Forum Culinar: bacalaureatu' farmaciei mele - Forum Culinar

Salt la continut

  • 11 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

bacalaureatu' farmaciei mele

#181 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 19 July 2011 - 10:33 AM

Vezi postareaIoana, la 19 July 2011 - 10:21 AM, a spus:

Oare crezi ca noi ceilalti nu stim ca sistemul din Romania lasa de dorit? Dar asta nu inseamna ca trebuie sa facem atatea polemici cum faci tu.


Chestia asta m-a pus, din nou, oleaca pe ganduri. Si ca sa nu inteleg gresit, ce ai vrut sa spui cu asta?
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#182 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 19 July 2011 - 01:51 PM

Vezi postareaCalugaru, la 19 July 2011 - 04:10 AM, a spus:

Vezi postareaaura, la 18 July 2011 - 01:40 PM, a spus:

Vezi postareaCalugaru, la 18 July 2011 - 05:53 AM, a spus:

Vezi postareaaura, la 17 July 2011 - 05:24 PM, a spus:



deci daca eu sunt baba tu esti molima... :-*




aaa ... hhahahaha ... demostreaza! :D :D


pana una alta se pare ca tu vrei sa ne demonstrezi ca toti suntem niste idioti pentru simplu fapt ca am facut facultate in romania, pentru ca am invatat din manualele romanesti si nu dand la vasle pe net.

Intrebarea fireasca ar fi "tu unde ai facut scoala?", dar pentru ca tu, in mod evident, urmezi indemnul lu' danescu ("ginditz cu capetele voastre"), intrebarea cea fireasca nu-si are rostul. Indiferent unde ai facut facultatea, geniul tau transcede toate sistemele de invatamant existente si viitoare (nu ,nu din cele trecute, d fereste!).

Pentru mine e clar: ai deschis discutia cu bacul si apoi cu titularizarea pentru ca sa ai un motiv de ras, de aruncat cu noroi, de jignit. Postarile tale, care la inceput pareau amuzante, au devenit obositoare si seci de orice continut. Asa-zisa "demonstratie" la comentariul lui piscotel e penibila. La fel ca si celelalte "lectii" ale tale.

Tu chiar ai impresia ca toata lumea e dobitoaca? E arogant din partea ta sa crezi ca esti singurul interesat de adevarul absolut, nu crezi?


io creca pe tine te cam roade ca nu esti in stare sa dai un raspuns logic si, ca orice cetateanca de bine care se respecta, te-ai transformat intr-o victima. si infierezi proletar p-ala care se da "interesant" ca nu spune ca tine.

asta e un tic verbal la tine..
Din tot paragraful asta nu rezulta decat ca pe mine ma roade ceva, sunt o cetaceanca care se respecta, sunt o victima si ma infierez proletar. Deci toate sunt despre mine!!!! wow, ce onoare!
Nu ai exprimat nici o idee la subiect ci doar jigniri la adresa mea.


daca ai fi citit si altele afara de manualele romanesti si ziaru' "sportul" ai fi stiut vorba aia "nu-s de acord cu ce spui, dar o sa lupt pentru dreptu' tau de a spune ceea ce spui". desigur, e ceva spus de un cocalar nesimtit, nu merita sa-tz batz capu' cu cautarea textului original.

nu stiu de ce ai pus asta in ghilimele....ma rog, e dreptul tau sa scrii cum vrei.
Poate, daca nu ai fi atat de pornit pe ideea ca nu am citit nimic in viata mea decat cele amintite de tine, ai fi observat ca eu sunt de acord cu ce spui...in mare :angryfire: ...
Pe mine ma deranjeaza faptul ca tu comentezi rautacios si daca exista reactii ii dai repede cu proletarul in cap si-i pui eticheta de "obtuz".


eu ce am sustinut a fost necesitatea informarii din surse multiple, mestecarea pe cont propriu a informatiei si refuzul de "a crede" un punct de vedere. ceea ce atz inteles voi doo este ca v-am facut idioate. ma rog, poate avem toti trei dreptate.

si eu sunt de acord cu necesitatea informarii multiple. Chiar e esentiala in societatea de azi, daca te intereseaza, evident, lumea in care traiesti. Ca pe alocuri info este restrictionata, iar libera comunicare e controlata, asta e alta poveste...

Dar ce te face sa vrezi ca eu nu ma informez corect? Si de cand oamenii care nu ne impartasesc parerile trebuiesc etichetati? Din pct meu de vedere nu esti un partener corect de conversatie pentru ca ataci persoana si nu ideea. Cand spui "daca ai fi citit si altele afara de manualele romanesti si ziaru' "sportul"" inseamna ca te referi la mine si presupui ca eu am citit manualele romanesti, ceea ce e inevitabil si corect, dar o faci in sensul de a jigni. Sau poate tu nu ai vrut decat sa fii sfatos, dar tot ce a ajuns la mine a fost ceva de genul: ba, in viata tre sa gandesti cu capu' ba ca sa nu traiesti degeaba, nu cum faceti voi, ba, de cititi toate porcariile alea, mai scoateti si voi capu' in lume, ba tampitilor (scuza-ma dar nu am putut renunta la ultimul cuvand pentru ca eu, efectiv :violent1: , asa am inteles. Deh, inteligenta emotionala nu e foarte dezvoltata la mine.


oh, in caz ca n-ai remarcat (ocupata fiind sa te oftici) morala povestii era "nu bacalaureatul e problema, ci lipsa de cerere de persoane educate intr-o economie distrusa". cu alte cuvinte, ideea de-o sustin eu e ca fiecare societate pregateste de fapt tinerii pentru nevoile ei. intr-adevar, o afirmatie oribila, pentru ca ea implica faptu' ca de fapt societatea si economia rumuneasca pica de fapt bacu'.

iar treci la ce stii tu sa faci mai bine: sa presupui, sa pui etichete si de fiecare data, etichetele tale nu flateaza pe nimeni, nici macar pe tine.

e interesant ca pina acum cam toate fetele, cu exceptia voastra - victimele kaloogaresti, au cam fost de acord cu ce-am zis eu. de ce oare? hmm ...


din nou folosesti o exprimare jignitoare. Iar daca ai sa-mi spui ca nu ai pus cuvintele alea acolo ca sa jignesti atunci inseamna ca vorbesti si scrii fara judecata.
Faptul ca lumea nu mai raspunde la subiectul asta poate insemna ca:
sunt ocupati, nu sunt interesati, sunt de acord cu tine sau sunt de acord cu mine sau sunt de acord cu x. Deci sunt atatea posibilitati...ce te face pe tine sa crezi ca toate fetele sunt de acord cu tine?
Poate daca ai fi mai elegant in a-ti expune punctul de vedere, nu am avea atatea de discutat si am fi mai eficienti.

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#183 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 20 July 2011 - 06:05 AM

Vezi postareaIoana, la 19 July 2011 - 10:21 AM, a spus:

Vaxile, o intrebare am la tine ca vad ca esti gica contra.Tu unde ai facut scoala, nu in Romania?in acelas sistem comunist?Nu te-ai format tu acolo inainte de a ajunge unde ai ajuns,Ca te-ai specializat dupa in tara unde esti asta e altceva, dar baza nu porneste din scoala comunista pe care tu o apostrofezi continuu?
Oare crezi ca noi ceilalti nu stim ca sistemul din Romania lasa de dorit?Dar asta nu inseamna ca trebuie sa facem atatea polemici cum faci tu.
Eu zic ca ar fi bine sa iei o pauza,vezi-ti de feciori, zi merci ca nu vor invata in Romania aia de r...t pe care o renegi si care iti e ca un cui in coaste, vezi-ti de familia ta, creste-i frumos asa cum vrei tu si nu mai ponegrii pe altii.
Nu uita ca aici majoritatea sunt cei care traiesc in Romania,isi cresc copii in sistemul care tie nu-ti place si nu cred ca v-or veni sa te jicneasca asa cum faci tu si sti de ce?fiinca in scoala aia comunista au invatat sa aibe bun simt.

Si cu asta eu mi-am incheiat vizita aici, cearta-te singur daca vrei,sau retrage-te frumusel si vezi-ti de ale tale.


la prima intrebare: nu, nu datorita scolii comuniste am ajuns unde am ajuns. am ajuns unde am ajuns pentru ca am stiut sa ignor ce era de ignorat si m-am concentrat pe ce merita. si nici asta n-a fost de ajuns. m-am trezit la master ca dupa cursurile romanesti de metode numerice nu stiam sa calculez polinoame hankel prin metoda fuarfecii. nici macar nu stiam ca exista polinoame hankel, si cind am indraznit sa vorbesc despre ele cuiva din institutu' de la magarele mai ca nu mi-a dat in cap ( ca tine aici) ca "asa ceva nu exista, exista numai functii hankel, ca unde ai invatat tu functii speciale, etc. jitei nici nu i-a trecut prin cap ca in afara de ceea ce stia ea mai exista o bucata.

ah, nu mai spun ca-n ziua de azi scoala romaneasca pregateste specialisti in functii jost si dioctoranzii romani invata sa faca calcule cu jwkb.

"eu zic ca ar fi bine sa iei o pauza", "vezi-ti de familia ta", "retrage-te frumusel", "vezi-ti de ale tale". iaca cit de mult bun-simt ai, madam. atit de mult bun-simt incit ma mir unde-tz mai incape. ce e drept, nu ma mir ca scoala comunista te-a invatat sa dai din tine asemenea frumuseti.

romania imi sta mie ca un cui? nu draga, ma amuza. ce nu e amuzant is specimenele ca tine, care vin direct din cosmaru' gulagului comunist in care am trait fara apa, fara lumina si fara caldura, tentaculele morbide ale unei epoci care nu vrea sa moara. politrucii care nu vor sa vada rahatu' in care se zbat. romania nu are solutii pentru ca ea nu are probleme. a expune o solutie in romania inseamna "a jicni" si "a ponegrii".

stimata tovarasha (ca "doamna" NU esti, desi ai vrea), sa stii ca se scrie "a jigni" si "a ponegri". "copii" este pluralul nearticulat. si corect e "vor veni" nu "v-or veni".
nu stiu ce atz invatzat in scoala comunista, probabil atz studiat intens la orele de comunism aplicat, dar atz cam kiulit de la gramakika!! iar la bacalaureat ori atz copiat, ori atz dat shpaga, ori atz avut pile.
Lasati dolarii sa vina la mine!

#184 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 20 July 2011 - 06:09 AM

Vezi postareadragos, la 19 July 2011 - 10:33 AM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 19 July 2011 - 10:21 AM, a spus:

Oare crezi ca noi ceilalti nu stim ca sistemul din Romania lasa de dorit? Dar asta nu inseamna ca trebuie sa facem atatea polemici cum faci tu.


Chestia asta m-a pus, din nou, oleaca pe ganduri. Si ca sa nu inteleg gresit, ce ai vrut sa spui cu asta?


a vrut sa spuna ca cea mai sipla cale de-a rezolva problema e de a o ignora. nu-tz amintesti? ce se intimpla daca se strica motoru' macaralei? venea de la partid, se tineau citeva sedinte, se infierau eventual apucaturile contrarevolutionare, se facea critica si autocritica, p-orma activitatea pe santier se relua. motoru' era stricat, se lucra fara macara, nimeni nu era sigur exact tehnic vorbind cum de s-a stricat motoru' si ce sa faca sa nu se mai strice. insa important era ca oamenii au fost mobiliati in spiritul directivelor.

ce naiba, man, chiar nu le recunosti stilu' de activist?
Lasati dolarii sa vina la mine!

#185 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 20 July 2011 - 06:13 AM

Vezi postareaaura, la 19 July 2011 - 01:51 PM, a spus:

Vezi postareaCalugaru, la 19 July 2011 - 04:10 AM, a spus:

Vezi postareaaura, la 18 July 2011 - 01:40 PM, a spus:

Vezi postareaCalugaru, la 18 July 2011 - 05:53 AM, a spus:

Vezi postareaaura, la 17 July 2011 - 05:24 PM, a spus:



deci daca eu sunt baba tu esti molima... :P




aaa ... hhahahaha ... demostreaza! :P :P


pana una alta se pare ca tu vrei sa ne demonstrezi ca toti suntem niste idioti pentru simplu fapt ca am facut facultate in romania, pentru ca am invatat din manualele romanesti si nu dand la vasle pe net.

Intrebarea fireasca ar fi "tu unde ai facut scoala?", dar pentru ca tu, in mod evident, urmezi indemnul lu' danescu ("ginditz cu capetele voastre"), intrebarea cea fireasca nu-si are rostul. Indiferent unde ai facut facultatea, geniul tau transcede toate sistemele de invatamant existente si viitoare (nu ,nu din cele trecute, d fereste!).

Pentru mine e clar: ai deschis discutia cu bacul si apoi cu titularizarea pentru ca sa ai un motiv de ras, de aruncat cu noroi, de jignit. Postarile tale, care la inceput pareau amuzante, au devenit obositoare si seci de orice continut. Asa-zisa "demonstratie" la comentariul lui piscotel e penibila. La fel ca si celelalte "lectii" ale tale.

Tu chiar ai impresia ca toata lumea e dobitoaca? E arogant din partea ta sa crezi ca esti singurul interesat de adevarul absolut, nu crezi?


io creca pe tine te cam roade ca nu esti in stare sa dai un raspuns logic si, ca orice cetateanca de bine care se respecta, te-ai transformat intr-o victima. si infierezi proletar p-ala care se da "interesant" ca nu spune ca tine.

asta e un tic verbal la tine..
Din tot paragraful asta nu rezulta decat ca pe mine ma roade ceva, sunt o cetaceanca care se respecta, sunt o victima si ma infierez proletar. Deci toate sunt despre mine!!!! wow, ce onoare!
Nu ai exprimat nici o idee la subiect ci doar jigniri la adresa mea.


daca ai fi citit si altele afara de manualele romanesti si ziaru' "sportul" ai fi stiut vorba aia "nu-s de acord cu ce spui, dar o sa lupt pentru dreptu' tau de a spune ceea ce spui". desigur, e ceva spus de un cocalar nesimtit, nu merita sa-tz batz capu' cu cautarea textului original.

nu stiu de ce ai pus asta in ghilimele....ma rog, e dreptul tau sa scrii cum vrei.
Poate, daca nu ai fi atat de pornit pe ideea ca nu am citit nimic in viata mea decat cele amintite de tine, ai fi observat ca eu sunt de acord cu ce spui...in mare :P ...
Pe mine ma deranjeaza faptul ca tu comentezi rautacios si daca exista reactii ii dai repede cu proletarul in cap si-i pui eticheta de "obtuz".


eu ce am sustinut a fost necesitatea informarii din surse multiple, mestecarea pe cont propriu a informatiei si refuzul de "a crede" un punct de vedere. ceea ce atz inteles voi doo este ca v-am facut idioate. ma rog, poate avem toti trei dreptate.

si eu sunt de acord cu necesitatea informarii multiple. Chiar e esentiala in societatea de azi, daca te intereseaza, evident, lumea in care traiesti. Ca pe alocuri info este restrictionata, iar libera comunicare e controlata, asta e alta poveste...

Dar ce te face sa vrezi ca eu nu ma informez corect? Si de cand oamenii care nu ne impartasesc parerile trebuiesc etichetati? Din pct meu de vedere nu esti un partener corect de conversatie pentru ca ataci persoana si nu ideea. Cand spui "daca ai fi citit si altele afara de manualele romanesti si ziaru' "sportul"" inseamna ca te referi la mine si presupui ca eu am citit manualele romanesti, ceea ce e inevitabil si corect, dar o faci in sensul de a jigni. Sau poate tu nu ai vrut decat sa fii sfatos, dar tot ce a ajuns la mine a fost ceva de genul: ba, in viata tre sa gandesti cu capu' ba ca sa nu traiesti degeaba, nu cum faceti voi, ba, de cititi toate porcariile alea, mai scoateti si voi capu' in lume, ba tampitilor (scuza-ma dar nu am putut renunta la ultimul cuvand pentru ca eu, efectiv :P , asa am inteles. Deh, inteligenta emotionala nu e foarte dezvoltata la mine.


oh, in caz ca n-ai remarcat (ocupata fiind sa te oftici) morala povestii era "nu bacalaureatul e problema, ci lipsa de cerere de persoane educate intr-o economie distrusa". cu alte cuvinte, ideea de-o sustin eu e ca fiecare societate pregateste de fapt tinerii pentru nevoile ei. intr-adevar, o afirmatie oribila, pentru ca ea implica faptu' ca de fapt societatea si economia rumuneasca pica de fapt bacu'.

iar treci la ce stii tu sa faci mai bine: sa presupui, sa pui etichete si de fiecare data, etichetele tale nu flateaza pe nimeni, nici macar pe tine.

e interesant ca pina acum cam toate fetele, cu exceptia voastra - victimele kaloogaresti, au cam fost de acord cu ce-am zis eu. de ce oare? hmm ...


din nou folosesti o exprimare jignitoare. Iar daca ai sa-mi spui ca nu ai pus cuvintele alea acolo ca sa jignesti atunci inseamna ca vorbesti si scrii fara judecata.
Faptul ca lumea nu mai raspunde la subiectul asta poate insemna ca:
sunt ocupati, nu sunt interesati, sunt de acord cu tine sau sunt de acord cu mine sau sunt de acord cu x. Deci sunt atatea posibilitati...ce te face pe tine sa crezi ca toate fetele sunt de acord cu tine?
Poate daca ai fi mai elegant in a-ti expune punctul de vedere, nu am avea atatea de discutat si am fi mai eficienti.



da, clar, sucks to be you.
Lasati dolarii sa vina la mine!

#186 Useril este offline   nrares 

  • Site Admin
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationRO

Postat 20 July 2011 - 07:30 AM

Spiritele fiind cam incinse la momentul asta, am luat decizia sa inchid topicul.

#187 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 23 July 2011 - 11:27 AM

Bun, sper ca spiritele s-au calmat si putem continua discutia, civilizat.
Ca regula generala : polemica e ok, atacurile la persoana nu.
Critica, chiar daca e dureroasa, e constructiva, si nu trebuie confundata cu un atac personal.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#188 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 25 July 2011 - 03:14 PM

Oare la sesiunea a 2-a de bacalaureat or trece mai multi omuleti, daca s-or da subiectele urlatoare? :violent1:

Subiectul I (Limba si Literatura Romana)
Se da textul: “Ana are mere”.
Pe foaia de examen sau pe o alta hartie pe care o aveti la indemana, servetel, ambalaj de ciocolata, etc. scrieti raspunsul la urmatoarele intrebari:
1. Ce are Ana?
2. Cine are mere?
3. Extrageti cel putin un fruct din text.
4. Desenati un mar.
5. Scrieti un alt nume de fata in afara de Ana. Daca nu va amintiti e bun si un nume de baiat.
6. Alcatuiti o scurta compunere in care sa povestiti ce va trece prin cap.
7. Analizati textul in 3-4 pagini, sau la alegere scrieti un banc.


Subiectul II (Matematica)
1. Aflati valoarea lui x din ecuatia: x = 2.
2. Suma a doua numere este 4. Numerele sunt egale. Aflati macar unul din cele doua numere.
3. Calistrat avea 10 ani cand mama lui l-a ars cu un fier incins pentru ca a luat un 9 la matematica. Cati ani are Calistrat la 2 ani dupa tristul eveniment?
4. Desenati un patrat.
5. Imaginati-va un trunchi de piramida triunghiulara regulata.
6. Puneti in ordine crescatoare numerele: 1,2,3,4,5,6,7,8,9.
7. Ganditi-va la doua numere la alegere si scrieti-l pe cel mai mare.


Subiectul III (Istorie)
1. Asociati urmatorii sefi de stat cu anii in care au murit: Burebista, Nicolae Ceausescu – 44 i.Hr, 1989 d.Hr.
2. Scrieti un scurt text istoric folosind urmatoarele cuvinte: batalie, democratie, Ștefan cel Mare, porumb fiert, Decebal, 1600.
3. Faceti un portret al lui Deceneu asa cum vi-l imaginati.
4. Ordonati cronologic urmatoarele evenimente istorice: aparitia omului, Unirea de la 1600, majoratul lui Burebista, Unirea de la 1918.
5. Ce tara s-a format in urma Marii Uniri de la 1918?
6. Deduceti o calitate a domnitorului Radu cel Frumos analizand cu atentie numele acestuia.
7. Analizati comparativ in 2-3, maxim 4 cuvinte domnia de 2 luni a lui Ciubar Voda si cea de 47 de ani a lui Ștefan cel Mare in Moldova. Incercati sa analizati din cel putin 3 perspective si sa construiti un text care sa respecte rigorile unei scrieri istorice cu caracter academic. Depasirea limitei de 4 cuvinte duce la excluderea din examen!


Subiectul IV (Geografie)
1. Comparati din punct de vedere al altitudinii Varful Moldoveanu si Marea Neagra.
2. Enumerati doi vecini ai Romaniei. Daca nu va amintiti, enumerati doi vecini de-ai dumneavoastra de acasa.
3. In 7-8 pagini, analizati fauna, flora si relieful complex al statului Vatican .
4. In ce punct cardinal al Romaniei este situata Campia de Vest? Daca nu stiti ce este acela un punct cardinal puteti sa raspundeti “Vest” si sa treceti la subiectul urmator.
5. Pasuri si trecatori: Cine a spus “Un pas mic pentru om, un pas mare pentru omenire”?
6. Alegeti variant corecta: Varful Negoiu are altitudinea: a. 2535 metri b. 11 metri c. un miliard de metri d. altitudinea variaza de la o zi la alta.
7. Conform unor masuratori, Varful Omu ar avea altitudinea de 2505m, conform altor masuratori ar avea 2507m. Care credeti ca este varianta corecta. Argumentati


#189 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 25 July 2011 - 03:23 PM

:violent1: :drool: Cool!

Eu am vrut sa scriu mai multe la topic, insa na ca il inchisese Rares iar eu mi-am uitat ideile.

Din lipsa de idei si de inspiratie spontana, extrag un citat dintr-un articol al revistei Formula As:
"Ca de obicei, o topaiala ametitoare in jurul cozii, o asurzitoare galagie, din care nimeni nu intelege nimic. Ba ca de vina e sistemul, guvernul actual, ori cele trecute, ba ca profesorii nu sunt motivati, ca
sunt spagari sau slab pregatiti, ba ca elevii nu se mai sinchisesc sa invete, ca parintii nu se ocupa de ei, ori ca programa e prea incarcata, iar stresul examenelor e naucitor. Si uite-asa, fiecare isi da cu parerea intr-o lunga si plictisitoare galceava a surzilor [...]"

Articolul il puteti citi in intregime aici: http://www.formula-a...levizorul-13925


Si aici parerile doamnei Culcer, citata din aceeasi revista:

"Adevaruri fara manusi
Adevaruri fara manusi

1. Bacalaureatul de anul acesta a scos la iveala dezastrul invatamantului romanesc. Se mai poate salva ceva, sau sa ne pregatim de funeralii nationale?



- Insusi faptul ca a existat un moment al adevarului indreptateste speranta. Lucrurile au ajuns aici din cauza perpetuarii minciunii si institutionalizarii fraudei in multe licee si judete. Nimeni nu este surprins de nivelul scazut al competentelor elevilor, ci doar de faptul ca el a fost confirmat oficial. Ne complaceam in minciuna, desi testele internationale ne spuneau demult ca imparatul este gol: la citire si matematica, elevii din Shanghai, firavi si imbracati in trening, i-au lasat mult in urma pe elevii romani, cetateni ai UE cu "drepturi depline". Daca pornim de la adevar, avem sanse sa remediem situatia, dar succesul nu este garantat.
Mai este nevoie de vointa politica, finantare corespunzatoare si competenta administrativa, ceea ce in Romania reprezinta o mare problema. Avem insa si un pachet de legi privind reformarea educatiei si o echipa hotarata sa schimbe lucrurile la Ministerul Educatiei. Sustinerea in teritoriu este, desigur, problematica si retorica baronilor sistemului universitar actual (ca sa nu folosim termenul de mafie universitara) si a opozitiei politice, care-i apara, este vehementa, dar premisele unei schimbari profunde in educatie exista. Vor trebui invinse opozitia din sistem, sustinuta de campania ostila de la televiziunile mogulilor, si frustrarea celor respinsi si a parintilor lor. Pe de alta parte, desi criticii reformelor invoca "demotivarea" profesorilor prost platiti, realitatea este mai nuantata. Crede cineva ca un profesor valoros ar preda prost, doar pentru ca salariul este sub asteptari? Problema reala este ca multi dascali sunt produsul sistemului de educatie pe care dorim sa-l reformam, iar putinii absolventi de valoare nu sunt atrasi de invatamant, din cauza proastei salarizari.
Este intr-un fel neasteptat ca prima bresa in sistemul ticalosit sa se fi produs in educatie, cand toata lumea se concentra pe economie si politica. Aproape ca ne miram ca in Romania frauda poate fi demascata si pedepsita. Pe aceasta obisnuinta cu "sistemul" se bazeaza, probabil, si opozitia, cand acuza ministerul pentru rezultatele slabe de la bacalaureat, riscand sa fie asociata cu practicile frauduloase si cu actualul sistem falimentar din educatie. De altfel, judecand dupa aceste reactii, putem conchide ca obstacolul major in calea salvarii educatiei este de ordin politic: Victor Ponta si Crin Antonescu au anuntat ca, daca USL ajunge la putere, toate legile actualului guvern vor fi abrogate, ceea ce inseamna ca si in educatie se va ordona "la loc comanda" . Iata o tema de meditatie pentru lunile si anul ce urmeaza. "
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#190 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 25 July 2011 - 05:02 PM

Foarte frumos scrie doamna culcer, la obiect, intepator. Aproape ca-mi vine sa zic: dupa lupta multi viteji se arata. Plus ca au material acum, au ce scrie...

3 luni. Asta-i pronosticul meu! In 3 luni nimeni nu o sa mai vorbeasca de scoala, de bac, de invatamandul dezastruos din romania. Ca si cum nimic nu s-a intamplat. Asa se intampla cu toate bubele romaniei. Lumea e socata, revoltata, scarbita....timp de cateva luni. Dupa aia liniste...nimic nou sub soare.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#191 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 25 July 2011 - 07:46 PM

Vezi postareaaura, la 25 July 2011 - 05:02 PM, a spus:

Foarte frumos scrie doamna culcer, la obiect, intepator. Aproape ca-mi vine sa zic: dupa lupta multi viteji se arata. Plus ca au material acum, au ce scrie...

3 luni. Asta-i pronosticul meu! In 3 luni nimeni nu o sa mai vorbeasca de scoala, de bac, de invatamandul dezastruos din romania. Ca si cum nimic nu s-a intamplat. Asa se intampla cu toate bubele romaniei. Lumea e socata, revoltata, scarbita....timp de cateva luni. Dupa aia liniste...nimic nou sub soare.

Nu doar in Romania se intampla acest lucru - peste tot in lume, dupa o perioada de timp, apar alte scandaluri, alte subiecte de discutii si ce-i acum de actualitate, peste 3 luni va fi istorie. Nerezolvata, normal, da' tot istroaca se chieama ca iastie.
De exemplu - Fukushima - desi pericolul de contaminare radioactiva inca e ridicat, mai ales in cazul producerii unei alte "bucurii" naturale (taifun, cutremur), prea putin se mai scrie / zice despre acea centrala. La fel si cu bacalaureatu' in toamna or sa fie alte subiecte de discutie si asta se va pierde in negura timpului. Va ramane in urma doar o statistica, nimic mai mult. Nu tu masuri, nu tu discutii constructive pentru ameliorarea situatiei... nica.

#192 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 25 July 2011 - 07:57 PM

Vezi postareaFoxyy, la 25 July 2011 - 07:46 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 25 July 2011 - 05:02 PM, a spus:

Foarte frumos scrie doamna culcer, la obiect, intepator. Aproape ca-mi vine sa zic: dupa lupta multi viteji se arata. Plus ca au material acum, au ce scrie...

3 luni. Asta-i pronosticul meu! In 3 luni nimeni nu o sa mai vorbeasca de scoala, de bac, de invatamandul dezastruos din romania. Ca si cum nimic nu s-a intamplat. Asa se intampla cu toate bubele romaniei. Lumea e socata, revoltata, scarbita....timp de cateva luni. Dupa aia liniste...nimic nou sub soare.

Nu doar in Romania se intampla acest lucru - peste tot in lume, dupa o perioada de timp, apar alte scandaluri, alte subiecte de discutii si ce-i acum de actualitate, peste 3 luni va fi istorie. Nerezolvata, normal, da' tot istroaca se chieama ca iastie.
De exemplu - Fukushima - desi pericolul de contaminare radioactiva inca e ridicat, mai ales in cazul producerii unei alte "bucurii" naturale (taifun, cutremur), prea putin se mai scrie / zice despre acea centrala. La fel si cu bacalaureatu' in toamna or sa fie alte subiecte de discutie si asta se va pierde in negura timpului. Va ramane in urma doar o statistica, nimic mai mult. Nu tu masuri, nu tu discutii constructive pentru ameliorarea situatiei... nica.


corect.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#193 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 25 July 2011 - 09:14 PM

Vezi postareaPiscotel, la 13 July 2011 - 05:08 PM, a spus:

Vezi postareaUma, la 13 July 2011 - 05:01 PM, a spus:

Piscotel, asa mi se pare normal - pe copil in ghidezi, dar daca din parinti medici, copilul vrea sa fie dulgher, atat timp cat acel copil isi urmeaza visul si e fericit, e normal ca parinte sa ii fie alaturi si sa fie mandru de acel copil pentru drumul ales.


Problema mare la noi nu este ce vrea copilul ci ce vor parintii lui pentru el .
Toti vor copii intelectuali,de parca meseria ar fi de rusine .
Ar trebui sa fie niste comisii formate din profesori,care sa faca o evaluare corecta a copilului prin clasa a 7-a,a-8-a si care impreuna cu parintii sa-l indrume dupa capacitati,talent,pasiuni,hoby-uri,intr-o directie care sa i se potriveasca .


Pisco, sunt perfect de acord cu tine! Nu mai gasesti pe nimeni din noile generatii are sa vrea sa exceleze intr-o meserie in conditiile in care e o penurie de meseriasi si sunt unele meserii al naibii de bine platite. Toti se vad manageri si experti in relatii internationale, iar munca fizica sau manuala e o chestie degradanta si de rangul II! Si cand le propui sa-i inveti o meserie iti intorc spatele, mai bine stau vanzatori in super-market decat sa isi toceasca oatele muncind.Imagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

#194 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 29 July 2011 - 05:38 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 25 July 2011 - 03:23 PM, a spus:

elevii din Shanghai, firavi si imbracati in trening, i-au lasat mult in urma pe elevii romani, cetateni ai UE cu "drepturi depline". D


duamna culcer n-a fost niciodata in shanghai, cred, sa vada elevii kineji.

Citeaza

problematica si retorica baronilor sistemului universitar actual (ca sa nu folosim termenul de mafie universitara)


imi spunea nevazmea cu triumf, dupa bacacalaureatu' lu' funebriu: lasa ca acum copiii aia amaritz o sa se duca la facultatile de stat, pe locurile cu plata, au si ei acum o sansa"

well ... nu. aia de la "plata" din anii trecutz sh-au depus dosarele la "fara plata" si au cistigat. bacalaureat nu se da doar de anu' asta. sah-mat! iar amaritii si saracanii de la tara tot n-o sa pupe facultate.

Citeaza

desi criticii reformelor invoca "demotivarea" profesorilor prost platiti, realitatea este mai nuantata. Crede cineva ca un profesor valoros ar preda prost, doar pentru ca salariul este sub asteptari?


nu, "cineva" crede ca pe salariu' ala n-o sa fie angajatz profesori valorosi, in primu' rind. iar profii deja existentisi buni, ca sa-si acopere gaura din buget o sa bage meditatii la greu. dar ... VAAAI!! cine latra impotriva "sistemului ticalosit", cine e impotriva meditatiilor? well, news update: uaminii vor bani, vor sa traiasca. chiar "bine", dupa cum promitea mizerabilu-sef. si pentru informarea doamnei, pina si femeia de serviciu o sa dea cu matura in sictir daca salariul este "sub asteptari". iar profii tipa de dooj' de ani ca-s platitz prost. pina amu' nu i-a auzit nimeni?

Citeaza

Problema reala este ca multi dascali sunt produsul sistemului de educatie pe care dorim sa-l reformam, iar putinii absolventi de valoare nu sunt atrasi de invatamant, din cauza proastei salarizari.


"multi"? da' restu' de unde vin? din alfa centauri?

Citeaza

Este intr-un fel neasteptat ca prima bresa in sistemul ticalosit sa se fi produs in educatie, cand toata lumea se concentra pe economie si politica. Aproape ca ne miram ca in Romania frauda poate fi demascata si pedepsita. Pe aceasta obisnuinta cu "sistemul" se bazeaza, probabil, si opozitia, cand acuza ministerul pentru rezultatele slabe de la bacalaureat, riscand sa fie asociata cu practicile frauduloase si cu actualul sistem falimentar din educatie.


care "bresa"? cine a fost "pedepsit"? dar daca cineva a fost "pedepsit" ... a fost cineva "premiat"? sau romania aia e doar un lagar? ah, da, opozitia aia nashparlie ...

Citeaza

De altfel, judecand dupa aceste reactii, putem conchide ca obstacolul major in calea salvarii educatiei este de ordin politic: Victor Ponta si Crin Antonescu au anuntat ca, daca USL ajunge la putere, toate legile actualului guvern vor fi abrogate, ceea ce inseamna ca si in educatie se va ordona "la loc comanda" . Iata o tema de meditatie pentru lunile si anul ce urmeaza. "


ei, aia e problema!! pedeleu' pierde aledzerili si aia doi is de vina. huooo!!


ce-mi place mie cel mai mult de la madam aia? cica "premisele unei schimbari profunde in educatie exista". iiincreeediiibil!! ele ecsistaaa!! dar, VAI! nu le-a citat doamna ... ele or fi egzisting, dar unde? care-s ele? doamna zice ca exista, dar uita sa argumenteze. acum pot sa va spun si eu ca premisele unui zbor interstelar exista, si voi veti fi foarte fericitz!! uraaa! premisele unui zbor interstelar exista. amu', care-s premisele alea, cum demonstrez io ca ele exista ... nu mai conteaza. important e ca io am zis ca ele exista. iarasi, cind anume va fi zboru' ala, nobody knows. de vina este, de sigur, OPOZITIA!! si, sa nu uitam, de vina este iarna. iarna nu-i ca vara.


pai da, da' in educatie lantu' trofic e cam asa:

(educatie => bani (job, statut social, life standard))n

pentru cei care nu stiu, in chimie ()n e un polimer, ceva care se repeta de n ori. in cazu' educatiei, n sint generatiile.

in ro, lantu' trofic e cam asa

(shpaga/curvasarie/nepotism => bani (job, statut social, life standard))n

nu vad 1. unde e educatia aici, 2. unde a fost rupt lantul mirlaniei cu bacu' ala


nu in ultimul rind. rodica culcer nu era aia de la europa libera sau vocea americii, aia de ne spunea ce jistoki se traieste in vest, cum toata lumea acolo are casa de vacanta la malu' marii sau la munte, dupa preferinte, cum caviaru' e la pret de mamaliga si cum la robinet curge coca-cola?

once a politruc, always a politruc ...
Lasati dolarii sa vina la mine!

#195 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 29 July 2011 - 05:42 AM

Vezi postareaFoxyy, la 25 July 2011 - 03:14 PM, a spus:

Oare la sesiunea a 2-a de bacalaureat or trece mai multi omuleti, daca s-or da subiectele urlatoare? :blink:

Subiectul I (Limba si Literatura Romana)
Se da textul: “Ana are mere”.
Pe foaia de examen sau pe o alta hartie pe care o aveti la indemana, servetel, ambalaj de ciocolata, etc. scrieti raspunsul la urmatoarele intrebari:
1. Ce are Ana?
2. Cine are mere?
3. Extrageti cel putin un fruct din text.
4. Desenati un mar.
5. Scrieti un alt nume de fata in afara de Ana. Daca nu va amintiti e bun si un nume de baiat.
6. Alcatuiti o scurta compunere in care sa povestiti ce va trece prin cap.
7. Analizati textul in 3-4 pagini, sau la alegere scrieti un banc.


Subiectul II (Matematica)
1. Aflati valoarea lui x din ecuatia: x = 2.
2. Suma a doua numere este 4. Numerele sunt egale. Aflati macar unul din cele doua numere.
3. Calistrat avea 10 ani cand mama lui l-a ars cu un fier incins pentru ca a luat un 9 la matematica. Cati ani are Calistrat la 2 ani dupa tristul eveniment?
4. Desenati un patrat.
5. Imaginati-va un trunchi de piramida triunghiulara regulata.
6. Puneti in ordine crescatoare numerele: 1,2,3,4,5,6,7,8,9.
7. Ganditi-va la doua numere la alegere si scrieti-l pe cel mai mare.


Subiectul III (Istorie)
1. Asociati urmatorii sefi de stat cu anii in care au murit: Burebista, Nicolae Ceausescu – 44 i.Hr, 1989 d.Hr.
2. Scrieti un scurt text istoric folosind urmatoarele cuvinte: batalie, democratie, Ștefan cel Mare, porumb fiert, Decebal, 1600.
3. Faceti un portret al lui Deceneu asa cum vi-l imaginati.
4. Ordonati cronologic urmatoarele evenimente istorice: aparitia omului, Unirea de la 1600, majoratul lui Burebista, Unirea de la 1918.
5. Ce tara s-a format in urma Marii Uniri de la 1918?
6. Deduceti o calitate a domnitorului Radu cel Frumos analizand cu atentie numele acestuia.
7. Analizati comparativ in 2-3, maxim 4 cuvinte domnia de 2 luni a lui Ciubar Voda si cea de 47 de ani a lui Ștefan cel Mare in Moldova. Incercati sa analizati din cel putin 3 perspective si sa construiti un text care sa respecte rigorile unei scrieri istorice cu caracter academic. Depasirea limitei de 4 cuvinte duce la excluderea din examen!


Subiectul IV (Geografie)
1. Comparati din punct de vedere al altitudinii Varful Moldoveanu si Marea Neagra.
2. Enumerati doi vecini ai Romaniei. Daca nu va amintiti, enumerati doi vecini de-ai dumneavoastra de acasa.
3. In 7-8 pagini, analizati fauna, flora si relieful complex al statului Vatican .
4. In ce punct cardinal al Romaniei este situata Campia de Vest? Daca nu stiti ce este acela un punct cardinal puteti sa raspundeti “Vest” si sa treceti la subiectul urmator.
5. Pasuri si trecatori: Cine a spus “Un pas mic pentru om, un pas mare pentru omenire”?
6. Alegeti variant corecta: Varful Negoiu are altitudinea: a. 2535 metri b. 11 metri c. un miliard de metri d. altitudinea variaza de la o zi la alta.
7. Conform unor masuratori, Varful Omu ar avea altitudinea de 2505m, conform altor masuratori ar avea 2507m. Care credeti ca este varianta corecta. Argumentati




da, iar cv-ul la angajare trebuie sa fie scris asa:

subsemnatu' vasile ion
tata vasile gica, cumnatu' lu' nea radu de la minister
mama vasile viorica, amanta lu' prefectu'

studii: in domeniu

experienta: reparat masina lu' domdirector
zugravit
pun si termopane sa traitz!
Lasati dolarii sa vina la mine!

#196 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 29 July 2011 - 07:58 AM

:blink: Auz' Vaxîlicî, tu esti opozant din prîntzipiu, asa-i? Let me guess, fan Acadameia Catzavencu pana la muarte?

De multe ori ma amuz cu tine, dar boy, tre sa recunosc ca esti teribil de obositor.

Da' tu de un' jtii ca Rodica Culcer nu i-o vazut pe elevii aia, mhm? Ca nici in China comunisto-capitalista cuopchiii cu banet nu ajung olimpici ca is ocupati sa se distinga de obijnuitele straturi sociale si asta nu prin intelijenta.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#197 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 29 July 2011 - 09:54 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 29 July 2011 - 07:58 AM, a spus:

:blink: Auz' Vaxîlicî, tu esti opozant din prîntzipiu, asa-i? Let me guess, fan Acadameia Catzavencu pana la muarte?

De multe ori ma amuz cu tine, dar boy, tre sa recunosc ca esti teribil de obositor.

Da' tu de un' jtii ca Rodica Culcer nu i-o vazut pe elevii aia, mhm? Ca nici in China comunisto-capitalista cuopchiii cu banet nu ajung olimpici ca is ocupati sa se distinga de obijnuitele straturi sociale si asta nu prin intelijenta.


vezi, din cauza asta ciuvilizatia vestica sh-o ia in botica in prezent de la amicii cu oki oblici. unii asuma, altii nu.

de exemplum tu cu timpenia de-ai scris-o mai sus. da-mi voie sa-tz spun o poveste. Am avut un coleg de servici, cel mai bun specialist in MOCVD pe care-i aveam. cind a demisionat, l-am intrebat de ce s-a suparat si de ce pleaca. si cica nunu, io mac sa fiu director tehnic la firma lu' tata. "firma lu' tata" estem polar puffs. cu legaturi pulitice pina la primu' ministru, ca sa stii si tu. si eaca, fiisu' lu' polaru' a facut dooj' de ani de studii. io personal am in grup doo gagici cu taxu' extrem de bashtan, care ar putea sa stea toata ziua si sa-si faca unghiile. da' fetele uorcuiesc. alea care-si fac unghiile toata ziua is nevestele cumparate de diversi bashtani de prin tarile sarace.

nu zic c-or fi si copii saraci de-ajung sa faca carte. da' nu e asa, majoritatea kinejilor de la dofturat in sus vin din clase cel putin medii. altfel n-ar avea bani. in kina scoala e pe bani (grei) inca de la generala. aia care dau ceatza la elevii romani n-au cum sa fie murdari si-n trening pentru ca taxii lor n-au bani de scoala, iar statu' kinez burse de studiu nu da.

da, regret ca te obosesc cu "opozitia" mea. sa stii ca daca tz-ar veni ideea de a privi lucrurile de pe partea mea (da' nu cred ca tz-a venit ideea, nu?) ai realiza ca si pe mine ma oboseste sa citesc tot felu' de veselii de-alde madam culcer. sincer, ma oboseste sa citesc texte electorale scrise de politrucii de la vocea americii. pentru ca prefer sa citesc texte argumentate. nu propaganda nici de la pedeleu, nici de la pedesereu, nici uatevar.

ce te extaziaza asa de tare in textu' lu' rodica? faptu' ca ponta si antonescu nu-l lasa pe maretzu' funeriu sa faca reforma? ce reforma, soro? de ce n-o citezi si pe madam pippidi, care analizeaza distribuirea politica a functiilor in ministeru' lu' funeriu, de catre el insusi? reforma a fost cind o pus directoare la biblioteca pe gagica de la serei? da' cind a facut comisia de doctorate de la aseu din plagiatori?
Lasati dolarii sa vina la mine!

#198 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 29 July 2011 - 11:03 AM

Vezi postareaCalugaru, la 29 July 2011 - 09:54 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 29 July 2011 - 07:58 AM, a spus:

:pupic: Auz' Vaxîlicî, tu esti opozant din prîntzipiu, asa-i? Let me guess, fan Acadameia Catzavencu pana la muarte?

De multe ori ma amuz cu tine, dar boy, tre sa recunosc ca esti teribil de obositor.

Da' tu de un' jtii ca Rodica Culcer nu i-o vazut pe elevii aia, mhm? Ca nici in China comunisto-capitalista cuopchiii cu banet nu ajung olimpici ca is ocupati sa se distinga de obijnuitele straturi sociale si asta nu prin intelijenta.


vezi, din cauza asta ciuvilizatia vestica sh-o ia in botica in prezent de la amicii cu oki oblici. unii asuma, altii nu.

Sh-o ia in botic pen'ca nu a fost a drac de la inceput si i-a läsat pe chinezi sa copieze di täti? Ca tu te invarti intr-un cerc anume nu inseamna ca bulionul -peste bulionul adica- de chinezi is dijtepti di zbarg. Procentajul pe care il descrii tu este destul de mic raportat la populatia tarii si aici ne invadeaza procentajul de cu chinezi care fac doctorat in copiat di täti. Ultimul lor succes rasunator este replica fara cusur a unui faimos sat de vacanta din Elvetia (parca). Marele pericol din partea chinezilor e ca e multi si e hungri, da' räu.

de exemplum tu cu timpenia de-ai scris-o mai sus.

>>>>>>>>>> Care gagiu? De unde stii tu in ce erau imbracati chinezii de i-o vazut Madam Culcer? Nu stii nici tu nici io. ia sa-i dam un tilifon s-o-ntrebam. Ah, te referi la treaba ca nu toti chinezii de are bani e dijtepti? Pare tampenie, da' e legea firii.



da-mi voie sa-tz spun o poveste. Am avut un coleg de servici, cel mai bun specialist in MOCVD pe care-i aveam. cind a demisionat, l-am intrebat de ce s-a suparat si de ce pleaca. si cica nunu, io mac sa fiu director tehnic la firma lu' tata. "firma lu' tata" estem polar puffs. cu legaturi pulitice pina la primu' ministru, ca sa stii si tu.

>>>>> ajea.

si eaca, fiisu' lu' polaru' a facut dooj' de ani de studii.

>>>>>>>>>>>bon, e clar ce urmareste ala. Probabil ca peste cativa anisori va fi o figura marcanta in miscarile politice. Nu-i clar ce vrea? Si ce, asta inseamna ca toti bajetzii de mahäri chinezi is doctiori. Hai tuh, lasa-ma. Si daca o fi asa, de un jtii tu ca toti e pe bune, ha? Hai bäi Mihai, doar pentru ca esti acolo si doar pentru ca ai venit in contact cu acesti oameni de care spui tu nu inseamna ca orice zboara se mananca. Ori oi fi eu extrem de sceptica.



io personal am in grup doo gagici cu taxu

>>>>>>>>>>>>>> Uuuuuuhhh, si doamna Cälugaru stie? :drool:



extrem de bashtan, care ar putea sa stea toata ziua si sa-si faca unghiile. da' fetele uorcuiesc. alea care-si fac unghiile toata ziua is nevestele cumparate de diversi bashtani de prin tarile sarace.

>>>>>>>>>>Daca zici tu. Sa zicem ca toti aia de fac documentare pe tema is niste cretinoizi si 'abar n-au despre ce vorbesc, ori or platit niste chinezi/oaice sa afirme asta in reportaj.

nu zic c-or fi si copii saraci de-ajung sa faca carte. da' nu e asa, majoritatea kinejilor de la dofturat in sus vin din clase cel putin medii. altfel n-ar avea bani. in kina scoala e pe bani (grei) inca de la generala. aia care dau ceatza la elevii romani n-au cum sa fie murdari si-n trening pentru ca taxii lor n-au bani de scoala, iar statu' kinez burse de studiu nu da.

>>>>>>>>>>>>>>Hon, let's stick to the text shall we? Unde a scris femeia de murdari? Eu cred ca ce a vrut sa sublinieze ea cu detaliul asta este ca elevii chinezi care au dat clasa la cei romani provin din familii mai modeste decat cele ale romanilor, care se bucura de absolut tot libertinajul democratic si european. Ca tu extrapolezi si o-ntorci (si la asta ma refeream cand am spus ca esti obositor) e hobby-ul tau.

Dar sa revenim la situatia sociala din China: daca vorbesti de o familie amarat de chinezi din, sa zicem, Lanzhou, unde venitul pe cap de locuitor este sub 4000 de Yuan si unde daca or facut al doilea si al treilea copil (ca deh, aia in afara de munca pamantului nu au alta sansa si au nevoie de brate de lucru) si statul ii pedepseste, le scade cu inca 5% salariu', gravida tre sa astepte cu orele la doctor si sa isi plateasca vizita si nici concediu de maternitate platit nu primeste, apäi da, aia nu-sh permit scoala, ca cine dracu' cultiva orezu? Ca panaa junge ala doctor, or murit de inanitie. Ei...daca vorbim de, sa zicem, o famelie din Urumchi ori Qinghai ori Hubei, unde venitul e intre 4 si 8 mii si poate unde multi respecta politica sociala (adica aia de a avea doar un copil iar statul le ofera acestor familii sanse mai bune in ce priveste educatia copilului si ii motiveaza financiar) - adica de familii din stratul social mediu de jos, ei iaca, o fi posibil sa mearga pruncii astia in treining la olimpiada. Ca doar nu o fi frun dresscode la olipmiada :notworthy:
Eh, da' daca luam chinezii de pe coasta, de la, sa zicem Fushun pana la Zhuhai, adica din zonele cele mai dezvoltate si cu cel mai mare venit pe cap de locuitor, iaca-ti doctorii, d-acolo vin. Asa-i c-asa-i?

da, regret ca te obosesc cu "opozitia" mea.

>>>>>>>>>>>>Iti zisei mai sus, nu opozitia - asta ma amuza- da' stilul tau e obositor.



sa stii ca daca tz-ar veni ideea de a privi lucrurile de pe partea mea (da' nu cred ca tz-a venit ideea, nu?)

>>>>>>>>>>>>>>>> :-* cum ziceam, opozitia ta e amuzanta! Da' de-a dreptu hilar e ce ai zis mai sus, hahahaha. Mäh, da' hotärashte-te o data: pentru ce pledezi, democratie ori totalitarism?

Da' de unde stii tu ca n-am incercat? Hm? Da' poate nu-mi iese iaca. :)


ai realiza ca si pe mine ma oboseste sa citesc tot felu' de veselii de-alde madam culcer. sincer, ma oboseste sa citesc texte electorale scrise de politrucii de la vocea americii. pentru ca prefer sa citesc texte argumentate. nu propaganda nici de la pedeleu, nici de la pedesereu, nici uatevar.

ce te extaziaza asa de tare in textu' lu' rodica? faptu' ca ponta si antonescu nu-l lasa pe maretzu' funeriu sa faca reforma? ce reforma, soro? de ce n-o citezi si pe madam pippidi, care analizeaza distribuirea politica a functiilor in ministeru' lu' funeriu, de catre el insusi? reforma a fost cind o pus directoare la biblioteca pe gagica de la serei? da' cind a facut comisia de doctorate de la aseu din plagiatori?


Of drace, si eu care am zberat ca faci parte dintre cei care inteleg ce vreau sa zic. Naja. Ce extaz, care?

Bäi Mihai, de cand scrii tu eu am inteles una: pe tine te oftica räu situatia politica din tara. Am priceput. Bon. Nu numai pe tine. Toti estem niste politruci finca sunt aceeasi de s-or scalambait si in regimul apus (->pe dracu'). Da, se transmite din tata-n fiu aceeasi mentalitate comunista, aceleasi mecanisme bla bla bla. Iaca de-asta am plecat atatia. Dar ce nu pricep io: de ce faci ca ei, gargara adica? Mäh tatä, de gargara is toti sätui pîn' la Dumniezäu si-napoi.

Sa lasam nene barbologia, iaca: ce solutie ai propune tu pentru remedierea situatiei. Unde si cu ce crezi ca ar trebui sa se inceapa, ce s-ar putea face, concret? Si intrebarea este adresata tuturor.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#199 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 29 July 2011 - 12:40 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 29 July 2011 - 11:03 AM, a spus:

Sa lasam nene barbologia, iaca: ce solutie ai propune tu pentru remedierea situatiei. Unde si cu ce crezi ca ar trebui sa se inceapa, ce s-ar putea face, concret? Si intrebarea este adresata tuturor.

sa se intoarca vaxile in tara!

un amic de-al meu, la o intrebare asemanatoare a propus o reintoarcere in tara a diasporei. Nu sunt de acord, pentru ca am vazut destule specimene de romani si pe aici.

Romania nu prea are leaderi adevarati. Poate ne-ar trebui unul, dar format "in afara" ca in tara atmosfera e cam grea din motive de mitici.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#200 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 29 July 2011 - 04:27 PM

Îîîîuuu, iaca ce face madama Culcer - Mihai, recunosc ca si eu ascultam Europa libera pe sestache dar pe Culcer nu o stiam si in revista is ocupata sa citesc retete naturiste :floare:))- dar iata ce ii face ea fostului meu coleg de liceu, un tip cu un intelect foarte suplu si cu gîdilici la limba, care face parte din aceeasi promotie cu un alt personaj marcant- Corneliu Porumboiu: http://www.curentul....erentariul.html

Urît madam Culcer, foarte urît. Dati in cap putinelor talente si capete luminate tinere care au curajul sa stea in tara. Luciane, meriti mult mai bun si mult mai bine si sper sa fie cat mai multi de partea ta!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 11 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi