Forum Culinar: Dieta Montignac - Ce am gatit azi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 33 Pagini +
  • « Prima
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Ce am gatit azi

#601 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 08 October 2016 - 08:41 PM

În seara asta o excepție excepțională bruschette integrale cu mozzarella și speck.

Imagine atasata: monthly_10_2016/post-133-14759520734966.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2016/post-133-14759520917461.jpg
Sorina

#602 Useril este offline   Pisi 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 18-September 16

Postat 08 October 2016 - 10:04 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 08 October 2016 - 08:41 PM, a spus:

În seara asta o excepție excepțională bruschette integrale cu mozzarella și speck.



:occasion15: pofta buna! Arata delicios...

#603 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 21 November 2016 - 02:48 PM

Fără poze... Mereu cam aceleași chestii repetitive, lipsa de timp, mama ei de lipsă timp...

- mămăligă monti în care la sfârșit am amestecat pancetta (kaizer) cubulețe prăjite un pic într-un fir de ulei de măsline
- ciulama de ciuperci
- mâncărică de mazăre/păstăi/fasole
- carniță de pui, de porc la piastră sau cuptor
- mici
- varii salate
- brânzeturi (fani)
- vermicelli de soia cu ragù/carbonara/sos de gorgonzola
- unicul dulce care l-am făcut în ultimele 2 luni a fost prăjitura pufoasă cu mere (by Zozo)
- bruschette integrale (așa din când în când, că tare ne mai place) F2/excepție
Sorina

#604 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 November 2016 - 03:47 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 21 November 2016 - 02:48 PM, a spus:

- ciulama de ciuperci

Sorina cum faci ciulamaua monti, detaliezi te rog cind ai timp?

#605 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 21 November 2016 - 04:31 PM

Vezi postareaDexter, la 21 November 2016 - 03:47 PM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 21 November 2016 - 02:48 PM, a spus:

- ciulama de ciuperci

Sorina cum faci ciulamaua monti, detaliezi te rog cind ai timp?



Pot să-ți spun cum o fac eu: cu smîntînă dulce de gătit, cu 32% grăsime. Sotez ciupercile, pun smîntînă, las pe foc să se mai lege puțin, pun schinduf, condimentul meu preferat la ciulamale, și gata. Cîteodată pun si carne de pui sau pipote, și tot Monti e.

#606 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 21 November 2016 - 04:45 PM

În plus față de Carmella eu pun și o lingura, chiar două de făină de tărâțe de ovăz (tărâțea de ovăz măcinată în casă cu mașinuța de râșnit cafea... nimic complicat)
Sorina

#607 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 November 2016 - 05:57 PM

carmella și sorina, mulțumesc frumos. deci se poate îngroșa cu tărițe de ovăz sau se poate lăsa neîngroșată (varianta carmellei)

#608 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 22 November 2016 - 11:43 PM

Luni: mâncărică de mazăre și omletă cu muuuuuultă brânză.
Marți: salată de păstăi cu roșii și ceapă de Tropea și mâncărică de fasole cu carne de porc afumată de soatza mea.
Sorina

#609 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 08 December 2016 - 07:15 PM

Azi dacă tot am stat acasă m-am desfășurat un pic în bucătărie...
- mâncărică de fasole cu coaste afumate (afumate de soț duminică)
- mâncărică de varză murată (crauti)
- ciulama de ciuperci
- pateu de ficat (de la curcan)
- tartă sărată cu zucchine și provola
- încă nu am idee ce dulce să fac, dar ceva tot fac în seara asta
Sorina

#610 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 09 January 2017 - 04:33 PM

Nu de azi ci din ultimul timp...

Am vrut să fac migdale caramelate și mi-a ieșit chiar ce vroiam, doar că mi-a rămas caramel așa că am făcut și crocante...

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-133-1483971773405.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-133-14839718832429.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-133-14839718976751.jpg

Foarte bun! Sigur nu mai fac, că se mănâncă! =))

Pâine fără frământare cu făină integrală...

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-133-14839719604466.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-133-14839720024186.jpg

Salată de vinete cu maioneză făcută în casă...

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-133-1483972019751.jpg

Salată boeuf monti F1...

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-133-14839721517492.jpg

Cornuri moi și pufoase de F2 cu brânză și brânză + speck...

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-133-14839721942224.jpg

După Araba felice o chestie la cuptor bună tare cu fetta, roșii, măsline, pâine integrală și un fir de ulei de măsline... F2

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-133-14839722686823.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-133-14839722797792.jpg

Icre...

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-133-14839724144975.jpg
Sorina

#611 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 10 January 2017 - 08:43 AM

Sorina, ce harnica esti! pe mine ma impresioneaza chestiile coapte, mi se pare greu cu aluaturile astea!
la migdale ai caramelizat fructoza? tot zic sa incerc, da' si io am o teama ca se mananca =))

#612 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 January 2017 - 05:07 PM

Mie îmi plac la nebunie chestiile coapte doar că nu prea am timp. Și contrar primei impresii sunt chiar ușor de făcut. De ajuns să ajustezi un pic cantitatea de lichide (apă, ulei, kefir, ou) si/sau să lași un pic mai mult la crescut sau în cuptor. Totul depinde de rețetă și de "mirosul" propriu.
Bine că nu am prea mult timp la dispoziție...

Da, am caramelizat fructoza și nu e prima oară. Dar eu încerc să fug de experimentele mele reușite. Bine că am doi copii și un soț disponibili la probat.
Cum o să am un pic de timp voi scrie cum am făcut.
Sorina

#613 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 11 January 2017 - 05:26 PM

Cotrobăind prin telefon am mai găsit câteva poze.

Ruladă Taylor cu provola dulce și speck...

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-133-14841479323667.jpg

Migdale sărate (Stella e de vină)...
În plin proces tehnologic

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-133-14841479949998.jpg

Și uscate numai bune de mâncat, se pregăteau de plecare în deplasare

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-133-14841480068829.jpg

Tort Nua by Eataly cu făină integrală de F2...

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-133-14841481660195.jpg

Mai actuale și pământești, dar fără poze:
- mâncărică de păstăi
- salată de fasole, ton, roșii și ceapă de Tropea
- omlete varii (cea cu brânză e la putere)
- mămăligă cu brânză și smântână
- salată de broccoli
- cărniță la cuptor
Sorina

#614 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 13 January 2017 - 01:45 PM

În ultimele zile:
- mâncărică de mazăre
- mâncărică de fasole
- crauti sau mâncărică se varză murată cu cotechino
- mâncărică de spanac cu multă brânză pusă peste spanac după ce am oprit focul apoi am pus capacul (de ajuns cât să se topească un pic)
- omletă cu jumări (am șuncă afumată de la porcul lui mamare)
Ia uitați ce devorez eu acum în timp ce scriu acest mesaj... Galani (by Eataly & Anny :rolleyes: mama fetele frumoase, că din cauza lor mă îngraș eu acum) cu făină integrală, că doar e timpul Carnavalului

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-133-14843078459596.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-133-1484307862914.jpg
Sorina

#615 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 16 January 2017 - 02:06 PM

Nu prea e de "lăudat" pe un forum plin de minunății dar eu tot vă scriu ce am încropit eu sâmbăta seara la disperare... Aveam două cutiuțe mici de sardine în ulei de floarea soarelui. Le-am scurs bine de ulei și le-am aruncat într-o crăticioară. Am început să pun peste ele un pic de ulei de măsline, suc de roșii, măsline negre și un pic de măsline picante. Le-am împrietenit un pic pe foc, un pic cât să se încălzească toate ingredientele după care am stins focul și mi-am reglat totul cu sare, piper și usturoi.
În farfurie, peste "invenție" am stors un pic zeamă de lămâie. Prea bună chestiunea! Bun, rapid și m-a scos din încurcătură... Se uitau toți ciudat la farfuria mea dar nu-i că mă interesa prea tare.

Alte chestii pregătite în ultimele zile:
- vreo 3 pâini fără frământare (câte una pe zi)... cerere mare pe popor
- ciorbă de burtă
- vermicelli de soia cu sos de mascarpone și gorgonzola (superbun). Trebuie să fac și pentru Mara și ea este fan gorgonzola.

Că mi-am adus aminte... Vineri seara a trebuit să mai fac o tură de Galani, cică o porție e prea puțin pentru al meu popor.
Sorina

#616 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 19 January 2017 - 10:18 PM

În ultimele zile:

- pâine fără frământare (câte una pe seară)
- mâncărică de păstăi cu carne
- mâncărică de mazăre cu brânză
- pipote cu maioneză
- cornuri moi și pufoase cu Provola dulce
- tort Nua F2

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-133-14848569679841.jpg

- "uova al pomodoro"

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-133-14848570486609.jpg
Sorina

#617 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 07 February 2017 - 09:20 PM

Pâinici cu făină integrală...

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-133-14864947366194.jpg

Ciorbă de perișoare...

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-133-14864947937378.jpg

Salată de vinete cu maioneză făcută în casă (fără poză)

Scrob cu ce s-a nimerit: șuncă afumată (de la tata), un rest de mâncărică de păstăi și bineînțeles ouă.

Săptămâna trecută o ciorbiță de pui.

Plecând de la rețeta "spanac în crustă de cartofi" by Maya am făcut o tartă sărată (fără crustă)...

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-133-1486495218991.jpg
Sorina

#618 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 08 February 2017 - 10:29 PM

- mâncărică de fasole

- pâine integrală

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-133-14865856845929.jpg

- sos caramel

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-133-14865857112345.jpg

- torta Giulietta

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-133-14865857404722.jpg
Sorina

#619 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 14 February 2017 - 03:16 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 16 January 2017 - 02:06 PM, a spus:

Nu prea e de "lăudat" pe un forum plin de minunății dar eu tot vă scriu ce am încropit eu sâmbăta seara la disperare... Aveam două cutiuțe mici de sardine în ulei de floarea soarelui. Le-am scurs bine de ulei și le-am aruncat într-o crăticioară. Am început să pun peste ele un pic de ulei de măsline, suc de roșii, măsline negre și un pic de măsline picante. Le-am împrietenit un pic pe foc, un pic cât să se încălzească toate ingredientele după care am stins focul și mi-am reglat totul cu sare, piper și usturoi.
În farfurie, peste "invenție" am stors un pic zeamă de lămâie. Prea bună chestiunea! Bun, rapid și m-a scos din încurcătură... Se uitau toți ciudat la farfuria mea dar nu-i că mă interesa prea tare.



Repetir pentru azi la prânz... Bunu bunu!

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-133-14870782058342.jpg
Sorina

#620 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 17 February 2017 - 11:32 AM

Poze n-am, da' scriu si eu ce am mai gatit in ultima vreme conform F2.

- salata de vinete
- ciorba de legume cu tarhon, dreasa cu ou si smantana
- orez "chinezesc" (ananas, ceapa, usturoi, mazare, morcov, gogosari + sos soja)
- tarta cu vinete si umplutura de branza (pe principiul tartei lui Maya cu cartofi dulci eu am folosit felii de vinete ca sa tapetez forma)
- mancare de ardei copti cu smantana
- spaghete cu mix de seminte si pesto
- "zama cu papara", adica sos de rosii (bulion, dafin, usturoi) cu omleta

Arata acest topic


  • 33 Pagini +
  • « Prima
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi