Forum Culinar: Dieta Montignac - Ce am gatit azi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 33 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Ce am gatit azi

#1 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 28 May 2011 - 10:56 AM

Salata mea de prinz: fasole rosie din cutie (n-are decit apa si sare), un ardei verde, 2 rosii, 2 cepe verzi, citeva frunze de rucola, sare, zeama de lamiie + ulei de masline.
E perfecta si ptr faza 1.
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-13066120021797.jpg

Aceasta postare a fost editata de Adriana: 28 May 2011 - 09:46 PM
Motiv editare: micsorat poza


#2 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 02 June 2011 - 07:02 PM

Daniella, poate te insipra :)

Salata din seara asta a fost dintr-o andiva, cu un pic de branza, seminte de in, cateva aschii de migdale, 2-3 rosiute, o lacrima de ulei de masline si una de otet, sare si piper alb. Alaturi de o omleta.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-729-13070338076116.jpg

Iar asta e micul meu dejun din weekendul trecut. Ma rog, la jumate ca am mancat doar vreo 3-4 ciuperci. Am vrut initial sa fac ciupercile umplute cu ou de prepelita la cuptor. Se vede in mijloc tentativa. Din pacate imi ramasese o cutie cu ciuperci mai micute asa ca am renunat. Am ras un pic de branza in ele cu un praf de piper si le-am bagat la cuptor. Mancat cu niste rosiute si vreo 2 oua de prepelita pe care in final le-am fiert. Ramasa dupa ce am razuit pentru ciuperci, o bucatica de branza pe care am pus-o la cuptor si s-a rumenit.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-729-13070340689571.jpg

Mie imi place cand pot sa fac varii combinatii si sa stiu ca nu am mari restrictii la alimente, cum e intr-o dieta oarecare. Imi lipseste un pahar de vin uneori sau o bere cand e prea cald afara, dar o sa vina si vremea lor :)

#3 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 June 2011 - 11:06 PM

Armina, am venit si eu la schimb cu sursa de inspiratie: cina mea (piept curcan taiat fasiute tras la tigaie in putin ulei de masline, usturoi si patrunjel tocat, cu legume congelate: ardei verde+rosu, mazare si ghebe; asezonate cu cateva frunzulite de oregano verde si deasupra presarat parmezan. De aveam alaturi o rosie proaspata era perfect, dar nu am avut si am mancat cu 2 cepe verzi si o muscatura de usturoi verde), gata in 20 minutele.

In rest azi: 1 bucatica mica de friptura (tot piept curcan, copt la cuptor), 100g camembert, 100g migdale si ... cafeleee azi :) ca am avut o zi hiper stresanta (am ajuns la 22:30 acasa de la serviciu :) ).

Ieri m-am trezit ca aveam caju prajit, desi l-am cumparat drept crud ...cum nu aveam alt pranz, l-am mancat si asa ...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2011/post-685-13071351434449.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 04 June 2011 - 01:45 PM

Ce-am mai mincat eu saptamina asta, si am si pozat, normal (sper ca le-am si micsorat suficient de data asta :) )

Masa proteinica: ciorba cu stevie si cozi de porc afumate (dreasa cu ou si smintina). A mea a avut si o juma de morcov, ca vorba-aia... :P da' voi sa nu ii puneti decit ceapa, ardei si rosii.



Imagine atasata: monthly_06_2011/post-233-13071869295494.jpg



Masa proteinica: scalopina, Monti 100% dar cam "grea" pentru cine sufera de ceva cu fierea, stomacul etc. Ceafa de porc prajita, apoi pusa pentru 5 minute in sosul facut din smintina dulce si ciuperci din conserva. Fac mai des ceafa la gratar facuta in felul asta, acum am avut felii gata taiate si erau cam groase pentru gratar. Merge si din pui, vita etc


Imagine atasata: monthly_06_2011/post-233-13071869559603.jpg


Azi, masa proteinica: biban de mare prajit in ulei de masline, cite 5 minute pe fiecare parte la foc rapid, dupa ce l-am uns cu niste usturoi verde pisat in mojar, i-am bagat in burta rozmarin si felii de lamiie si am presarat pe el sare grunjoasa


Imagine atasata: monthly_06_2011/post-233-13071869656115.jpg


Ca garnitura tot pe baza de proteine + glucide IG>35, brocoli congelat trecut rapid prin tigaia cu putin ulei de masline, peste care am turnat smintina si citeva capere.


Imagine atasata: monthly_06_2011/post-233-13071869767836.jpg


Si o salata de rucola cu zeama de lamiie, permisa la orice.


Imagine atasata: monthly_06_2011/post-233-13071870069456.jpg


Masa glucidica de azi dimineata: piine de secara, multa secara... nu stiu cit %, cu magiun de Topoloveni


Imagine atasata: monthly_06_2011/post-233-13071869995301.jpg


Masa glucidica la un prinz sau la o cina saptamina trecuta: spaghete integrale cu putin ulei de masline, usturoi verde si ardei iute uscat (AOP)


Imagine atasata: monthly_06_2011/post-233-13071869845798.jpg

#5 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 05 June 2011 - 01:05 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 June 2011 - 12:46 PM, a spus:

ce mancati azi? iubi s-a apucat de si-a facut cartofi prajiti... pfoai ce mai miroase ... eu care nu pofteam niciodata la cartofi prajiti, stau ascunsa pana-i termina de mancat!
o sa mananc ciorba de loboda si branza telemea cu rosii si cu oua.


Eu dimineata: prajitura cu branza si afine si cafea.
Pranz: Macrou proaspat la cuptor cu sare si piper si sparanghel la cuptor.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-729-13072746602186.jpg

Cina: cel mai probabil o sa mananc o salata dintr-o andiva si o omleta cu cateva ciuperci.
Probabil o sa ciugulesc si niste migdale ca si gustare intre cina si pranz, depinde de pofte.

#6 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 11 June 2011 - 12:47 AM

dupa reteta de aici http://artaculinara....orino-si-sunca/ am facut si eu briose, cu mici modificari , in loc de pecorino am pus parmesan,in loc de faina de griu am pus faina de linte,am pus si un sfert de ardei gras galben, ca era stingher printre rosii, nu am mai calit ceapa si schunca , ma grabeam, trebuia sa apara musafirii,
Asa au iesit briosele mele monti, un pic cam bronzate dar foarte bune
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-665-13077458415419.jpg
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-665-1307745908763.jpg

#7 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 11 June 2011 - 11:24 AM

Vezi postareasissi, la 11 June 2011 - 12:47 AM, a spus:

dupa reteta de aici http://artaculinara....orino-si-sunca/ am facut si eu briose, cu mici modificari , in loc de pecorino am pus parmesan,in loc de faina de griu am pus faina de linte,am pus si un sfert de ardei gras galben, ca era stingher printre rosii, nu am mai calit ceapa si schunca , ma grabeam, trebuia sa apara musafirii,
Asa au iesit briosele mele monti, un pic cam bronzate dar foarte bune
Atasament IMG_0548.JPG
Atasament IMG_0549.JPG


Arata foarte bine, Sissi si pentru cei care nu stiu, sunt absolut 'normale' :)

#8 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,069
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 June 2011 - 04:16 PM

Sisi, faina de linte eu pe aici n-am vazut dar de naut da, merge?

#9 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 11 June 2011 - 05:26 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 June 2011 - 04:16 PM, a spus:

Sisi, faina de linte eu pe aici n-am vazut dar de naut da, merge?


Merge Adriana, e trecut la tabelul lui Monti cu IG 35.

#10 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,069
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 June 2011 - 09:56 PM

Ok, mersi :occasion14:

#11 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 12 June 2011 - 12:48 AM

Adriana, eu am macinat lintea , am un robot , da face un zgomot brrr si la macinat naut e si mai rau, cind o sa merg in italia o sa ma aprovizionez si eu cu faina de naut ,aici am vazut numai faina de soia si de orez.

#12 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 12 June 2011 - 09:32 AM

Am rascolit in pozele mele mai vechi, mai noi si am mai gasit asta, desi mi se pare ca am mai pus-o si la subiectul cu dieta Monti sau la subiectul cu reteta pusa de nu mai stiu cine :D

Conopida si brocoli cu smintina, ou si niste feliute de jambon

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-233-13078638327442.jpg

#13 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,069
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 June 2011 - 12:23 PM

Vezi postareasissi, la 12 June 2011 - 12:48 AM, a spus:

Adriana, eu am macinat lintea , am un robot , da face un zgomot brrr si la macinat naut e si mai rau, cind o sa merg in italia o sa ma aprovizionez si eu cu faina de naut ,aici am vazut numai faina de soia si de orez.

Ai dreptate, nu mi-a trecut prin cap, as putea sa o macin in Thermomix, daca a macinat griul sigur macina si lintea.

#14 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 12 June 2011 - 01:19 PM

Vezi postareaAdriana, la 12 June 2011 - 12:23 PM, a spus:

Vezi postareasissi, la 12 June 2011 - 12:48 AM, a spus:

Adriana, eu am macinat lintea , am un robot , da face un zgomot brrr si la macinat naut e si mai rau, cind o sa merg in italia o sa ma aprovizionez si eu cu faina de naut ,aici am vazut numai faina de soia si de orez.

Ai dreptate, nu mi-a trecut prin cap, as putea sa o macin in Thermomix, daca a macinat griul sigur macina si lintea.


Asa sa faci. Pe langa faptul ca vei iesi mai ieftin, orice faina vei face tu in casa va avea IG-ul mai mic decat cea cumparata.
Sorina

#15 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 12 June 2011 - 03:28 PM

azi la cafea am servit asta:
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-84-13078848924426.jpg


este inspirat din chec-ul economic al Laurei Sava, pe care l-am montificat si innegrit :D
dau mai jos copy/paste a retetei originale si comentez cu verde modificarile mele

- 2 oua
- 1 cana zahar
- 3 linguri fructoza
- 1/2 cana lapte - 1/2 cana kefir
- 1/2 cana ulei
- 2 cani faina - un amestec egal volumetric intre pudra de migdale + tarate + faina de secara + cacao
- 1 plic praf de copt
- cacao, pentru efectul marmorat - am pus cacao in toata compozitia, am scris mai sus
eu am copt in tava de prajitura ca sa fiu sigur ca se coace in cuptorul meu. oricum iese mai umeda decat cu faina alba.

#16 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 12 June 2011 - 07:35 PM

Eu am facut azi un mousse au chocolat.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-729-13078998804379.jpg

100 gr ciocolata neagra cu peste 70% cacao
200 ml Smantana lichida
un cub mic de unt

Se pune intr-o craticioara apa la fiert. Se aseaza peste un castron in care se pune ciocolata rupta bucatele, 100 ml smantana si cubuletul de unt. Se amesteca pana se topeste toata ciocolata. Se da la o parte si se lasa sa se raceasca. Separat se bat cei 100ml smantana pana devine frisca. Se adauga incetisor ciocolata topita peste frisca. Se amesteca cu grija. Se pune in forme si se da la rece cel putin 3h. Se serveste simpla sau cu fructe alaturi.

#17 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,069
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 June 2011 - 07:54 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 12 June 2011 - 01:19 PM, a spus:

Asa sa faci. Pe langa faptul ca vei iesi mai ieftin, orice faina vei face tu in casa va avea IG-ul mai mic decat cea cumparata.

:occasion15: mersi, o sa incerc si va zic ce iese

#18 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 12 June 2011 - 10:14 PM

Eu azi nu am facut nimic dulce, am mincat cioco 70% si citeva caise uscate
Am gatit "chiftele de dovlecei" am taiat cubulete mici 2 dovlecei , 2 catei de usturoi zdrobiti , vreo 3-4 linguri faina de naut si cam 50gr de ementaler,(am uitat ieri sa cumpar parmesan),3 oua batute un pic, sare si piper dupa gust, am pus cu lingura la prajit in ulei incins.Nu am mai facut poze din motive lenevoase :occasion15:

#19 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 June 2011 - 12:58 AM

Vezi postareaCarmella, la 04 June 2011 - 01:45 PM, a spus:

Masa glucidica la un prinz sau la o cina saptamina trecuta: spaghete integrale cu putin ulei de masline, usturoi verde si ardei iute uscat (AOP)
Atasament spaghete.jpg



sunt bune si fara parmezan?

auoleu ce de dulciuri ati pus pe aici yammi-yammi!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#20 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 13 June 2011 - 07:55 AM

Vezi postareaDaniella, la 13 June 2011 - 12:58 AM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 04 June 2011 - 01:45 PM, a spus:

Masa glucidica la un prinz sau la o cina saptamina trecuta: spaghete integrale cu putin ulei de masline, usturoi verde si ardei iute uscat (AOP)
Atasament spaghete.jpg



sunt bune si fara parmezan?



Sint excelente asa cum am spus: ulei de masline, usturoi putin calit in acel ulei si la sfirsit maruntit in degete un peperoncino uscat. In acest ulei pui pastele reci si le amesteci putin.
De obicei n-am probleme cu reteta asta nici la restaurant, dar o data mi-au pus parmezan deasupra :idea: cind am vazut sa mi se faca rau, l-am chemat pe ospatar si l-am trimis inapoi cu ele.

Arata acest topic


  • 33 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi