Somon in crusta de fistic
#1
Postat 21 September 2011 - 04:51 PM
Pretextul pentru cartofii dulci la cuptor a fost acest peste invelit intr-o crusta de fistic.
Reteta inspirata de pe internet si readaptata a la Chef-A.
INGREDIENTE:
- 4 bucati file de somon
- 2 linguri mustar Dijon
- 1 lingura miere
- 2 linguri ulei de masline
- 100gr. miez de fistic
- 3 linguri pesmet japonez Panko
- 1 lingura parmezan
- cateva fire patrunjel verde tocat
- ulei de masline pentru uns tava
- sare si piper dupa gust
- felii de lamaie/ limeta
Am spalat pestele, l-am condimentat cu sare si piper si l-am pus intr-o tava unsa in prealabil cu putin ulei.
Am stors peste somon zeama de la jumatate de lamaie si am pastrat jumatate pentru decorat.
Am luat o mana de fistic in coaja, le-am curatat si miezul l-am pus intr-o punga de plastic inchisa peste care am trecut apoi cu tavalugul
Am amestecat fisticul maruntit cu fulgii de pesmet Panko, pe care puteti sa-i inlocuiti cu orice pesmet la urma urmelor.
Am adaugat parmezan si patrunjel verde tocat marunt .
Am pregatit un sos din 2 linguri de mustar iute gen Dijon, 1 lingura de miere de albine si 2 linguri ulei de masline si apoi am uns pestele cu acest amestec.
Deasupra am presarat amestecul de fistic si apoi am dat pestele la cuptor la 200C 15-20 minute.
L-am servit cu garnitura de cartofi dulci la cuptor, stropit cu putina zeama de lamaie.
Pofta buna!
#2
Postat 21 September 2011 - 06:30 PM
Trebuie sa incerc iar cartofii astia dulci, cu metoda ta.
#3
Postat 22 September 2011 - 02:04 PM
Adriana, la 21 September 2011 - 06:30 PM, a spus:
Trebuie sa incerc iar cartofii astia dulci, cu metoda ta.
Multumesc Adriana.
Noua chiar ne plac cartofii dulci, in special copiilor, probabil tocami pentru ca sunt dulci. De obicei ii fac copti intregi in coaja dar asa mi-au placut parca si mai mult.
#4
Postat 22 September 2011 - 09:10 PM
Eu nu ma omor dupa somon,dar pe asta l-as incerca .
L-ai imbalsamat si l-ai impachetat,de-ti lasa gura apa .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#6
Postat 23 September 2011 - 12:41 PM
Eu somonul l-as manca si cu gem, daramite cu fistic.Incerc si eu cartofii dulci.
#7
Postat 23 September 2011 - 04:25 PM
Piscotel, la 22 September 2011 - 09:10 PM, a spus:
Eu nu ma omor dupa somon,dar pe asta l-as incerca .
L-ai imbalsamat si l-ai impachetat,de-ti lasa gura apa .
Lia, daca ai sta cu mine o saptamana sigur te-as convinge ca somonul e bun. Pentru mine a devenit pestele favorit, il cumpar asa taiat bucati, impachetat separat, 4 fileuri la o punga, la un pret foarte convenabil ($4.69/ punga), plus ca e si salbatic, nu de crescatorie. L-am incercat in toate variantele, si in tigaie, si la cuptor, la gratar, pe scandura, impachetat in hartie de cedru si toate mi-au placut, insa ivelit asa in crusta asta de fistic parca e si mai bun, putin crocant, dulce acrisor. S-a potrivit foarte bine cu garnitura.
#8
Postat 23 September 2011 - 04:25 PM
#9
Postat 23 September 2011 - 04:27 PM
#10
Postat 23 September 2011 - 05:14 PM
La-Chef-A, la 23 September 2011 - 04:25 PM, a spus:
dacă-i cu convingeri, atunci vin şi eu, că nici mie nu-mi-l place neam am încercat în toate felurile posibile şi singurul pe care-l mănânc e cel afumat. da să fie norvegian
#11
Postat 09 December 2011 - 11:26 PM
Eu n-am avut cartofi dulci ci fenel
Acu tre sa-l refac si cu mustar ca pesmet cu fistic inca mai am
#12
Postat 09 December 2011 - 11:36 PM
#13
Postat 10 December 2011 - 12:20 AM
Fenelul il fierb taiat in 2 in apa cu sare si lamiie, apoi il tin asa in frigider si il folosesc la ce imi trebuie, in seara asta doar l-am incalzit in cuptor si i-am pus un pic de ulei deasupra.
#14
Postat 10 December 2011 - 03:44 AM
Adriana, la 10 December 2011 - 12:20 AM, a spus:
Fenelul il fierb taiat in 2 in apa cu sare si lamiie, apoi il tin asa in frigider si il folosesc la ce imi trebuie, in seara asta doar l-am incalzit in cuptor si i-am pus un pic de ulei deasupra.
Aha, multumesc. Trebuie sa incerc si eu fenel pentru ca nu am gatit inca niciodata. Daca pestele nu a iesit uscat pot doar sa sper ca ti-a placut reteta fie ea si fara sos.
#15
Postat 10 December 2011 - 10:16 AM
La-Chef-A, la 23 September 2011 - 04:25 PM, a spus:
Piscotel, la 22 September 2011 - 09:10 PM, a spus:
Eu nu ma omor dupa somon,dar pe asta l-as incerca .
L-ai imbalsamat si l-ai impachetat,de-ti lasa gura apa .
Lia, daca ai sta cu mine o saptamana sigur te-as convinge ca somonul e bun. Pentru mine a devenit pestele favorit, il cumpar asa taiat bucati, impachetat separat, 4 fileuri la o punga, la un pret foarte convenabil ($4.69/ punga), plus ca e si salbatic, nu de crescatorie. L-am incercat in toate variantele, si in tigaie, si la cuptor, la gratar, pe scandura, impachetat in hartie de cedru si toate mi-au placut, insa ivelit asa in crusta asta de fistic parca e si mai bun, putin crocant, dulce acrisor. S-a potrivit foarte bine cu garnitura.
Cand sa-mi iau bilet de avion ?
Dexter, la 23 September 2011 - 05:14 PM, a spus:
La-Chef-A, la 23 September 2011 - 04:25 PM, a spus:
dacă-i cu convingeri, atunci vin şi eu, că nici mie nu-mi-l place neam am încercat în toate felurile posibile şi singurul pe care-l mănânc e cel afumat. da să fie norvegian
Dexter ,
Io propun sa mergem in "tabara" la La Chefa .Ca am impresia ca e un bun
pedagog .
Somon afumat ,norvegian ,din ala taiat fasii subtiri ,mananc si eu pe paine prajita cu lamaie .Eventual unsa cu niscaiva branzet fin .
No vezi ,Chefa ca nici nu suntem mofturosi .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#17
Postat 10 December 2011 - 07:02 PM