultimul strat este cel din pui amestecat cu ou si maioneza.Maioneza se poate pune intre straturi daca nu vreti sa amestecati cu ingredientele.Se da la rece cel putin 1 h.Inainte de servire se rastoarna pe un platou.
Geany, la 26 April 2011 - 08:45 PM, a spus:
si de efect
Adriana, la 27 April 2011 - 09:21 AM, a spus:
sa sti
Iti multumesc mult de tot!
#56
Postat 28 April 2011 - 11:41 PM
laura_lala, la 28 April 2011 - 03:12 PM, a spus:
aura, la 28 April 2011 - 02:47 PM, a spus:
Io am ramas neplacut surprinsa cand am ajuns la concluzia ca am mancat doar 2 felii de pasca, restul a infulecat barbatu-miu fara pic de rusine. Si cica-i la dieta
laura, mai bine asa decat ca mine care am fost neplacut surprinsa sa vad ca am pus la loc kg pierdute in post (asta de la cheesecake mi se trage, sigur).
#57
Postat 29 April 2011 - 07:41 AM
#58
Postat 15 April 2014 - 10:54 AM
Eu o sa fiu musafir, recunosc. Aburc copilotul si blanoasa in masina si apoi ne carabanelu' la mama. Dar parca as face si eu ceva....... Fie de aici, fie cand ajung acolo. Inca nu stiu ce. Usor, simplu si rapid. Mi-s modesta, stiu.
Ea a luat un curcan, asa ca borsu' e deja aranjat. Si friptura. Probabil cu piure, pentru copilot. Si salate, ca sa alunece totul bine pe gat la vale.
Ca aperitive - cas, urda (demoazana Micky bineinteles ca-si va lua si ea partea......) cu fel si fel de verdeturi (ceapa, usturoi, ridichi). Nu sarim peste oua.. Dar cam aici se opresc ideile mele. Mi se pare ca-i deja suficient.
Ca desert - face mama cozonaci si pasti (cu branza si ciocolata ).
I-am zis sa nu faca drob. E destul de migalos, ia timp.. Mai bine face paine. Sau se odihneste (si mai bine!).
Voi ce planuri aveti?
#59
Postat 15 April 2014 - 12:19 PM
Când îmi va trece bronșita promit solemn că am să mă gândesc.
Singura chestie sigură e că am cumpărat vopsea pt ouă, așa deci și prin urmare voi vopsi ouă. Asta e singura chestie pe care bazez, restul se va hotărî pe moment.
#60
Postat 15 April 2014 - 12:50 PM
Deasemeni am gasit de cumparat drob in prapur e deja pus in tavita lui,asa ca pas si drob de asta data
O sa vopsesc in schimb oua cu bub',o sa fac pasca cu branza iute de oi si stafide,sarmalute de primavara cu multa verdeata(loboda ,ceapa verde ,marar,patrunjel,in foi de vitza),o friptura la cuptor,in rest salate,cas ridichi,ceapa verde cam asta e ,floare la ureche....a si o zama ceva(tot cu verdeturi,vad eu,ce si cum),suntem asteptati in mai multe locuri asa ca o sa cam fim musafiri.