Forum Culinar: Cuibarul - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cuibarul ploua, ploua ...

#21 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 28 June 2011 - 10:30 PM

Vezi postareaAngel, la 28 June 2011 - 03:38 AM, a spus:

ce de subiecte apetisante pierd. n-am vazut asta pana acum.
doar ce le-am facut painici, la pranz asta fac pt sara :thumleft:...am ham nu am bacon dar cred ca merge si asa


merg cu sunca la fix ! :notworthy: (astept cu infrigurare verdictul Sarei, oricare ar fi ala ... :blush: )

#22 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 28 June 2011 - 10:39 PM

Vezi postareamoatza, la 28 June 2011 - 12:43 PM, a spus:

poa' sa iasa galbenusul moale si albusul bine inchegat daca faci ouale la cuptor?
eu am mancat ceva cu galbenusul f tare, facute la tava, la cuptor, si nu mi-au placut deloc.

aspectul ma tenteaza f tare!


Moatzo, galbenusul a iesit moale si albusul inchegat cam ca la oole fierte moi. insa cred ca reusita, ca si la prajituri de altfel, depinde de marimea oului si de modul cum incalzeste cuptorul. fiecare si-l cunoaste mai bine (daca arde sau nu mai tare intr-o parte s.a.m.d.), asa ca nu pierde oole din ochi ! :notworthy:

#23 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 28 June 2011 - 10:40 PM

Vezi postareaAdriana, la 28 June 2011 - 06:44 PM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 27 June 2011 - 08:58 PM, a spus:

ii ofer o binemeritata portie de oo flamenco - olé !

olalà ce apetisanta e! :notworthy:


daca te-ai servit, sa-ti fie de bine ! :thumleft:

#24 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 28 June 2011 - 10:43 PM

Vezi postareaMaya, la 28 June 2011 - 10:24 PM, a spus:

Stiu cum suna,dar îmi plac oole tale!Toate! :thumleft:
Ce de inspiratie! :notworthy:


That's my girl !Imagine postata

(sper sa-i placa si Denisei, nu numai tie ! :blush: )

#25 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 June 2011 - 06:39 PM

Vezi postareauptown girl, la 28 June 2011 - 10:40 PM, a spus:

daca te-ai servit, sa-ti fie de bine ! :tongue3:

mersi, deocamdata din pacate numai virtual dar cind ajung acasa le incerc negresit

#26 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 15 July 2011 - 04:04 PM

daca aveti numai un ou in frigider si nu stiti ce sa faceti cu el, va spun eu ! :)

il spargeti in bataie si ii dati niste cubulete de brie (90g) sa-i tina companie pt. un timp ...

Imagine postata

... cit prajiti o mina de fistic tocat si apoi il dati deoparte intr-un bol la racit

Imagine postata

dupa care caliti o esalota tocata + un pic de ardei gras + chorizo + cimbru si lasati de asemeni sa se raceasca timp de citeva minute

Imagine postata

turnati 1/2 din amestecul de ou cu brie peste fisticul prajit, amestecati (optional, puneti o frunza de menta tocata) si repartizati compozitia in 2 jumatati de ardei capia (spalat si curatat de seminte/vinisoare); la fel procedati si cu cel de-al 2-lea amestec, iar apoi dati tava la cuptorul preincalzit 190°C (pe ventilatie), timp de 15-20'

Imagine postata

aperitivul cu ou si brie se serveste cald, iar cine doreste, peste fistic pune miere in momentul servirii - pofta mare ! Imagine postata

Imagine postata


#27 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 July 2011 - 04:07 PM

Vezi postareauptown girl, la 15 July 2011 - 04:04 PM, a spus:

daca aveti numai un ou in frigider si nu stiti ce sa faceti cu el, va spun eu ! :)


Ca sa vezi ce se poate face dintr-un ou :(
Am si eu o idee foarte simpla pe care am de gind s-o prestez in curind si v-o arat.

#28 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 15 July 2011 - 04:23 PM

Vezi postareaAdriana, la 15 July 2011 - 04:07 PM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 15 July 2011 - 04:04 PM, a spus:

daca aveti numai un ou in frigider si nu stiti ce sa faceti cu el, va spun eu ! :(


Ca sa vezi ce se poate face dintr-un ou :(
Am si eu o idee foarte simpla pe care am de gind s-o prestez in curind si v-o arat.


(nah, cum era sa zic in public ca restul de ingrediente le-a adus vecinul ?! :) )

Sa ma anunti din timp cind prestezi reteta, sa-mi fac provizii de oo. :(

#29 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 15 July 2011 - 04:58 PM

oul a fost numa pretextu ... :)

#30 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 15 July 2011 - 05:16 PM

Vezi postareaDexter, la 15 July 2011 - 04:58 PM, a spus:

oul a fost numa pretextu ... :unsure:


... ca sa umbli prin vecine ? :scratch:

#31 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 July 2011 - 04:03 PM

Iat-o:
strat de ceapa dunstuit in tigaie cu capac intr-un strop de ulei, strat de rosii adaugat, lasat la fiert fara capac pina cind s-a evaporat apa si s-a desfacut rosia, in acel moment adaugat ouale batute, eu am pus prea putine, trebuia sa iasa mai oos :rolleyes: si trebuia sa evapor si mai mult apa, dar a fost bunut si asa. Stefano si-a adus contributia amestecind si cum cind amesteca in oala nu rezista sa condimenteze :drool: a pus sare, piper negru si erbes de Provence.
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-4-13108250327107.jpg

#32 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 17 July 2011 - 12:39 AM

Vezi postareaAdriana, la 16 July 2011 - 04:03 PM, a spus:

Iat-o:
strat de ceapa dunstuit in tigaie cu capac intr-un strop de ulei, strat de rosii adaugat, lasat la fiert fara capac pina cind s-a evaporat apa si s-a desfacut rosia, in acel moment adaugat ouale batute, eu am pus prea putine, trebuia sa iasa mai oos :D si trebuia sa evapor si mai mult apa, dar a fost bunut si asa. Stefano si-a adus contributia amestecind si cum cind amesteca in oala nu rezista sa condimenteze :D a pus sare, piper negru si erbes de Provence.
Atasament cippomuovo6.jpg

Asta e omleta mea preferata! Eu mai adaug dupa ceapa un carnacior taiat marunt, si pun putina telemea de vaca in oua (iubesc branza :occasion14: ). Nu avem rabdare sa o aranjam asa frumos ca tine, dar ne infigem repede in ea cu paine proaspata :D
A cat is a friend fur-ever !

#33 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 17 July 2011 - 07:43 PM

Vezi postareaAdriana, la 16 July 2011 - 04:03 PM, a spus:

Iat-o:
strat de ceapa dunstuit in tigaie cu capac intr-un strop de ulei, strat de rosii adaugat, lasat la fiert fara capac pina cind s-a evaporat apa si s-a desfacut rosia, in acel moment adaugat ouale batute, eu am pus prea putine, trebuia sa iasa mai oos :( si trebuia sa evapor si mai mult apa, dar a fost bunut si asa. Stefano si-a adus contributia amestecind si cum cind amesteca in oala nu rezista sa condimenteze :( a pus sare, piper negru si erbes de Provence.


... o contributie laudabila, din partea lui Stefano :( , ce a dat fara indoiala un gust bun turnuletului cepo-tomato-oos din Pisa. :(

Am retinut atit ideea ta :( , cit si cea a Umei. :(

#34 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 July 2011 - 10:39 PM

Da sa stii ca nu era deloc inclinat, se vede ca am inclinat eu aparatul :(
Mie nu-mi place sa stau lipita de aragaz si sa amestec, asta e unul dintre motivele pentru care am luat Thermoixul, mai apoi in momentele alea eu tre sa fac alte 5 lucruri deodata, asa ca il rog frumos pe el, el are rabdare si sta cuminte si amesteca, cum mirodeniile sunt toate deasupra aragazului vrei nu vrei iti cad ochii pe ele asa ca... condimenteaza, uneori descopar ce-a facut cind mincam :(

#35 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 July 2011 - 09:16 PM

Vezi postareauptown girl, la 23 April 2011 - 11:20 AM, a spus:

am imbracat 3 portii ale unei forme de silicon cu 2 felii sunca de Parma, si le-am umplut cu 1 Lg ricotta condimentata (sare, piper dupa gust, 2 frunze de busuioc tocate) si cu cite 1 ou; iar apoi am dat forma la cuptorul preincalzit 200°C pe ventilatie, timp de 10'


multumesc pentru retete, asta m-a inspirat cel mai mult

am pus peste felia de sunca (filone stagionato) o felie de mozzarella in loc de ricota. A iesit bun/altfel, dar intr-adevar Pisco, albusul cam zemos si galbenusul mai copt decat imi place la un ou pe care mi-l prajesc controlat. Cred ca nu am stiut dincotro sa dau flacara (sus? jos?) :rolleyes:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-685-13114485583567.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-685-13114485689649.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#36 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 31 July 2011 - 11:06 AM

Vezi postareaDaniella, la 23 July 2011 - 09:16 PM, a spus:


multumesc pentru retete, asta m-a inspirat cel mai mult

am pus peste felia de sunca (filone stagionato) o felie de mozzarella in loc de ricota. A iesit bun/altfel, dar intr-adevar Pisco, albusul cam zemos si galbenusul mai copt decat imi place la un ou pe care mi-l prajesc controlat. Cred ca nu am stiut dincotro sa dau flacara (sus? jos?) ;)


Daniella, sa va fie de bine ! :)

Mie imi plac cum ti-au iesit ouale. ;)

As zice ca la un cuptor pe gaz, flacara ar trebui sa fie jos. Oricum caldura nu va sta numai la baza, ci urca ... Dar avind in vedere ca ouale pot fi de o prospetime relativa si de dimensiuni diferite, iar temperaturile de coagulare ale albusului si ale galbenusului nu sint identice, sansa ca un ou sa iasa asa cum il doreste fiecare, e curata loterie ! ;)

#37 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 31 July 2011 - 11:19 AM

combinind ideea Adrianei :) , cu cea a Umei ;) , am facut omleta calind 1 esalota + 1/2 ardei gras verde

Imagine postata

si apoi adaugind 3 felioare de chorizo taiat cubulete + 1 rosie tocata (fara pielita si simburi) + 1/2 lg oregano uscat + sare/piper dupa gust; cind amestecul mi s-a parut destul de scazut, am pus 4 oua batute cu 1 Lg de smintina subtire

Imagine postata

am presarat cu putina mozzarella rasa in timp ce stratificam omleta pe farfurie - a iesit un deliciu ;) pt. care va multumesc mult, fetelor ! ;)

Imagine postata



#38 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 July 2011 - 10:15 PM

Cu placere :floare:

#39 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 14 August 2011 - 07:46 PM

am mai adus un pretext in cuibar - sa aveti pofta ! :D

Imagine postata


#40 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 21 August 2011 - 11:39 AM

va spun un secret :floare: : reteta lui GR (prezentata de Maya :violent1:) produce dependenta ! :occasion14:

(azi am inlocuit somonul afumat cu creveti proaspeti, si a fost un deliciu ! :scratch:)

Imagine postata



Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi