Forum Culinar: Muraturi - Un topic acrisor - Forum Culinar

Salt la continut

  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Muraturi - Un topic acrisor Muram tot ce prindem

#261 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 24 September 2013 - 04:09 PM

Am pus la murat un borcan de conopida cu felii de mar si un borcan de conopida cu sfecla. Si am mai pus si un borcan cu varza taiata, pentru salata.

Imagine atasata: monthly_09_2013/post-341-13800317455918.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#262 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 October 2014 - 09:33 AM

Vroiam sa impartasesc cu voi mirosul de varza murata pe care-l am eu acum in bucatarie. :(
Si-mi place, ca am facut kimchi!
Ce nu-mi place: ca nu-i inca gata!

Voi nu murati nimica nimicuta?

#263 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 22 October 2014 - 10:20 AM

Esti harnicuta, bravo! :appl:
Am pus acum vreo 3 saptamani, niste gogosari la murat. Doar 10 kg, eram pe fuga si n-apucam sa pun mai multi. -_- Sper sa fie de ajuns si sa nu-i terminam pe toti de Craciun.....

#264 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 October 2014 - 10:31 AM

Eu alaltaieri am pus un borcan cu gogonele, dar stiti cum, cu draaaaaagosteeeee!
Le-am dat la hrean si la ardei iute de pot fi mancate si langa cea mai satioasa friptura!

Nu am planificat ceva, dar hreanul era chiar hrean, nu lesinat, ardeiul iute desi jumatate si cam verde, era chiar iute, le-am lasat in bucatarie sa fie mai cald si cand am gustat.. Ay caramba!

Daca nu le place, imi raman mie mai multe! :appl:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#265 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 October 2014 - 03:50 PM

Gogonele cu hrean?Interesanta combinatia. :appl:
Imi place!

#266 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 October 2014 - 04:43 PM

Daca n-aveam boabe de mustar am gasit reteta cu hrean! Am mancat o data la un amic din Oltenia, facute de mama lui, ce carnati de casa proaspeti, ce friptura din pomana porcului, cu gogonelele alea se ducea totul la vale, nici nu bagai de seama ca sunt -18 grade afara si o gramada de colesterol! Dimineata cand ne-am trezit, mama lui, sa va dau ceai, o cafea?? Eu cu jumatate de gura... gogonele?? A inceput sa rada, zice, esti de-a noastra! Le-a facut ceai celorlalti, noi doua am mancat gogonele cu caltabos si paine! :appl:

Acum sa vedem ce iese, ca nu totul intra in membrana gogonelelor!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#267 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 22 October 2014 - 05:01 PM

Acum vreo 3 saptamani am curatat ce mai era in sera si am adunat gogonele pe care le-am bagat in 2 borcane de cate 4L. Cu usturoi, un pic de ardei iute iute, morcovi, telina, cimbru si boabe de mustar. Acum am vazut ca a inceput sa se limplezeasca saramura si sunt nerabdatoare sa le incerc dar mai astept un pic sa fiu sigura ca sunt facute ca lumea. Al meu nu mananca, chestie de gusturi formate in copilarie :appl:

#268 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 October 2014 - 05:18 PM

Lasa ca ai tu mai multe! Ale mele abia au inceput fermentatia lactica. Am uitat sa spun ca am pus si usturoi, dar abia azi se simte puuutin gustul! Hreanul i-a luat-o in fata cu doua lungimi de pista! O sa radeti, dar eu testez zeama de la muraturi, un hobby trebuie sa aiba fiecare! :appl:
N-oi fi eu tare la praji, dar la muraturi, am incercat de toate!Daca mai apare vreo leguma sau un mod de ale mura, sunt prezenta!

edit: mi s-a pus pata ca am auzit-o pe duamna mama lui zicand ca nu sunt gogonele bune in piata, si daca ne-am ciocnit, eu cu ele, le-am declarat ok, dansa e oricum cam ciudata, asa ca am purces sa realizam IMPOSIBILUL! Eu zic ca ies!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#269 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 November 2014 - 03:15 PM

Nu-i kimchi, ca-i lipsesc ceva ingrediente dar e buna rau:

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-9-14163163872436.jpg

Muraturi Barbie, adica roz:

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-9-14163164231818.jpg

Si ca tot mentionai Ioana de legume noi de murat, in tura a treia am bagat si varzuca de bruxelles.
Cand e gata, iti spun cum e!

#270 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 November 2014 - 04:51 PM

Cum le-ai facut?

#271 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 November 2014 - 05:18 PM

Adriana, copiez textul scris de Paparotti la pagina 7 de la topicul asta:

####
"Ingredientele folosite de mine pentru un bocan de circa 1.2 litri :
varza chinezeasca - baechu (napa cabbage) - cam jumatate
daikon - ridiche alba asiatica - aprox. 400g
o legatura de ceapa verde
ghimbir (ginger) o bucata cat o falanga de deget
4 catei de usturoi
doi ardei iuti rosii mari
sare grunjoasa neiodata
o lingura de razatura de zahar de palmier
o lingurita de cayenne (chilli)
doua linguri de sos de peste
o lingura de oyster sauce
4 frunze verzi de praz, partea dinspre varf
un morcov mic
o jumatate de ardei gras rosu mare
- ultimele, adausurile mele la reteta traditionala

Mod de preparare:
Am preferat sa folosesc si ardei iuti proaspeti pentru aroma, vitamina C si culoare, asa ca am redus cantitatea de parika iute folosita.
Radacinoasele le-am interpretat la mandolina cu cel mai fin gratar, varza si frunzele la nakiri bocho (cutit).
Varza tocata a fost cam in proportia de 2 la 1 (sau un pic mai mult) cu celelalte ingrediente. Le-am frecat cu sare si zaharul de palmier in cel mai mare bol si le-am lasat sa se inmoaie cam o ora. Le-am indesat apoi intr-un borcan impreuna cu apa pe care si-au lasat-o, am zdrobit usturoiul, adaugat sosul de peste, de stridii, cayenne powder si cam o cescuta de cafea de apa. Cu capacul pus am scuturat bine, apoi le-am presat la fundul borcanului.
Borcanul l-am asezat in fereastra bucatariei in soare si am lasat la fermentat trei zile acoperit, dar nu etans pentru a lasa bacteria sa-si faca lucrarea."

####

Eu n-am pus ardei usturat, oyster sos si sarea mea era iodata :bounce: , dar tinand cont ca fac sa-l termin in trei zile, nu-i bai.

Eu am pus si niste varza rosie tocata, de aici culoarea.

Acu e frig si eu il tin be balconul inchis, in 4 zile e gata. :santa:

#272 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 November 2014 - 05:29 PM

Si daikon ai gasit?
mersi :bounce:

#273 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 November 2014 - 05:33 PM

Da, la Gigante! :bounce:

#274 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 November 2014 - 07:05 PM

imi cauti o poza sa pricep cum arata?
daca n-as gasi s-ar putea pune in loc o ridiche de-asta care e acu aici?

#275 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 November 2014 - 08:12 PM

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-9-14163342917407.jpg

Eu am vazut-o si la LIDL uneori.
Dar daca nu o gasesti, nu-i bai, eu am facut si fara.
Ultima tura am bagat si hrean(tot la Gigante l-am gasit). :bounce:

#276 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 November 2014 - 09:32 PM

am vazut-o da' nu mai tin minte unde

#277 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 16 October 2016 - 03:38 PM

Tura de anul acesta de ardei umpluti cu varza, la murat. Borcanele mari contin ardei umpluti cu un amestec de varza alba, morcov ras, telina verde tocata, sare, umplut ardei verzi, portocalii si rosii. Decoratiuni din morcovi si telina, pus tije de marar, cimbru si telina pe fundul borcanelor si pe deasupra. Catei de usturoi, ardei iuti si fasii de hrean printre ardei. Boabe de piper negru si boabe de mustar. Saramura clasica fierbinte peste ardei , lasat de pe o zi pe alta, azi pus capace.
In borcanele mici am pus si varza rosie la amestecul de mai sus, pentru ca, ochiometric, am realizat ca nu-mi ajunge umplutura la ardeii pe care ii mai aveam. Bine am facut, mi-a mai ramas doar o lingura la sfarsit! :105:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2016/post-508-14766250791061.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#278 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 16 October 2016 - 03:40 PM

Borcanele mai mici, cu umplutura de varza rosie destul de vizibila...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2016/post-508-14766252481197.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#279 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 October 2016 - 08:11 AM

Corina, esti harnica tare, bravo!! :appl: Ma uit la poze si-nghit in sec, parca simt mirosul si chiar si gustul muraturilor! :D

#280 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 05 November 2016 - 03:47 PM

Multumesc frumos, Foxyy. :71: =)) :-* B)

Ca sa confirm laudele tale, am pus azi doua butoiase cu muraturi asortate: sferturi de varza mica, rosie si alba, cepe mici, bastonase ondulate de telina radacina si morcovi, felii de gutui si de mere ionatan, gogonele, ardei capia rosii, gogosari mici verzi, ardei iuti de mai multe culori si forme, castraveti, conopida, usturoi. Tije de marar uscat, cimbru, frunze verzi de telina, boabe de piper si de mustar. Saramura simpla. Fara conservanti. Tin butoiasele la caldura in bucatarie, doua saptamani, apoi pun capacul si dau la boxa la racoare... Tin pana prin martie la sfarsit, inceput de aprilie.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2016/post-508-1478353623115.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

Arata acest topic


  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi