Am adaptat rețeta de măsline în aluat și cu aluat făcut cu făină de năut și sînt tare fericită că mi-a ieșit foarte bine 😍
Pe principiul aluaturilor din faină cu grăsimi: 400 g făină de năut, 200 g mozzarella, încă niște resturi de cașcaval și o bucată de unt, cam 175 ml apă foarte rece și sare. Se freacă cu mîna mozzarella/cașcavalul (poate să fie și niște cheddar sau brînză de burduf, dar n-am avut) tăiate bucăți în făină, se adaugă apa și se mai amestecă / frămîntă puțin. Am luat bucăți mici de aluat și am îmbrăcat măsline, le-am tăvălit prin parmezan ras și le-am pus la cuptor pînă nu am mai putut de poftă din cauza mirosului.
Și o secțiune:
Nici măsline nu au fost cele mai potrivite, astea erau negre cu sîmburi, la chestia asta se potrivesc cele verzi fără sîmburi, poate umplute cu gogoșari. Oricum au fost excelente!
Am mai găsit paste din năut la Lidl. Le-am făcut cu scoici în sos roșu, delicioase!
Așa arată cutia:
Și niște papanași fierți la o cină, din brînză de vaci, ouă, făină de năut, servite cu nuci măcinate (în loc de pesmet), smîntînă fermentată cu 30 %grăsime, un miiic moț de gem fără zahăr.