Dragoslavele-Campulung Muscel-Rucar-Dambovicioara Din seria "Frumusetile Romaniei"
Postat 27 June 2011 - 01:26 PM
Sa va arat si voua peisajele frumoase:
Casa unde am locuit:
Privelistea din fata casei:
Catzelusa gazdei:
Gradina:
Postat 27 June 2011 - 01:32 PM
Iapa cu manzul ei:
Cainele paznic la oi, nu stiu ce pazea exact:
Imagini atasate
Postat 27 June 2011 - 01:52 PM
Dragoslavele vazut de sus:
Schitul Dragoslavele:
Si Dumnealui:
Postat 27 June 2011 - 02:00 PM
O plimbare prin Campulung Muscel:
Judecatoria:
Primaria:
Palatul de Cultura:
O biserica catolica foarte veche:
Postat 27 June 2011 - 02:37 PM
Manastirea Negru Voda, ctitorita de Radu Negru Voda in anul 1215 si rezidita de Matei Basarab I impreuna cu fiul sau.Asezata la marginea orasului Campulung Muscel, pe strada Negru Voda nr 64, pe drumul european ce leaga Brasovul de Pitesti , manastirea este un important centru monastic, istoric si cultural al vechii Curti Domnesti a Basarabilor. Dupa traditie, manastirea Negru Voda a fost ctitorita in anul 1215 de Radu Negru Voievod, fiind apoi rezidita de Basarab I si fiul sau, Nicolae Alexandru Basarab. Dupa zidirile din veacul al XIV-lea si modificarile suferite in secolul urmator, Biserica Negru Voda s-a surpat in 1628, din cauza unui cutremur puternic. Matei Basarab o reconstruieste in 1635 pe aceeasi temelie si cu pietrele ctitoriei initiale si astfel va ramane pana in 1827, cand arhiereul Filaret Beldiman, cu ajutorul domnitorului Grigorie Ghica, o reface pentru a treia oara si o tarnoseste in 1832. Biserica manastirii Negru Voda este necropola domneasca si pastreaza documentul epigrafic cel mai insemnat din tara, cea mai veche lespede de mormant voievodal, scrisa in limba slavona, apartinand lui Nicolae Alexandru Basarab. De asemenea, adaposteste o frumoasa pictura realizata de Gheorghe Tattarascu. Manastirea Negru Voda a fost desfiintata in 1959 de catre comunisti si reinfiintata in 1989 prin purtarea de grija a Prea Sfintitului Calinic Episcop de Arges si Muscel. Manastirea are sapte monahi si staret pe Parintele Serafim Caiea.
Postat 27 June 2011 - 03:51 PM
Case frumoase, care mai de care, din Dragoslavele:
O casa foarte veche:
Macaitele:
Alte carari de munte:
Postat 27 June 2011 - 03:55 PM
Selena, pisicutza gazdei:
Si motanul care ii face curte Selenei:
Postat 27 June 2011 - 03:57 PM
Postat 28 June 2011 - 08:03 AM
Continuarea cu Dambovicioara, pur si simplu m-am indragostit de locul asta, m-as muta acolo si maine, fara nici un regret de Bucuresti. Pozele o sa spuna totul!
In primul rand barza, am reusit sa o pozez si cu puii:
Acum Dambovicioara, sa-mi spuneti care casa va place mai mult, mie mi-au placut toate:
Ce apa limpede!
Dumneaei ne-a insotit tot drumul, ca un ghid adevarat:
Postat 28 June 2011 - 08:15 AM
Intrarea in Pestera Dambovicioara.
Pestera Dambovicioara se afla in judetul Arges, la mai putin de 20 de Km de zona Bran, pe culoarul Bran-Rucar. Pestera s-a format in calcarele jurasice ale Masivului Piatra Craiului, in urma actiunii apelor paraului Dambovicioara.
Pestera propriu-zisa este cunoscuta de inainte de 1579, cand localnicii o foloseau pe post de ascunzatoare impotriva cotropitorilor. Ulterior pestera a fost locul de reculegere al unui pustnic, ascunzatoarea a doi talhari cunoscuti la acea vreme, si chiar ascunzisul unui urs.
Pestera insumeaza trasee de peste 250m, galeriile fiind doar putin ramificate, una din acestea nefiind insa deschisa spre vizitare complet. Atractiile pesterii sunt reprezentate de formatiunile geologice deosebite (laba de urs, aripa de acvila, cap de sarpe, piele de tigru, etc.), precum si povestea iesirii secrete astupate ulterior de localnici.
Avand o temperatura si o umiditate potrivita, pestera Dambovicioara are plafonul la peste 2m, putand astfel fi vizitata foarte usor.
Postat 28 June 2011 - 08:27 AM
Asta este o pensiune frumoasa si proprietarul ne-a invitat sa venim si la dansul sa stam in gazda. Cred ca o sa ma duc macar un week-end.
Avea si pisici cu care ne-am jucat, tare dragalase, Mârlanu si Elodia:
Mai exista inca si asa ceva:
Si la Bufet se vand materiale de constructii:
Rucar-ul vazut din masina:
Si doua "vedete":
Postat 28 June 2011 - 08:31 AM
Sper ca v-a placut plimbarea!
Postat 28 June 2011 - 08:38 AM
Si alte "vedete":
Postat 28 June 2011 - 11:07 AM
Postat 28 June 2011 - 11:49 AM
sa va fie de bine excursia. ati avut si o vreme superba
Postat 02 July 2011 - 08:34 PM
Postat 03 July 2011 - 05:38 AM
Scuze, nu vreau sa stric atmosfera, dar m-am necajit tare rau
Stiu ca si tu esti iubitoare de animale..asa ca imi intelegi tristetea
Postat 04 July 2011 - 11:12 AM
cristinel, la 02 July 2011 - 08:34 PM, a spus:
Nu, nu am fost mai sus de Dambovicioara, nu am gasit pe nimeni sa ne indrume, as fi vrut, insa necunoscand locul nu m-am incumetat sa merg mai sus de pestera. Poate daca eram cu sotul meu vedeam mai multe locuri, doar eu cu baiatul nu am avut curaj.
Sunt insa multe locuri de asta care apartin cate unui asa zis proprietar, care si-a facut gard si atata tot. Si pe mine ma revolta.
Sau gunoaiele aruncate cu buna stiinta in locuri unde vin animalele sa bea apa, sa pasca iarba. Nu intereseaza pe nimeni. OF!
Postat 04 July 2011 - 11:21 AM
Uma, la 03 July 2011 - 05:38 AM, a spus:
Scuze, nu vreau sa stric atmosfera, dar m-am necajit tare rau
Stiu ca si tu esti iubitoare de animale..asa ca imi intelegi tristetea
Ma bucur ca ti-au placut pozele!
Da, nici eu nu sunt de acord cu cainele tinut in lant, nu i-as face asa ceva lui Ursula mea.
Scuze de off-topic, dar vreau sa-ti povestesc ceva:
Cum a urlat intr-o noapte catelusa gazdei, care si ea este tinuta in lant, pentru ca afara tuna si fulgera destul de tare si ea cred ca era tare speriata, nici macar nu au iesit la ea sa vada ce are. Am iesit eu, ca ma durea sufletul sa o aud si se incurcase si in lant, am desfacut-o cu greu, am vorbit un pic cu ea si s-a dus dupa aceea in sfarsit in cotet, deoarece incepuse tare ploaia. Asa ca...