Cina de peste rapida
#1
Postat 16 May 2011 - 08:10 AM
Ca aperitiv inainte de cina, servit pe terasa am avut creveti in tempura, cumparati gata facuti, numai de copt, copt in cuptoras la 200°C pentru 20 de minute.
stropiti cu
(poza e veche pentru ca am uitat sa fac poze si la sticle dar era identica )
Masa
Aperitive:
- frigarui din creveti, dupa ce i-am decongelat i-am prajit nitel pe gratar cu un strop de ulei si i-am stropit cu vermut, intors, lasat sa se evapore si servit
- caracatita cu ardei, amestec congelat pe care l-am prajit la foc mare citeva minute intr-o tigaie cu un strop de ulei
- supa de midii, intr-o olcica am prajit un catel de usturoi in putin ulei, l-am aruncat si am adaugat midiile congelate, lasat sa fiarba in apa pe care au lasat-o citeva minute, adaugat sosul de rosii facut de mine si lasat sa fiarba alte citeva minute
Felul I:
- risotto cu gamberetti, am tot explicat de o mie de ori pe aici cum il fac
Felul al II-lea:
- felii de peste (se numeste verdesca in italiana, mi se pare ca e ca un rechin micut daca nu ma inseala memoria, are doar osul acela central in rest carne macra si buna) pe care le-am decongelat, pus la prajit in putin ulei, scos din tigaie, aruncat apa pe care au lasat-o si adaugat sucul de la o lamiie, un strop de ulei, patrunjel si origano si apoi pestele, intors si lasat citeva minute sa se aromatizeze
- legume congelate (cartofi, dovlecei, ardei si ceapa rosie) prajite rapid intr-un strop de ulei in tigaie la foc mare
Torturile aduse de prieteni:
- cu pepene galben
- cu crema de vanilie, ananas si urda, pe asta trebuie sa incerc sa-l fac pentru ca mi-a placut, era un blat subtire de cacao insiropat cu rom si stratul de deasupra era facut din crema de vanilie amestecata cu urda, iar deasupra bucatele de ananas confiat
Cu dulciurile am baut un Moscato
#2
Postat 16 May 2011 - 09:12 AM
Iar tortul il fac si eu dupa ce ne dai reteta.
A fost urda,urda ,sau ricotta ?
Masa tare frumos aranjata,ca de obicei.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#3
Postat 16 May 2011 - 09:22 AM
Prietena mea asa mi-a zis, ca in crema pasticcera ar fi fost si ricotta (eu insa ma incapatinez sa o numesc urda pe romaneste ) desi textura era extrem de fina, ma gindeam sa mixez urda in Thermomix inainte de a o amesteca cu crema de vanilie. In momentul in care termin crema de vanilie as putea sa adaug ricotta si sa mai amestec un pic tot in robot. Nu's tre sa experimentez sa vedem la ce rezultat ajung
#4
Postat 16 May 2011 - 09:27 AM
Adriana, la 16 May 2011 - 09:22 AM, a spus:
Prietena mea asa mi-a zis, ca in crema pasticcera ar fi fost si ricotta (eu insa ma incapatinez sa o numesc urda pe romaneste ) desi textura era extrem de fina, ma gindeam sa mixez urda in Thermomix inainte de a o amesteca cu crema de vanilie. In momentul in care termin crema de vanilie as putea sa adaug ricotta si sa mai amestec un pic tot in robot. Nu's tre sa experimentez sa vedem la ce rezultat ajung
Oricum combinatia suna delicios.
Si se vede ca blatul a fost bine "imbatat ".
http://povesticulinare.blogspot.com/
#5
Postat 16 May 2011 - 11:08 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#6
Postat 16 May 2011 - 02:24 PM
Cred ca ati petrecut pe cinste!Meniul superb,stilul tau home -inviting.
Am ramas surprinsa ca ai cumparat creveti gata facuti,inseamna ca au fost tare buni!
#7
Postat 16 May 2011 - 04:16 PM
Daniella, la 16 May 2011 - 11:08 AM, a spus:
Cu placere
Nico, la 16 May 2011 - 02:24 PM, a spus:
pai daca e risotto asa tre sa fie
Sarcina de a-l termina ii revine lui Stefano, s-a luat cu vorba si l-a "uscat" un pic prea mult
Nico, la 16 May 2011 - 02:24 PM, a spus:
Am ramas surprinsa ca ai cumparat creveti gata facuti,inseamna ca au fost tare buni!
Sunt excelenti crevetii aia, eu in veci nu cre ca as face o tempura ca aceea asa ca... de ce nu
#8
Postat 16 May 2011 - 04:51 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#9
Postat 16 May 2011 - 08:12 PM
#10
Postat 07 June 2011 - 07:47 PM
am sa incersi eu crevetii in tempura,cred ca au fost tare buni.
by the way,de curand,am facut primul meu risotto (cu dovlecei si ciuperci).te-am ascultat cu sfantenie si a iesit ceva absolut extraordinar.
http://panseluta-violet.blogspot.com/
#11
Postat 19 February 2012 - 11:04 PM
Ardei copti cu hamsii, ambele se gaseau deja in frigider
Salata de mare, metoda Eataly, facuta cu 3 pungi de amestec congelat pentru salata de mare si amestecata cu ulei, suc de lamiie, patrunjel si usturoi
Salata cu fenicul, portocala, esalota si masline
Salata din 2 cartofi fierti, esalota si un hering afumat
Apoi aveam cozze alla marinara si paste da' n-am apucat sa le pozez.
Ca felul II burger de somon gata facuti congelati cu trio de conopida, alba, romanesco si broccoli.
#12
Postat 08 April 2019 - 12:21 AM
In timp ce incepeam sa pregatesc am facut piadina ca aveam prosciutto cotto cumparat cu o zi inainte pentru aperitivul obligatoriu pe terasa
De la brutareasa in timp ce cumparam piinea am luat si alici la borcan pentru ca stiam ca aveam ardei copti asa ca
ardei copti cu hamsii (inca tot n-am priceput daca astia ar fi pe romaneste, ansoa mi se pare o denumire moderna)
din fericire aveam caracatita cu ardei facuta cu o zi inainte
aveam midii gata umplute la congelator numai de copt
si altele tot congelate carora le-am facut eu umplutura cu un pic de pesmet, crema de usturoi si ceapa la tub, suc de la ardeii cu caracatita
tot cu o zi inainte facusem midii congelate cu sosul meu de rosii asa ca l-am folosit pentru paste
si ca desert am deschis ultimul panettone