Forum Culinar: Pentru fetele din Germania - Forum Culinar

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pentru fetele din Germania am nevoie de ajutor

#41 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 02 April 2015 - 11:16 AM

Am reusit sa ii contactez in final. Raspunsul a fost ca, atata timp cat copilul nu e cetatean roman, autoritatile de frontiera romanesti nu vor opri iesirea lui din tara. Totul depinde de cetatenia copilului si se aplica legea/regulile din tara a carei cetatenie o are copilul. In cazul lui, legea nemteasca.

#42 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 07 April 2015 - 11:05 PM

Vezi postareaKiva, la 30 March 2015 - 09:52 PM, a spus:

Adresez intrebarea aici dar cred ca situatia e similara si pentru alte tari, asa ca daca aveti experienta, va rog sa ma lamuriti si pe mine.

Piticul meu are doar cetatenie germana. Tatal e neamt. In cazul in care as dori sa calatoresc in Romania doar eu cu cel mic, aveti idee daca imi trebuie o imputernicire de la tata ca e de acord? Cat de oficiala trebuie sa fie si de unde se obtine/se 'oficializeaza'? Trebuie tradusa in romana?

Intreb aici deoarece de la primaria locala ne-au spus ca depinde de tara iar minuntatul nostru consulat de la München nu pune la dispozitie un numar de telefon pentru a putea lua legatura cu ei mai rapid si mai simplu...

Multumesc anticipat.

Daca tu esti romanca piciul are Automat 2 cetatzenii pana la 18 ani cand poate sau uneori trebuie sa renuntze la una. Cetatzenia o are chiar daca nu are pass. Daca gasesti un vames Mai ortodox decat trebuie, itzi poate cere imputernicire. Ca atata vreme Cat e pe teritoriul Ro, trebuie sa se supuna legii Romane.

#43 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 07 April 2015 - 11:06 PM

Nici fata noastra nu are pass romanesc, sau CN, dar cetatzenia o are Automat, chiar daca noi nu am cerut-o

#44 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 07 April 2015 - 11:09 PM

Vezi postareazerda, la 31 March 2015 - 12:35 PM, a spus:

Regimul vizei copilului este condus de cetatenia lui, plus alte prevederi daca are dubla cetatenie.
Din cate stiu, Germania exclude dubla cetatenie, deci conteaza doar cea germana.
Eu ca sa-mi iau de durere de cap as lua una de la consulat in romana, de unde ti-a scris Maya!

Nu mai exclude, de vreo catziva ani.....

Dar copiii au avut tot timpul dubla, si cand la adultzi nu era voie

#45 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 08 April 2015 - 10:40 PM

Vezi postareaKiva, la 02 April 2015 - 11:16 AM, a spus:

Am reusit sa ii contactez in final. Raspunsul a fost ca, atata timp cat copilul nu e cetatean roman, autoritatile de frontiera romanesti nu vor opri iesirea lui din tara. Totul depinde de cetatenia copilului si se aplica legea/regulile din tara a carei cetatenie o are copilul. In cazul lui, legea nemteasca.

Vad ca si Milena a zis ca acordul celuilalt trebuie mereu,dar daca asa ti-au spus,sa speram ca merg toti pe aceasta regula.

Nu vreau sa te bat la cap cu insistentele,dar ieri am avut si eu de comunicat prin e-mail cu o ambasada Ro(nu din Germania) rugind sa-mi dea lista tuturor actelor necesare pt.o chestie. Am specificat ca n-as vrea si nici nu am posibilitate sa fac 3 -4 drumuri lungi si costisitoare pina la ei in regim de urgenta,in cazul unui act lipsa.
Au fost amabili,mi-au raspuns ,dar din lista lipsea unul din actele de baza,de care stiam . Am sunat sa-ntreb daca s-a schimbat ceva si nu mai au nevoie de el. La care mi s-a raspuns: 'Ba da,cum sa nu,ala trebuie neaparat!'. Fix 3-4 drumuri ar fi trebuit sa fac daca ma bazam pe lista initiala.
Chestia asta m-a dus cu gindul la intrebarea ta si la cum se lucreaza in ambasade.

#46 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 April 2015 - 10:45 PM

Vezi postareaMutti, la 07 April 2015 - 11:06 PM, a spus:

Nici fata noastra nu are pass romanesc, sau CN, dar cetatzenia o are Automat, chiar daca noi nu am cerut-o

Ca tot ma-nvirt in chestii internationale,poate-mi prinde bine pe viitor! Cum se-ntimpla automatul asta si cum ati aflat ca are cetatenie, odata ce n-ati solicitat-o? De unde stie Romania de existenta fetei? S-a transmis ceva in Ro de catre autoritatile nemtesti, sau?

#47 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 09 April 2015 - 11:25 AM

Am citit si inteleg ca teoretic copiii cu cel putin un parinte roman primesc automat cetatenie romana. Dar asta presupune sa inregistrezi nasterea copilului la ambasada sau sa transcrii certificatul de nastere in Romania.
Copiii mei nu sunt inregistrati nicaieri in Romania
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#48 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 April 2015 - 03:58 PM

Daca vrei sa inregistrezi fetele in Romania, ceea ce pana la urma e dreptul lor, de care poate o data pot uza, nu e foarte complicat. Eu as face-o, ca nu are ce sa le strice. Poti sa-mi dai PM sa-ti spun mai multe.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#49 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 09 April 2015 - 10:24 PM

Vezi postareaEllani, la 08 April 2015 - 10:45 PM, a spus:

Vezi postareaMutti, la 07 April 2015 - 11:06 PM, a spus:

Ca tot ma-nvirt in chestii internationale,poate-mi prinde bine pe viitor! Cum se-ntimpla automatul asta si cum ati aflat ca are cetatenie, odata ce n-ati solicitat-o? De unde stie Romania de existenta fetei? S-a transmis ceva in Ro de catre autoritatile nemtesti, sau?

Cand s-a nascut noi indeplineam deja conditziile pt cetatzenia germana, ASA ca a primit-o si ea. In plus romana pt ca o avem noi. De aflat am auflat de la autoritatzile germane. Am zis ca romana nu vreau sa abia, pt chestia cu plecatul in strainatate. Mi-au spus ca a primit-o Automat si ca, chiar fara acte romanesti , ea cetatzenia tot o are.

#50 Useril este offline   milena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 10 April 2015 - 07:38 PM

Vezi postareaalpha, la 09 April 2015 - 11:25 AM, a spus:

Am citit si inteleg ca teoretic copiii cu cel putin un parinte roman primesc automat cetatenie romana. Dar asta presupune sa inregistrezi nasterea copilului la ambasada sau sa transcrii certificatul de nastere in Romania.

alpha, si eu vreau sa inregistrez copiii. Aici, m-am uitat pe site-ul consulatului si este foarte bine explicat ce avem de facut. Mai intai va trebui sa inregistrez casatoria, pt ca nu am acte romanesti, ne-am casatorit aici. Aici, duc toata hartogaraia la Consulat, se ocupa ei de traduceri si de trimisul actelor in Romania. Bineinteles, sunt tot felul de taxe.

Consulatul sau ambasada e departe de tine?
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#51 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 April 2015 - 09:00 PM

Vezi postareaMutti, la 09 April 2015 - 10:24 PM, a spus:

Cand s-a nascut noi indeplineam deja conditziile pt cetatzenia germana, ASA ca a primit-o si ea. In plus romana pt ca o avem noi. De aflat am auflat de la autoritatzile germane. Am zis ca romana nu vreau sa abia, pt chestia cu plecatul in strainatate. Mi-au spus ca a primit-o Automat si ca, chiar fara acte romanesti , ea cetatzenia tot o are.

Am inteles. Se vede ca nemtii sunt mult mai cu obraz,daca accepta si recunosc cetatenia dubla fara sa puna bete in roate,ba mai mult,informeaza despre ea.
Stiu de la o cunostinta casatorita cu un neaos care ar fi vrut cetatenie dubla pentru copii,pina vor creste mari sa-si aleaga singuri. Aici e posibila dubla doar in cazuri exceptionale,iar unul din ele ar fi daca primeste cetatenia mamei automat,fara sa faca vreun demers. Pai bun,de primit a primit-o dar ca sa faca acte oricum trebuie sa faca demers,cerere,etc ca parinte. Logica zero.

#52 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 April 2015 - 09:15 PM

Vezi postareamilena, la 10 April 2015 - 07:38 PM, a spus:

alpha, si eu vreau sa inregistrez copiii. Aici, m-am uitat pe site-ul consulatului si este foarte bine explicat ce avem de facut. Mai intai va trebui sa inregistrez casatoria, pt ca nu am acte romanesti, ne-am casatorit aici. Aici, duc toata hartogaraia la Consulat, se ocupa ei de traduceri si de trimisul actelor in Romania. Bineinteles, sunt tot felul de taxe.

Vad ca si la tine e democratie si civilizatie. De la aceeasi cunostinta de care ziceam mai sus stiu ca aici daca parintele face vreun demers pentru a primi cetatenia dubla,automat i se retrage cealalta,chiar daca, copilul e nascut aici,desi teoretic accepta dubla in cazuri exceptionale,pe care doar ei cu logica lor le-nteleg.

Dar nu-nteleg cum pot sa fie diferente de modul cum lucreaza ambasadele. Aici toate actele trebuie traduse in romana pina a ajunge la ei. Pe linga cost de aprox. 150€/pagina, chiar daca-s 3 cuvinte de tradus,mai platesti si drumul facut de traducator ca sa-ti puna stampilele necesare,plus taxele platite de el pentru asta. Asa poate ajunge si la 300,400 € /pagina.

#53 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 April 2015 - 09:20 PM

Ellani, mă sperii! Ce costuri...
Sorina

#54 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 April 2015 - 10:04 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 10 April 2015 - 09:20 PM, a spus:

Ellani, mă sperii! Ce costuri...

De-ar fi doar sperietura....
Dar e chiar realitate. Si mai ales daca stai departe de orasele mai maricele si daca si traducatorul autorizat nu sta in ele,apoi numai nevoie sa n-ai!
Alt exemplu, fara legatura,spalat masina la automat 50-70€,daca ti s-a si stricat, o dai la service cu minim 100€/ora , 1,5l lapte -4€,paine-4-6€. Chiar daca salariile cica ar fi mari,dar si traiul costa, nu gluma! Si-as putea da mai multe,dar deja am luat-o pe-aratura,scuzati off-topul.

#55 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 13 April 2015 - 11:43 AM

Vezi postareamilena, la 10 April 2015 - 07:38 PM, a spus:

Vezi postareaalpha, la 09 April 2015 - 11:25 AM, a spus:

Ambasada este la Dublin...600km dus-intors si nu am de gand sa ma duc la ei. Ar fi o intreaga aventura Imagine postata. Am mai fost si stiu. Una dintre marile bucurii cand am primit cetatenie irlandeza a fost ca, in caz de probleme in strainataturi, pot apela la Ambasada Irlandeza, iar in caz de lipsa chiar la cea Britanica
Si noi ne-am casatorit aici si certificatul de casatorie trebuie transcris
Milena draga, eu nu ma grabesc. Cum spunea si zerda, poate le va prinde bine vreodata, dar nu e graba. Nu avem proprietati in tara, nici neamuri sa ne lase mosteniri si nu se vor muta acolo in viitorul apropiat

Ellani, WOW!!Imagine postata si eu ziceam ca aici e scump
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#56 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 13 April 2015 - 10:21 PM

Și eu care mă plângeam de 50 euro pt un certificat... Iar traducerile se fac direct în consulat...
Și apropos de răspuns la e-mail, mereu mi-au răspuns a doua zi.
Gata, nu mă mai plâng de Consulatul din Trieste...
Sorina

#57 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 26 June 2015 - 03:19 PM

Vin si eu cu o intrebare la fetele cu copilasi.Sunt in cautare de carucior.E adevarat ca mi-am facut o idee cam ce as vrea(sa fie 2 in 1 in primul rand, scaunelul il am deci as vrea doar 2 nu 3 in 1, sa aibe rotile mari eventual gonflabile, mai ales ca stau la tara si poate mai ies "la camp" sa ma plimb, sa fie usor de manevrat/strans), dar vreau sa va intreb si pe voi cam ce recomandati.Ieri gasisem ceva la Segmüller, dar desi cu roti mari erau din cele plate nu cu striatii si gonflabile, iar ce vreau eu nu aveau ca sa fac o proba.
Chiar daca am si sistem de purtare v-a trebuii sa iau si carucior, mai am la dispozitie 3 luni asa ca astept sugestii/pareri.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#58 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 26 June 2015 - 06:47 PM

Ioana, iti spun din experienta noastra. Noi am cautat tot cu cateva luni inainte sa apara Edi, prin cateva magazine si in final ne-am oprit la BabyOne si am luat un Quinny care atunci era in oferta. Este exact ca asta din poza:

Fisier atasat  speedi_sun_fastbrown_3qrt_details.jpg (28.04K)
Number of downloads: 0

Si noi am avut cateva criterii de alegere care cam coincid cu cele enumerate de tine. Eu am vrut musai cu 3 roti, mi se parea ca e mai usor de manevrat si chiar e, cel putin pentru mine e perfect. Rotile sunt gonflabile, si noi avem campuri in jur si un carucior cu roti de plastic s-ar fi dus naibii intr-o luna-doua mai ales ca unele drumuri sunt chiar de tara, fara asfalt.

