Forum Culinar: Muraturi - Un topic acrisor - Forum Culinar

Salt la continut

  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Muraturi - Un topic acrisor Muram tot ce prindem

#221 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 05 July 2012 - 09:33 AM

Am citit despre un tip de sambal negatit, raw (fermentat) cu mango(eventual necopt)

Am preparat si versiunea mea de spatamana acesta cu ...
nectarine +
ardei iuti, ghimbir, zahar mai putin dar tot de palmier, ansoa-uri uscate macinate, Nam pla sauce, amchur katai(pulbere din mango verde uscat) si cata sare a mai cerut.

Usturoiul l-am sarit acum caci aroma era prea reusita.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#222 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 July 2012 - 09:41 AM

Sunt la al treilea rand de castraveti de vara, sunt ok dar vroiam sa va spun un lucru extrem de ciudat si cam inexplicabil. Spun cam deoarece asa cum am scris la han, ajunsesem cu nervii in batista de la 6 pene de curent in 48 de ore gratie prietenilor de la Enel. Frigiderul dupa 6 ore de pauza pornea in tromba sa ajunga la temperatura lui, si ba rece, ba cald, ba rece, ba cald, uite asa din 3 in 6 ore!
Stiti ce s-a stricat?? kimchi! desi la cata iuteala avea era ultimul la care ma asteptam! Probabil variatiile l-au afectat!

Acum va trebui sa fac din nou, sa astept, asta era de vreo luna , numai bun! E, a fost ca nu mai e! Cu avariile lor mi-au distrus munca !!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#223 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 19 July 2012 - 07:16 AM

eu nu m-am mai invrednicit sa fac, desi imi luasem de toate mai acum o luna :) ....

acum ma tot framant daca sa pun sau nu niste felii de pepene verde
sau poate mai cumpar o data varza chinezeasca, pentru ca restul am tot timpul in casa

castraveti nu mai pun ca nu reusim sa gasim un aprozar cinstit, de unde sa luam castraveti proaspeti - ultimele 2 dati au facut gaura pe mijloc
plus ca nici sarea nu e chiar ce trebuie si numai sare nu o sa-mi mai car din Romania!

si cand te gandesti ca am cumparat pana si amidonul chinezesc(sau cum ii zice)!

#224 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 19 July 2012 - 08:22 AM

Eu am kimchi de o luna in borcane, pastrat camara, unde vara nu e prea rece - pana la 28 de grade ziua - dar nu mi-a facut probleme. Inainte de a-l consuma il las in frigider o ora-doua sa fie mai racoros.

Azi le-am dus parintilor cantalupi de 13 lei, cumparati de la piata si m-am intors de la ei cu rosii cherry de 20 de lei si tarhon de 30 lei.(daca vrei sa fi luat in serios ca ardealean si sa ai trei bun cu doamna, musai sa ai in gradina o tufa de tarhon si una de leustean)

Good trade!
:) a jubliat indianul(cu pene, nu cu pata rosie intre sprancene) din mine.

Cam o ora de manopera, sare, otet si avem tarhon conservat pentru trei familii.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#225 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 July 2012 - 08:52 AM

Deci de cand am facut prima data, nu am patit ceva cu kimchi!
Si era in frigider, unde e racoare in mare parte a timpului, eu tot pe penele de curent dau vina ca mai aveam niste fructe in frigider si mi le-a ars si pe alea tip bruma, daca ma fac inteleasa! Adica probabil porneste cu putere dupa pana si face si gheata pe peretele din spate.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#226 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 06 September 2012 - 10:44 PM

astazi am vazut in piata pepeni mici pt murat si automat m-am gandit la Geany :floare: .
dupa ce am cumparat ce imi trebuia nu m-am putut abtine si am luat fix 4,7 kg de pisoiasi:

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-332-13469639882829.jpg

acum va rog sa-mi spuneti cum se conserva pentru iarna, eu nu am pus si nici nu am mancat pana acum si sunt putin reticenta.
am recitit acum rapid si pe diagonala referirile din topic, dar nu m-am lamurit pe deplin.

#227 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 September 2012 - 11:09 PM

Cu pepenasii intregi pusi pt. iarna se ocupa sotul meu,el ii pune in butoias,la fundul butoiasului pune marar uscat cu floare pt. muraturi ,mai pune si gogonele (alea mai parguite tare bune sunt) ,usturoi catei,radacina de hrean,de telina,de morcov,ardei iuti,mai poti pune mere sau ardei kapia,pt. mai mult parfum se pot pune crengute cu frunze de stejar si de visin,pepenii sa-i intepi din loc in loc cu o andrea mai groasa sau cu o furculita ,saramura la 1 l. de apa 1 lingura de sare mare de muraturi neiodata ,in functie de cantitate la fiecare 10 l de apa (cu cele 10 l de sare) mai pune una in plus pe principiul mai bin. sa fie decat sa nu fie :pupic: ,apoi ele vin vanturate,deci se lasa vreo 3 zile si apoi daca ai butoias poti cu un furtunas(sau teava) sa sufli in el ,daca e cantitate mica,dar fiind vb. de pepenasi nu cred ca e cazul,se poate scurge zeama si turna inapoi,asa se vantura sa nu faca floare(acesta operatiune se repeta o data pe zi timp de cateva zile),se pastreaza preferabil la loc intunecos si racoros ...Cam asta stiu eu sper sa nu fi uitat ceva, cine mai stie altele astept si eu sa spuna ca omul cat traieste invata :floare:

#228 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 September 2012 - 07:57 AM

Ramo uite ce am facut cu ardeii primiti de la tine.O parte i-am murat:

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13476885360946.jpg

Dupa 3 zile le-am scos cotorul si i-am umplut cu branza de capra, se conserva sub ulei in frigider.
Sau ii folositi ca atare.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13476886099056.jpg

#229 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 07 October 2012 - 09:23 PM

Primele mele muraturi.Abia astept sa le gust.
N-am pus castraveciori ca nu mi-au placut,erau prea vestejiti,dar am pus un soi de pepenesi, gogonele, sfecla, varza rosie,conopida
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-13496377905941.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#230 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 10 October 2012 - 04:01 PM

Am primit ardei pestisori. Nu i-am vazut pana anul asta in veci! Nu sunt iuti:

Imagine postata

si se pun ca gogosarii cica, deci m-am executat 1 cana de otet la 2 cani de apa, o lingura de sare si o lingurita de zahar, boabe de mustar si piper, foi de dafin si am lasat pestisorii sa inoate intr-un borcan doar printre ei, in celalalt cu niste gogosari!:

Imagine postata
e clar ca n-au nicio sansa si-i voi devora !
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#231 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 15 October 2012 - 12:29 PM

Tot eu pe capul vostru, acum 2 saptamani am pus niste castraveciori cat degetul, tip castraveti bulgaresti. Pe astia i-am pus in deplasare, i-am revazut dupa o saptamana, aratau bine, lichidul limpede, acum dupa inca o saptamana ii gasesc tulburi, noroc ca pusesem numai un borcan de 800 acolo, am varsat lichidul l-am fiert, timp in care am gustat din castraveciori, aveau gust bun, parerea mea.
Exista o explicatie, se poate ca o anumita persoana sa fii umblat la ei si sa nu fii insurubat bine borcanul iar ei nefiind facuti sa fii fermentat! Alta nu am, ca asa ceva nu am patit!
Sper ca i-am salvat totusi!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#232 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 15 October 2012 - 03:40 PM

Erau de-aia doar cu sare sau si cu otet? Cei cu sare se tulbura si daca nu umbla nimeni la ei, dar asa si trebuie sa fie, o depunere alba care tulbura apa. Nu Trebuie inlocuita. Daca sint cu otet nu ar trebui sa se tulbure, dar nici acolo nu cred ca ar trebui inlocuita zeama.

Am pus acum 2 saptamini ardei umpluti cu varza, abia astept sa se faca :angryfire:

#233 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 October 2012 - 09:56 PM

Erau cu otet de aia faceam cu nervii! Am venit acasa gata montata si ma uit la castraveciorii mei pusi doar in saramura, limpezi, frumosi! Si-a bagat cineva boticul pe acolo si acum se da ca n-a fost el! :salut:

In alta ordine de idei, cum si eu murez tot ce prind azi ma ciocnesc la magazinul de dupa colt de o varza. Ce treaba aveam eu cu ea, nu-mi era clar, ca eu maine plec si mai vin luni dupa-masa, dar am luat-o!
Si cum stateam asa la tembelizor si a venit vorba de Nurnberg mi-am adus aminte de varza murata mancata acolo si gata, pa film!
Am pus varza murata in vin reteta in engleza dupa ce am citit o mie de retete in germana din care nu pricepeam mare lucru.
In fine, sare piper si vin stiu si in germana cum se cheama.

Ideea e, asta se pritoceste?? o las asa, in liniste si pace, la racoare??
Ca dupa ce am tocat-o fin , am pus sare, a lasat zeama, am pus vin peste dupa ce am indesat-o, dupa aia ce mai fac?? sau nu mai fac?? Ca asta depaseste cunostintele mele de germana!
Daca nu vreti sa plang dupa varza tocata fin, va rog, o mana de ajutor!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#234 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 October 2012 - 10:30 AM

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-9-13506354212137.jpg

Zerdy, eu nu te pot ajuta din nefericire.

Din ciclul muram tot ce prindem:
gogonele
fennel
rodie

dressingul e dupa reteta Gelutzei.
Va zic ce iese!

#235 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 October 2012 - 11:33 AM

Pana la 2 noaptea am aproximativ citit si vazut filmulete cu varza, ii pun o punga cu saramura in cap cica sa o tina presata! Sau o farfuriuta intoarsa cu o greutate! hmmmmm pun farfuriuta si o scrumiera pe post de greutate, stati linistiti ca la mine scrumierele sunt virgine, am vreo 8 si eu nu fumez!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#236 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 October 2012 - 02:27 PM

Totusi e in regula c-o las singura pe varza pana luni?? PLS HELP!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#237 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 11 November 2012 - 01:59 AM

Pentru fanii kimchi-ului:

Drag mi-i kimchi romanesc
Si-acum stiu cum sa-l pornesc :floare:


Am pornit un kimchi ... romanesc cu multe ingrediente de baza neaose, de sezon si ieftine.
Varza indigena (80 bani/kg) gogonele (1 leu/ kg) ridichi negre ( 2 lei/kg) ceapa verde (1 leu legatura) ardei iute (5 lei/kg). Usturoi (8 lei/kg) la modul manelist - fara numar, fara numar :floare:
De peste hotare: ghimbir, sos de soya, sos de peste.

Merge si cu gogonele?
Nu-i prea ...gogonata?

Nu!
It works like charm! :floare:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#238 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 November 2012 - 03:21 PM

Vezi postareaEataly, la 19 October 2012 - 10:30 AM, a spus:

Atasament IMG_8776.JPG

Zerdy, eu nu te pot ajuta din nefericire.

Din ciclul muram tot ce prindem:
gogonele
fennel
rodie

dressingul e dupa reteta Gelutzei.
Va zic ce iese!


Arata cam asa acum:

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-9-13534176604162.jpg

Bune, bune!

#239 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 November 2012 - 04:20 PM

Rodia s-a albit, sosul este rozaliu??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#240 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 November 2012 - 04:58 PM

S-a albit rodia, se vede o boaba infipta-n gogo.
Si eu speram ca rodia sa dea culoare.Dar probabil otetul a fost mai puternic.

Arata acest topic


  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi