Salata de creveti maninci si mai ceri o portie ...
#21
Postat 11 July 2011 - 11:09 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#22
Postat 11 July 2011 - 11:13 AM
tzac-pac ia cind is gata curatati
dar tot eu personal i-am vazut doar congelati asa gata curatati, numai ca intr-un singur loc i-am gasit de o marime care sa-mi placa, nu aia mici cit boabele de struguri si care sunt si fara nici un gust
de pret nici nu mai vorbim
#23
Postat 11 July 2011 - 07:52 PM
Adriana, la 10 July 2011 - 04:43 PM, a spus:
Adriana, mai scriu inca o reteta - dupa care iau o pauza, sa nu te zapacesc de tot ...
pt. 2 persoane se face o salata din: 1 esalota + 2 rosii (fara seminte si partea zemoasa) + 1/4 castravete (de sera) + 1/2 avocado + citeva masline kalamata + 1 Lg zeama de lamiie + 1 Lg marar proaspat tocat + 1 1/2 Lg ulei de masline + 100 g creveti curatati + sare/piper dupa gust
pofta mare !
#24
Postat 11 July 2011 - 08:13 PM
Daniella, la 11 July 2011 - 12:26 AM, a spus:
uptown girl, la 10 July 2011 - 12:26 PM, a spus:
Dar stii ca ea o folosea doar pentru amanarea luarii in coarne a problemelor ...
Deci cum ai reusit sa micsorezi portiile? Asa pur si simplu ... ai trecut la farfurie mai mica, ai luat tigaie mai mica, ai cumparat mai putin ....?
Si retetele de astazi sunt innebunitoare! Nu stiu sa ii curat si sa scot firicelul ala negru ... . Nu de putine ori, firicelul negru e prezent in crevetii serviti la restaurant ... Ati patit asta?
Portiile se reduc in mod gradat de-a lungul zilei: dimineata maninc ca o regina (2 felii de piine cu ce-mi pofteste inima pe ele + o cafea), la prinz maninc ca o printesa (o supa sau o salata sau ceva fructe/smoothie) si seara ca o cersetoare (o micro-friptura sau un fileu de peste cu o garnitura simpla de legume, eventual cu un pic de sos, urmata de o cafea). Ce vezi pus in farfuriile mele, atita maninc. Ah, si sa nu uit, beau apa ca o ratza ...
#25
Postat 11 July 2011 - 09:01 PM
si prezentarile sunt de revista
mananci si painea ..., deci nu se cheama ca e o portie mica sau de cersetoare, ai si garnituri cu cartofi, cu sosuri infarinate..., cu orezuri, cu cus'cusuri
sa-ti fie de bine!
e o reteta care te-a slabit, sau care doar te mentine? daca ai sub 35 ani ridica 2 degete ... stii si tu de ce ...
dulciuri si alcoale nimic?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#26
Postat 11 July 2011 - 10:55 PM
#27
Postat 11 July 2011 - 11:16 PM
#28
Postat 12 July 2011 - 01:28 PM
#32
Postat 28 July 2011 - 10:58 PM
Eataly, la 12 July 2011 - 09:19 PM, a spus:
... atunci vin eu cu salata.
(asa cum banuiai ) am plecat la vinatoare de pinguini si fiindca nu am prins nici macar o aripioara, m-am intors acasa cu o multime de (d)raci ... si eu fiarta, si ei fierti !
asa ca le-am sucit capetele si le-am decorticat coditele (o tehnica asemanatoare cu cea folosita la curatarea crevetilor), dupa care am trecut rapidescu la prepararea unui sos de tip remulade, facut din: 1 Lg creme fraiche + 1 Lg maioneza + 1 castravecior murat taiat cubulete + 1 lg capere tocate + 1/2 Lg marar + 1/2 Lg patrunjel, ambele verzi si tocate + condimente (piper alb + fulgi de chili + usturoi uscat macinate)
iar peste sos am adaugat creveti + codite de raci curatate si am amestecat totul
salata am dat-o la frigi timp de 30'
am servit-o pe felii de franzela proaspat coapta, unse cu putin unt (cit erau fierbinti) si frecate cu o 1/2 catel de usturoi
iar a doua zi am repetat figura, numai ca dupa juma' de ora am amestecat salata cu 100 g orez fiert si snap peas blansate obtind o alta mincare de creveti si raci - pofta mare !
#33
Postat 13 August 2011 - 04:58 PM
http://panseluta-violet.blogspot.com/
#35
Postat 28 December 2011 - 12:30 PM
Salata ta de la postul 32 . Eu am pus-o in paharele finger food alaturi de cocktail-ul de creveti.
Merci
#36
Postat 30 December 2011 - 11:06 AM
any_annette, la 28 December 2011 - 12:30 PM, a spus:
Salata ta de la postul 32 . Eu am pus-o in paharele finger food alaturi de cocktail-ul de creveti.
Merci
Any, sa va fie de bine salata din codite de raci !
apropos, de ce li se spune paharele finger food, cind lumea se serveste dintr-insele cu ajutorul tacimurilor ? din cite stiu eu, finger food e un aperitiv care se serveste numai cu mina.
p.s. baietii (sugu)beti de sarbatori sint rugati sa se abtina ... de la glumite !
#37
Postat 30 December 2011 - 11:57 AM
uptown girl, la 30 December 2011 - 11:06 AM, a spus:
any_annette, la 28 December 2011 - 12:30 PM, a spus:
Salata ta de la postul 32 . Eu am pus-o in paharele finger food alaturi de cocktail-ul de creveti.
Merci
Any, sa va fie de bine salata din codite de raci !
apropos, de ce li se spune paharele finger food, cind lumea se serveste dintr-insele cu ajutorul tacimurilor ? din cite stiu eu, finger food e un aperitiv care se serveste numai cu mina.
p.s. baietii (sugu)beti de sarbatori sint rugati sa se abtina ... de la glumite !
Na, ca asta chir nu stiu.
Ce stiu insa, e ca salata asta se va repeta mereu la mese festive cu peste .
#38
Postat 04 January 2012 - 02:49 AM
Sint super gustosi asa. Si ii maninc cu bagheta prajita.