Edi a urat din prima clipa londoul. Cred ca l-am folosit de 2-3 ori si de fiecare data urla cat il tineau plamanii. Am sfarsit prin a-l luat de acolo si a-l tine in brate in timp ce cu cealalta mana impingeam caruciorul. Mda...daca as fi stiut ii cumparam direct buggy. Pana sa fie suficient de mare il plimbam in scaunul de masina care e compatibil cu caruciorul. Edi vroia sa vada ce e in jur si terbuia sa stea un pic mai ridicat. Din punctul asta de vedere eu zic ca poti astepta pana se naste bebe sa vezi cum se comporta. In primele zile oricum nu il scoti in carucior, e atat de mic ca il poti tine in brate pentru 10-15 minute de plimbarica.

Dar sa sumarizez:

Plusuri:
- roti gonflabile
- compatibil cu scaunul de masina
- usor de manevrat pe drum
- usor de pliat
- buggy e destul de mare si il poti folosi cativa ani
- stofa e rezistenta si de buna calitate
- saculetul de sub carucior e incapator

Minusuri
- desi usor de pliat, este cam greu si mare. La noi cu greu mai incapea ceva in portbagaj si avem unul extrem de incapator. Pentru vacanta a trebuit sa luam un buggy mult mai compact.
- acoperitoarea de soare de la buggy nu e suficient de mare si nu isi face treaba ca lumea
- nu are niciun suport pentru mama pentru o sticla de apa sau un pahar de cafea :)

Cam astea din ce imi aduc aminte.
Acum am vazut prin oras multe buggy de la Quinny in genul asta care pare mult mai compact decat al nostru.

Inteleg entuziasmul, si eu am vrut sa am tot pana sa se nasca Edi dar unele lucruri, de ex londoul sau scutecele de tifon pentru regurcitat din care am avut cred ca vreo 30, s-au dovedit inutile. Daca as mai fi inca o data in situatia asta, as astepta cu cateva lucruri si as cumpara doar stricul necesar pana sa vina bebe. Cum citeam undeva, exista shopping si dupa ce se naste bebe, nu e sfarsitul lumii:)

Sper sa iti fi fost de folos. Sarcina usoara in continuare!

Edit ca am recitit mesajul tau. Pentru sistemul de purtat, e bine sa ai unul in care sa poata sta si cu fata si cu spatele la tine. Cand cresc un pic le place sa priveasca ce se intampla si sunt interesati de ce e in jur si asta imbina perfect faptul ca sta langa tine si se simte protejat dar poate privi in jur si nu se plictiseste:).

#59 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 June 2015 - 09:22 PM

Bergsteiger e foarte laudat. Modelul Bergsteiger Milano a fost chiar Testsieger. Alte modele din categorie - Capri, Venedig, si ele laudate.
Roti cu aer, mari, se aduna rapid, foarte complex, cu de toate... vezi tu pe net :)

http://www.bergsteig...agen.de/milano/

In orice caz, testeaza putin plimbatul în magazin, sa vezi care ti se pare tie mai confortabil. Unii prefera trei roti, altii patru. Tre sa-l iei la mîna sa vezi cum îti place tie :)

Astea de la Bergsteiger poti sa le probezi acasa 30 zile, si daca nu-ti place îl "retourezi" /ti-l iau de acasa, fara costuri: http://www.bergsteig...30-tage-testen/
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#60 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 27 June 2015 - 11:33 AM

Multumesc Kira, eu n-am probleme cu cele cu 4 roti, uneori alea cu 3 au cosul de dedesupt putin mai mic.
Eu vreau sa le iau/comand din timp caci nu are apoi cine chiar daca mama v-a veni la mine inainte sa nasc imi e greu ca mai toate magazinele(ma refer la cele cu articole de copii) sunt la distanta de 50 km sau mai mult.Deja am comandat camera,dar o vom lua abia la sf lui august.De cumparat am cumparat doar chestii minore ca sa le am cand vin acasa, inclusiv cosuletul in care o sa doarma pana la 3-4 luni.

Sistemul de purtare nu e marsupiu fix ci un sling elastic si cu siguranta pot sa-l pun si cu spatele.E vorba de asta
Fisier atasat  manduca-Sling-chili-580px.jpg (69.98K)
Number of downloads: 0

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul