Forum Culinar: Cuibarul - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cuibarul ploua, ploua ...

#1 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 23 April 2011 - 11:07 AM

... cu oo! :pupic: (e o invitatie ca aici sa depuneti hartistic ouale de Paste si nu numai. :))

acestea fiind zise, sparg gheatza oole cu o prima reteta:

scrob la MO (cuptor cu microunde) - intr-un castron se bat usor 4 oua de gaina cu 0,5 dl smintina subtire, sare + piper dupa gust si 1 Lg de ceapa ciorii (chives) tocata; se pune castronul in MO pt. 1' la 600W, apoi se scoate, se invirte cu furculita in amestecul de oua ce deja incepe sa se coaguleze si se repeta operatia de inca 2X

cind e gata scrobul, se lasa 5-10' la racit, dupa care se serveste simplu sau pe tartine (cu sunca de Parma, creveti - in cazul meu, sau cu felii de somon afumat) ... pofta mare ! Imagine postata

Imagine postata





#2 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 23 April 2011 - 11:20 AM

urmatoarea reteta, cu mici modificari, e de inspiratie Maya :) si Dragos :pupic:, carora le multumesc pt. micul dejun delicios ce l-am servit datorita lor.

am imbracat 3 portii ale unei forme de silicon cu 2 felii sunca de Parma, si le-am umplut cu 1 Lg ricotta condimentata (sare, piper dupa gust, 2 frunze de busuioc tocate) si cu cite 1 ou; iar apoi am dat forma la cuptorul preincalzit 200°C pe ventilatie, timp de 10'

Imagine postata

pofta buna ! B)

Imagine postata







#3 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 23 April 2011 - 12:16 PM

poate va surid niste mini-baghete cu oua de prepelita ? B)

in mini-baghetele (cumparate de gata) se taie pe mijloc o forma de barcuta, dar fara sa ajungeti pina la capete sau pe fundul acestora (practic, se creeaza un culcus); apoi se ung cu un pic de unt frecat cu un catel de usturoi pisat si se imbraca cu bucati de bacon (chiar si barcutele ! :pupic: ) peste care se sparge cite un ou de prepelita, totul aranjindu-se pe o tava de copt

Imagine postata

se da tava la cuptorul preincalzit 200°C pe ventilatie, timp de 10'

Imagine postata


si se trece la atac cit sint calde ! :)

Imagine postata





#4 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 23 April 2011 - 12:28 PM

iar daca tot puneti mina pe oo de prepelita, de ce nu le-ati scapa si intr-o mamaliguta ?! :pupic:

intr-o mamaliguta rece (un rest ramas de pe o zi pe alta) si taiata cu o forma de prajituri faceti o scobitura cu o lingurita, iar apoi spargeti un ou de prepelita intr-insa; asezati portiile de mamaliguta pe o tava imbracata cu hirtie de copt si dati-le la cuptor (la fel ca in retetele de mai sus); serviti cu Roquefort si felii de chorizo pina va saturati ! :)

Imagine postata





#5 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 23 April 2011 - 04:41 PM

Hey,hey,hey! ,da ai jumulit vreo doo gaini,Dana!
Bune ideile,retinut! :pupic:
Parca le duci la expo asa frumos le-ai prezentat! :)

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,069
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 April 2011 - 04:45 PM

Splendide, tre sa incerc neaparat scrobul in mo, a doua e extraordinar de frumoasa.

#7 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 24 April 2011 - 07:54 AM

Mama, cum pot sa arate shunc-oole alea. Miammm

#8 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 24 April 2011 - 07:33 PM

Vezi postareaNico, la 23 April 2011 - 04:41 PM, a spus:

Hey,hey,hey! ,da ai jumulit vreo doo gaini,Dana!
Bune ideile,retinut! :-*
Parca le duci la expo asa frumos le-ai prezentat! :-*


Nico, mint gainile ! S-or fi ciufulit cu cocosu' :D , ca nici nu m-am atins de ele ! :-*

Ma bucur sa aud ca te-au incintat ideile. :-*

Primele 2 retete sint de data recenta (ieri si alaltaieri), iar urmatoarele 2 sint ceva mai vechi. Ideea de-a prepara la micul dejun oua netraditionale de Paste mi-a venit fiindca nu prea ma dau pe spate ouale fierte. Iar eu decit sa fac o mincare ce nu-mi place, mai bine inventez altceva, chiar daca ies din tipare. :-*

#9 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 24 April 2011 - 07:36 PM

Vezi postareaAdriana, la 23 April 2011 - 04:45 PM, a spus:

Splendide, tre sa incerc neaparat scrobul in mo, a doua e extraordinar de frumoasa.



Vezi postareajulix_2007, la 24 April 2011 - 07:54 AM, a spus:

Mama, cum pot sa arate shunc-oole alea. Miammm


Adriana, Julix, daca le incercati, sa aveti pofta mare la masa ! :occasion14:

#10 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 25 May 2011 - 09:45 AM

fiindca se apropie Inaltarea si iar o sa ploo cu oo, hai sa va mai dau niste idei pt. micul dejun ! :icon_fessee:

faceti tartine cu somon afumat si oua fierte taiate felii sau cu

salate de pui

Imagine postata

iar cine are curajul sa iasa din tiparele traditionale, poate incerca tartine cu somon afumat, oua benedict si sos hollandaise Imagine postata

Imagine postata

iata si 2 metode de preparare in varianta fulgerica:

http://www.youtube.c...h?v=QTGKvRGJGvE

http://www.youtube.c...h?v=-f2VZ9uJtIU

p.s. persoanele aflate la "dieta maniac" :D sint rugate sa manince mai cu frina de mina ! :blackeye: adik, sa guste 1-2 tartine, nu tot platoul ! :violent1:


#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,069
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 May 2011 - 09:52 AM

Vezi postareauptown girl, la 25 May 2011 - 09:45 AM, a spus:

iar cine are curajul sa iasa din tiparele traditionale, poate incerca tartine cu somon afumat, oua benedict si sos hollandaise

Astea imi plac tare mult.
Eu am facut vineri frigarui reci cu mozzarelle si rosii mici, masline mari :icon_fessee: si un ou de prepelita fiert, au fost foarte apreciate pentru ca elementul supriza a fost oul fiert.

#12 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 25 May 2011 - 12:13 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 May 2011 - 09:52 AM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 25 May 2011 - 09:45 AM, a spus:

iar cine are curajul sa iasa din tiparele traditionale, poate incerca tartine cu somon afumat, oua benedict si sos hollandaise

Astea imi plac tare mult.
Eu am facut vineri frigarui reci cu mozzarelle si rosii mici, masline mari :violent1: si un ou de prepelita fiert, au fost foarte apreciate pentru ca elementul supriza a fost oul fiert.


Adriana, ne pui si modelul ? :icon_fessee: (sa stiu cum crosetez frigaruile cind o sa gasesc iar oua de prepelita :blackeye: )

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,069
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 May 2011 - 12:27 PM

Nu mai tin minte daca le-am facut poza, cred ca nu, erau pentru aperidogul nostru din parc.
Am inceput cu o rosioara, apoi oul, maslina, mozzarella, iar rosia, mozzarella si maslina, cantitatile au fost determinate de faptul ca aveam putine oua (in timp ce le curatam de coaja se cam rupeau si fiind din cauza asta inestetice le minca Puffy :icon_fessee: ) si multe masline, rosii si mozzarelle, da' normal ca fiecare poa' sa varieze.
Fara sa vreau aveau si culorile steagului italian :blackeye:

#14 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 27 June 2011 - 08:58 PM

o sa ziceti: ohhh, iarasi oo ! :)
da, dar astea nu-s de ici-colea, ci vin tocmai din Granada ! (ma rog, numai reteta, ca oole folosite sint de la o gaina autohtona ! :) )

prin urmare, taiati 2-3 cartofi + 2 morcovi in cubulete mici si fierbeti legumele in apa ca.10' (sa fie aproape fierte); intre timp tocati 2 cepe verzi + 2 catei de usturoi, taiati in cubulete 2 rosii mari (decojite) + 1/2 ardei capia

Imagine postata

intr-o tigaie, cu 2 Lg ulei de masline, caliti un pic ceapa si usturoiul, adaugati: cubuletele prefierte de cartofii si morcovi, ardeiul capia, citeva felii/bucati de chorizo, rosiile, citeva fire de cimbru proaspat, sare dupa gust, amestecati totul usor si lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 10'

Imagine postata

(optional) in ultimele 3' puneti si o mina de mazare congelata, ca verdele e semn de prosperitate si da bine in cromatica poftografica :hungry:

Imagine postata

ungeti cu putin unt 4 forme cazuela de teracota, repartizati in fiecare amestecul de legume, lasati sa se raceasca 3-4', iar apoi spargeti deasupra cite un ou (fie de gaina de la stat, fie de taran, cum doriti ... :) )

Imagine postata

cine are cocotte, ramequins sau alte forme termorezistente poa' sa le foloseasca cu incredere, iar apoi sa le dea la cuptorul preincalzit 180°C (pe ventilatie), timp de 10-12'

Imagine postata

ca sa nu va plictisiti in timp ce oolele stau la cuptor, incercati sa faceti citiva pasi de flamenco prin bucatarie

http://www.youtube.c...h?v=KHw7gdJ14uQ

cui a avut rabdarea sa ma urmareasca, ii ofer o binemeritata portie de oo flamenco - olé ! Imagine postata

Imagine postata


#15 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 28 June 2011 - 03:34 AM

Bune rau flamenco astea. Arata super-duper!

#16 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 28 June 2011 - 03:38 AM

ce de subiecte apetisante pierd. n-am vazut asta pana acum.
doar ce le-am facut painici, la pranz asta fac pt sara :hungry:...am ham nu am bacon dar cred ca merge si asa

#17 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 28 June 2011 - 12:43 PM

poa' sa iasa galbenusul moale si albusul bine inchegat daca faci ouale la cuptor?
eu am mancat ceva cu galbenusul f tare, facute la tava, la cuptor, si nu mi-au placut deloc.

aspectul ma tenteaza f tare!

#18 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,069
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 June 2011 - 06:44 PM

Vezi postareauptown girl, la 27 June 2011 - 08:58 PM, a spus:

ii ofer o binemeritata portie de oo flamenco - olé !

olalà ce apetisanta e! :)

#19 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 June 2011 - 10:24 PM

Stiu cum suna,dar îmi plac oole tale!Toate! :thumleft:
Ce de inspiratie! :notworthy:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#20 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 28 June 2011 - 10:26 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 28 June 2011 - 03:34 AM, a spus:

Bune rau flamenco astea. Arata super-duper!


Sper sa te inspire si sa le savurati cit mai curind. :notworthy:

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi