Dieta Montignac - Ce am gatit azi
#601
Postat 08 October 2016 - 08:41 PM
#603
Postat 21 November 2016 - 02:48 PM
- mămăligă monti în care la sfârșit am amestecat pancetta (kaizer) cubulețe prăjite un pic într-un fir de ulei de măsline
- ciulama de ciuperci
- mâncărică de mazăre/păstăi/fasole
- carniță de pui, de porc la piastră sau cuptor
- mici
- varii salate
- brânzeturi (fani)
- vermicelli de soia cu ragù/carbonara/sos de gorgonzola
- unicul dulce care l-am făcut în ultimele 2 luni a fost prăjitura pufoasă cu mere (by Zozo)
- bruschette integrale (așa din când în când, că tare ne mai place) F2/excepție
#605
Postat 21 November 2016 - 04:31 PM
Dexter, la 21 November 2016 - 03:47 PM, a spus:
Pot să-ți spun cum o fac eu: cu smîntînă dulce de gătit, cu 32% grăsime. Sotez ciupercile, pun smîntînă, las pe foc să se mai lege puțin, pun schinduf, condimentul meu preferat la ciulamale, și gata. Cîteodată pun si carne de pui sau pipote, și tot Monti e.
#606
Postat 21 November 2016 - 04:45 PM
#607
Postat 21 November 2016 - 05:57 PM
#608
Postat 22 November 2016 - 11:43 PM
Marți: salată de păstăi cu roșii și ceapă de Tropea și mâncărică de fasole cu carne de porc afumată de soatza mea.
#609
Postat 08 December 2016 - 07:15 PM
- mâncărică de fasole cu coaste afumate (afumate de soț duminică)
- mâncărică de varză murată (crauti)
- ciulama de ciuperci
- pateu de ficat (de la curcan)
- tartă sărată cu zucchine și provola
- încă nu am idee ce dulce să fac, dar ceva tot fac în seara asta
#610
Postat 09 January 2017 - 04:33 PM
Am vrut să fac migdale caramelate și mi-a ieșit chiar ce vroiam, doar că mi-a rămas caramel așa că am făcut și crocante...
Foarte bun! Sigur nu mai fac, că se mănâncă!
Pâine fără frământare cu făină integrală...
Salată de vinete cu maioneză făcută în casă...
Salată boeuf monti F1...
Cornuri moi și pufoase de F2 cu brânză și brânză + speck...
După Araba felice o chestie la cuptor bună tare cu fetta, roșii, măsline, pâine integrală și un fir de ulei de măsline... F2
Icre...
#611
Postat 10 January 2017 - 08:43 AM
la migdale ai caramelizat fructoza? tot zic sa incerc, da' si io am o teama ca se mananca
#612
Postat 10 January 2017 - 05:07 PM
Bine că nu am prea mult timp la dispoziție...
Da, am caramelizat fructoza și nu e prima oară. Dar eu încerc să fug de experimentele mele reușite. Bine că am doi copii și un soț disponibili la probat.
Cum o să am un pic de timp voi scrie cum am făcut.
#613
Postat 11 January 2017 - 05:26 PM
Ruladă Taylor cu provola dulce și speck...
Migdale sărate (Stella e de vină)...
În plin proces tehnologic
Și uscate numai bune de mâncat, se pregăteau de plecare în deplasare
Tort Nua by Eataly cu făină integrală de F2...
Mai actuale și pământești, dar fără poze:
- mâncărică de păstăi
- salată de fasole, ton, roșii și ceapă de Tropea
- omlete varii (cea cu brânză e la putere)
- mămăligă cu brânză și smântână
- salată de broccoli
- cărniță la cuptor
#614
Postat 13 January 2017 - 01:45 PM
- mâncărică de mazăre
- mâncărică de fasole
- crauti sau mâncărică se varză murată cu cotechino
- mâncărică de spanac cu multă brânză pusă peste spanac după ce am oprit focul apoi am pus capacul (de ajuns cât să se topească un pic)
- omletă cu jumări (am șuncă afumată de la porcul lui mamare)
Ia uitați ce devorez eu acum în timp ce scriu acest mesaj... Galani (by Eataly & Anny mama fetele frumoase, că din cauza lor mă îngraș eu acum) cu făină integrală, că doar e timpul Carnavalului
#615
Postat 16 January 2017 - 02:06 PM
În farfurie, peste "invenție" am stors un pic zeamă de lămâie. Prea bună chestiunea! Bun, rapid și m-a scos din încurcătură... Se uitau toți ciudat la farfuria mea dar nu-i că mă interesa prea tare.
Alte chestii pregătite în ultimele zile:
- vreo 3 pâini fără frământare (câte una pe zi)... cerere mare pe popor
- ciorbă de burtă
- vermicelli de soia cu sos de mascarpone și gorgonzola (superbun). Trebuie să fac și pentru Mara și ea este fan gorgonzola.
Că mi-am adus aminte... Vineri seara a trebuit să mai fac o tură de Galani, cică o porție e prea puțin pentru al meu popor.
#616
Postat 19 January 2017 - 10:18 PM
- pâine fără frământare (câte una pe seară)
- mâncărică de păstăi cu carne
- mâncărică de mazăre cu brânză
- pipote cu maioneză
- cornuri moi și pufoase cu Provola dulce
- tort Nua F2
- "uova al pomodoro"
#617
Postat 07 February 2017 - 09:20 PM
Ciorbă de perișoare...
Salată de vinete cu maioneză făcută în casă (fără poză)
Scrob cu ce s-a nimerit: șuncă afumată (de la tata), un rest de mâncărică de păstăi și bineînțeles ouă.
Săptămâna trecută o ciorbiță de pui.
Plecând de la rețeta "spanac în crustă de cartofi" by Maya am făcut o tartă sărată (fără crustă)...
#619
Postat 14 February 2017 - 03:16 PM
sorinadaniela, la 16 January 2017 - 02:06 PM, a spus:
În farfurie, peste "invenție" am stors un pic zeamă de lămâie. Prea bună chestiunea! Bun, rapid și m-a scos din încurcătură... Se uitau toți ciudat la farfuria mea dar nu-i că mă interesa prea tare.
Repetir pentru azi la prânz... Bunu bunu!
#620
Postat 17 February 2017 - 11:32 AM
- salata de vinete
- ciorba de legume cu tarhon, dreasa cu ou si smantana
- orez "chinezesc" (ananas, ceapa, usturoi, mazare, morcov, gogosari + sos soja)
- tarta cu vinete si umplutura de branza (pe principiul tartei lui Maya cu cartofi dulci eu am folosit felii de vinete ca sa tapetez forma)
- mancare de ardei copti cu smantana
- spaghete cu mix de seminte si pesto
- "zama cu papara", adica sos de rosii (bulion, dafin, usturoi) cu omleta