Cuibarul ploua, ploua ...
#41
Postat 22 August 2011 - 08:15 PM
4 oua, un pic de lapte si parmigiano, sare si un mix de condimente care aici se numeste saporita, totul aruncat in tigaia dubla unsa cu ulei in care am asezat in prealabil frunze de mangold fierte si maruntite
mie imi place foarte mult
#44
Postat 19 January 2012 - 10:24 PM
(pt. 2-3 persoane) intr-o tigaie cu 1 Lg ulei de masline caliti 1/4 de praz tocat si 1/4 ardei capia/gras pina cind prazul devine translucid
adaugati peste legumele calite 65 g de noodles fierte, amestecati usor cu o paleta
turnati 3 oo batute mar (daca n-aveti mere, le bateti cum va pricepeti mai bine ), presarati cu felii de somon afumat - taiate un pic mai grosute si apoi tocate cu ... foarfeca , iar in final, lasati sa ploo cu patrunjel proaspat tocat peste somleta de noodles cu creveti si sa se faca la foc potrivit
e banal de simpla, dar extrem de satioasa - sa aveti pofta !
#45
Postat 05 April 2012 - 01:15 PM
#47
Postat 19 April 2012 - 10:06 AM
Invers pentru ca omleta n-a iesit pentru ca s-a lipit asa ca am invirtit-o invers
#48
Postat 19 April 2012 - 10:11 AM
Adriana, la 19 April 2012 - 10:06 AM, a spus:
...si a iesit perfect!!!!!
#49
Postat 19 April 2012 - 01:56 PM
#50
Postat 19 April 2012 - 06:09 PM
#52
Postat 18 July 2012 - 10:10 PM
deunazi am pictat putin, este un autoportret
l-am intitulat "moftanescu, no 5" este din perioada naiv-mahmura si am gasit in sfarsit o galerie de arta sa-l accepte...
pasii de inceput ai artistului
si finalul glorios
#53
Postat 19 July 2012 - 07:33 AM
uptown girl, la 27 June 2011 - 08:58 PM, a spus:
prin urmare, taiati 2-3 cartofi + 2 morcovi in cubulete mici si fierbeti legumele in apa ca.10' (sa fie aproape fierte); intre timp tocati 2 cepe verzi + 2 catei de usturoi, taiati in cubulete 2 rosii mari (decojite) + 1/2 ardei capia
intr-o tigaie, cu 2 Lg ulei de masline, caliti un pic ceapa si usturoiul, adaugati: cubuletele prefierte de cartofii si morcovi, ardeiul capia, citeva felii/bucati de chorizo, rosiile, citeva fire de cimbru proaspat, sare dupa gust, amestecati totul usor si lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 10'
ungeti cu putin unt 4 forme cazuela de teracota, repartizati in fiecare amestecul de legume, lasati sa se raceasca 3-4', iar apoi spargeti deasupra cite un ou (fie de gaina de la stat, fie de taran, cum doriti ... ) [/center]
cam asa ceva se face aici o mancare socotita traditionala si 100% evreiasca: shakshuka - e pentru micul dejun
eu am mancat prima data, neinspirat, la un mic restaurant pe plaja la Haifa si de atunci nici nu pot sa mai aud de ea
dar sotul meu si absolut toata lumea cunoscuta sunt topiti dupa mancarea asta
de gustibus
cand face Dan, mai am putin si plec de acasa... )
corectie: aici nu se pun cartofi, ci cam tot ce se pune la zacusca, de exemplu, totul se caleste rapid in tigaie, nimic nu se fierbe sau pre-fierbe si ouale se lasa sa alunece usor in lava fierbinte si se serveste imediat
PS: ai grozav de mult talent - felicitari!
#54
Postat 19 July 2012 - 07:38 AM
moftanescu, la 18 July 2012 - 10:10 PM, a spus:
deunazi am pictat putin, este un autoportret
l-am intitulat "moftanescu, no 5" este din perioada naiv-mahmura si am gasit in sfarsit o galerie de arta sa-l accepte...
pasii de inceput ai artistului
si finalul glorios
bzzneata ochiosule
ma bucur nespus de mult ca ti-ai expus autoportretul in cuibar. privindu-l din toate unghiurile si pozitiile yoga posibile , constat ca surisul Mona Lisei e un rinjet enigmatic, pe linga zimbetul tau de ardei gales de sub mustata de bacon, minca-ti-as zulufii de mozzarella parfumati cu busuioc !
rar laud o reteta inainte de-a o fi incercat, asa ca fa un pustiu de bine si prezint-o en detail - cum ai procedat la intins guasele in forma termorezistenta si cit timp ai lasat-o la "uscat", dle. hartist !
bravo pt. prima ta prestatie in imagini !
#55
Postat 19 July 2012 - 07:41 AM
redivivus, la 19 July 2012 - 07:33 AM, a spus:
corectie: aici nu se pun cartofi, ci cam tot ce se pune la zacusca, de exemplu, totul se caleste rapid in tigaie, nimic nu se fierbe sau pre-fierbe si ouale se lasa sa alunece usor in lava fierbinte si se serveste imediat
PS: ai grozav de mult talent - felicitari!
redivivus, multumesc pt. apreciere si pt. impartasirea retetei de shakshuka.
zacusca imi place si cred ca o incerc cu proxima ocazie.
#57
Postat 18 August 2012 - 01:47 PM
Adriana, la 19 April 2012 - 10:06 AM, a spus:
Invers pentru ca omleta n-a iesit pentru ca s-a lipit asa ca am invirtit-o invers
Adriana, la mine nu s-a lipit omleta de tigaie, ci s-a rupt in doua cind s-o intorc pe cealalta parte
dar tot raul a fost spre bine, ca am facut rulada de omleta si tare buna a fost
merci.
am vrut s-o servesc pur si simplu pe felii de franzeluta
dar ceva parca lipsea din peisaj ... un pic de rosu !