Casuta din turta dulce
#41
Postat 30 December 2009 - 05:12 PM
#42
Postat 31 December 2009 - 09:19 AM
#45
Postat 22 December 2013 - 06:22 AM
#46
Postat 26 December 2014 - 10:44 PM
Am pus scobitori pana s-a intarit.
Si rezultatul.
#47
Postat 26 December 2014 - 11:24 PM
#49
Postat 27 December 2014 - 06:00 PM
#50
Postat 28 December 2014 - 02:42 PM
125 grame unt,100 grame zahar,50 grame zahar brun(eu nu am avut,am pus tot alb),150 grame miere,1 ou,420 grame faina(eu am mai pus un pic ca mi s-a parut prea moale aluatul),2 lingurite de ghimbir praf,1 lingurita scortisoara,1/2 lingurita de bicarbonat,un praf de sare.Eu am mai adaugat o lingura de cacao,pentru culoare.Se amesteca intr-un vas untul,zaharul,oul si mierea,daca aveti robot si mai bine,eu am facut manual.Faina se amesteca cu mirodeniile,sare si bicarbonat,si se pune putin cate putin la compozitia de unt+zahar+ou+miere.Se amesteca bine,si se da la frigider o ora.
#53
Postat 08 December 2015 - 12:39 PM
Ce cantitati folositi pt royal icing cu care se poate lucra la casuta?
pare ca se decoreaza mult mai precis inainte de montare, dar asta ingreuneaza montajul Cum e mai bine!?
multumesc
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#54
Postat 08 December 2015 - 04:12 PM
Daniella, la 08 December 2015 - 12:39 PM, a spus:
Ce cantitati folositi pt royal icing cu care se poate lucra la casuta?
pare ca se decoreaza mult mai precis inainte de montare, dar asta ingreuneaza montajul Cum e mai bine!?
multumesc
Mie mi-a fost mai usor sa asamblez casuta si apoi s-o ornez. Casutele, pardon, ca au fost mai multe!
Cum ziceam mai devreme, am facut "lipiciul" din cate un albus. Cand se termina, pregateam inca o tura. In total nu mai stiu cate albusuri am folosit, vreo 6-7, poate. Tine cont ca numarul depinde clar de cat de incarcata va fi casuta ta. Si de marime.. Daca-i umpli acoperisul de zapada, clar ca ai nevoie de multe albusuri..
#55
Postat 08 December 2015 - 08:40 PM
Foxyy, la 08 December 2015 - 04:12 PM, a spus:
In total nu mai stiu cate albusuri am folosit, vreo 6-7, poate. Tine cont ca numarul depinde clar de cat de incarcata va fi casuta ta. Si de marime.. Daca-i umpli acoperisul de zapada, clar ca ai nevoie de multe albusuri..
Uite aici ar merge albusurile in sticla! Si mai sunt si pasteurizate.
Dany, eu cred ca n-ai cum sa prevezi cantitatea de royal icing, cum sunt convinsa ca nici cantitatea de zahar la albus n-ai cum sa o prevezi.
Poate zaharul pudra e cu mai mult amidon, poate albusurile sunt mai mari.Nu sunt experta, e parerea mea.
Eu pun treptat zahar si fac probe de lipire.Daca mai trebuie mai adaug.
Curaj!!O sa te distrezi, iti garantez!
#56
Postat 09 December 2015 - 10:59 AM
am citit ca nu trebuie adaugat zahar pudra pt a se ingrosa, ca se ingroase icingul din mixat muuult (8-10 min). Aam vazut ca daca vrei sa faci siraguri, trebuie icing mai consistent, daca vrei sa faci gen oglinda atunci icing mai curgator si se ingroasa dupa montaj
Eataly nu stiu ce e albus in sticla? ceva de cumparat?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#58
Postat 13 December 2015 - 11:46 AM
Eataly, la 09 December 2015 - 12:31 PM, a spus:
Daniella, la 09 December 2015 - 10:59 AM, a spus:
Eataly nu stiu ce e albus in sticla? ceva de cumparat?
Da, uite am discutat aici.
Si repet si aici, se gaseste si in Ro, acu nu-mi amintesc la ce hipermarket.
In Auchan, la raionul de congelate. Chiar ieri le-am vazut.
#59
Postat 13 December 2015 - 06:03 PM
Reteta de royal icing era scrisa in instructiuni si era cea la care ma hotarasem: 1 albus ou, 250 g zahar pudra, 5 ml zeama lamaie fresh. Ok. Cred ca n am mixat destul de frica "amenintarilor" ca se intareste repede si e greu de lucrat, asa ca am lasat-o destul de fluida.
Am inceput cu stangul: fatadele (cele 2 laturi mici cu ferestre, usi etc) erau rupte cand am desfacut ambalajul ...ori la transport ori ce stiu.... Am incercat sa le lipim cu icing-ul si le -am lasat la lipit vreo 15 min si ne-am pus pe treaba.... Lipiturile nu au tinut, dci trauma!
Era cam cum spunea Eataly despre Manu': pe orice puneam mana si oricum faceam se prelingea ... Noroc ca a menntionat cineva aici ca a sprijinit peretii cu paharele. Cosul nici nu l-am mai pus, ca aluneca de zor si eram prea traumatizata. Bucuria picei, ca poftes si l- a mancat pe loc. Royalul a fost prea subtire, dar culmea ca se inchega destul de repede cand era vorba ss lipim bomboanele.... Nu prea am inteles cum trebuia ffacut si cum fac altii decoruri de arta, ca si cele precise pe care le-ati facut voi.
Cand am ajuns la decoratiuni deja eram impacata ca o trecem la traume si am lasat-o pe Bea sa-si faca numaruul....a iesit mare amuzament pentru ca bombonelele alunecau...., prin urmare le am luat in manuta si le am aruncat in ploaie pe peretii verticali ai casutei. Bun... Va imaginati bucataria dupa? Distractiv... Si ... fara satisfactiee artistico-culinara.
Toata stima pentru Ce ati realizat voi.
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!