Forum Culinar: Cuibarul - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cuibarul ploua, ploua ...

#41 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 August 2011 - 08:15 PM

O omleta pur si simplu se poate?
4 oua, un pic de lapte si parmigiano, sare si un mix de condimente care aici se numeste saporita, totul aruncat in tigaia dubla unsa cu ulei in care am asezat in prealabil :P frunze de mangold fierte si maruntite
mie imi place foarte mult
Imagine atasata: monthly_08_2011/post-4-13140368995363.jpg

#42 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 28 August 2011 - 10:49 AM

Vezi postareaAdriana, la 22 August 2011 - 08:15 PM, a spus:

O omleta pur si simplu se poate?


Desigur merge, cum sa nu ! :floare:

( ... insa deocamdata am ramas setata pe oole lui Gordon :floare: - azi imbunatatite cu o sunca de porcule hispanic :floare: - jamón serrano)

Imagine postata



#43 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 August 2011 - 10:00 PM

M-ati innebunit cu oole astea a lui Gordon :sad3:

#44 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 19 January 2012 - 10:24 PM

ia sa desprafuiesc un pic cuibarul Imagine postata si sa mai pun niste oo in el Imagine postata

(pt. 2-3 persoane) intr-o tigaie cu 1 Lg ulei de masline caliti 1/4 de praz tocat si 1/4 ardei capia/gras pina cind prazul devine translucid

Imagine postata

adaugati peste legumele calite 65 g de noodles fierte, amestecati usor cu o paleta

Imagine postata

turnati 3 oo batute mar (daca n-aveti mere, le bateti cum va pricepeti mai bine :rolleyes: ), presarati cu felii de somon afumat - taiate un pic mai grosute si apoi tocate cu ... foarfeca :D, iar in final, lasati sa ploo cu patrunjel proaspat tocat peste somleta de noodles cu creveti si sa se faca la foc potrivit

Imagine postata

e banal de simpla, dar extrem de satioasa - sa aveti pofta ! Imagine postata


Imagine postata




#45 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 05 April 2012 - 01:15 PM

daca o sa va ramina oo fierte de la Paste si nu stiti ce sa mai faceti cu ele, scapati-le in supa crema de porumb ! :blush: sint un deliciu ! :tongue3:


Imagine postata


#46 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 07 April 2012 - 11:47 AM

maninc din an in Paste ochiuri prajite cu bacon, dar recunosc cu mina pe inima ca sint oole mele favorite =))

Imagine postata

(Yoyo, nu-ti mai spun ca le-am prajit in tigaia-grill =)) ca o sa ma arzi pe rug ca pe vrajitoare =)) )

Imagine postata




#47 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 April 2012 - 10:06 AM

Rulada invers cu omleta, prosciutto cotto si foaie de mozzarella.
Invers pentru ca omleta n-a iesit pentru ca s-a lipit :) asa ca am invirtit-o invers :)
Imagine postata

#48 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 19 April 2012 - 10:11 AM

Vezi postareaAdriana, la 19 April 2012 - 10:06 AM, a spus:

Invers pentru ca omleta n-a iesit pentru ca s-a lipit :) asa ca am invirtit-o invers :D


...si a iesit perfect!!!!! :)
ex Aninita

#49 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 19 April 2012 - 01:56 PM

Vezi postareaCarmen, la 19 April 2012 - 10:11 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 19 April 2012 - 10:06 AM, a spus:

Invers pentru ca omleta n-a iesit pentru ca s-a lipit :love7: asa ca am invirtit-o invers :P


...si a iesit perfect!!!!! :blush:


+1 :biggrin:

bravo, Adriana ! :D
recunosc ca nu mi-ar fi bubuit vreodata prin minte sa fac asa ceva. eu as fi "camuflat" omleta rateu direct la gunoi, sa n-o vada nimeni ! :P

#50 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 April 2012 - 06:09 PM

Daca ai sti ce nervi aveam, dupa ce ca m-am straduit sa ung forma cu unt, chestie care imi displace profund, s-a lipit pe margini, cind s-o scot din forma si s-o intorc cu fundul in sus s-a rupt in mijloc, imi venea sa fac ce ai zis tu, eu injuram si Puffy era foarte atenta, cre ca astepta sa-i pice ei ceva in drum spre gunoi :director: Dar cum imi pare prea rau sa arunc mincarea care nu e stricata dupa ce am asezat prosciutto si mozzarella m-am uitat cit e de urita si in momentul ala mi-a venit ideea salvatoare s-o rulez invers, am impaturit-o in staniol si am aruncat-o in frigider, din fericire la ora cinei s-a taiat si prezentat bine :occasion14:

#51 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 06 July 2012 - 12:21 PM

azi am prins din zbor la brunch o gaina inimoasa, si ce credeti c-a facut ? :cheers:
s-a ouat intr-un cirnat !!! :cheers:


Imagine postata



#52 Useril este offline   moftanescu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 433
  • Inregistrat: 09-December 11

Postat 18 July 2012 - 10:10 PM

buna seara :)
deunazi am pictat putin, este un autoportret :D
l-am intitulat "moftanescu, no 5" este din perioada naiv-mahmura si am gasit in sfarsit o galerie de arta sa-l accepte...
pasii de inceput ai artistului :)
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-1378-13426418961591.jpg
si finalul glorios :hug:
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-1378-13426419727283.jpg

#53 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 19 July 2012 - 07:33 AM

Vezi postareauptown girl, la 27 June 2011 - 08:58 PM, a spus:


prin urmare, taiati 2-3 cartofi + 2 morcovi in cubulete mici si fierbeti legumele in apa ca.10' (sa fie aproape fierte); intre timp tocati 2 cepe verzi + 2 catei de usturoi, taiati in cubulete 2 rosii mari (decojite) + 1/2 ardei capia


intr-o tigaie, cu 2 Lg ulei de masline, caliti un pic ceapa si usturoiul, adaugati: cubuletele prefierte de cartofii si morcovi, ardeiul capia, citeva felii/bucati de chorizo, rosiile, citeva fire de cimbru proaspat, sare dupa gust, amestecati totul usor si lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 10'


ungeti cu putin unt 4 forme cazuela de teracota, repartizati in fiecare amestecul de legume, lasati sa se raceasca 3-4', iar apoi spargeti deasupra cite un ou (fie de gaina de la stat, fie de taran, cum doriti ... :) ) [/center]


cam asa ceva se face aici o mancare socotita traditionala si 100% evreiasca: shakshuka - e pentru micul dejun :D

eu am mancat prima data, neinspirat, la un mic restaurant pe plaja la Haifa si de atunci nici nu pot sa mai aud de ea
dar sotul meu si absolut toata lumea cunoscuta sunt topiti dupa mancarea asta

de gustibus

cand face Dan, mai am putin si plec de acasa... :))

corectie: aici nu se pun cartofi, ci cam tot ce se pune la zacusca, de exemplu, totul se caleste rapid in tigaie, nimic nu se fierbe sau pre-fierbe si ouale se lasa sa alunece usor in lava fierbinte si se serveste imediat

PS: ai grozav de mult talent - felicitari!

#54 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 19 July 2012 - 07:38 AM

Vezi postareamoftanescu, la 18 July 2012 - 10:10 PM, a spus:

buna seara :D
deunazi am pictat putin, este un autoportret :o
l-am intitulat "moftanescu, no 5" este din perioada naiv-mahmura si am gasit in sfarsit o galerie de arta sa-l accepte...
pasii de inceput ai artistului :D

si finalul glorios :D



bzzneata ochiosule :D

ma bucur nespus de mult ca ti-ai expus autoportretul in cuibar. :) privindu-l din toate unghiurile si pozitiile yoga posibile :D , constat ca surisul Mona Lisei e un rinjet enigmatic, pe linga zimbetul tau de ardei gales de sub mustata de bacon, minca-ti-as zulufii de mozzarella parfumati cu busuioc ! :)
rar laud o reteta inainte de-a o fi incercat, asa ca fa un pustiu de bine si prezint-o en detail - cum ai procedat la intins guasele in forma termorezistenta si cit timp ai lasat-o la "uscat", dle. hartist ! :P
bravo pt. prima ta prestatie in imagini ! :D

#55 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 19 July 2012 - 07:41 AM

Vezi postarearedivivus, la 19 July 2012 - 07:33 AM, a spus:


corectie: aici nu se pun cartofi, ci cam tot ce se pune la zacusca, de exemplu, totul se caleste rapid in tigaie, nimic nu se fierbe sau pre-fierbe si ouale se lasa sa alunece usor in lava fierbinte si se serveste imediat

PS: ai grozav de mult talent - felicitari!


redivivus, multumesc pt. apreciere si pt. impartasirea retetei de shakshuka. :)
zacusca imi place si cred ca o incerc cu proxima ocazie. :)

#56 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 10 August 2012 - 01:38 PM

n-a adus anul, ce a adus Adriana :floare: - reteta de shakshuka pusa in practica, si cu care mi-a facut o pofta, mama-mamaaaa ! :sad3:

asa ca mai pun in cuibar niste oua delicioase. :D

Imagine postata





#57 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 18 August 2012 - 01:47 PM

Vezi postareaAdriana, la 19 April 2012 - 10:06 AM, a spus:

Rulada invers cu omleta, prosciutto cotto si foaie de mozzarella.
Invers pentru ca omleta n-a iesit pentru ca s-a lipit :wub: asa ca am invirtit-o invers :D



Adriana, la mine nu s-a lipit omleta de tigaie, ci s-a rupt in doua cind s-o intorc pe cealalta parte :D

dar tot raul a fost spre bine, ca am facut rulada de omleta si tare buna a fost :D
merci. :71:

am vrut s-o servesc pur si simplu pe felii de franzeluta

Imagine postata

dar ceva parca lipsea din peisaj :D ... un pic de rosu ! :D

Imagine postata




#58 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 August 2012 - 02:35 PM

asa-i, mai frumoasa e cu rosu :wub:

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi