

cu 15' inainte de a fi gata cartofii, puteti sa va ocupati de fileul de somon (fara piele): il asezati intr-o forma termorezistenta stropita cu putin ulei, il sarati dupa gust, il presarati cu citeva crengute de marar proaspat si boabe de piper roz, adaugati si citeva felii subtiri de lamiie, iar apoi dati forma la cuptor (180°C), timp de 12-15' (optional, faceti un sos rece amestecind: 2-3 Lg smintina groasa, 1 catel de usturoi pisat, citeva fire tocate de marar, sare dupa gust)

cind e gata, il scoateti din cuptor si il lasati sa-si traga sufletul fo' 8' - timp in care aranjati garnitura pe farfurii

portionati somonul in functie de numarul infometatilor sositi intre timp la masa, serviti-i pina nu se raceste de tot mincarea, iar pe furiiiiisssss-tiptil-tiptil va retrageti din nou in bucatarie si cu viteza luminii faceti o pirueta insfacind aparatul de facut pozne propriei farfurii

