Forum Culinar: bacalaureatu' farmaciei mele - Forum Culinar

Salt la continut

  • 11 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

bacalaureatu' farmaciei mele

#161 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 16 July 2011 - 04:47 PM

Vezi postareaaura, la 16 July 2011 - 03:34 PM, a spus:

eu cunosc multi romani de aici, din canada (inclusiv noi Imagine postata ), care ar vrea sa se intoarca in romania la tara. pentru agroturism sau agricultura. Si toti sunt cu studii superioare.

E adevarat ca dupa o anumita varsta incepi sa te "asezi", vrei liniste, cat mai multa liniste Imagine postata


Asa e Aura.

Pana la 35 de ani am fost foarte turbulenta.
Dupa 45 m-a lovit linistea .Imagine postata
Cand ma zgarie pe timpane vreun prunc tipator ca o maimuta,imi aduc aminte de baba Szanszki de la noi din curte,care ne to apostrofa pe geam cand eram mici si faceam taraboi ;

- Linisteeeee,va rog copii,linisteeee....

Asa ca am luat masuri si m-am mutat la tara.
Restul lucrurilor au decurs cred ca o consecinta .Imagine postata

..................

Ar fi minunat daca v-ati intoarce cu experienta pe care ati acumulat-o.
Doar ca deocamdata ,noi ,intreprinzatorii ,nu ne putem baza decat pe propriile forte.
Statul nu ne-a ajutat si nu ne ajuta cu nimic .
Si majoritatea in conditiile astea de criza suntem in Imagine postata ..... buda.

Chiar daca locuiesc langa Baia Mare
,eu ma simt in Buda Mica .

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#162 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 July 2011 - 05:48 PM

Vezi postareaMutti, la 16 July 2011 - 01:00 PM, a spus:

Un exemplu: cand eram io in generala am invatzat gramatica de bubuiam: stiam pe langa subiect si predicat toate tipurile de complemente , invatzasem chiar de element-predicativ-suplimentar. Mie mi-a placut , am invatzat cu drag , mai tarziu mi-a folosit la facultate....dar ce au facut restul colegilor cu atata gramatica?


Le-a folosit sa nu faca parte dintre agramatii de astazi. Mult mai putini agramati cu BAC intalnesti din generatia ta, decat din cele din ultimii 10 ani. Ca sa vorbesti si sa scrii corect romaneste, sa te exprimi fluent si sa ai vocabular dezvoltat, nu e nevoie sa retii pana la sfarsitul vietii intreaga gramatica de gimnaziu asa cum se invata "de bubuiai" pentru examenul de treapta I (cu element predicativ suplimentar, sau tipurile de complemente, diateza acitva-pasiva-reflexiva, verbul copulativ, nume predicativ etc) la nivel teoretic, dar de acolo pana la a deveni normalitate sa nu reusesti sa construiesti o fraza cu subiect acordat cu predicatul, sa nu stii conjugarile, sau folosirea timpurilor corecte in exprimare scris/oral e o mare distanta.

Reintoarcerea la viata la casa pe pamant versus cea la blocurile inalte asociate perioadei comuniste, nu e totuna cu reintoarcerea la viata la tara. Iar nevoile noastre de a consuma legume/fructe/carne/oua/lactate din productie proprie (sau cunoscuta) provine mai degraba din lipsa de calitate biologica/nutrienti (ca sa nu mai pomenim de OMG etc) si a superprocesarii acelelorasi alimente in ultimii 20 ani.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#163 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 17 July 2011 - 08:09 AM

Vezi postareaPiscotel, la 16 July 2011 - 01:02 PM, a spus:


Nu de alta dar cele de pe Googu sunt de multe ori deformate sau trunchiate .



serios? io pe unde am cautat, viteza luminii in vid avea aceeasi valoare (eventual cu mai putina sau mai multa precizie). teorema lu' pitagora - tot aia e, indiferent pe ce sait. ah, ca asupra, sa zicem, istoriei, diverse persoane au diverse puncte de vedere ... asta e!

in "carte" ai citit punctul de vedere al regimului ceausescu. poate ar fi util sa nu mai iei punctul de vedere respectiv cu valoare absoluta
Lasati dolarii sa vina la mine!

#164 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 July 2011 - 12:19 PM

Am primit pe mail o chestie interesanta:

«Generaţia rataţilor» - aşa sunt catalogaţi tinerii care au susţinut examenul de Bacalaureat în acest an - se revoltă împotriva stigmatizării la care sunt supuşi. O scrisoare de protest, scrisă de un tânăr care a susţinut BAC-ul în acest an, a devenit deja virală pe Facebook.

Autorul protestului îi acuză pe cei care i-au crescut şi care acum se delimitează de ei.

"Ruşine pentru că aţi ajuns să daţi vina pe o generaţie crescută de voi, arătată cu degetul acum tot de către voi! Ruşine sistemului care ne-a crescut! Ruşine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani încoace! Ruşine nouă, vouă, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI!", se arată în scrisoarea de protest.

Scrisoarea de protest, care face furori pe Facebook, acuză corupţia din societatea românească, personajele dubioase prezentate drept modele de succes, schimbările haotice din sistemul de învăţământ şi susţine că rezultatele examenului de Bacalaureat din acest an reprezintă o oglindă fidelă a realităţilor româneşti.

Scrisoarea de protest:

"Generaţia rataţilor! Generaţia etnobotanistilor! Generaţia idioţilor! Generaţia facebook! - aşa ne cataloghează mass media şi opinia publică din întreaga ţară în zilele acestea pe toţi care am dat Bacalaureatul - eu le spun doar atât - RUSINE! Ruşine tuturor!

Ruşine pentru că aţi ajuns să daţi vina pe o generaţie crescută de voi, arătată cu degetul acum tot de către voi! Ruşine sistemului care ne-a crescut! Ruşine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani încoace! Ruşine nouă, vouă, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI!

Am ajuns după 20 de ani de şpagă, de modele gen Becali şi Bianca Drăguşanu, de învăţământ prost manageriat, de legi prost făcute să profite cei puternici, de facultăţi pe pile şi pe bani din care au ieşit generaţii întregi de dascăli care ne-au educat pe noi, cei idioţi şi fraieri cei care ne aflam acum în aceeaşi oală, indiferent dacă ne-am luat sau nu BAC-ul, am ajuns la o limită!

Nu mai suportam! Refuzam sa credem că suntem o generaţie pierdută! Suntem defapt prima generaţie care va fi sacrificat cu folos, şi asta deoarece ne-am saturat de ce se întâmplă în ţara asta! Totul trebuie să înceteze! Pentru asta vom ieşi în strada şi vom cere dreptate! Cerem ajutorul oamenilor corecţi, ajutorul moral de care avem nevoie pentru a progresa! Toată lumea este acum şocată de rezultatul Bacalaureatului şi implicit de învăţământul romanesc. Ohh, dar ce surpriză! Cât de neaşteptat! Ce şoc! INCREDIBIL! SENZAŢIONAL!

Adică din aceşti copii care din `99 până acuma li s-a schimbat programa de n`spe ori, care au intrat la liceu să dea bac din geografie şi s-au trezit în a 12-a că dau din fizica, aceşti copii care au văzut zi de zi la televizor cum este încurajată prostia şi incultura alături de băieţi cu bani făcuţi fraudulos înconjuraţi de curve semi-îmbrăcate în direct la televizor, aceşti copii bătuţi de soartă că s-au născut într-o ţară ca asta, o ţară în care e mai important ce chiloţi are Crudu decât rezultatele sportive şi intelectuale ale tarii, aceşti copii nu au devenit nişte genii eminesciene??? Serios??? Aceşti copii nu au intelect nici măcar cât Einstein??? DOAMNE! CE NERUŞINARE!! Mai nemernici etnobotanisti!!! Cum puteţi mai gunoaielor, mai loazelor să nu învăţaţi şi să intraţi fără pile şi copiat la facultăţi când aveţi atâtea modele demne de urmat??? CUM E POSIBIL O ASEMENEA DEPRAVARE? Adică mai bine staţi pe facebook si pe messenger decât sa urmăriţi modelele oferite la tv???

Adevărul e că de 20 de ani ne aşteptam sa iasă nişte flori de nufăr în locuri în care nu am aruncat nici măcar seminţe de urzica! Asta e realitatea! Va uimeşte promovabilitatea de la BAC? Dar de cea de la titularizări de ce nu ziceţi nimic? Ei nu-s loaze, etnobotanisti? E posibil sa iei 1.20 la titularizare şi sa te mai consideri profesor? E posibil sa iei diploma frauduloasa la Spiru Haret si sa educi apoi generaţii întregi? Ştiaţi ca 25% din toţi profesorii actuali au studiile făcute la Spiru Haret? Sau asta nu e important pentru voi? Ştiaţi că suntem pe penultimul loc din Europa şi la egalitate cu Congo la nivelul învăţământului? Şi asta nu de acuma, de un an-doi ci de aproape două decenii!!! Aşadar, de ce va miraţi? De ce sunteţi indignaţi? aaaa… aveaţi impresia ca dacă le oferiţi părinţilor şi bunicilor noştrii spectacole tv ieftine şi barbare, adevărate sugative de rating, sau dacă le cumpăraţi votul şi ii minţiţi în campanii electorale infinite, noi odraslele lor o sa fim dintr-o dată altfel?

Ei bine, suntem altfel, dar nu asa cum credeţi voi! Suntem diferiţi! Suntem diferiţi prin faptul că ştim sa spunem GATA!Gata cu adevăratele gunoaie din ţara asta! Nu va mai merge! Noi avem onoare şi demnitate, nu mai suntem nişte slugi în fata voastră, iar dacă nu vom reuşi să vă schimbam, vom pleca din ţară, şi atunci sa rămâneţi voi să vă plângeţi de milă! Noi, generaţia etnobotanistilor cum ne spuneţi voi o să vă arătam ca avem mai mult curaj decât toate generaţiile voastre de comunişti la un loc! Reprezentam adevărata forţă deoarece noi suntem VIITORUL iar voi sunteţi doar nişte amărâţi care vor muri şi vor fi uitaţi de istorie! Voi aţi fost PERIOADA NEAGRĂ din istoria acestei tari şi asa veţi fi ţinuţi minte, iar noi, noi suntem PRIMII! PRIMII care se revolta împotriva voastră!"


#165 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 July 2011 - 01:04 PM

Vezi postareaCalugaru, la 17 July 2011 - 08:09 AM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 16 July 2011 - 01:02 PM, a spus:


Nu de alta dar cele de pe Googu sunt de multe ori deformate sau trunchiate .



serios? io pe unde am cautat, viteza luminii in vid avea aceeasi valoare (eventual cu mai putina sau mai multa precizie). teorema lu' pitagora - tot aia e, indiferent pe ce sait. ah, ca asupra, sa zicem, istoriei, diverse persoane au diverse puncte de vedere ... asta e!

in "carte" ai citit punctul de vedere al regimului ceausescu. poate ar fi util sa nu mai iei punctul de vedere respectiv cu valoare absoluta

si unde ai putea gasi acest adevar cu valoare absoluta? In cartile scrise de asa-zisa societate democratica? Tu nu ai aflat inca in ce lume traiesti? Adevarul e intotdeauna al celui mai puternic.

Ca un exemplu, adevarul unui afagan nu cred ca e acelasi cu adevarul unui american.

Vezi postareaFoxyy, la 17 July 2011 - 12:19 PM, a spus:

...iar noi, noi suntem PRIMII! PRIMII care se revolta împotriva voastră!"[/b][/i]

nu stiu matematica si nici despre scriitorii canonici, dar asta nu-i impiedica sa gandeasca.

nu am fost prea atenta, are greseli gramaticale? ca sa-l tragem bine de urechi... :occasion14:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#166 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 17 July 2011 - 02:30 PM

Vezi postareaCalugaru, la 17 July 2011 - 08:09 AM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 16 July 2011 - 01:02 PM, a spus:

Nu de alta dar cele de pe Googu sunt de multe ori deformate sau trunchiate .



serios? io pe unde am cautat, viteza luminii in vid avea aceeasi valoare (eventual cu mai putina sau mai multa precizie). teorema lu' pitagora - tot aia e, indiferent pe ce sait. ah, ca asupra, sa zicem, istoriei, diverse persoane au diverse puncte de vedere ... asta e!


Ah dragul meu,eu nu caut pe Googu teoreme pe care le gasesc in manualele scolare , ci lucruri mai prozaice.
Despre cum sa ingrijim musetelul sau cum se bandajeaza laba gastii
.


in "carte" ai citit punctul de vedere al regimului ceausescu. poate ar fi util sa nu mai iei punctul de vedere respectiv cu valoare absoluta


De unde stii tu ce carti am citit sau citesc eu ?
Ai chef de cearta,simti nevoia sa jignesti gratuit,esti liber dar nu cu mine .
Ca iti repugna tot ce-i romanesc stiu.Dar credeam ca ai probleme numai cu Sistemul.
Vad insa ca-ti versi nervii pe cine iti pica la indemana si emiti judecati de valoare.
Iti place sau nu ,amandoi am facut aceeasi "Scoala Romaneasca".
Tot bati apa in piua cu cartile ceausiste,cu tarele sistemului.
Garnitele s-au deschis de mult.Accesul la informatie e liber si libera circulatie a marfurilor si persoanelor la fel.
Librariile sunt pline de carti traduse din toate limbile.
Cred ca te-ai blocat intr-un fel de dizidenta fanatica.
Nu stiu cine si cu ce te-a calcat pe batatura,dar te rog nu ne considera pe toti niste prosti.


Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#167 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 July 2011 - 03:00 PM

vasile imi aduce aminte de un film american in care 2 babe sunt martore intr-un proces. Dupa mai multe intrebari, se dovedeste ca babele au propria lor conceptie despre oameni: toti sunt niste molime, mai putin ele doua. :occasion14:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#168 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 17 July 2011 - 03:32 PM

Vezi postareaPiscotel, la 17 July 2011 - 02:30 PM, a spus:



De unde stii tu ce carti am citit sau citesc eu ?



habar n-am ce citesti tu. eu am comentat afirmatia ta ca sistemul de invatamint romanesc e pentru aia care invata, sistemele celelalte is pentru cei care gugleaza. cum invatamintu' romanesc pe care l-ai urmat se bazeaza pe versiunea ceausescu, iaca!

desigur, e mai simplu sa dai cu anatema, ca io vreau cearta, ca etc. daca ai sta sa gindesti, ai pricepe. da' tu n-ai invatat asta la scoala. ai invatat informatia de pe gugal. si ai invatat sa te minii proletareste.
Lasati dolarii sa vina la mine!

#169 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 17 July 2011 - 03:33 PM

Vezi postareaaura, la 17 July 2011 - 03:00 PM, a spus:

vasile imi aduce aminte de un film american in care 2 babe sunt martore intr-un proces. Dupa mai multe intrebari, se dovedeste ca babele au propria lor conceptie despre oameni: toti sunt niste molime, mai putin ele doua. :occasion14:


bine, babo ...
Lasati dolarii sa vina la mine!

#170 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 17 July 2011 - 04:19 PM

Vaxile ,

Cu mandrie proletara te anunt ca stiu exact ce ai vrut tu sa spui .
A fost foarte clar.


Te mai citez o data.

"in "carte" ai citit punctul de vedere al regimului ceausescu. poate ar fi util sa nu mai iei punctul de vedere respectiv cu valoare absoluta ."

Nu faceai referire la sistemul de invatamant ci la mine .


E mai usor acum sa o dai cotita si sa te faci ca ai vrut sa spui altceva .
Punem punct discutiei aici.

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#171 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 July 2011 - 05:24 PM

Vezi postareaCalugaru, la 17 July 2011 - 03:33 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 17 July 2011 - 03:00 PM, a spus:

vasile imi aduce aminte de un film american in care 2 babe sunt martore intr-un proces. Dupa mai multe intrebari, se dovedeste ca babele au propria lor conceptie despre oameni: toti sunt niste molime, mai putin ele doua. :(


bine, babo ...


:( :(

deci daca eu sunt baba tu esti molima... :(


sau baba 2 :(
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#172 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 18 July 2011 - 05:51 AM

Vezi postareaPiscotel, la 17 July 2011 - 04:19 PM, a spus:

Vaxile ,

Cu mandrie proletara te anunt ca stiu exact ce ai vrut tu sa spui .
A fost foarte clar.


Te mai citez o data.

"in "carte" ai citit punctul de vedere al regimului ceausescu. poate ar fi util sa nu mai iei punctul de vedere respectiv cu valoare absoluta ."

Nu faceai referire la sistemul de invatamant ci la mine .


E mai usor acum sa o dai cotita si sa te faci ca ai vrut sa spui altceva .
Punem punct discutiei aici.



hai sa recapitulam ...

Piscotel a spus:

Facultatea in Romania e foarte buna pentru cei care vor sa stie in ce carte sa caute informatii.Posted Image
Nu de alta dar cele de pe Googu sunt de multe ori deformate sau trunchiate .
Tot acolo am invatat sa citesc in mare viteza pe diagonala .Fapt care era sa-mi produca ceva fracturi .
Si apropo de cei cu studii superioare care cultiva pamant.
In Romania sunt din ce in ce mai multi.Posted Image
Aia de la tara care au Bac ,sunt paznici in oras , sau stau la carciuma pe terasa,ca doar sunt telectuali si nu se pot murdari pe maini .

Apare o noua clasa sociala,din care fac si eu parte :



sa fie-al dreaqu care minte?

pentru aia care gindesc: autoarea celor de mai sus stie exact in ce carte se afla adevaru', pentru ca adevaru' i s=-a predat ei in facultate (vezi text bold + huge). e consecinta unui sir de 3 silogisme simple. in plus, cf ultimelor doo posturi, autoarea devine violenta cind e demascata. are si ceva pregatire in tehnica "batubatu". da' la un nivel prea jos pentru kaloogare. pentru aia ca re nu gindesc: whatever, don't give a f ..beep!.

doamna cu adevaru' absolut? uite, ti-l dau pe fiimiu la aparat, cu el poate ai o sansa. :blush: -_-


ca si comentariu general: guglezeu ofera accesu' la puncte de vedere diferite, uneori opuse. de exemplum, batalia de la rovine. romanii zic ca mircea a maturat cu turcii pe jos, turcii zic taman pe dos. cine are dreptate? cf doamna de mai sus, manualu' de istorie dupa care a studiat mneaei. pi poate ca da, da' daca e biased?

important cind te inchini la guglezeu e sa nu cauti informatii de pe surse biased, sau daca te risti, sa verifici ce zice si partea adversa. adevaru' e sigur la mijloc. ca si exemplum: are idee careva exact ce se intimpla in ziua de azi in libia? cine informeaza de acolo? bbc? cnn? france2? pai aia sunt beligerati. posibil sa fie cinstiti, da' e probabil sa faca propaganda. e razboi. l-a ascultat cineva pe gadafi? probabil ca nu, avind in vedere discursurile lui de la onu cine dracu sa-l asculte p-ala?si totusi, care e celalalt punct de vedere asupra razboiului din libia?

vorba lu' danescu, ginditz cu capetele voastre.
Lasati dolarii sa vina la mine!

#173 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 18 July 2011 - 05:53 AM

Vezi postareaaura, la 17 July 2011 - 05:24 PM, a spus:



deci daca eu sunt baba tu esti molima... :blush:




aaa ... hhahahaha ... demostreaza! -_- :)
Lasati dolarii sa vina la mine!

#174 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 18 July 2011 - 10:08 AM

Vezi postareaCarmella, la 13 July 2011 - 06:18 PM, a spus:

Comentariile mele la chestia cu bacul (vad ca s-a scris foarte mult si nu am timp sa citesc tot acum) este ca, din pacate, cei care ii critica pe "analfabetii si loazele" care au picat bacul, folosesc la rindul lor exprimari groaznice, ignora cele mai elementare norme ortografice, ortoepice sau de punctuatie. Am auzit zilele trecute la toate emisiunile de televiziune pronuntia "bacaloreat" in loc de "bacalaureat" la moderatori, jurnalisti, ministri, si, fara suparare, la subiectul asta numai din citirea lui pe diagonala mi-au sarit in ochi zeci de greseli pentru care cei care le-au facut ar fi picat cu succes bacul :blush: Deci cine critica pe cine? Citi din cei ce critica loazele au curajul sa-si puna diploma de bac pe masa? -_-
Am aflat cu ocazia acestui bac si ceva ce poate o sa mire pe toata lumea dar se poate verifica (eu nu am gasit inca o sursa oficiala), si anume ca procentul de promovabilitate la bacalaureatul romanesc de anul asta este foarte aproape de media europeana, ca in Germania, de exemplu, promovabilitatea este de 42%. Deci nu vad unde e rusinea noastra ca natie, ca elevi, ca parinti sau ca dascali ca anul asta s-a luat bac-ul in proportie de 45%.


Pe undeva mi-ai cam loat vorba din gura. Cam asa ceva vroiam sa scriu si io da'mi zisesem sa astept sa cetesc tot si p-orma sa zic dar zic acum.

Da, Romania era tara unde diploma de BAC era, intr-un fel, de la sine inteles sa o ai. Iar cine n-o avea doar muncitor necalificat putea fi.

Romania era tara unde, daca nu aveai facultate, nu puteai deveni mai stiu eu ce sef, chiar daca dovedeai ca esti capabil. Asa spunea legea ca sa dea bine in statistici.

Romania este acum tara unde, daca nu ai masterat sau doctorat, nu poti visa la o slujba mai bine platita. Adica, a ajuns si masteratul/doctoratul asta un fel de... diploma de BAC.

Da, in Romania s-a facut ceva doar daca era la moda, ma refer dupa '89.

Pe vremea cand eram eu in facultate aveam unii profesori care ne spuneau destul de des "Dragilor, facultatea este facultativa ci nu obligatorie. Ca sa obtii diploma trebuie sa si depui un efort. Nu depui, nu te tine nimeni ca sa pierzi vremea aci".

In multe tari din occident, facultatea pregateste oameni care, teoretic vorbind, vor sa faca o cariera in cercetare. Cine vrea in "productie" nu se duce la facultate ci la o "inalta scoala" (un fel de subinginerie raportat la inginerie).

In occident, dupa primul an de studiu, multi renunta la facultate pentru ca "este prea greu". Fapt pentru care numarul de detinatori de diploma universitara este destul de scazut (nu stiu statistici si nici n-am chef sa caut). Asta nu inseamna insa ca occidentalii is mai prost pregatiti decat romanii. Din contra, as spune. Un subinginer de aici da clasa unui inginer din romania. In primul rand, ca mentalitate si motivatie. Nu-i intereseaza ca scriu cu greseli atata timp cat isi fac treaba. Nu-i intereseaza ca nu citesc si ei Kant sau Liiceanu, ei isi vad de treaba lor.

Sunt constienti ca o hartie nu e totul si ca trebuie sa dovedeasca ca se si pricep.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#175 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 18 July 2011 - 10:24 AM

Vezi postareaCalugaru, la 18 July 2011 - 05:51 AM, a spus:

sa fie-al dreaqu care minte?

pentru aia care gindesc: autoarea celor de mai sus stie exact in ce carte se afla adevaru', pentru ca adevaru' i s=-a predat ei in facultate (vezi text bold + huge). e consecinta unui sir de 3 silogisme simple. in plus, cf ultimelor doo posturi, autoarea devine violenta cind e demascata. are si ceva pregatire in tehnica "batubatu". da' la un nivel prea jos pentru kaloogare. pentru aia ca re nu gindesc: whatever, don't give a f ..beep!.

doamna cu adevaru' absolut? uite, ti-l dau pe fiimiu la aparat, cu el poate ai o sansa. Imagine postata Imagine postata





Ihi,
Daaaa,
Ihiiiii,
Ihiii,
Daaaa
Ihiiiiii


Asta este genul de raspuns care-ti place ?
Poti sa continui pe acelasi ton .
La noi e gratis.

Si nu-l baga pe fiul tau in ecuatie. El e nevinovat .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#176 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 18 July 2011 - 01:40 PM

Vezi postareaCalugaru, la 18 July 2011 - 05:53 AM, a spus:

Vezi postareaaura, la 17 July 2011 - 05:24 PM, a spus:



deci daca eu sunt baba tu esti molima... =))




aaa ... hhahahaha ... demostreaza! :D :D


pana una alta se pare ca tu vrei sa ne demonstrezi ca toti suntem niste idioti pentru simplu fapt ca am facut facultate in romania, pentru ca am invatat din manualele romanesti si nu dand la vasle pe net.

Intrebarea fireasca ar fi "tu unde ai facut scoala?", dar pentru ca tu, in mod evident, urmezi indemnul lu' danescu ("ginditz cu capetele voastre"), intrebarea cea fireasca nu-si are rostul. Indiferent unde ai facut facultatea, geniul tau transcede toate sistemele de invatamant existente si viitoare (nu ,nu din cele trecute, d fereste!).

Pentru mine e clar: ai deschis discutia cu bacul si apoi cu titularizarea pentru ca sa ai un motiv de ras, de aruncat cu noroi, de jignit. Postarile tale, care la inceput pareau amuzante, au devenit obositoare si seci de orice continut. Asa-zisa "demonstratie" la comentariul lui piscotel e penibila. La fel ca si celelalte "lectii" ale tale.

Tu chiar ai impresia ca toata lumea e dobitoaca? E arogant din partea ta sa crezi ca esti singurul interesat de adevarul absolut, nu crezi?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#177 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 19 July 2011 - 04:04 AM

Vezi postareaPiscotel, la 18 July 2011 - 10:24 AM, a spus:

Vezi postareaCalugaru, la 18 July 2011 - 05:51 AM, a spus:

sa fie-al dreaqu care minte?

pentru aia care gindesc: autoarea celor de mai sus stie exact in ce carte se afla adevaru', pentru ca adevaru' i s=-a predat ei in facultate (vezi text bold + huge). e consecinta unui sir de 3 silogisme simple. in plus, cf ultimelor doo posturi, autoarea devine violenta cind e demascata. are si ceva pregatire in tehnica "batubatu". da' la un nivel prea jos pentru kaloogare. pentru aia ca re nu gindesc: whatever, don't give a f ..beep!.

doamna cu adevaru' absolut? uite, ti-l dau pe fiimiu la aparat, cu el poate ai o sansa. Imagine postata Imagine postata





Ihi,
Daaaa,
Ihiiiii,
Ihiii,
Daaaa
Ihiiiiii


Asta este genul de raspuns care-ti place ?
Poti sa continui pe acelasi ton .
La noi e gratis.

Si nu-l baga pe fiul tau in ecuatie. El e nevinovat .


da, mai, a ta e imparatia cerurilor
Lasati dolarii sa vina la mine!

#178 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 19 July 2011 - 04:10 AM

Vezi postareaaura, la 18 July 2011 - 01:40 PM, a spus:

Vezi postareaCalugaru, la 18 July 2011 - 05:53 AM, a spus:

Vezi postareaaura, la 17 July 2011 - 05:24 PM, a spus:



deci daca eu sunt baba tu esti molima... :icon_fessee:




aaa ... hhahahaha ... demostreaza! :violent6: :violent5:


pana una alta se pare ca tu vrei sa ne demonstrezi ca toti suntem niste idioti pentru simplu fapt ca am facut facultate in romania, pentru ca am invatat din manualele romanesti si nu dand la vasle pe net.

Intrebarea fireasca ar fi "tu unde ai facut scoala?", dar pentru ca tu, in mod evident, urmezi indemnul lu' danescu ("ginditz cu capetele voastre"), intrebarea cea fireasca nu-si are rostul. Indiferent unde ai facut facultatea, geniul tau transcede toate sistemele de invatamant existente si viitoare (nu ,nu din cele trecute, d fereste!).

Pentru mine e clar: ai deschis discutia cu bacul si apoi cu titularizarea pentru ca sa ai un motiv de ras, de aruncat cu noroi, de jignit. Postarile tale, care la inceput pareau amuzante, au devenit obositoare si seci de orice continut. Asa-zisa "demonstratie" la comentariul lui piscotel e penibila. La fel ca si celelalte "lectii" ale tale.

Tu chiar ai impresia ca toata lumea e dobitoaca? E arogant din partea ta sa crezi ca esti singurul interesat de adevarul absolut, nu crezi?


io creca pe tine te cam roade ca nu esti in stare sa dai un raspuns logic si, ca orice cetateanca de bine care se respecta, te-ai transformat intr-o victima. si infierezi proletar p-ala care se da "interesant" ca nu spune ca tine.

daca ai fi citit si altele afara de manualele romanesti si ziaru' "sportul" ai fi stiut vorba aia "nu-s de acord cu ce spui, dar o sa lupt pentru dreptu' tau de a spune ceea ce spui". desigur, e ceva spus de un cocalar nesimtit, nu merita sa-tz batz capu' cu cautarea textului original.

eu ce am sustinut a fost necesitatea informarii din surse multiple, mestecarea pe cont propriu a informatiei si refuzul de "a crede" un punct de vedere. ceea ce atz inteles voi doo este ca v-am facut idioate. ma rog, poate avem toti trei dreptate.

oh, in caz ca n-ai remarcat (ocupata fiind sa te oftici) morala povestii era "nu bacalaureatul e problema, ci lipsa de cerere de persoane educate intr-o economie distrusa". cu alte cuvinte, ideea de-o sustin eu e ca fiecare societate pregateste de fapt tinerii pentru nevoile ei. intr-adevar, o afirmatie oribila, pentru ca ea implica faptu' ca de fapt societatea si economia rumuneasca pica de fapt bacu'.

e interesant ca pina acum cam toate fetele, cu exceptia voastra - victimele kaloogaresti, au cam fost de acord cu ce-am zis eu. de ce oare? hmm ...
Lasati dolarii sa vina la mine!

#179 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 19 July 2011 - 04:21 AM

Vezi postareadragos, la 18 July 2011 - 10:08 AM, a spus:


Romania este acum tara unde, daca nu ai masterat sau doctorat, nu poti visa la o slujba mai bine platita. Adica, a ajuns si masteratul/doctoratul asta un fel de... diploma de BAC.


nu poti visa nici la post de vinzatoare, as zice. la bancile romanesti se cere facultate de economie pentru front desk!!


Citeaza

Da, in Romania s-a facut ceva doar daca era la moda, ma refer dupa '89.


sa enumeram numai facultatile de "marketing" de "dupa". profu' meu de engleza care tuna triumfator" atitia ani s-a dat prioritate stiintelor ingineresti, azi se face dreptate disciplinelor umaniste si limbilor straine". da, da' cu psihologie nu faci motoare.

din clasa mea de liceu, 32 de oameni, 13 au facut economie si 11 medicina. parintii i-au obligat sa faca asa. in ziua de azi, cei cu medicina ori s-au carat pe-afara (jumatate profeseaza altceva) ori is depresivi. aia de la economie mai lucreaza 60%, pe posturi primite prin pile, de la parinti. doi si-au facut firmele lor si-au dat faliment.

Citeaza


In multe tari din occident, facultatea pregateste oameni care, teoretic vorbind, vor sa faca o cariera in cercetare. Cine vrea in "productie" nu se duce la facultate ci la o "inalta scoala" (un fel de subinginerie raportat la inginerie).

In occident, dupa primul an de studiu, multi renunta la facultate pentru ca "este prea greu". Fapt pentru care numarul de detinatori de diploma universitara este destul de scazut (nu stiu statistici si nici n-am chef sa caut). Asta nu inseamna insa ca occidentalii is mai prost pregatiti decat romanii. Din contra, as spune. Un subinginer de aici da clasa unui inginer din romania. In primul rand, ca mentalitate si motivatie. Nu-i intereseaza ca scriu cu greseli atata timp cat isi fac treaba. Nu-i intereseaza ca nu citesc si ei Kant sau Liiceanu, ei isi vad de treaba lor.

Sunt constienti ca o hartie nu e totul si ca trebuie sa dovedeasca ca se si pricep.


depinde. if fr "les ecoles" is mai tari ca univ si pregatesc atit cercetatori cit si ingineri "field" destul de foarte buni. am intilnit aici la construit de platforme de foraj. in aceeasi fr, in general daca vrei in productie faci bts, aia e exact ce spui tu, scoala de subingineri. care nu citesc kant, fac ce trebuie sa faca pe patratica lor, si-s mai bine platiti decit asist univ. cu doctorat - la aceeasi virsta bilologica. insist asupra acestui ultim punct :icon_fessee:
Lasati dolarii sa vina la mine!

#180 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 19 July 2011 - 10:21 AM

Vaxile, o intrebare am la tine ca vad ca esti gica contra.Tu unde ai facut scoala, nu in Romania?in acelas sistem comunist?Nu te-ai format tu acolo inainte de a ajunge unde ai ajuns,Ca te-ai specializat dupa in tara unde esti asta e altceva, dar baza nu porneste din scoala comunista pe care tu o apostrofezi continuu?
Oare crezi ca noi ceilalti nu stim ca sistemul din Romania lasa de dorit?Dar asta nu inseamna ca trebuie sa facem atatea polemici cum faci tu.
Eu zic ca ar fi bine sa iei o pauza,vezi-ti de feciori, zi merci ca nu vor invata in Romania aia de r...t pe care o renegi si care iti e ca un cui in coaste, vezi-ti de familia ta, creste-i frumos asa cum vrei tu si nu mai ponegrii pe altii.
Nu uita ca aici majoritatea sunt cei care traiesc in Romania,isi cresc copii in sistemul care tie nu-ti place si nu cred ca v-or veni sa te jicneasca asa cum faci tu si sti de ce?fiinca in scoala aia comunista au invatat sa aibe bun simt.

Si cu asta eu mi-am incheiat vizita aici, cearta-te singur daca vrei,sau retrage-te frumusel si vezi-ti de ale tale.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic


  • 11 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi