![Imagine atasata: monthly_09_2011/post-48-13159212784526.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_09_2011/post-48-13159212784526.jpg)
![Imagine postata](http://artaculinara.com/forums/public/style_emoticons/default/wub.gif)
70 g unt
200 g zahar
180 ml frisca naturala(nu vegetala !) nebatuta
putina sare
vanilie
Lucrati intr-o cratita care sa aiba cel putin volum dublu fata de ingrediente ,pentru ca in momentul in care adaugati frisca se umfla foarte tare .
Sa aveti totul masurat si pregatit ,pentru ca dupa ce incepeti ,nu va mai puteti deslipi de cratita .
![Imagine postata](http://artaculinara.com/forums/public/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Sa purcedem dara :
Punem la topit untul .
Cand face basici ,adaugam zaharul si incepem sa invartim cu rabdare pana cand (zaharul )se caramelizeaza si face bulbuci .
Tragem cratita de pe foc si adaugam cu mare atentie jumatate din cantitatea de frisca lichida.Omogenizam.
Adaugam sarea,vanilia ,restul de frisca,invartim puternic si mai fierbem compozitia 4 minute.
Nu mai mult,ca se branzeste.
De fapt in cele 4 minute,nu trebuie decat sa se omogenizeze bine ,bine totul .
Gata .
Turnati in borcan si puneti la frigider pana se raceste .
Dupa ce se raceste,sosul se ingroasa .
Sa va fie de folos ,ca eu una m-am indragostit de el .