Forum Culinar: Cina de peste rapida - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cina de peste rapida

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,616
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 May 2011 - 08:10 AM

Rapida pentru ca, plecind de la peste congelat, intr-o ora am pregatit aperitivele si felul al doilea, in ultimul moment aperitivul si in timp ce mincam risotto.

Ca aperitiv inainte de cina, servit pe terasa :( am avut creveti in tempura, cumparati gata facuti, numai de copt, copt in cuptoras la 200°C pentru 20 de minute.
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-13055256879409.jpg
stropiti cu
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-13055257306837.jpg
(poza e veche pentru ca am uitat sa fac poze si la sticle dar era identica B) )

Masa
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-13055258730382.jpg

Aperitive:
- frigarui din creveti, dupa ce i-am decongelat i-am prajit nitel pe gratar cu un strop de ulei si i-am stropit cu vermut, intors, lasat sa se evapore si servit
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-13055258281442.jpg
- caracatita cu ardei, amestec congelat pe care l-am prajit la foc mare citeva minute intr-o tigaie cu un strop de ulei
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-13055258615376.jpg
- supa de midii, intr-o olcica am prajit un catel de usturoi in putin ulei, l-am aruncat si am adaugat midiile congelate, lasat sa fiarba in apa pe care au lasat-o citeva minute, adaugat sosul de rosii facut de mine si lasat sa fiarba alte citeva minute
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-13055259437782.jpg

Felul I:
- risotto cu gamberetti, am tot explicat de o mie de ori pe aici cum il fac
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-1305525971015.jpg

Felul al II-lea:
- felii de peste (se numeste verdesca in italiana, mi se pare ca e ca un rechin micut daca nu ma inseala memoria, are doar osul acela central in rest carne macra si buna) pe care le-am decongelat, pus la prajit in putin ulei, scos din tigaie, aruncat apa pe care au lasat-o si adaugat sucul de la o lamiie, un strop de ulei, patrunjel si origano si apoi pestele, intors si lasat citeva minute sa se aromatizeze
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-13055260842711.jpg
- legume congelate (cartofi, dovlecei, ardei si ceapa rosie) prajite rapid intr-un strop de ulei in tigaie la foc mare
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-13055698063179.jpg
Torturile aduse de prieteni:
- cu pepene galben
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-1305526162032.jpg
- cu crema de vanilie, ananas si urda, pe asta trebuie sa incerc sa-l fac pentru ca mi-a placut, era un blat subtire de cacao insiropat cu rom si stratul de deasupra era facut din crema de vanilie amestecata cu urda, iar deasupra bucatele de ananas confiat
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-13055262293739.jpg
Cu dulciurile am baut un Moscato
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-13055699505724.jpgImagine atasata: monthly_05_2011/post-4-13055699662606.jpg

#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 16 May 2011 - 09:12 AM

Frigarui de creveti,trebuie sa fac si eu neaparat,ca-mi place cum arata si imi plac crevetii.
Iar tortul il fac si eu dupa ce ne dai reteta.
A fost urda,urda ,sau ricotta ?

Masa tare frumos aranjata,ca de obicei.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,616
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 May 2011 - 09:22 AM

Multumesc :(
Prietena mea asa mi-a zis, ca in crema pasticcera ar fi fost si ricotta (eu insa ma incapatinez sa o numesc urda pe romaneste :) ) desi textura era extrem de fina, ma gindeam sa mixez urda in Thermomix inainte de a o amesteca cu crema de vanilie. In momentul in care termin crema de vanilie as putea sa adaug ricotta si sa mai amestec un pic tot in robot. Nu's tre sa experimentez sa vedem la ce rezultat ajung B)

#4 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 16 May 2011 - 09:27 AM

Vezi postareaAdriana, la 16 May 2011 - 09:22 AM, a spus:

Multumesc Imagine postata
Prietena mea asa mi-a zis, ca in crema pasticcera ar fi fost si ricotta (eu insa ma incapatinez sa o numesc urda pe romaneste Imagine postata ) desi textura era extrem de fina, ma gindeam sa mixez urda in Thermomix inainte de a o amesteca cu crema de vanilie. In momentul in care termin crema de vanilie as putea sa adaug ricotta si sa mai amestec un pic tot in robot. Nu's tre sa experimentez sa vedem la ce rezultat ajung Imagine postata



Oricum combinatia suna delicios.
Si se vede ca blatul a fost bine "imbatat ".Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 May 2011 - 11:08 AM

Adriana arata extraordinar de apetisant totul B) ! Si masa imi place, eleganta si vasutele de portelan in care ai servit... . Multumim ca imparti cu noi asemenea bunatati :(

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 16 May 2011 - 02:24 PM

Ma uitam la orezul tau,poti sa-i numeri boabele! :blush:
Cred ca ati petrecut pe cinste!Meniul superb,stilul tau home -inviting. :D
Am ramas surprinsa ca ai cumparat creveti gata facuti,inseamna ca au fost tare buni!

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,616
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 May 2011 - 04:16 PM

Vezi postareaDaniella, la 16 May 2011 - 11:08 AM, a spus:

Adriana arata extraordinar de apetisant totul :tongue3: ! Si masa imi place, eleganta si vasutele de portelan in care ai servit... . Multumim ca imparti cu noi asemenea bunatati ;)

Cu placere :)

Vezi postareaNico, la 16 May 2011 - 02:24 PM, a spus:

Ma uitam la orezul tau,poti sa-i numeri boabele! :D

:angry:
pai daca e risotto asa tre sa fie ;)
Sarcina de a-l termina ii revine lui Stefano, s-a luat cu vorba si l-a "uscat" un pic prea mult

Vezi postareaNico, la 16 May 2011 - 02:24 PM, a spus:

Cred ca ati petrecut pe cinste!Meniul superb,stilul tau home -inviting. :P
Am ramas surprinsa ca ai cumparat creveti gata facuti,inseamna ca au fost tare buni!

Sunt excelenti crevetii aia, eu in veci nu cre ca as face o tempura ca aceea asa ca... de ce nu :P

#8 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,230
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 May 2011 - 04:51 PM

Adriana,pe mine m-ar interesa tarta aia cu pepene galben.Dezvolta olecuta.Merci ;)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,616
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 May 2011 - 08:12 PM

Erau cumparate torturile sorella, pe degustate avea aluat fraged in gaoace, apoi o crema care putea fi de vanilie dar era foarte tare si prin ea bucati de pepene galben care pareau si ele confiate ca ananasul si parca deasupra avea si un strat de gelatina pentru luciu dar extrem de subtire.

#10 Useril este offline   pansy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 05-February 10
  • Locationbucuresti

Postat 07 June 2011 - 07:47 PM

adriana cand mai faci frigarui cu creveti,intercaleaza-i cu bucatele de ananas ! sa vezi ce nebunie iese ! din ciclul manancu si plangi !
am sa incersi eu crevetii in tempura,cred ca au fost tare buni.
by the way,de curand,am facut primul meu risotto (cu dovlecei si ciuperci).te-am ascultat cu sfantenie si a iesit ceva absolut extraordinar.
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,616
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 February 2012 - 11:04 PM

Aseara alta cina de peste tot decisa rapid si facuta si mai rapid :)
Ardei copti cu hamsii, ambele se gaseau deja in frigider
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-4-13296775726051.jpg
Salata de mare, metoda Eataly, facuta cu 3 pungi de amestec congelat pentru salata de mare si amestecata cu ulei, suc de lamiie, patrunjel si usturoi
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-4-13296776331047.jpg
Salata cu fenicul, portocala, esalota si masline
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-4-13296848684463.jpg
Salata din 2 cartofi fierti, esalota si un hering afumat
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-4-13296849035146.jpg
Apoi aveam cozze alla marinara si paste da' n-am apucat sa le pozez.
Ca felul II burger de somon gata facuti congelati cu trio de conopida, alba, romanesco si broccoli.
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-4-13296854811862.jpg

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,616
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 April 2019 - 12:21 AM

Vineri seara iar cina rapida in sensul ca dupa-amiaza in timp ce eram la coafor :rolleyes: am fost anuntata ca am studenti la cina

In timp ce incepeam sa pregatesc am facut piadina ca aveam prosciutto cotto cumparat cu o zi inainte pentru aperitivul obligatoriu pe terasa
Imagine atasata: monthly_04_2019/post-4-0-03665900-1554675540.jpg
De la brutareasa in timp ce cumparam piinea am luat si alici la borcan pentru ca stiam ca aveam ardei copti asa ca
ardei copti cu hamsii (inca tot n-am priceput daca astia ar fi pe romaneste, ansoa mi se pare o denumire moderna)
Imagine atasata: monthly_04_2019/post-4-0-09788300-1554674911.jpg
din fericire aveam caracatita cu ardei facuta cu o zi inainte
Imagine atasata: monthly_04_2019/post-4-0-58288700-1554674942.jpg
aveam midii gata umplute la congelator numai de copt
Imagine atasata: monthly_04_2019/post-4-0-06033600-1554674974.jpg
si altele tot congelate carora le-am facut eu umplutura cu un pic de pesmet, crema de usturoi si ceapa la tub, suc de la ardeii cu caracatita
Imagine atasata: monthly_04_2019/post-4-0-82767800-1554675032.jpg
tot cu o zi inainte facusem midii congelate cu sosul meu de rosii asa ca l-am folosit pentru paste
Imagine atasata: monthly_04_2019/post-4-0-04663000-1554675118.jpg

si ca desert am deschis ultimul panettone :D

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi