Forum Culinar: Somon in crusta de fistic - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Somon in crusta de fistic

#1 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 21 September 2011 - 04:51 PM

SOMON IN CRUSTA DE FISTIC

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-701-13166157420592.jpg

Pretextul pentru cartofii dulci la cuptor a fost acest peste invelit intr-o crusta de fistic.
Reteta inspirata de pe internet si readaptata a la Chef-A.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-701-13166157232222.jpg

INGREDIENTE:

- 4 bucati file de somon
- 2 linguri mustar Dijon
- 1 lingura miere
- 2 linguri ulei de masline
- 100gr. miez de fistic
- 3 linguri pesmet japonez Panko
- 1 lingura parmezan
- cateva fire patrunjel verde tocat
- ulei de masline pentru uns tava
- sare si piper dupa gust
- felii de lamaie/ limeta

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-701-13166156927979.jpg

Am spalat pestele, l-am condimentat cu sare si piper si l-am pus intr-o tava unsa in prealabil cu putin ulei.
Am stors peste somon zeama de la jumatate de lamaie si am pastrat jumatate pentru decorat.
Am luat o mana de fistic in coaja, le-am curatat si miezul l-am pus intr-o punga de plastic inchisa peste care am trecut apoi cu tavalugul :angryfire:
Am amestecat fisticul maruntit cu fulgii de pesmet Panko, pe care puteti sa-i inlocuiti cu orice pesmet la urma urmelor.
Am adaugat parmezan si patrunjel verde tocat marunt .

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-701-13166157001554.jpg

Am pregatit un sos din 2 linguri de mustar iute gen Dijon, 1 lingura de miere de albine si 2 linguri ulei de masline si apoi am uns pestele cu acest amestec.
Deasupra am presarat amestecul de fistic si apoi am dat pestele la cuptor la 200C 15-20 minute.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-701-13166157080106.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-701-13166157167807.jpg

L-am servit cu garnitura de cartofi dulci la cuptor, stropit cu putina zeama de lamaie.
Pofta buna!

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-701-13166157296387.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-701-13166157352716.jpg



#2 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 September 2011 - 06:30 PM

Superb.
Trebuie sa incerc iar cartofii astia dulci, cu metoda ta.

#3 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 22 September 2011 - 02:04 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 September 2011 - 06:30 PM, a spus:

Superb.
Trebuie sa incerc iar cartofii astia dulci, cu metoda ta.


Multumesc Adriana.
Noua chiar ne plac cartofii dulci, in special copiilor, probabil tocami pentru ca sunt dulci. De obicei ii fac copti intregi in coaja dar asa mi-au placut parca si mai mult.

#4 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 22 September 2011 - 09:10 PM

Mama mea !

Eu nu ma omor dupa somon,dar pe asta l-as incerca .
L-ai imbalsamat si l-ai impachetat,de-ti lasa gura apa .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 22 September 2011 - 10:16 PM

Absolut superb ce ai facut acolo!

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 September 2011 - 12:41 PM

Da' ati vazut ce poze?!
Eu somonul l-as manca si cu gem, daramite cu fistic.Incerc si eu cartofii dulci. :scratch:

#7 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 23 September 2011 - 04:25 PM

Vezi postareaPiscotel, la 22 September 2011 - 09:10 PM, a spus:

Mama mea !

Eu nu ma omor dupa somon,dar pe asta l-as incerca .
L-ai imbalsamat si l-ai impachetat,de-ti lasa gura apa .Imagine postata



Lia, daca ai sta cu mine o saptamana sigur te-as convinge ca somonul e bun. Pentru mine a devenit pestele favorit, il cumpar asa taiat bucati, impachetat separat, 4 fileuri la o punga, la un pret foarte convenabil ($4.69/ punga), plus ca e si salbatic, nu de crescatorie. L-am incercat in toate variantele, si in tigaie, si la cuptor, la gratar, pe scandura, impachetat in hartie de cedru si toate mi-au placut, insa ivelit asa in crusta asta de fistic parca e si mai bun, putin crocant, dulce acrisor. S-a potrivit foarte bine cu garnitura.

#8 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 23 September 2011 - 04:25 PM

Vezi postareaCristina, la 22 September 2011 - 10:16 PM, a spus:

Absolut superb ce ai facut acolo!


Multumesc mult Cristina.

#9 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 23 September 2011 - 04:27 PM

Vezi postareaEataly, la 23 September 2011 - 12:41 PM, a spus:

Da' ati vazut ce poze?!
Eu somonul l-as manca si cu gem, daramite cu fistic.Incerc si eu cartofii dulci. =))


Si eu la fel Lilly, cum ii ziceam si lui Pisco, as manca somon oricum si oricand. :snorting:

#10 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 September 2011 - 05:14 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 23 September 2011 - 04:25 PM, a spus:

Lia, daca ai sta cu mine o saptamana sigur te-as convinge ca somonul e bun.

dacă-i cu convingeri, atunci vin şi eu, că nici mie nu-mi-l place neam =)) am încercat în toate felurile posibile şi singurul pe care-l mănânc e cel afumat. da să fie norvegian :snorting:

#11 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 December 2011 - 11:26 PM

Facut, din pacate dupa ce l-am pus in cuptor mi-am dat seama ca am uitat sa il ung cu mustar, asa-mi trebuie ca n-am luat computerul in bucatarie :floare:
Eu n-am avut cartofi dulci ci fenel
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-1323465940073.jpg
Acu tre sa-l refac si cu mustar :floare: ca pesmet cu fistic inca mai am :lol:

#12 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 09 December 2011 - 11:36 PM

Adriana, banuiesc ca a iesit putin mai uscat decat trebuie. Sosul de mustar si miere are un rol de" adeziv" intre peste si pesmet, ii confera un gust putin dulceag dar il si umezeste putin. Cum ai facut garnitura de fenel?

#13 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 December 2011 - 12:20 AM

Nu, nu era uscat deloc, nici somonul nici pesmetul, dar al meu ai vazut ca era subtire pentru ca erau felii taiate din pestele intreg pe care eu le-am dezosat si dezpielitat.
Fenelul il fierb taiat in 2 in apa cu sare si lamiie, apoi il tin asa in frigider si il folosesc la ce imi trebuie, in seara asta doar l-am incalzit in cuptor si i-am pus un pic de ulei deasupra.

#14 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 10 December 2011 - 03:44 AM

Vezi postareaAdriana, la 10 December 2011 - 12:20 AM, a spus:

Nu, nu era uscat deloc, nici somonul nici pesmetul, dar al meu ai vazut ca era subtire pentru ca erau felii taiate din pestele intreg pe care eu le-am dezosat si dezpielitat.
Fenelul il fierb taiat in 2 in apa cu sare si lamiie, apoi il tin asa in frigider si il folosesc la ce imi trebuie, in seara asta doar l-am incalzit in cuptor si i-am pus un pic de ulei deasupra.


Aha, multumesc. Trebuie sa incerc si eu fenel pentru ca nu am gatit inca niciodata. Daca pestele nu a iesit uscat pot doar sa sper ca ti-a placut reteta fie ea si fara sos. :floare:

#15 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 10 December 2011 - 10:16 AM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 23 September 2011 - 04:25 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 22 September 2011 - 09:10 PM, a spus:

Mama mea !

Eu nu ma omor dupa somon,dar pe asta l-as incerca .
L-ai imbalsamat si l-ai impachetat,de-ti lasa gura apa .Imagine postata



Lia, daca ai sta cu mine o saptamana sigur te-as convinge ca somonul e bun. Pentru mine a devenit pestele favorit, il cumpar asa taiat bucati, impachetat separat, 4 fileuri la o punga, la un pret foarte convenabil ($4.69/ punga), plus ca e si salbatic, nu de crescatorie. L-am incercat in toate variantele, si in tigaie, si la cuptor, la gratar, pe scandura, impachetat in hartie de cedru si toate mi-au placut, insa ivelit asa in crusta asta de fistic parca e si mai bun, putin crocant, dulce acrisor. S-a potrivit foarte bine cu garnitura.



Cand sa-mi iau bilet de avion ?Imagine postata


Vezi postareaDexter, la 23 September 2011 - 05:14 PM, a spus:

Vezi postareaLa-Chef-A, la 23 September 2011 - 04:25 PM, a spus:

Lia, daca ai sta cu mine o saptamana sigur te-as convinge ca somonul e bun.

dacă-i cu convingeri, atunci vin şi eu, că nici mie nu-mi-l place neam Imagine postata am încercat în toate felurile posibile şi singurul pe care-l mănânc e cel afumat. da să fie norvegian Imagine postata



Dexter ,

Io propun sa mergem in "tabara" la La Chefa .Ca am impresia ca e un bun
pedagog .Imagine postata

Somon afumat ,norvegian ,din ala taiat fasii subtiri ,mananc si eu pe paine prajita cu lamaie .Eventual unsa cu niscaiva branzet fin .

No vezi ,Chefa ca nici nu suntem mofturosi .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#16 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 10 December 2011 - 05:07 PM

Vezi postareaPiscotel, la 10 December 2011 - 10:16 AM, a spus:

Dexter , Io propun sa mergem in "tabara" la La Chefa. Ca am impresia ca e un bun pedagog
total de acord. eu iau cortu', undiţa şi cizme de cauciuc pîn'la brîu, tu adu barca, năvodu şi ceasu' Imagine postata
chefa, şterge prafu pe peluză, că venim la instruire Imagine postata

#17 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 December 2011 - 07:02 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 10 December 2011 - 03:44 AM, a spus:

Daca pestele nu a iesit uscat pot doar sa sper ca ti-a placut reteta fie ea si fara sos. :blush:

Mi-a placut, mi-e doar ciudat pe mintea mea ca a uitat de mustar =))

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi