Pisco, tare dragalase rastuscutele tale! Mai vreau si eu poze!
Din pacate, n-am avut de-a face cu rate, decat in farfurie... asa ca n-am ce idei / sfaturi sa-ti dau. Sper sa fie totul in regula si sa-si dea drumul la crestere si ratusca cea mica.
Vin si eu cu o poveste cu un puisor de gaina:
Cand eram prin generala, closca neagra a scos mai multi puisori, aproape toti negri - doar unul era galben.
Pana a scos closca toti puii, tata aducea acasa (zilnic) puisorii nou-iesiti. Dupa vreo 2 zile, cand s-a dumirit ca-i gata "recolta", a dus inapoi puisorii. La o zi, sau doua, a vazut ca puisorul galben are o zgaiba pe spate, putin sangeranda. L-a dat cu nu-s-ce alifie / crema, apoi l-a pus inapoi langa ceilalti, crezand ca s-a zgariat cine stie prin ce sarme. Dupa inca vreo 2 zile, rana era aproape dubla. L-a adus acasa, l-am oblojit cateva zile, pana i s-a inchis rana, apoi iar l-a dus la closca. Teapa..... a doua zi, puisorul iar era plin de sange pe spate, dar de data asta, noi am reusit sa vedem si cremenalu' - era chiar closca. Din pricina culorii, cine stie de ce, il pocnea pe bietul galbior pe spinare cu ciocul. Normal ca oratania cea mica a fost imbarcata rapid cu directia balcon (rana era si mai urata acum, i se vedeau chiar ciolanelele pe spinare) si am tinut cocoselul cu pricina pe balcon vreo 2 luni. Cand veneam de la scoala, imediat cum bagam cheia in broasca, il si auzeam cum incepe sa vocifereze - el fiind in balcon! Mort-copt, trebuia sa mergem la el, sa-l scoatem din tarc si sa-l luam prin casa, sa vorbim cu el. Ne asculta atent, apoi ne raspundea, prin caraituri; sau, ne vorbea (mai degraba ne certa ca n-am venit mai repede acasa) si noi vorbeam apoi cu el....... Ii faceam aproape toate poftele (n-a dormit cu noi, ca ne temeam sa nu-l facem afis), dar nu se supara cand ii ziceam noapte buna si-l trimiteam la locul lui, in balcon). Apa la discretie, branza, oua, grau...... cine mai stie cate si mai cate a mancat puisorul??? Cert e ca-n vreo 2 luni, era dublu (fara exagerare) fata de fratii dumisale.
Intr-un final, l-am dus la tara (de-acu' devenise ditamai aratarea) si l-am lasat acolo peste noapte. Normal ca intr-o zi, maxim 2, a disparut......

Fiind obisnuit cu oamenii si foarte prietenos, nu i-a luat mult cuiva de prin sat, sa-l traga dupa el. Tata zicea ca are banuieli..... da' era prea tarziu, prinde orbu', scoate-i ochii!