Forum Culinar: Casuta din turta dulce - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Casuta din turta dulce

#41 Useril este offline   Bebe 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationNY

Postat 30 December 2009 - 05:12 PM

dacă aş şti să fac, asta'mi place... pe o cană cu ciocolată caldă....
Imagine atasata: 254_63526ee954f8760619b4909ae1ba807a.jpgImagine atasata: 254_d9e3ad94838bb46751de1e59be811e1a.jpg

There are 10 kinds of people in this world: those who understand binary, and those who don't.

#42 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 31 December 2009 - 09:19 AM

Waw! Ce idee .Interesant, o tin minte pentru la anu'! Multam!

#43 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 December 2012 - 06:20 PM

Ca in fiecare an:

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-9-13563660086066.jpg

#44 Useril este offline   Daniela 69 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 25-April 10

Postat 21 December 2013 - 05:35 PM

Casuta cu sablon de la Ikea:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2013/post-650-13876401038026.jpg


#45 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 22 December 2013 - 06:22 AM

Si a nostra....una dintre ele. Una a fost mancata din temelii si cealalta a ramas fara acoperis. Imagine postata

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-701-13876860772346.jpg

#46 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 26 December 2014 - 10:44 PM

Anul asta m-am cimentat si eu cu o casuta de turta dulce,cu forma de silicon de la silikomart.

Imagine atasata: monthly_12_2014/post-162-14196257938199.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2014/post-162-14196258347414.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2014/post-162-14196258608452.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2014/post-162-14196258964854.jpg

Am pus scobitori pana s-a intarit.

Imagine atasata: monthly_12_2014/post-162-14196259235424.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2014/post-162-14196259717124.jpg

Si rezultatul.
Imagine atasata: monthly_12_2014/post-162-14196264072261.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2014/post-162-14196264451061.jpg

#47 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 December 2014 - 11:24 PM

Cred ca si-a meritat toti banii ca e superba. Cind ai timp sa-mi scrii si reteta aluatului, am si eu o forma de biscuiti de decorat dar reteta dinauntru nu prea m-a entuziasmat deloc

#48 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 27 December 2014 - 03:34 PM

Ramy, superba casuta. Felicitari!

#49 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,413
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 27 December 2014 - 06:00 PM

Ramy, super casuta! Ce faina ideea cu formele! Te rog si eu sa pui reteta, cand ai timp :occasion14: .

#50 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 28 December 2014 - 02:42 PM

Multumesc fetelor,pot sa va spun ca este si buna,nu s-a intarit de sa-ti rupi dintii in ea,s-a comportat foarte bine aluatul,si sigur o sa mai folosesc si alta data aceasta reteta.Am facut-o la intamplare reteta,nu o mai facusem niciodata,dar sant foarte multumita.
125 grame unt,100 grame zahar,50 grame zahar brun(eu nu am avut,am pus tot alb),150 grame miere,1 ou,420 grame faina(eu am mai pus un pic ca mi s-a parut prea moale aluatul),2 lingurite de ghimbir praf,1 lingurita scortisoara,1/2 lingurita de bicarbonat,un praf de sare.Eu am mai adaugat o lingura de cacao,pentru culoare.Se amesteca intr-un vas untul,zaharul,oul si mierea,daca aveti robot si mai bine,eu am facut manual.Faina se amesteca cu mirodeniile,sare si bicarbonat,si se pune putin cate putin la compozitia de unt+zahar+ou+miere.Se amesteca bine,si se da la frigider o ora.

#51 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 December 2014 - 03:28 PM

Mersi =))

#52 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 29 December 2014 - 10:18 PM

Casuta e superba iar formele sunt nemaipomenite! :)

#53 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 December 2015 - 12:39 PM

ce frumoase sunt. multumesc de link, Foxyy! grandeeeee! foarte util topicul pentru ce am nevoie acum.

Ce cantitati folositi pt royal icing cu care se poate lucra la casuta?

pare ca se decoreaza mult mai precis inainte de montare, dar asta ingreuneaza montajul Cum e mai bine!?
multumesc

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#54 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 08 December 2015 - 04:12 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 December 2015 - 12:39 PM, a spus:

ce frumoase sunt. multumesc de link, Foxyy! grandeeeee! foarte util topicul pentru ce am nevoie acum.

Ce cantitati folositi pt royal icing cu care se poate lucra la casuta?

pare ca se decoreaza mult mai precis inainte de montare, dar asta ingreuneaza montajul Cum e mai bine!?
multumesc

Mie mi-a fost mai usor sa asamblez casuta si apoi s-o ornez. Casutele, pardon, ca au fost mai multe! :occasion14:
Cum ziceam mai devreme, am facut "lipiciul" din cate un albus. Cand se termina, pregateam inca o tura. In total nu mai stiu cate albusuri am folosit, vreo 6-7, poate. Tine cont ca numarul depinde clar de cat de incarcata va fi casuta ta. Si de marime.. Daca-i umpli acoperisul de zapada, clar ca ai nevoie de multe albusuri..

#55 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 December 2015 - 08:40 PM

Vezi postareaFoxyy, la 08 December 2015 - 04:12 PM, a spus:


In total nu mai stiu cate albusuri am folosit, vreo 6-7, poate. Tine cont ca numarul depinde clar de cat de incarcata va fi casuta ta. Si de marime.. Daca-i umpli acoperisul de zapada, clar ca ai nevoie de multe albusuri..


Uite aici ar merge albusurile in sticla! :occasion14: Si mai sunt si pasteurizate.

Dany, eu cred ca n-ai cum sa prevezi cantitatea de royal icing, cum sunt convinsa ca nici cantitatea de zahar la albus n-ai cum sa o prevezi.
Poate zaharul pudra e cu mai mult amidon, poate albusurile sunt mai mari.Nu sunt experta, e parerea mea. :occasion14:
Eu pun treptat zahar si fac probe de lipire.Daca mai trebuie mai adaug.
Curaj!!O sa te distrezi, iti garantez!

#56 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 December 2015 - 10:59 AM

merci, fetelor, nu am facut aseara, am ajuns tarziu si Bea era obosita, cred ca azi sau in we cel mai probabil.
am citit ca nu trebuie adaugat zahar pudra pt a se ingrosa, ca se ingroase icingul din mixat muuult (8-10 min). Aam vazut ca daca vrei sa faci siraguri, trebuie icing mai consistent, daca vrei sa faci gen oglinda atunci icing mai curgator si se ingroasa dupa montaj

Eataly nu stiu ce e albus in sticla? ceva de cumparat?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#57 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 December 2015 - 12:31 PM

Vezi postareaDaniella, la 09 December 2015 - 10:59 AM, a spus:



Eataly nu stiu ce e albus in sticla? ceva de cumparat?


Da, uite am discutat aici.
Si repet si aici, se gaseste si in Ro, acu nu-mi amintesc la ce hipermarket.

#58 Useril este offline   Maneki Neko 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 13 December 2015 - 11:46 AM

Vezi postareaEataly, la 09 December 2015 - 12:31 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 09 December 2015 - 10:59 AM, a spus:



Eataly nu stiu ce e albus in sticla? ceva de cumparat?


Da, uite am discutat aici.
Si repet si aici, se gaseste si in Ro, acu nu-mi amintesc la ce hipermarket.


In Auchan, la raionul de congelate. Chiar ieri le-am vazut.

#59 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 December 2015 - 06:03 PM

Am tot amanat momentul...presimteam eu ca nu-i chiar simplu, dar azi n-am mai avut incotro.
Reteta de royal icing era scrisa in instructiuni si era cea la care ma hotarasem: 1 albus ou, 250 g zahar pudra, 5 ml zeama lamaie fresh. Ok. Cred ca n am mixat destul de frica "amenintarilor" ca se intareste repede si e greu de lucrat, asa ca am lasat-o destul de fluida.

Am inceput cu stangul: fatadele (cele 2 laturi mici cu ferestre, usi etc) erau rupte cand am desfacut ambalajul ...ori la transport ori ce stiu.... Am incercat sa le lipim cu icing-ul si le -am lasat la lipit vreo 15 min si ne-am pus pe treaba.... Lipiturile nu au tinut, dci trauma!
Era cam cum spunea Eataly despre Manu': pe orice puneam mana si oricum faceam se prelingea ... Noroc ca a menntionat cineva aici ca a sprijinit peretii cu paharele. Cosul nici nu l-am mai pus, ca aluneca de zor si eram prea traumatizata. Bucuria picei, ca poftes si l- a mancat pe loc. Royalul a fost prea subtire, dar culmea ca se inchega destul de repede cand era vorba ss lipim bomboanele.... Nu prea am inteles cum trebuia ffacut si cum fac altii decoruri de arta, ca si cele precise pe care le-ati facut voi.
Cand am ajuns la decoratiuni deja eram impacata ca o trecem la traume si am lasat-o pe Bea sa-si faca numaruul....a iesit mare amuzament pentru ca bombonelele alunecau...., prin urmare le am luat in manuta si le am aruncat in ploaie pe peretii verticali ai casutei. Bun... Va imaginati bucataria dupa? Distractiv... Si ... fara satisfactiee artistico-culinara.

Toata stima pentru Ce ati realizat voi.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2015/post-685-14500225878883.jpeg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#60 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 December 2015 - 07:14 PM

Bravo Bea&mami :toothy9;

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi