Florile noastre

Postat 23 March 2012 - 11:14 PM

Postat 26 March 2012 - 11:07 AM
 .
  .Iti multumesc mult!

Postat 26 March 2012 - 06:26 PM
 Adriana, la 16 March 2012 - 07:59 PM, a spus:
Adriana, la 16 March 2012 - 07:59 PM, a spus: 

foxy tot roz iti pare?
  foxy tot roz iti pare? giacintofucsia.jpg (113.28K)
 giacintofucsia.jpg (113.28K)
Number of downloads: 0

Postat 26 March 2012 - 06:30 PM
 garofani.jpg (158.36K)
 garofani.jpg (158.36K)
si asta, mi-a placut floarea, sper sa se simta bine
 sundaville.jpg (102.36K)
 sundaville.jpg (102.36K)

Postat 30 March 2012 - 12:42 PM
 uptown girl, la 22 January 2011 - 10:18 PM, a spus:
uptown girl, la 22 January 2011 - 10:18 PM, a spus: 
 uptown girl, la 25 February 2010 - 09:55 PM, a spus:
uptown girl, la 25 February 2010 - 09:55 PM, a spus: 
 Maya, la 25 February 2010 - 03:19 PM, a spus:
Maya, la 25 February 2010 - 03:19 PM, a spus: 
Maya, deocamdata astept sa vad si eu minunea aia de incalzire globala despre care tot se vorbeste.

Din cite stiu camellia, ca si azaleea sau rhododendronul, trebuie plantata intr-o gradina a carui sol are un ph acid si e bogat in substante organice. Nu e rezistenta la temperaturi foarte scazute, nu-i place sa balteasca in apa, iar vara prefera sa fie pusa in locurile nordice sau nord-estice ale gradinii. Eu am s-o pun pe terasa, iar iarna o aduc in casa.
Maya, dupa aproape 1 an de cind am cumparat-o, n-am reusit s-o omor.
 In ciuda faptului ca n-am avut timp de dinsa sa o bibilesc, mi-a facut bucuria de a imboboci la inceputul anului, iar acum are citeva flori ce-si deschid timid petalele.
 In ciuda faptului ca n-am avut timp de dinsa sa o bibilesc, mi-a facut bucuria de a imboboci la inceputul anului, iar acum are citeva flori ce-si deschid timid petalele.   
 update: si-am implinit 2 ani, nu eu, camellia mea !
 inca traieste. in continuare, vara pun ghiveciul afara pe terasa casei, iar cum incepe sa se raceasca, o aduc inapoi in casa. intre timp camellia mea s-a mai inaltat, pe la Craciunul trecut au inceput sa-i dea primii boboci, iar prin februarie a inflorit.
 inca traieste. in continuare, vara pun ghiveciul afara pe terasa casei, iar cum incepe sa se raceasca, o aduc inapoi in casa. intre timp camellia mea s-a mai inaltat, pe la Craciunul trecut au inceput sa-i dea primii boboci, iar prin februarie a inflorit. 
si de-atunci tot asa o tine pina in ziua de azi

Postat 30 March 2012 - 12:50 PM

Postat 30 March 2012 - 02:02 PM
Cami e suberba camelia ta.

Postat 30 March 2012 - 07:26 PM

Postat 31 March 2012 - 12:27 PM
 Adriana, la 30 March 2012 - 12:50 PM, a spus:
Adriana, la 30 March 2012 - 12:50 PM, a spus: 
Adriana, imi pare rau sa aud ca n-ai avut succes la camellii.

in general, iarna o ud o data pe saptamina cu apa ce-mi ramine in fierbator, dupa ce-mi fac un ceai. evident, dupa ce s-a racit.
 camellia fiind plantata intr-un ghiveci mare, nu-i pun mai mult de 2-3 dl de apa. sta linga un geam spre partea estica, dar nu este expusa direct la lumina solara puternica, fiindca trag jaluzelele in timpul zilei. vara o ud mai des, cind vad ca pamintul incepe sa se usuce. in rest, nu-i dau ingrasaminte speciale sau vreo alta atentie, si ii merge bine.
   camellia fiind plantata intr-un ghiveci mare, nu-i pun mai mult de 2-3 dl de apa. sta linga un geam spre partea estica, dar nu este expusa direct la lumina solara puternica, fiindca trag jaluzelele in timpul zilei. vara o ud mai des, cind vad ca pamintul incepe sa se usuce. in rest, nu-i dau ingrasaminte speciale sau vreo alta atentie, si ii merge bine.  

Postat 31 March 2012 - 12:51 PM
 Adriana, la 26 March 2012 - 06:30 PM, a spus:
Adriana, la 26 March 2012 - 06:30 PM, a spus: 
Adriana, e o Allamanda. ii place lumina, dar nu sa stea expusa direct la caldura soarelui de la amiaza. daca o poti pune/agata undeva sub streasina casei, e perfect !
 vara ai grija sa o uzi des, dar nu sa balteasca in apa. iar cum da frigul, adu-o imediat in casa.
  vara ai grija sa o uzi des, dar nu sa balteasca in apa. iar cum da frigul, adu-o imediat in casa. eu am avut una acum 2 ani, si-am pierdut-o toamna, cind a dat pe neasteptate un inghet peste noapte.

Postat 31 March 2012 - 04:41 PM

Postat 31 March 2012 - 08:01 PM
 uptown girl, la 31 March 2012 - 12:51 PM, a spus:
 vara ai grija sa o uzi des, dar nu sa balteasca in apa. iar cum da frigul, adu-o imediat in casa.
  vara ai grija sa o uzi des, dar nu sa balteasca in apa. iar cum da frigul, adu-o imediat in casa. eu am avut una acum 2 ani, si-am pierdut-o toamna, cind a dat pe neasteptate un inghet peste noapte.

Mersi Dana, e deja mare, are 2 betisoare care o tin sus si ii pun o spaliera (sper ca asa se zice) din metal sa se agate pe ea. O sa vad cum in ce zona a terasei o pun ca sa aiba cit mai multa umbra.

Postat 31 March 2012 - 08:28 PM

Postat 31 March 2012 - 11:20 PM
 Adriana, la 31 March 2012 - 08:01 PM, a spus:
Adriana, la 31 March 2012 - 08:01 PM, a spus: 

Mersi Dana, e deja mare, are 2 betisoare care o tin sus si ii pun o spaliera (sper ca asa se zice) din metal sa se agate pe ea. O sa vad cum in ce zona a terasei o pun ca sa aiba cit mai multa umbra.
Adriana, parerea mea e ca ramurelele ce se vor extinde de-a lungul verii, sa nu le lasi sa se agate singure de spalier, ca greu o sa le descurci apoi. daca ar fi fost vorba de o floare de clematis, mergea sa o lasi de capul ei. pe asta o poti taia toamna fara mila, ca in urmatorul an creste la loc.

mai degraba incerca sa le sustii de spalier prinzindu-le cu o sfoara/sirmulita sau clame speciale pt. plante, si in felul asta o sa-ti fie mai usor sa o poti lua in casa cind da frigul afara. atunci poti sa confectionezi un semicerc din sirma sau o piramida din bete de bambus, pe care il/o infigi in pamintul din ghiveci si dai o noua forma plantei infasurind-o pe acestea.

Postat 31 March 2012 - 11:32 PM

Postat 01 April 2012 - 11:16 PM

Postat 01 April 2012 - 11:58 PM
 ...nu le prieste deloc aici...azalee si rhodo mai sunt inca  la loc de cinste..
 ...nu le prieste deloc aici...azalee si rhodo mai sunt inca  la loc de cinste..dar n-am deloc bafta cu cameliile, si le ador ....that's life.

Ajutor
 Ajutor

foxy tot roz iti pare?
  foxy tot roz iti pare?

foxy tot roz iti pare?
  foxy tot roz iti pare?