Pana la urma v-ati distrat, si a iesit chiar onorabil.
Data viitoare stii, sa-l faci teapan - il pui imediat in pos sau punga si nu se intareste, iar daca vrei sa faci si cu diferite culori ti-am zis, poti sa pui si o parte la frigider acoperit bine cu folie, pana ii vine randul. Cred ca ai avut impresia ca se intepeneste instant, ca superglue?
Casuta din turta dulce
#62
Postat 14 December 2015 - 09:47 AM
Important este ca s-a distrat Bea, ca pana la urma casuta era a ei distractia si joaca au fost bonus! Oricum ea o sa ramana cu amintiri frumoase!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
#63
Postat 14 December 2015 - 03:26 PM
Multumim tuturor pentru inccurajari.
Adi, da mi-era teama ca se intareste rapid si raman cu "ipsosul" in punga nepus...., basca parca toate mi-au iesit curgatoare, cleioase si lipicioase eram amandoua toate un lipici. Daca o sa mai vrea pt la anul (ceea ce a incuviintat deja), o sa incerc in alt mod. Acum am citit ca de fapt trebuie lasata casuta la uscat dupa ce lipesti peretii (si intr-adevar dupa vreo 3 ore era teapana), dar noi nu am facut asta si cand am ornat toate alunecau... Si zic omuletii ca si icingul trebuie lasat la frigi 10-12 ore acoperit bine in folie ca sa se topeasca/omogenizeze fin zaharul pudra. Voi folositi siringa sau punguta? Punguta folosita de mine era subtire si numai de m-a incurcat si aia ca era asa ca o carpa ..., nu puteam sa o las din mana ca se prelingea. E drept ca eu cu ustensila asta e foarte rar ca am umblat ... poate inca 1-2 dati in viata.
Cumparasem si culori, dar cine a mai indraznit sa manevreze intr-atata icingul?
Adi, da mi-era teama ca se intareste rapid si raman cu "ipsosul" in punga nepus...., basca parca toate mi-au iesit curgatoare, cleioase si lipicioase eram amandoua toate un lipici. Daca o sa mai vrea pt la anul (ceea ce a incuviintat deja), o sa incerc in alt mod. Acum am citit ca de fapt trebuie lasata casuta la uscat dupa ce lipesti peretii (si intr-adevar dupa vreo 3 ore era teapana), dar noi nu am facut asta si cand am ornat toate alunecau... Si zic omuletii ca si icingul trebuie lasat la frigi 10-12 ore acoperit bine in folie ca sa se topeasca/omogenizeze fin zaharul pudra. Voi folositi siringa sau punguta? Punguta folosita de mine era subtire si numai de m-a incurcat si aia ca era asa ca o carpa ..., nu puteam sa o las din mana ca se prelingea. E drept ca eu cu ustensila asta e foarte rar ca am umblat ... poate inca 1-2 dati in viata.
Cumparasem si culori, dar cine a mai indraznit sa manevreze intr-atata icingul?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#64
Postat 14 December 2015 - 06:41 PM
Dani, toata scena descrisa de tine m-a facut sa retraiesc momentele petrecute cu Manu.
De fapt nimic nu ne impiedica sa le retraim iar.
Poate in prima zi de vacanta, la noi e pe 23.
De fapt nimic nu ne impiedica sa le retraim iar.
Poate in prima zi de vacanta, la noi e pe 23.
#65
Postat 25 December 2015 - 11:38 PM
Aceeasi reteta si anul asta.Casuta cu aceleasi forme in silicon si cativa biscuiti.
#67
Postat 27 December 2015 - 05:24 AM
Frumoasa casuta, Ramy!
Eu n-am reusit nici anul acesta sa o fac dupa reteta ta. Am cumparat un set gata de asamblat, dar... am uitat complet de el. Mi-am adus aminte ieri, am pus peretii si acoperisul, pe urma copiii au mancat bomboanele fara sa mai orneze casuta .
Eu n-am reusit nici anul acesta sa o fac dupa reteta ta. Am cumparat un set gata de asamblat, dar... am uitat complet de el. Mi-am adus aminte ieri, am pus peretii si acoperisul, pe urma copiii au mancat bomboanele fara sa mai orneze casuta .