Caut retete de pîine, paste, etc, fara...
#1
Postat 22 September 2011 - 05:07 PM
-secara
-ovaz
Se poate face pîine din faina de orez, orz? Daca da, cum, si ce textura are?
Sau vreun amestec de alte faini în afara celor sus numite, din care se poate face pîine, paste, prajitura, etc. Stiti voi... de toate unde trebuie faina.
Multumesc
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#2
Postat 22 September 2011 - 06:53 PM
http://www.google.ro...iw=1280&bih=810
http://www.google.ro...iw=1280&bih=810
Si mai vezi pe la Andrada, ca ea mai avea asa ceva.
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#3
Postat 22 September 2011 - 06:54 PM
#4
Postat 22 September 2011 - 08:15 PM
#5
Postat 22 September 2011 - 08:52 PM
Dexter, la 22 September 2011 - 08:15 PM, a spus:
Fetelor multumesc
Zozo, o sa a uit imediat. Merci.
Lili, acum cercetez despre faina respectiva. Merci.
Dex, doar fara grîu, secara si ovaz.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#6
Postat 22 September 2011 - 08:57 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#7
Postat 22 September 2011 - 09:36 PM
Maya, la 22 September 2011 - 08:52 PM, a spus:
La un moment dat,pe cand ma uitam la Dieta pe grupe de sange,am vazut la grupa mea,respectiv B3, ca graul,secara,si ovazul imi sunt contraindicate .
Scria acolo ca am voie doar produse pe baza de orez sau paine Essener (essener brot).
Produsele orezoase ( cele cu orez expandat )nu-mi plac ca inlocuitori de paine.
Iar Painea Essener nu se gaseste la noi.
Nu stiu ce contine.Poate gasesti tu o reteta.
Am mai gasit un site al celor de la Schar,care comercializeaza premixuri de fainuri fara gluten.Au si retete pe site.
Poate ti-e de ajutor :
http://www.schaer.com/en/
Pup si sa ma tii la curent,pentru ca subiectul ma intereseaza si pe mine .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#8
Postat 22 September 2011 - 09:55 PM
Maya, la 22 September 2011 - 08:57 PM, a spus:
dacă e intoleranţă la gluten, la kamut şi farro părerile sunt împărţite, unii zic că merg, alţii ba
făina de castane e bună la paste, făina de migdale e bună la toate, mai ales la dulciuri, iar din făină de lin (flax) iese o pîine destul de bună. am mai multe reţete cu flax, iaca pe aia de pîine.
Ingrediente:
- 2 căni făină de in
- 1 Tbs baking powder
- 1 tsp sare
- 1-2 Tbs zahar sau echivalentul dacă foloseşti indulcitor
- 5 ouă bătute
- 1/2 cană apă
- 1/3 cană ulei
1. se amestecă ingredientele uscate
2. se adaugă cele ude peste cele uscate, se amestecă bine
3. se lasă amestecul să se odihnească cam 2-3 minute timp in care se mai ingoraşă
4. se pune in forma tapetată cu hărtie de copt şi se lasă loc pe margines tăvii, adică să nu atingă pereţii
5. se coace cam 20 minutes, pînă se maroneşte si este elastică la pipăit
6. se taie după ce se răceşte
#9
Postat 22 September 2011 - 10:11 PM
În orice caz, în toate retetele am vazut Weizen/-Keime, -Mehl... sau -Roggen, Hafer -Mehl, -Keime...etc, etc. Deci toate contineau una sau chiar toate aceste cereale, si chiar mai multe/ altele sub forma de faina, germeni, macinate grob . Pica.
Merci, Pisco
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#10
Postat 22 September 2011 - 10:16 PM
Dexter, la 22 September 2011 - 09:55 PM, a spus:
Maya, la 22 September 2011 - 08:57 PM, a spus:
dacă e intoleranţă la gluten, la kamut şi farro părerile sunt împărţite, unii zic că merg, alţii ba
făina de castane e bună la paste, făina de migdale e bună la toate, mai ales la dulciuri, iar din făină de lin (flax) iese o pîine destul de bună. am mai multe reţete cu flax, iaca pe aia de pîine.
Ingrediente:
- 2 căni făină de in
- 1 Tbs baking powder
- 1 tsp sare
- 1-2 Tbs zahar sau echivalentul dacă foloseşti indulcitor
- 5 ouă bătute
- 1/2 cană apă
- 1/3 cană ulei
1. se amestecă ingredientele uscate
2. se adaugă cele ude peste cele uscate, se amestecă bine
3. se lasă amestecul să se odihnească cam 2-3 minute timp in care se mai ingoraşă
4. se pune in forma tapetată cu hărtie de copt şi se lasă loc pe margines tăvii, adică să nu atingă pereţii
5. se coace cam 20 minutes, pînă se maroneşte si este elastică la pipăit
6. se taie după ce se răceşte
Merci, Dex
Deci de gluten nu a pomenit nimeni nimic (zic la doc. Dar continuam cu investigatiile luni). Doar de cerealele astea, si alte 5 chestii(alune, sare de bucatarie...). Înca sînt în faza de cautare. Deja am citit o gramada si toate-s amestecate prin cerebel. Mîine sigur voi sti mai multe. De luni investigam mai amanuntit. Pentru început astea erau cele mai importante.
A nimerit-o pe Denise...
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#11
Postat 23 September 2011 - 12:27 PM
#12
Postat 23 September 2011 - 12:45 PM
[/quote]
Imi pare rau.
Te ajutam cu retete.
#13
Postat 23 September 2011 - 02:02 PM
E aiurea, dar ne descurcam noi. Am un alergic de peste 15 ani. Si stiti cum e cu alergiile astea. Nu numai ca esti alergic la (al)una, dar alt "element" (de exemlpu niste amarîti de struguri) poate declansa alergia la alun... deci nici macar nu tre sa te feresti numai de alune. Plus ca atunci cînd esti alergic la o nuca, orice alta nucoasa poate provoca o criza... adica stîrneste aluna.
Totusi am încredere în doc-ul nostru, ca o înteapa bine si pe ea, la fel cum l-a rezolvat si pe Dan cu acupunctura. Denise e alergica la prea multe deodata, si asta e KK, dar mai slab ca Dan, care facea crize sora cu moartea...
Trebuie sa clarificam treaba cu sarea. Sa vad la care dintre substante de la sarea de bucatarie este alergica. Eu gatesc/sarez mai mult cu sare marina si de Himalaya, deci sper ca astea sa fie ok. Cu restul ne descurcam. Cu sarea (daca e si la sarurile cele are le folosesc), aluna, grîu, secara si ovaz o fi mai aiurea...
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#14
Postat 23 September 2011 - 03:04 PM
Si la mine de anul asta Vale a devenit alergica , si a facut tare urat guturai de fan .
nu stiu daca stressul de la maturitate sau ce naiba a declansat ....
ma uit si eu prin ce am carti etc , si ce gasesc scriu aici.
pupaciuni Denisei, si tie curaj si rabdare,
#15
Postat 23 September 2011 - 03:05 PM
Ai mai putea folosi LoSalt cum i-am luat eu lui tata care are probleme cu tensiunea, dar aia are si un continut de sodiu, desi scazut. Nu mai traieste bunica-mea s-o intreb, dar din amintiri, sodiul si potasiul fiind din aceeasi grupa tind sa se inlocuiasca in procesele chimice.
Ar putea fi o alternativa, intreaba doctorul, pentru ca potasiul tinde sa scada tensiunea, deci trebuie avut in vedere.
Cu privire la retete nu-mi vine in cap decat ca am vazut multe retete asiatice si multe prajituri de peste tot unde faina era substituita cu amidonul.
Si aici se poate face o terapie de autoimunizare, ar trebui sa fac si eu, dar inca nu au aflat la ce sunt alergica.
#16
Postat 23 September 2011 - 03:19 PM
stella, la 23 September 2011 - 03:04 PM, a spus:
Si la mine de anul asta Vale a devenit alergica , si a facut tare urat guturai de fan .
nu stiu daca stressul de la maturitate sau ce naiba a declansat ....
ma uit si eu prin ce am carti etc , si ce gasesc scriu aici.
pupaciuni Denisei, si tie curaj si rabdare,
Nasol. Face Vale vreo terapie de desensibilizare sau altceva?
De cînd s-a nascut Denise, pentru ca nu am putut alapta decît 20 ml lapte , i s-a dat din clinica preventiv,Beba Hypoalergen. Din cauza tatalui alergic, se considera ca bebele e predispus la alergii. Periodic am fost cu ea la teste de alregie. Niciodata nu a avut vreo reactie alergica. Nici macar testul(întepatura) de control nu a iesit pozitiv. Si acum, asa deodata poc! Si doc-ul nostru ne-a spus ca si perioada de pubertate este un factor declansator, si daca mai e legat si cu stres(acum s-a linistit, dar a suferit mult dupa moartea bunicului), sistemul imunitar slabeste si atunci apare "revolta". Dar tot doctorul a spus ca e posibil ca aceste alergii sa dispara dupa vîrsta de 16-17 ani.
Stella, fetelor, va multumesc pentru orice informatie si retete de pîine sau paste, praji, biscuiti... ce-o fi, fara aceste trei cereale.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#17
Postat 23 September 2011 - 03:33 PM
zerda, la 23 September 2011 - 03:05 PM, a spus:
Ai mai putea folosi LoSalt cum i-am luat eu lui tata care are probleme cu tensiunea, dar aia are si un continut de sodiu, desi scazut. Nu mai traieste bunica-mea s-o intreb, dar din amintiri, sodiul si potasiul fiind din aceeasi grupa tind sa se inlocuiasca in procesele chimice.
Ar putea fi o alternativa, intreaba doctorul, pentru ca potasiul tinde sa scada tensiunea, deci trebuie avut in vedere.
Cu privire la retete nu-mi vine in cap decat ca am vazut multe retete asiatice si multe prajituri de peste tot unde faina era substituita cu amidonul.
Si aici se poate face o terapie de autoimunizare, ar trebui sa fac si eu, dar inca nu au aflat la ce sunt alergica.
Zerda, alergia la sare nu este cea mai puternica, si înca nu stiu exact daca mai e vorba si de alta substanta sau doar de NaCl. Mai multe aflam pe parcurs dupa alte investigatii.
Ne-a zis sa nu ne panicam, si nici n-o facem. Clar ca ne facem griji, dar avem experienta cu alergiile de 15 ani. Cu rabdarica se rezolva multe.
Momentan începem sa excludem una alta. A renuntat la pîine benevol, asta pentru ca nu era mare mîncatoare de pîine. Asta pîna gasim o faina de... Pastele de grîu le vom înlocui momentan cu cele de orez, iar pe parcurs poate mai gasim alternative. Apoi de azi am schimbat toata lenjeria de pat, plus plapume si perne cu pene, cu cele pentru alergici. În cazul în care va întrebati de ce, da, o alta alergie este, guess what? Dermatophagoides pteron Perdele grele si covoare nu are în camera, si nici noi de fapt în toata casa. Pîna ne hotarîm care va fi terapia de autoimunizare, desensibilizare... si baietii vor vocifera la o usa închisa, desi ea nu vrea asta, dar nu merge dupa ea.
Si nu, nu îi dam egal ce parere au unii/altii din jurul nostru
Zerda, deci la tine testul de control iese pozitiv, doar ca înca nu s-a putut identifica "activistul"?
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#18
Postat 23 September 2011 - 05:00 PM
40 gr seminte dovleac taiate grob
40 gr seminte de floarea soarelui
80 gr bucati de mere uscate taiate fin
100 gr de fulgi de mei (Romana/mei ;Engleza/millet; Franceza/millet; Italiana/miglio; Germana/Hirse; Maghiara/koles; Spaniola/mijo)
120g miere lichida
zahar vanilat
1 albus de ou
Amestecati intr-un castron toate semintele +meiul fulgi.
Adaugati mierea lichida , zaharul vanilat si albusul de ou, amestecati bine; varsati totul peste hartie de copt
acoperiti cu alta hartie si egalizati in forma rectanglu de cca 18cm/24cm , inaltimea 1 cm. scoateti foaia de deasupra.
In cuptorul preincalzit la 160° , 25 min in mijlocul cuptorului. scoateti si taiati cat e cald batoane de 3/9 cm cca .
Lasati sa se raceasca pe o grila .
ps merele se pot inlocui cu alte fructe uscate sau folositi alte graunte, daca doriti, glazurati cu ciocolata.
se conserva 1 saptamana intr-o cutie inchisa ermetic. intercalati hartie de copt intre straturi.
#19
Postat 23 September 2011 - 05:05 PM
i-a dat diverse homeopatice, si se simte muuuult mai bine. avea si probleme de acnee etc ...si sa bat in lemn...pare totul minunat .
#20
Postat 23 September 2011 - 05:08 PM
Acu am descoperit din pacate si eu pe pielea mea chestiile astea, desi inca sunt departe de a avea un raspuns
Sport la toate sa fie cit mai bine si cit mai usor de dus